עבור לתוכן

המלצה למסך טוב, 20" ומעלה, לעבודה מרובה מול מחשב, עבור מעצב תעשייתי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קראתי פה המון אודות המלצות למסכים וכמובן את כל המדריך בשני החלקים, אך עדיין מהאמור לעיל לא מצאתי התאמה לדרישות אותן אני צריך מהמסך שלי.

אני מעצב תעשייתי, עובד רבות על תוכנת Solidworks למי שמכיר (תוכנה לתכנון הנדסי ומכני, תלת מיימד), ומידי פעם על תוכנות גרפיות למיניהן. משתמש גם רבות באינטרנט וכמובן בתור שימוש מישני - צפייה בסרטים.

לעניות דעתי אני צריך מסך בפורמט רחב - לפריסה מירבית + פיזור של סרגלי כלים כך שמקום העבודה על המסך לא מצטמצם לי כ"כ כמו במסך 3:4 (או שמא אני טועה ואתם חושבים אחרת..?) , שיהיה כמובן בפאנל VA / IPS (לא חושב שיש הבדל עבורי בין השניים - אשמח לעצה בעניין) ובגודל של 20" ומעלה (האם מבחינת פרופורציות עבודה 20"-20.1" זה יתאים? האם יש הבדל בין השניים?) - אך בלי להתפרע - בואו ונגיד שהתקציב הינו עד 2000 - 2800 ש"ח - אשמח לדעת מה אתם ממליצים עד מחיר זה.

דר"א - האם ישנה איזושהי השפעה של התיישנות המוצר או משמעות אחרת המשפיעה על ביצועים ו/או אורח חיי שימוש אצל הלקוח, על מסכים שיוצרו בשנת 2006-7 וניקנים רק כעת, כמו רבים כאן ?

הבנתי שיש מספר המלצות בעניין 20":

Dell 2007WFP

NEC 20WGX2

Viewsonic VX2025WM

ומה עם - ASUS PW201 ?

אשמח אם תמליצו על מסכים נוספים ותרחיבו את ידיעתי בנושא + גם על מסכים של למעלה מ-20" ובטווח המחירים.

בתודה מראש,

דרור.

פורסם

ה-NEC כמובן, הכי יקר והכי טוב, דברים שבאים בדרך-כלל ביחד.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר מתוך הבנה בנושא ונסיון....?

פורסם
  • מחבר

יש אולי עוד ישהו שיכול לעזור לי פה בבקשה....?

מישהו עם נסיון מקצועי..?

פורסם

קרא את חוקי הפורום. הקפצה מותר לבצע אחרי 24 שעות.

אני לא חושב שה-20WGX2 טוב לעריכה גרפית, היות ויש לו ציפוי מבריק שמראה השתקפויות וגם מקצין את רוויית הצבעים. הוא תוכנן מהשולחן שירטוט של החברה לגיימרים בעלי דרישות בלתי מתפשרות לאיכות תצוגה טובה עם אחידות פאנל מעולה אבל הם צריכים להתאים לעצמם תנאי תאורת חדר הולמים. ל-NEC עצמה יש דגמים לגרפיקה ללא ציפוי מבריק אך הם יקרים מאוד.

אם אתה מתעניין במסך 20" רחב, ואכן למעצבים תעשייתים כמו גם לארכיטקטים פורמט רחב מועיל יותר מלא-רחב. הלא-רחב יותר אידיאלי לצלמים. ה-Dell 2007WFP עבר לשלב של גמר ייצור מזמן ולא ממש זמין בחנויות אולי למעט Nextop.

http://www.nextop.co.il/Product.asp?Pid=LCD-DE01&Cat2Cat1ID=9&Cat2ID=21

אם אין לו את המסך, בדוק אם יש לפנדה את ה-Philips 200WP7ES

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_52_601_1878&products_id=20944

ההבדל בין IPS ל-VA מינורי ולא כל כך חשוב. TN זו בחירה גרועה לגרפיקה.

פורסם

דרור, קרא את חוקי הפורום והימנע מהקפצות בעתיד.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום חבר'ה,

אני מתנצל על הקפצת הדיון - לא הייתי ער לסעיף הנ"ל בתקנון.

בנוסף אני רוצה להודות ל - orleans על העזרה המעמיקה - אבדוק באמת את הנושא בחנויות שכתבת לעי"ל, ורציתי רק לחדד את העובדה שרוב התעסקות שלי עם המחשב היא במסגרת תכנון 3D והדגש הוא על החדות והקונטרסט - אם זה משנה משהו מבחינת ההמלצות.

בכל אופן תודה רבה על העזרה המועילה וסליחה

דרור :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים