עבור לתוכן

קניית נייד למטרות קלות בתקציב 4-6K

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני עומד בפני קניית המחשב הנייד הראשון שלי בספטמבר. המחשב ישמש אותי כסטודנט למדעי-המחשב באוניברסיטה.

המחשב לא ישמש למשחקים ולא לעיצוב גרפי או הנדסי. רק פעולות של גלישה, כתיבה, סרטים מדי פעם וכמובן - תכנות.

יש לי שתי קושיות בעניין:

1. יש לי תקציב גבוה למרות המטרות הצנועות, רוצה מחשב טוב וזריז שיטיס את הויסטה. האם יש המלצות לחיזוק של רכיבים ספציפיים במחשב לטובת משימת התכנות?

האם צריך יותר מ2 ג'יגה זכרון פנימי? (יש כסף...)

מהירות של המעבד כפול הליבה- יש משמעות ל 2.2 ג'יגההרץ לעומת סתם 1.8, גם במבט לעתיד ?

האם אתם יכולים לחשוב על סיבה לקחת מסך 15.4 ולא 14.1, שהוא קל וקומפקטי לסטודנט נייד, ובהנחה שסרטים נראה בחיבור לטלוויזיה?

2. חוץ מעיצוב חיצוני (לנובו משע-מם), סידור המקלדת ועניינים קטנים, האם יש המלצה מהותית לכיוון של יצרן כזה או אחר? הבנתי שאיכות השירות וקרבת המעבדות הוא עניין קריטי. אם כך, האם למי מהחברות יש בעיית שירות הידועה לכם?

תודה רבה

פורסם

ברוך הבא לפורום. :)

1. יש לי תקציב גבוה למרות המטרות הצנועות, רוצה מחשב טוב וזריז שיטיס את הויסטה. האם יש המלצות לחיזוק של רכיבים ספציפיים במחשב לטובת משימת התכנות?

כשהתקציב גבוה יחסית לצרכים, אפשר ללכת בשני כיוונים:

1) לשדרג את החומרה מעבר למה שנחוץ

2) ללכת על מחשב מסדרה עסקית (כמו Thinkpad, Latitude, HP-Compaq למיניהם).

בדרך-כלל אני ממליץ על האפשרות השניה, במיוחד כשמדובר במחשב שנועד לעבודה. לצורך העניין, ההבדל בביצועים בין איזה T7250 לבין T9500, עשוי להיות מורגש, אבל לא כזה שיעשה הבדל של חיים ומוות בעבודה, ובעוד שנתיים ממילא יהיה זניח. לעומת זאת, העמידות וטיב השירות שמקבלים עם מחשב עסקי עשוי בהחלט לעשות את ההבדל בין מחשב שיהיה בעוד 3 שנים גרוטאה מיושנת ומקרטעת, לבין כזה שגם בעוד 3 שנים יעבוד פיצוץ (במסגרת היכולות שלו). אני אומר לך זאת בתור בעלים של Thinkpad T42 שחגג לפני כמה חודשים יום הולדת 3, ואפילו Compaq Evo שהוא בן 6 כבר, ולמרות כל מגבלותיו עדיין שימושי מאוד לדברים בסיסיים. למעשה, אפילו המחשב הזה היה מספק את כל הצרכים שפירטת גם היום, למעט תכנות בסביבות פיתוח חדשות וכבדות (וגם לא ב-Vista כמובן).

האם צריך יותר מ2 ג'יגה זכרון פנימי? (יש כסף...)

2GB זה פחות או יותר הסטנדרט היום. זיכרון DDR2 זול מאוד היום, אז אם יש כסף - שדרג ל-4GB, למה לא? רק קח בחשבון שמערכת הפעלה 32ביט תוכל לנצל רק בערך 3GB (אבל אם תתקין Vista64, תוכל לנצל את כל ה-4GB).

מהירות של המעבד כפול הליבה- יש משמעות ל 2.2 ג'יגההרץ לעומת סתם 1.8, גם במבט לעתיד ?

עניתי למעלה. לדעתי - לא ממש.

האם אתם יכולים לחשוב על סיבה לקחת מסך 15.4 ולא 14.1, שהוא קל וקומפקטי לסטודנט נייד, ובהנחה שסרטים נראה בחיבור לטלוויזיה?

ממש לא. מחשבי 15.4" כבדים מידי לטעמי כדי לנייד אותם באופן קבוע. בתור מי שהיה סטודנט, אני לא מצליח למצוא שום סיבה טובה (למעט קמצנות) לקחת אחד כזה.

2. חוץ מעיצוב חיצוני (לנובו משע-מם), סידור המקלדת ועניינים קטנים, האם יש המלצה מהותית לכיוון של יצרן כזה או אחר? הבנתי שאיכות השירות וקרבת המעבדות הוא עניין קריטי. אם כך, האם למי מהחברות יש בעיית שירות הידועה לכם?

דווקא עיצוב חיצוני הוא לא כזה פקטור חשוב, לפחות לא כמו שרוב האנשים מבינים אותו. בד"כ כשאנשים אומרים מחשב מעוצב, הם מתכוונים לאיזה משהו צבעוני עם נצנצים ומסך מבריק (וואו!) שנראה כמו אוטו גלידה. אז טבעי שהעיצוב של Thinkpad נראה משעמם.

סתם דוגמה - לי יש פה איזה T60 14" (מחשב עבודה), ומדובר ללא ספק באחד מהמחשבים היפים ביותר שיצא לי לראות (שחור, חלק, כל דבר במקומו). מה שכן, ה-T61/R61 החדשים הרחבים הם באמת די מכוערים (נתחיל מזה שהמסגרת של המסך לא סימטרית ועבה מידי). אבל זה מה שנקרא "בעיני המתבונן".

מבחינת "עניינים קטנים שעושים הבדל גדול", כמו סידור מקלדת, כמו trackpoint (שלדעתי עדיף בהרבה על ה-touchpad שיש בכל מחשב נייד), גם פה יש יתרון ברור למחשבים עסקיים, שכן היצרנים משקיעים יותר מחשבה ארגונומית בסדרות האלה.

כעת, לאחר כל הברבורים, אנסה להמליץ לך על כמה דברים.

בראש ובראשונה - DELL Latitude D630, משום שמחירו קורץ מאוד יחסית למה שמקבלים (למשל אחריות שלוש שנים). פה יש דגמים שונים שביניהם אפשר לבחור (עפ"י מעבד/מסך/כרטיס מסך) ולקנפג את שאר הרכיבים.

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Latitude+D630.htm

ספציפית, אין לך צורך בכרטיס מסך של nVidia, מה שיוזיל את המחשב משמעותית. היתרון היחיד בשבילך של כרטיס מסך משודרג הוא בכך שאתה מקבל איתו גם מסך משודרג (רזולוציה גבוהה יותר), אבל כמובן זה יעלה בהתאם.

אגב במחירים של הזכרון היום: http://zap.co.il/models.aspx?Sog=C-LapTopMemory&DB167758=167760&DB167762=222316

נראה שווה הרבה יותר לקנות את המחשב אפילו עם 1GB, ולשדרג בעצמך.

אופציה נוספת היא ה-Thinkpad R61:

http://zap.co.il/models.aspx?sog=C-PCLaptop&DB239046=239063&DB147729=148745&keyword=R61&orderby=price

החסרון עיקרי שאני רואה פה הוא שהאחריות היא לשנה בלבד והרחבת האחריות ל-3 שנים תביא את התקציב מעבר ל-6K. למרות שבשבילך ייתכן שהעיצוב הוא החיסרון המרכזי (כמו שאומרים, על טעם ועל ריח...)

ואם אתה כבר חורג מה-6K, יש לך אפשרויות נחמדות יותר, כמו ה-T61 (שם ניתן עדיין לקבל מחשב עם מסך 14" לא רחב, יתרון לא קטן אם תשאל אותי), וה-HP-Compaq 6910p.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הפרטנית :)

עשיתי סיבוב קצר ברשת...

יש לי חידודים נוספים לשאלותי:

1. מה ההבדל בין R61 לT61 של לנובו? האם המדרוג בינהם הוא כמו בין Vostro לעומת Latitude ?

2. האם לHp יש מחשב מסדרה עסקית 14.1 או פחות, שיש לו Trackpoint ורלוונטי בשבילי?

3. בנוגע ל64 ביט: הבנתי נכון שבחנות כולם מגיעים עם ויסטה 32 ביט? (כדי לנצל 4 GB זכרון פנימי) האם כדאי להתעקש על 64 ואיך זה אפשרי, בחנויות "קנה וסע" שאין בהן זמן להתקין מחדש, כמו הדיוטי-פרי? כמה זה בכלל ישפיע?

פורסם

1) ההבדל בין ה-T61 ל-R61 קטן מאוד. ה-T קצת יותר דק וקל וזהו פחות או יותר. פעם ההבדלים היו יותר גדולים.

בארץ ההבדל העיקרי הוא שה-T מגיע סטנדרט עם אחריות לשלוש שנים, וה-R לשנה אחת בלבד (אפשר לשדרג, יעלה כמו לקנות T).

זה לא בדיוק כמו בין Latitude ל-Vostro. ל-Vostro אין מספיק כדי להיחשב מחשב עסקי של ממש. אין לו trackpoint, אין חיבור לתחנת עגינה. הוא בערך מקביל לדגמים הנחותים של ה-R - ה-R61e.

2) לא ממש. הדגמים העסקיים הזולים שלהם (כמו ה-6510b) באים ללא trackpoint, וה-6910p למשל עולה מעל 6K.

3) זה די נכון שמקבלים 32ביט כמעט תמיד. גם לרוב אין אפשרות להתעקש על 64ביט. ת'כלס, מעבר ליכולת לנצל 4גיגה זיכרון ולשיפור תאורטית מזערי בביצועים, אין כל-כך יתרונות ל-64ביט כרגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים