עבור לתוכן

הצילו!!! דיסקים צרובים מתקלקלים ללא סיבה!!!!

Featured Replies

פורסם

זה כבר קרה לי למלא דיסקים שכבר צרבתי עליהם!!

אז ככה, אני צורב דיסק, הדיסק עובד טוב מאוד, קריא בסידירום וכל טוב עד עתא.

אחרי כמה זמן (חודש......חודשיים....חצי שנה....) החומר של הדיסק מתחיל להתקלף לי ללא שום סיבה!!

הדיסק מתקלקל כשהוא בתוך המזוודה, אפילו אם אני לא משתמש כלל וכלל בדיסק, אפילו אם אני לא נוגע בו!!!

יש דיסקים כאלו לא איכותיים שמתקלפים לי מהר מאוד וכאלה יותר איכותיים שלוקח להם זמן עד שהם מתקלפים, אבל כולם מתקלפים באיזהשהוא צורה ובכל דיסק שהשתמשתי בו עד עכשיו, היו כמה שהתקלפו לי, אני אישית מעדיף את הדיסקים של ה Smart Buy כיוון שלהם היו הכי מעט דיסקים שהתקלפו לי, ולקח להם יותר זמן עד שהתחילו חלקם להתקלף.

היה לי פעם דיסק אדום (יש גם בצהוב) כזה שרשום עליו: The PROffesional line ואלו הדיסקים שכמעט כולם התקלפו לי!!!

מה שאני לא מבין זה ככה, חבר שלי פעם היה קונה כ"כ הרבה דיסקים כאלו אדומים, ואף אחד מהם לא התקלפו לו!!

ובכלל, שום דיסק לא התקלף לו אף פעם!!! ויש לו מלא... (ואני מדבר אך ורק על צרובים)

אני משתגע!!! אני צורב כל מני דברים והם מתקלקללים לי עם הזמן!!

ואגב, בדרך כלל הקילוף מתחיל בקטע של הדיסק שלא צרוב עליו כלום (אם יש כזה קטע..), ורק אחרי זה מגיע לאיזור בדיסק שיש עליו מידע.

PLZ HELP!!

פורסם

דיסקים זולים עולים ביוקר.

פורסם

זה בעיה ידועה

עם הזמן דיסקים (לא רק זולים היו לי TDK כאלה) מתחיליפ להתקלף

זה תמיד מתחיל מהחלק החיצוני של הדיסק

יש שם פס מתכת שמודבק לדיסק על הטבעת החיצונית שלו. עם הזמן הדבק שמחזיק את הפס מתכת נחלש ואז הדיסק מתיחל להתקלף

לא נעים

פורסם

שלום

אנסה לעזור ל THETOOL .

דרך אגב אמירם , הבן אדם בלחץ , נהרסים לו דיסקים , כך שאין זה הזמן לתוכחות.

בכל אופן לי יש דיסקים בני 4 שנים , שעובדים כמו חדשים.

מה שאני ממליץ זה ראשית לרכוש דיסקים מתוצרת SILVER LINE .

שנית תשמרו על טמפרטורת חדר של בין 20 - 25 מעלות , כמובן שבקיץ חייבים מזגן.

וכמובן כל אמצעי הזהירות הרגילים , של לא לחשוף את הדיסקים לשמש או למקור חום , כמובן שאסור להשאיר

דיסקים בתוך רכב , במיוחד בקיץ , שלעיתים הטמפרטורה שם מגיעה ל -70 מעלות !!!

כמובן לשמור בתוך נרתיקים מיוחדים .

תעמוד בכל מה שהסברתי והמצב ישתפר פלאים .

ZATAR

פורסם

אני קניתי דיסקים לפני 6 שנים שקניתי עם הצורב הראשון שלי ועדיין הם כמו חדשים!!

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק הקטע שזה קורה לי עם כל דיסק, גם Silver Line, וגם כל דיסק אחר שניסיתי, כמה מהם התקלפו, ולחבר שלי כמעט אף אחד לא התקלף לו והוא בדרך כלל קונה את אותם הדיסקים שאני קונה.

אני שומר על הדיסקים, תמיד אחרי שימוש אני שם אותם במזוודה, יש לי כמה שרוטים....אבל כל הדיסקים שנהרסו לי זה אך ורק בגלל קילוף.

אגב, תודה על התגובות, אבל איך בדיוק אני אמור לשמור על טמפ' חדר של 25 מעלות?? אין לי מזגן!!!!

מה אני אכניס את הדיסקים למקרר?? :lol:

פורסם

TheTool, שם לב מה כתבתי , לא אמרתי שאם תקנה SILVER LINE , הכל יסתדר אוטומטית.

אתה צריך לעמוד בסדרה של אמצעי זהירות אותם הסברתי.

אני כמעט בטוח שהטפרטורה בחדר שלך מאוד גבוהה בימי הקיץ , וזאת כנראה הסיבה העיקרית לבעיות שלך , אצל החבר שלך ,

יש כנראה מזגן בחדר, או שהוא גר במקום קריר יותר .

ZATAR

פורסם
  • מחבר

בסדר, אז זה קורה בגלל החום?

פורסם

אז צדקתי , לפני שקראתי את זה שאין לך מזגן , הערכתי שזה המצב אצלך.

אז חבר זה לא בדיוק מצחיק , לפחות מבחינתך , אבל זאת כנראה הסיבה , הטמפרטורה בחדר צריכה להיות

20-25 , או שתקנה מזגן בחדר , או שתעביר את הדיסקים שלך למישהו שיש מזגן , או שתפסיק לצרוב עד

שהמצב אצלך ישתנה.

ZATAR

פורסם

תראה זה קורה בגלל חום מיתמשך , אם פה ושם היה חם זה לא נורא .

אבל אצלנו קיץ נימשך חצי שנה , ואצלנו בארץ קיץ זה קיץ ,ובתקופה כזאת ארוכה הדיסקים מיתחרפנים.(אלא אם יש מיזוג)

דרך אגב לא ענית לי , אם לחבר שלך יש מזגן בבית.

ZATAR

פורסם
  • מחבר

נכון, יש לו מזגן אבל גם אצלו רוב הזמן חם, והוא לא תמיד מפעיל אותו......הוא לא מפעיל כ"כ הרבה את המזגן.

בכל זאת תודה על העזרה, אני באמת אתחיל להרחיק את הדיסקים מחום ואנסה לשים אותם במקומות קרירים יותר, לא ידעתי שזה מה שגורם לקילוף.

אה ואגב, אני חייב לציין שהרבה מהדיסקים שמתקלפים לא דווקא מתקלפים החל מהחלק החיצוני, נוצרים חורים ראנדומליים בדיסק ולאו דווקא מהחלק החיצוני (זה קורה בדיסקים מלאים, ככה רוב הדיסקים שאני צורב..)

פורסם

הוא לא צריך להפעיל אותו כל הזמן , אבל מספיק שבימים החמים ביותר הוא מפעיל את המזגן , וזה כבר מונע 80% מהבעיה.

בכל אופן שמחתי לעזור.

פורסם
  • מחבר

שכחתי משהו חשוב ביותר!!!

כשצורבים דיסק, הוא גם כן מתחמם, כשקוראים הרבה מדיסק, הוא גם מתחמם!!!

אז מה גם אם אני קורא מהדיסק זה מקצר את חייו???

פורסם

שכחתי משהו חשוב ביותר!!!

כשצורבים דיסק, הוא גם כן מתחמם, כשקוראים הרבה מדיסק, הוא גם מתחמם!!!

אז מה גם אם אני קורא מהדיסק זה מקצר את חייו???

תלוי בטמפרטורה שהדיסק יכול לעבוד בה ותלוי בטמפרטורה שהוא נמצא בה.

לי יש דיסקים ממש עתיקים (זוכרים שהיה פעם סי די רום X1?) והם עדיין עובדים מצויין רק בגלל שאני שומר עליהם.

פורסם

נכון, יש לו מזגן אבל גם אצלו רוב הזמן חם, והוא לא תמיד מפעיל אותו......הוא לא מפעיל כ"כ הרבה את המזגן.

בכל זאת תודה על העזרה, אני באמת אתחיל להרחיק את הדיסקים מחום ואנסה לשים אותם במקומות קרירים יותר, לא ידעתי שזה מה שגורם לקילוף.

אה ואגב, אני חייב לציין שהרבה מהדיסקים שמתקלפים לא דווקא מתקלפים החל מהחלק החיצוני, נוצרים חורים ראנדומליים בדיסק ולאו דווקא מהחלק החיצוני (זה קורה בדיסקים מלאים, ככה רוב הדיסקים שאני צורב..)

אויי איך אני מרחם עליך... :(

היה לי את הבעיה הזאת לפני איזה שלוש שנים כשניתי 100 דיסקים בארה"ב בשביל הצורב שקניתי. הדיסקים היו הכי זולים(20$-30$)

כאלה בלי שם של חברה, בלי ציור, כסופים כאלה. 30% מהדיסקים הללו נידפקו בצריבה ובכל השאר(!) לאחר תקופה של איזה חצי שנה נוצרו "החורים הראנדומליים"! כאילו שירקו עליהם חומצה או משהו! אפילו לדיסקים שהיו בנרתיקים זה קרה...

ויש לי מזגן ;D

מסקנה: לא לקנות דיסקים בארה"ב!

סתם :)

פשוט תנסה להשקיע בדיסקים איכותיים והעיקר אל תקנה דיסקים של GPT ("עמידים עד ל120 שנה ובאחריות" וזה באמת כתוב על הקופסה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים