עבור לתוכן

צריך כמה הבהרות בנוגע למשהו פלילי.

Featured Replies

פורסם

זה התחיל לפני שנה,כל פעם שתיקנתי את האופניים כמה ימים לאחר זאת הגלגלים חוררו,וזה קרה גם היום,אני חושב שזה השכנים ובטוח ב-100 אחוז שזה הם לפי העבר איתם.

חשבתי להתקשר למשטרה אבל אין לי הוכחות לכך.

אם יש עצות מה לעשות עם המקרה הזה תעזרו בבקשה תעזרו.

תודה מראש.

פורסם

אין לך מה לעשות, אלא אם אתה יכול להשיג הוכחות.

תקן את הפאנצר, זה הכול.

אם אתה רוצה חבר איזה מצלמת רשת וצלם אולי תדוג הוכחה. לא שהמשטרה תעשה יותר מידיי בנידון אבל לפחות הם לא ייעשו זאת שוב.

פורסם

תכניס את האופניים הביתה....

או כמו שאמרו תנסה לתפוס אותם במצלמה (למרות שזה ממש לא פרקטי)

פורסם

אין לך מה לעשות, אלא אם אתה יכול להשיג הוכחות.

תקן את הפאנצר, זה הכול.

אם אתה רוצה חבר איזה מצלמת רשת וצלם אולי תדוג הוכחה. לא שהמשטרה תעשה יותר מידיי בנידון אבל לפחות הם לא ייעשו זאת שוב.

אסור בעליל.

אני אומר לך את זה בתור איש חוק.

הצבת מצלמה נסתרת במטרה להשיג ראיות, ללא ידיעת אחד הגורמים הנוכחים באזור האופניים, מהווה ע"פ החוק האזנת סתר.

מעקב טכני כלומר, האזנת סתר, שלא ברשות הרבים, דורש צו ביהמ"ש "השלום" החתום ע"י שופט שאישר אותו.

האזנת סתר שלא באישור ביהמ"ש ושאינו ברשות הרבים, מהווה עבירה פלילית שדינה הוא עד 3 שנים מאסר [אם אני לא טועה]

כבר היה מקרה של מישהי שהורשעה לאחר שהציבה מצלמה נסתרת בגן ילדים ע"מ לצלם את המורה שם מרביצה לילדים.

והמורה יצאה זכאית, כי הראייה היתה בלתי קבילה.

פורסם
  • מחבר

אסור בעליל.

הצבת מצלמה נסתרת במטרה להשיג ראיות, ללא ידיעת אחד הגורמים הנוכחים באזור האופניים, מהווה ע"פ החוק האזנת סתר.

מעקב טכני כלומר, האזנת סתר, שלא ברשות הרבים, דורש צו ביהמ"ש "השלום" החתום ע"י שופט שאישר אותו.

האזנת סתר שלא באישור ביהמ"ש ושאינו ברשות הרבים, מהווה עבירה פלילית שדינה הוא עד 3 שנים מאסר [אם אני לא טועה]

כבר היה מקרה של מישהי שהורשעה לאחר שהציבה מצלמה נסתרת בגן ילדים ע"מ לצלם את המורה שם מרביצה לילדים.

אז מה אני יכול לעשות עם המקרה הזה,היום זה האופניים ומחר זה יהיה הרכב,נמעס מזה,אם יש לך רעיון תעזור בקשה.

פורסם

אסור בעליל.

שאלה: אם אני מציב מצלמה מחוץ לביתי על מנת לצלם שם עסקאות סמים וזנות (לצערי הרב) אם אני אשים שלט מאחורה "מקום זה מצולם ע"י מצלמות אבטחה" האנשים שאני רוצ לצלם הם רוסים ובקושי לדבר עיברית הם יודעים אז לקרוא בטוח לא, האם ראייה זאת קבילה בבית משפט?

פורסם

אסור בעליל.

חוק האזנת סתר מדבר על הקלטת שיחות, לא על צילום במצלמה. :"האזנת סתר היא פיקוח, קליטה, הקלטה או הקשבה לשיחת הזולת ללא הסכמה של אף אחד מבעלי השיחה"

פורסם

אתה יכול להציב מצלמות איפה שאתה רוצה כל עוד הם בשטח שלך

פורסם

איפה אתה מחנה את האופניים? אם אתה שם מצלמה בחדר המדרגות של הבית שלך, הראיה אולי כן קבילה.

אם אתה שם מצלמה בחצר של בית פרטי, הראיה קבילה בוודאות, לדעתי גם בחדר המדרגות, אבל בזה אני לא בטוח.

פורסם

חוק האזנת סתר מדבר על הקלטת שיחות, לא על צילום במצלמה. :"האזנת סתר היא פיקוח, קליטה, הקלטה או הקשבה לשיחת הזולת ללא הסכמה של אף אחד מבעלי השיחה"

לצערך חוק האזנת סתר תקף גם לגבי צילום ואיפלו לגבי הודעות SMS בפלאפון והודעות דוא"ל.

תאמין לי שנכוויתי מספיק מהחוק המעפן הזה.

פורסם

כדי להתקין מצלמת אבטחה בבית לא צריך שום אישור

פורסם

Toxin II תפרט לגבי הכוויות שלך....

וגם יש לי שאלה: בחול, למשל ארה"ב, זה גם ככה? כלומר מה שרואים בסרטים שמישהו מביא צילום בוידאו והראיה מפלילה והבן אדם יוצא אשם.. זה סתם בולשיט?

אם אני הולך ברחוב ומצלם בוידאו ושני אנשים דוקרים למוות בן אדם שלישי. בית המשפט לא יודע מי הוא הדוקר מהשניים. אני יודע. אתה רוצה להגיד לי שהם לא יתייחסו למה שצילמתי? ואם אני לא הייתי ברחוב וזו הייתה מצלמת האבטחה שלי?

חוץ מזה, אני חושב שזה יכול להיות לא בסדר לשים מצלמה ברשות הרבים, אבל אם הוא מתקין אותה על האופניים שלו, אז זה בסדר גמור (אני חושב) כי זה רכושו שלו וזה בסדר גמור שהוא שם מצלמה לצורך אבטחה, כמו ששמים מחוץ לבית מצלמות או בבית עסק.

פורסם

הלוואי והחוק בישראל היה בא לקראת האזרח כמו בארה"ב.

בכול אופן, האם מותר לי להציב בבניין משותף מצלמה למטה בחצר הבית וראיות אלה יהיו קבילות?

פורסם

לשים את המצלמה על האופניים יהיה מאוד טיפשי

הלוואי והחוק בישראל היה בא לקראת האזרח כמו בארה"ב.

בכול אופן, האם מותר לי להציב בבניין משותף מצלמה למטה בחצר הבית וראיות אלה יהיו קבילות?

כל עוד תיהיה הסכמה של כל דיירי הבניין (כמובן שבכתב)

פורסם

הדיירים זה לא בעיה (פרט לזאת שכנראה מפעילה בית זונות בדירה שלה - לצערי. הם הלקוחות הכי טובים שלה)

אבל למצולמים לא תיהיה עילה לפסול את הראייה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים