עבור לתוכן

רשת על בסיס HPNA של בזק - בעיה בעמדות הקצה

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי בבית רשת שעבדה מצויןן בשנתיים האחרונות - נתב אלחוטי HPNA3 דגם PAR-720G POWERNET , ומתאמים למחשבים המרוחקים מדגם PET_320.

עד לפני כמה ימים הכל עבד , ופתאום שני המתאים הרחוקים הפסיקו לעבוד , נראה לי מוזר ששניהם הפסיקו לעבוד בביחד , נראה לי כי משהן השתבש ברשת הטלפוניה הביתי או בהגדרות הנתב.

אני צריך עזרה על מנת לנטר את הבעיה , בכל זאת להשאיר את הילד בחופש הגדול בלי אינטרנס זה סוג של טרגדיה ...

תודה , גוראן

פורסם

הרעיון ב HPNA זה חלוקת כתובות IP דרך נקודות הטלפוניה בבית בצורה של DHCP...בדקת שהמחשבים מקבלים כתובת IP? כמה מחשבים מחוברים סה"כ דרך המתאמים? האם ניסית לכבות ולהפעיל את הראוטר? (בהרבה מהמקרים זה עוזר)...יש כמה וכמה דברים שצריך לבדוק בעניין של ה HPNA.

חוץ מזה אתה תמיד יכול להתקשר למוקד האינטרנט של בזק בטלפון 166...

אם בכל זאת אתה צריך עזרה ממני או משהו שאני יכול לעזור אתה מוזמן לשלוח לי מייל לכתובת : yosihillel@gmail.com

פורסם
  • מחבר

לילה טוב , ותודה על התגובה

ברמה העקרונית , יש מחשב אחד שמחובר לנתב הראשי ושני מחשבים המחוברים למתאמים. המחשבים לא מקבלים כתובת IP , וכבר כיביתי והדלקתי את הנתב לא מעט פעמים - ולא השתנה כלום ...

ניהלתי עם בזק שיחה ארוכה , יגיע טכנאי רק שבוע הבא , הייתי שמח להיפטר מהצרה הזו קודם - כרגע אני מיואש .... :(

שוב לילה טוב , גוראן

פורסם

תנסה קודם כל להחליף פילטרים בעמדות הקצה.

בנוסף לכך יש לך אפשרות לבדוק את הHPNA בנתב עצמו:

בממשק שלו תיכנס לstatus ואז ל homePNA שם תהיה לך אפשרות לסרוק תחנות קצה ולבצע בדיקה איתן במידה ויש אפשרות להגיעה אליהן.

הבעיות האלו לרוב קשורות לתוך התשתית בתוך הבית שלך וכדי לנטרל את מקור הביה רצוי לבדוק סנכרון HPNA בחיבור ישיר של התאם לנתב.

פורסם

אם זה קרה פתאום אז קשה לי להאמין שהבעיה נובעת מנקודות הטלפון...כשאתה בודק IP מה אתה מקבל? אין כתובת בכלל? או אולי כתובת APIPA? (זאת כתובת שמתחילה ב 169.254...)...מעבר לזה ממה שהבנתי ממך , המחשב שמחובר לראוטר גולש...תנסה אפילו לרסט את הראוטר...מאחורה יש לך מין נקודה קטנה שכתוב RESET קח קיסם או משהו ותן שם לחיצה של איזה 6 שניות ואז הראוטר יתאפס. תגדיר שם משתמש וסיסמה מחדש בראוטר ותבדוק. תנסה גם לבדוק כפי שידידי המליץ לך בתגובה שלפני אם שירות HPNA מופעל...אם כל זה לא עזר אולי קיימת בעיה ב DHCP של הראוטר ולכן עמדות הקצה לא מקבלות כתובות ומה שמומלץ לעשות זה לנסות ולהגדיר באחת מהן כתובת IP סטטית על כרטיס הרשת ולא לשכוח כמובן להגדיר גם DNS...אם זה עזר אז כמובן לעשות אותו דבר גם במחשב השני ואם לא אז באמת כדאי לבדוק...השאלה היא מה הבחור מבזק בדק איתך שהוא החליט לשלוח טכנאי? האם הוא משוכנע שהבעיה היא מהנקודות?

פורסם
  • מחבר

לילה טוב

שוב תודה על התגובות , עם בזק ביליתי יותר משעה בטלפון , כיביתי והדלקתי את הנתב , החלפתי את הפילטרים , וחיברתי את המתאמים המרוחקים ישירות לנתב - שבאופן לא ברור גם זה לא עבד - בדיקה זו אמורה לנטרל כל בעית תשתית - שלדעתי לא קיימת מכיון שהרשת עבדה שנתיים ללא הפרעה.

בכל מקרה מקרה מחר יגיע הטכנאי ואני אשלח את ממצאיו , למען ידעו כולם ...

אני מודה לכם שוב על העזרה והרצון הטוב - לילה טוב וסופ"ש נעים ...

גוראן

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב

ובכן , הבעיה פשוט נעלמה שלא היתה ... :-)

ההוקר לפני שהגיע הטכנאי חיברתי שוב את המתאם המרוחק , ובאופן מפתיע הוא עבד , כנראה היה צריל לנוח איזה יום מחוץ לחשמל ולא רק כמה דקות .....

בכל מקרה תודה על הרצון והעצות , למדתי הרבה תוך כדי :-)

גוראן

פורסם
  • מחבר

לילה טוב ...

ובכן , המצב יציב ונראה מצויין , לי נראה שהיתה זו תקלה נקודתית , מבחינתי העסק סגור - פשוט נראה כי היה צריך לתת לעמדת הקצה לנוח ...

שוב תדה , גוראן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים