עבור לתוכן

דיון על הפגם של מעבדי GeForce המותקנים במחשבי Dell XPS m1330 ועל התחלופות קיימות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

עד שהופיעו הפירסומים על הבעיות של המעבדים הגראפים של nVidia תיכננתי לקנות את המחשב הנייד Dell XPS m1330,

עם כרטיס המסך NVIDIA GeForceTM Go 8400M GS המחשב ממש מצא חן בעיני ועמד בכל הדרישות שלי, אבל עכשיו

לאור הפירסומים ולא מעט סרטים ב-YouTube שמתעדים את הבעיות שיש עם הכרטיס אני כבר ממש לא בטוח אם אני רוצה

להכניס את הראש שלי לכל הסיפור הזה, למרות שיש אחריות לשלוש שנים(עם המזל שלי יום אחרי שנגמרת האחריות ימות לי הכרטיס :P).

קודם כל מה דעתכם על הנושא? האם כבר ידוע, שהבעיה הינה בכל הכרטיסים או בסידרת ייצור ספציפית?

אם יש כאן אנשים שיש ברשותם את המחשב עם כרטיס המסך הנ"ל אשמח אם יוכלו לחוות דעה בנושא, או אם הם ניתקלו בתקלות

מהסוג ובכלל מה דעתם על המחשב.

חוץ מזה רציתי לשאול אם במחשב הנ"ל כרטיס המסך של nVidia או אינטל מגיע כחלק אינטגרלי מהלוח אם או שזה מודול/כרטיסון שמתחבר ללוח האם? והאם יש אפשרות לשדרג/להחליף את הכרטיס מסך בשלב מאוחר יותר?

- אני שואל את זה כדי להבין אם כדי להזמין עכשיו את המחשב עם כרטיס מסך של אינטל ובשלב מאוחר יותר כשכל הבלאגן עם nVidia יסתדר לשדרג

לכרטיס חזק יותר?

מצטער שיצא קצת ארוך.... ותודה מראש לכל המגיבים.

Talkman

פורסם

קודם כל מה דעתכם על הנושא? האם כבר ידוע, שהבעיה הינה בכל הכרטיסים או בסידרת ייצור ספציפית?

עדיין לא ידוע כלום, ישנם אנשים שלא נתקלו עדיין בשום בעיות אבל בהחלט נראה שהשכיחות של הבעיה בסדרת ה-XPS היא לא מבוטלת. Nvidia לא פרסמה (לזעמם של הלקוחות) שום הודעה בנודע לנושא סדרות הייצור ולכן לא ניתן לדעת האם מדובר בבעיה בכל הכרטיסים ואנחנו רק מחכים לרגע שבו ימותו לנו או שמדובר בבעיה מקומית בסדרות מסויימות. Nvidia כן הקציבה סכום לא קטן של כסף לנזקים שיגרמו מהבעיה, דבר מדאיג בפני עצמו שכן הוא מעיד על הערכותיהם בנוגע להיקף התופעה.

חוץ מזה רציתי לשאול אם במחשב הנ"ל כרטיס המסך של nVidia או אינטל מגיע כחלק אינטגרלי מהלוח אם או שזה מודול/כרטיסון שמתחבר ללוח האם? והאם יש אפשרות לשדרג/להחליף את הכרטיס מסך בשלב מאוחר יותר?

- אני שואל את זה כדי להבין אם כדי להזמין עכשיו את המחשב עם כרטיס מסך של אינטל ובשלב מאוחר יותר כשכל הבלאגן עם nVidia יסתדר לשדרג

לכרטיס חזק יותר?

שדרוג כרטיס מסך של מחשב נייד הינו תהליך כמעט בלתי אפשרי. דווקא לדל יש\היו בעבר מספר דגמים בהם ניתן להחליף את כרטיס המסך בכרטיס מסך אחר (לא כל כרטיס, רק מאד מסויימים) אולם ההחלפה אפשרית רק בין כרטיסי מסך Dedicated שקיימים לדגם הספציפי הזה. ה-m1330 לא מכיל כזו אפשרות.

עקרונית, אם כרטיס מסך יושב בסלוט של MXM או AXIOM יש סיכוי שיש אפשרות להחליף אותו. אם אתה מזמין כרטיס מסך Integrated X3100 אז הוא יהיה Integrated...כלומר, חלק אינטגרלי מהלוח שלא ניתן להסיר (איך אומרים Soldered בעברית? :)) ולא ניתן להוציא אותו. במקרים נדירים, בהם דגם מוצע למכירה עם אפשרויות של כרטיס מסך Integrated או dedicated + סלוטים של MXM או AXIOM עלול להיות סלוט ריק שאולי בתנאים מסויימים ניתן יהיה להכניס בו כרטיס מסך מסויים. גם אם באופן עקרוני ניתן טכנית לשדרג את כרטיס המסך צריך להתמודד גם עם בעיות של חימום יתר, חוסר התאמה וכמובן ביטול אחריות. עד כמה שאני יודעת ל-m1330 בכלל אין כזה סלוט.

בקיצור - התשובה היא לא.

פורסם
  • מחבר

אז השאלה המתבקשת היא:

האם יש אלטרנטיבה הולמת ל-M1330 שייתן את אותם הביצועים(וללא בעיות בכרטיס המסך :P), אותם החיבורים ובאותו גודל?

האם מישהו ראה סקירה של משתמשים ישראלים למחשב הנ"ל?

האם הבעיה קיימת התגלתה בכל המחשבים או רק בחלקם?

האם מעבדות דל בארץ מתקנות את התקלות בלי וויכוחים או שהם מוציאים את המיץ עד שהם מוכנים להחליף את החומרה התקולה?

פורסם

אז השאלה המתבקשת היא:

האם יש אלטרנטיבה הולמת ל-M1330 שייתן את אותם הביצועים(וללא בעיות בכרטיס המסך :P), אותם החיבורים ובאותו גודל?

יש, אבל רק אם יש לך את התקציב. ה-Sony Z החדש בא עם 9300GS וחיבורים נרחבים אבל במסורת סוני משלמים ביד רחבה (במיוחד כשמדובר בדגם חדש).

ה-Sony SR זול ממנו בהרבה ומציע את ה-HD 3470 (טוב מה-8400GS) אבל עם חיברים הרבה פחות נרחבים.

האם מישהו ראה סקירה של משתמשים ישראלים למחשב הנ"ל?

לא ראיתי, אבל מה זה משנה אם הסוקרים הם ישראלים או שוודים? :D

האם הבעיה קיימת התגלתה בכל המחשבים או רק בחלקם?

חלקם עד כה.

פורסם
  • מחבר

כרגע קראתי קצת על סידרה Z של סוני ונראה צעצוע ממש נחמד!! המחירים שלהם באמת קצת גבוהים

http://vaio.sony.co.uk/view/ShowProductCategory.action?site=voe_en_GB_cons&pageType=Models&category=VN+Z+Series

ובסידרה SZ הגוף עשוי מסיבי פחם/מקרבון (Carbon) ח... אהבתי 8)

http://vaio.sony.co.uk/view/ShowProductCategory.action?site=voe_en_GB_cons&category=VN+SZ+Series

אני פוחד לחשוב כמה יעלה להביא את הדגמים האלה לארץ...

עומד מעט נבדוק את הנושא..

בכל אופן אני מבין של-m1330 אין ממש מתחרים בתחומו ומחירו?!?! האם אני צודק? האם יש סיכוי שDell יחליטו לשלב את הצ'יפים היותר חדשים של nVidia בדגם המחשב הנ"ל? או שזה דורש הרבה פיתוח והתאמות?

ובאותו הקשר(רלוונטי גם לדגמים של סוני): איך ניתן לדעת שגם בצ'יפים החדשים של nVidia אין את אותו הפגם?

פורסם

בכל אופן אני מבין של-m1330 אין ממש מתחרים בתחומו ומחירו?!?! האם אני צודק? האם יש סיכוי שDell יחליטו לשלב את הצ'יפים היותר חדשים של nVidia בדגם המחשב הנ"ל? או שזה דורש הרבה פיתוח והתאמות?

יש לו מתחרים, פשוט גם למתחרים יש Dedicated GPU מהסדרה הפגומה או Integrated GPU. לפחות אני לא יכולה לחשוב על כאלה ברמת המחיר של m1330 עם ספסיפיקציות משתוות ו-Dedicated GPU של ATI, אולי יש כאלו עם סדרות יותר ישנות של Nvidia

לא ברור מה דל מתכננים לעשות בתחום, לא שמעתי על זה שום דבר. יתכן שבקרוב יצאו עוד אפשרויות של 13' עם הסדרה החדשה - 9.

ובאותו הקשר(רלוונטי גם לדגמים של סוני): איך ניתן לדעת שגם בצ'יפים החדשים של nVidia אין את אותו הפגם?

לא ניתן.

פורסם
  • מחבר

מחשבי ה- Sony מסדרת Z ניתנים להזמנה כבר עכשיו אבל יתחילו להישלח ללקוחות רק באמצע אוגוסט.

כגון: Laptop VGN-Z11VN/B

https://shop.sonystyle-europe.com/SonyStyle/b2c/display/(isQuery=yes&xcm=PCM_b2ccrmstandard&citemprod=47F1CF15C51100A0E10080002BC29B71&query=*VGNZ11VN%2FB.CEK*&citemarea=48867986D6F90083E10080002BC29B85&layout=15_116_61_59_117_121&Z_OMNI_CSINT=14000034&carea=%24ROOT&citem=48867986D6F90083E10080002BC29B8547F1CF15C51100A0E10080002BC29B71)/.do

כמה שזה ניראה די שטותי קצת הציק לי במחשבים של סוני זה שהם מגבילים את הקורא כרטיסים לסוגים שהם מייצרים... ברורות לי הסיבות אבל בכל זאת הם יוצרים סוג של אי נוחות מיותרת(לדעתי).

מעבר לזה המפרטים של הסידרה מדהימים כך שבנתיים אני די מסונוור ולא רואה פגמים אפשריים... חוץ מהמחיר.

מנסיון וידע כללי אם DELL יחליטו להעבור למעבד גראפי מהסדרה ה-9 של nVidia כמה זמן זה עלול לקחת?

האם יש הצעות לתחליפי Dell m1330 שהם לא מבית סוני?

8)

פורסם
  • מחבר

תודה אני אקרא...[br]פורסם בתאריך: 30.07.2008 בשעה 23:17:53

לא ראיתי, אבל מה זה משנה אם הסוקרים הם ישראלים או שוודים? :D

אם הסוקרים ישראלים אז אולי הם נתקלו בבעיה של הכרטיסי מסך ויכולים לחוות דעה על שירות האחריות

של דל בארץ. מעבר לזה הבעיה עם ה-GPU של nVidia היא התחממות וחום זה לא משהו שחסר

לנו בארץ... ::) אז מעניין יהיה לדעת מאנשים שמש,משים במחשב מחוץ למשרד או בחדרים לא הכי

ממוזגים. ובגלל זה שאלתי אם יש ישראלים שסקרו את המחשב או שיש אנשים פה בפורום שיכולים לחוות

דעה כנה על המחשב.

בכל אופן רציתי להגיד לך,tgolin, תודה על ההתייחסויות והעזרה תמשיכי ככה.

:xyxthumbs:

פורסם

תודה אני אקרא...[br]פורסם בתאריך: 30.07.2008 בשעה 23:17:53

אם הסוקרים ישראלים אז אולי הם נתקלו בבעיה של הכרטיסי מסך ויכולים לחוות דעה על שירות האחריות

של דל בארץ. מעבר לזה הבעיה עם ה-GPU של nVidia היא התחממות וחום זה לא משהו שחסר

לנו בארץ... ::) אז מעניין יהיה לדעת מאנשים שמש,משים במחשב מחוץ למשרד או בחדרים לא הכי

ממוזגים. ובגלל זה שאלתי אם יש ישראלים שסקרו את המחשב או שיש אנשים פה בפורום שיכולים לחוות

דעה כנה על המחשב.

בכל אופן רציתי להגיד לך,tgolin, תודה על ההתייחסויות והעזרה תמשיכי ככה.

:xyxthumbs:

זה נכון, חשבתי שאתה מתכוון לביקורת כללית על הדגם ולא לדיווחים על התקלה. בכל מקרה באמת הייתי מצפה שכל בעיה של התחממות תוחמר בתנאי מזג האוויר הנוכחיים (אני אישית מתבשלת כרגע בסאונה שאנו מכנים תל אביב...) ככה שאפשר להניח שזה יהיה נפוץ לפחות כמו בארה"ב אם לא יותר (אלא אם כן מדובר באמת בסדרות יצור מסויימות שבמקרה לא הגיעו לארץ).

אין בעיה ובהצלחה בבחירה :)

פורסם
  • מחבר

אתה מוזמן לקרוא את הת'רד הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=350933.0

קראתי ולצערי לא ממש עזר... :-\

זה נכון, חשבתי שאתה מתכוון לביקורת כללית על הדגם ולא לדיווחים על התקלה. בכל מקרה באמת הייתי מצפה שכל בעיה של התחממות תוחמר בתנאי מזג האוויר הנוכחיים (אני אישית מתבשלת כרגע בסאונה שאנו מכנים תל אביב...) ככה שאפשר להניח שזה יהיה נפוץ לפחות כמו בארה"ב אם לא יותר (אלא אם כן מדובר באמת בסדרות יצור מסויימות שבמקרה לא הגיעו לארץ).

אין בעיה ובהצלחה בבחירה :)

בדיוק לזה התכוונתי...

ממש בא לי על המחשב הזה עכשיו אבל כנראה שאני אצטרך לחכות לפחות חודש כדי להבין מה נסגר עם פגם הזה של nVidia.

או לחפש אלטרנטיבות(שכרגע אני לא רואה).

מעניין יהיה באמת למצוא איפה שהוא סטטיסטיקה של הופעת התקלות. והאם הצ'יפים מהדגם הבעייתי שיוצרו לאחרונה ובטח

כבר שולבו בניידים עדיין פגומים או שהנושא טופל וניתן לקנות מחשבי דל החל מתאריך מסויים שיבטיח שהGPU שהורכב הינו תקין.

דרך אגב יש גם תיעוד של תקלות במחשבי סוני עם הGPU הנ"ל??

פורסם

קראתי ולצערי לא ממש עזר... :-\

טוב, הת'רד מכיל פירוט של אופציות אחרות ל-m1330 במחיר דומה כפי שביקשת. האפשרויות שפירטתי שם אילו האפשרויות היותר מוצלחות שיש (לפחות אלו שאני מכירה) ב-13' עם Dedicated GPU באיזור המחיר של ה-XPS הבסיסי.

ה-Asus W7 שציינתי נמכר עם כרטיסים מהסדרה הקודמת של Nvidia שאינה פגומה (7).

שאר האפשרויות הן יקרות יותר ובכל מקרה, כפי שאמרתי, רוב האפשרויות מגיעות עם GPU מהסדרה הפגומה. אתה יכול להעלות את התקציב, לקחת סיכון עם ה-Nvidia, לחכות ליציאת דגמים חדשים או ללכת על Integrated Graphics. אפשרות נוספת היא להסתכל על 14'.

פורסם
  • מחבר

- אין לי בעיה להגדיל את התקציב כל עוד אין פער גדול מידי בין העלות לתמורה ויש דרך שאוכל להביא

את המחשב לארץ או לקנות אותו בארץ במחיר סביר.

- אין בעיה להגדיל את המסך ל"14 (זה עדיין מספיק נייד לדעתי).

- אני רוצה שהקטנצ'יק הנייד גם ידע להריץ קצת משחקים.

שורה תחתונה די ננעלתי על תצורה וביצועים(מהסתמכות על סקירות באינטרנט) של m1330 כך שכל תחליף שיהיה זהה לו בניידות

ובביצועים (ואף יותר חזק ממנו) אני אשמח לבחון לעומק.

-הסוני vaio Z באמת ניראה מדהים אבל בראש שלי אני עדיין לא מוכן לשלם 12500 ש"ח(לפי המחיר באתר מקודם).

- כמו שציינתי קודם אני יכול לחכות עד שהבלאגן יסתדר, אבל אני רוצה מחשב עכשיו לא עוד שלושה חודשים...

- ונכון אני יכול לקחת סיכון, אבל מעדיף להמנע ממנו... בנתיים.

לכן אשמח מאד לקרוא על המלצות ותחלופות בהתאם למה שכתבתי פה.

ושוב תודה על כל העזרה. :yelclap:

אשמח לאלטרנטיבות

פורסם

אכן נשמע לי שאתה נעול על ה-m1330, את כל החלופות המתאימות שאני מכירה ל-m1330 כבר פירטתי בת'רד הזה וההוא שהפנתי אותך אליו. אם אתה רוצה לעלות ל-14' מדובר על עניין אחר לגמרי.

14' לא יהיה שווה ל-13' בניידות שלו. הוא יהיה כמעט בכל המקרים יותר כבד וכמובן יותר גדול אבל תוכל להכניס בו כרטיס מסך חזק בהרבה. אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך - ניידות או משחקים. אם אתה רוצה לשקול משהו ב-14' בעל יכולות גיימינג יותר רציניות ובאותו תחום מחיר אני ממליצה על Asus F8VA שהוא בעל מסך מצויין וכרטיס HD 3650 (חזק בהרבה מה-8400GS וללא בעיות התחממות ידועות). יש עוד המון אפשרויות, השאלה היא מה אתה רוצה לשחק על המחשב הזה והאם יש לך בכלל טעם להסתכל על מחשבי גיימינג במחיר של משקל יותר גבוה.

לדעתי, אתה כבר סגור על ה-m1330 אז אין טעם להתחיל לפרט עוד 10 דגמים שלא ממש דומים לו... :P

פורסם

רגע תנו לי להבין בעיית ההתחממות בציפים של נוידיה גם במחשבים אחרים חוץ מDELL ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים