עבור לתוכן

צריך כמה הבהרות בנוגע למשהו פלילי.

Featured Replies

פורסם

מצלמה בבית שלך לשם אבטחה זה דבר מותר.

מצלמה בחזקת הרבים, כלומר בציבור, שאינה מכוונת למטרה אחת, היא מותרת.

המקרה לדוגמא בו האמא הציבה מצלמה נסתרת בגן הילדים היא עבירה על החוק כי גן הילדים אינו בחזקת הציבור ואינו בבעלות האמא.

והצילום בוצע ללא ידיעת אחד הצדדים.

בנוגע לכוויות שלי מהחוק הזה, לצערי אני לא יכול לספר, קשור לתפקיד בכל מקרה. [שגם אותו לא אפרט]

הייתי ממליץ לך לברר יותר לעומק דרך ביהמ"ש עצמו.

בסופו של דבר יש חקיקה שלמה שנקראת "חוק האזנת סתר"

אני מתעסק יותר בפן הפלילי של העסק ולכן אני מכיר את כל העסק בתור גורם רשמי שמתעסק עם זה.

לא יודע איך ומה קביל בדיוק אצל האזרח ה"פשוט".

פורסם

כן זה מאוד טיפשי לשים על האופניים, אבל זה בא מרעיון פחות טיפשי של להתקין מצלמה באוטו (אם מישהו מפנצ'ר לך את הגלגלים של האוטו דווקא ולא של האופניים).

אם כבר, אתה יכול לשים מצלמה באוטו ולשים את האופניים ליד. כך שהסיבה שאתה מחזיק מצלמה תהיה שמירה על האוטו ובמקרה האופניים היו שם.

פורסם
  • מחבר

האופניים נמצאים במחסן המשותף של כל השכנים,ואם אחבר מצלמה לאופניים כולנו יודעים שהמצלמה תיגנב או תישכק.

לדעתי אם אשים מצלמה מוסתרת במחסן ואכן השכנים "יתפסו על חם" אצא זכאי עקב זכויות מתנגשות,כמו שנאמר בדיון מי שמצלם פושע בפעולה כמובן יוצא זכאי.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

האופניים נמצאים במחסן המשותף של כל השכנים,ואם אחבר מצלמה לאופניים כולנו יודעים שהמצלמה תיגנב או תישכק.

לדעתי אם אשים מצלמה מוסתרת במחסן ואכן השכנים "יתפסו על חם" אצא זכאי עקב זכויות מתנגשות,כמו שנאמר בדיון מי שמצלם פושע בפעולה כמובן יוצא זכאי.

תקנו אותי אם אני טועה.

כנראה שלא הבנת אותי עם הדוגמא של האמא בגן ילדים.

האמא הציבה מצלמה נסתרת ע"מ לצלם את המורה שעבדה בגן ילדים והרביצה לילדים.

האמא הורשעה בגין הפעלת אמצעי להאזנת סתר שלא כחוק והמורה, הפושעת, יצאה זכאית מחוסר ראיות.

פורסם

זה לא אותו המקרה. בכל מקרה הייתי שמח לקבל לינק שמראה שהאישה הורשעה בכך.

בכל מקרה, יש מליון דרכים לגרום להם להפסיק לפנצ'ר לך את האופניים שלא כוללות מצלמה.

לדוגמא, אתה יכול להגיד להם שצילמת אותם גורמים נזק לאופניים שלך, ואחרי שהם יגידו "אז מה, מה תעשה עם זה, היה כיף לפנצ'ר לך את האופניים" אז תגיד להם, אתם רואים את זה? הקלטתי אתכם!" דרך אחרת היא פשוט להתעמת איתם ולהגיד להם להפסיק להתעסק איתך מעכשיו והלאה...

פורסם

יש פה איזה אחד בפורום פול גז. הבנאדם פלילי שלילי שחור. תבקש ממנו עזרה, אני בטוח שהוא ישמח לעזור לך לרצועח אותם.

פורסם

יש פה איזה אחד בפורום פול גז. הבנאדם פלילי שלילי שחור. תבקש ממנו עזרה, אני בטוח שהוא ישמח לעזור לך לרצועח אותם.

חחח

אם אסור להקליט וכאלה... איך אנשים שמים מצלמות אבטחה במפעלים? בעסקים? איך בכלבוטק שולחים אנשים עם מצלמות?

פורסם

אומנם אני לא מומחה למשפט פלילי, אבל בבית משפט בארץ (בניגוד לבית משפט בארה"ב, למשל)

ניתן בדר"כ להכניס ראיות שהושגו בצורה "לא חוקית" (למשל דרך חיפוש לא חוקי ושאר ירקות).

כמובן מי שהשיג את הראיות בצורה שאינה קבילה יכול לעמוד לדין על כך, אבל אני חושב שאין בדיוק

אינטס ציבורי במקרה זה לעשות זאת.

מעבר לכך, תביעה פלילית ותביעה אזרחית אינן אותו הדבר, ואם יש לך צילום מפליל של השכנים מפנצ'רים לך

את האופניים, אתה יכול גם לתבוע אותם בתביעה אזרחית (כלומר, לדרוש פיצויים כספיים)

חוץ מזה שלא צריך להגיע עד בית משפט, ויכול להיות שלהתעמת עם השכנים שלך ולהראות להם שיש לך צילומים

מפלילים שלהם עלולים להספיק בשביל לגרום להם להפסיק (אפילו אם אתה לא באמת תפנה למשטרה / הצילום אינו קביל בבית משפט)

אני לא יודע איך זה עובד בנוגע לצילום, אבל למשל הקלטת שיחה, כל עוד אחד מהצדדים של השיחה מודע להקלטה

והיא בהסכמתו (או שהוא המקליט, כלומר הוא מודע ומסכים להקלטה) זה קביל בבית משפט

Toxin, כתבת שאתה "איש חוק"... שזה אומר? מאחר שאתה עוד במהלך שירותך הצבאי, הניחוש שלי הוא או שאתה במצ"ח או

שאתה שח"מ ("משטרה כחולה"), בכל מקרה, עד שלא תפרט, אני נאלץ לפקפק בקביעתך שאתה "איש חוק" בדיוק כמו שאני "איש מטוסים"

רק כי אני משרת בחיל האוויר...

פורסם

מותר לך לצלם מתוך הבית שלך את הרחוב ואפילו את השכנים (כל עוד המצלמה בתוך הבית שלך)

תחנה את האופניים במקום שרואים מהחלון וצלם מהחלון

פורסם

זה כולה אופניים, משטרה יצחקו עלייך..

מה שכן אתה יכול לעשות זה לתפוס אותם על חם ולזרוק עליהם שקית זבל מלאה חרא של כלבים מעורבב עם חלב וסלט ירקות מהחלון.

תאמין לי שהוא לא ידבר איתך שוב

אין משטרה בארץ ותפנים את זה, אז קח את החוק לידיים אם זה ממש חשוב לך.. אם לא אז עזוב את זה כי משטרה לא יעשו כלום גם ככה..

גנבו לנו 2 מכוניות ונסעו איתם לרמאללה והמשטרה אמרה לנו ככה ואני מצטט

" כדאי לך לעשות איתם עסקה ולתת להם 10 אלף שקל כופר על האוטו, אנחנו לא יכולים לעשות כלום "

או אחרי שהודעתי על פריצה לתחנה מסויימת שממוקמת 2 ק"מ מהבית שלי, לקח להם רבע שעה להגיע.

או ש4 שוטרים עמדו באיזה מקום ואני רואה מישהו עוקף על קו רציף וכל השוטרים מסתכלים עליו ולא עושים כלום

אני מתקשר 100 להודיע על פריצות רכב בלייב ואני צריך לחכות 10 צלצולים...

בקיצור עזוב אותם בשקט...

פורסם

מה שכן אתה יכול לעשות זה לתפוס אותם על חם ולזרוק עליהם שקית זבל מלאה חרא של כלבים מעורבב עם חלב וסלט ירקות מהחלון.

תאמין לי שהוא לא ידבר איתך שוב.

אני אלרגי לחלב, אפשר עם יוגורט?

פורסם

תאמין לי שהוא לא ידבר איתך שוב

אין משטרה בארץ ותפנים את זה, אז קח את החוק לידיים אם זה ממש חשוב לך.. אם לא אז עזוב את זה כי משטרה לא יעשו כלום גם ככה..

גנבו לנו 2 מכוניות ונסעו איתם לרמאללה והמשטרה אמרה לנו ככה ואני מצטט

" כדאי לך לעשות איתם עסקה ולתת להם 10 אלף שקל כופר על האוטו, אנחנו לא יכולים לעשות כלום "

או אחרי שהודעתי על פריצה לתחנה מסויימת שממוקמת 2 ק"מ מהבית שלי, לקח להם רבע שעה להגיע.

או ש4 שוטרים עמדו באיזה מקום ואני רואה מישהו עוקף על קו רציף וכל השוטרים מסתכלים עליו ולא עושים כלום

אני מתקשר 100 להודיע על פריצות רכב בלייב ואני צריך לחכות 10 צלצולים...

בקיצור עזוב אותם בשקט...

כן עזובתם מהשטויות האלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים