עבור לתוכן

כושר - בבית או בחדר כושר?

Featured Replies

פורסם

נתחיל מזה שלא עושים אימון אחרי שאוכלים משהו עם שומן/חלבון

(צריך לחכות שעה וחצי-שעתיים אני חושב)

זה תלוי מה אתה אוכל...

• תגובות 110
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

נתחיל מזה שלא עושים אימון אחרי שאוכלים משהו עם שומן/חלבון

אני יודע שישר אחרי האוכל לא מתאמנים בגלל זה שאלתי אחרי כמה זמן.

הסיבה ששאלתי מתי הכי טוב לעשות אימון כי אני יודע שיש אנשים שעושים תר' בוקר או אימון בוקר במה זה שונה מאימון אחרי האוכל(אחרי זמן מסויים)?

פורסם

לפי דעתי, והרבה יסכימו איתי,

הכי טוב לעשות בערב,

אמנם אתה קצת יותר עייף בערב, אבל אז אתה נותן את כל הכוח שלך ואז אתה הולך לנוח, לישון, וואטאבר

אם תתאמן חזק מאוד בבוקר זה יעייף אותך קצת למשך היום, אמנם יש כאלה שזה נותן להם BOOST, לי אישית זה מוציא את האנרגיות.

ובנוגע לאוכל, רצוי לא להתאמן בפרק זמן של פחות משעתיים אחרי האוכל,

אבל לפני האימון צריך לאכול פחמימה פשוטה, הכי מומלץ זה פירות, ומי שמתאמן על מסה יכול גם לקחת קריאטין עם קצת חלבון,

ומה שחשוב זה ישר אחרי האימון לאכול חלבון ופחמימה, ובשעה שעתיים אחרי לאכול ארוחה.

פורסם

זה לא ממש משנה מתי אתה עושה את האימון. לעניות דעתי אין מחקר שמצא עדיפות לשעת אימון כזו או אחרת(שמעתי בעבר משהו על שעות אחר הצהריים, אך לדעתי מדובר פשוט בזמן נייטרלי במשך היום שאתה עירני\לא עייף מדי).

במילים אחרות, זה פשוט אינדיווידואלי. אני למשל לא מסוגל להתאמן בבקרים, ואם אני מתאמן מאוחר מדי בלילה אז אין סיכוי שארדם לאחר מכן, אלא לאחר מספר שעות(אימון מזרים את הדם, האדרנלין וכו').

מבחינת אוכל לפני - שאלות מסוג זה הן ספציפיות מדי, שהרי מה זה משנה אם תאכל כמו שצריך לפני האימון, אבל בשאר היום תזלול שוקולדים? אני מקצין כמובן, אך יש חשיבות רבה הרבה יותר לתזונה הכוללת מאשר לתזונה לפני\לאחר האימון(אם כי גם היא חשובה).

לרוב ממליצים לאכול כשעתיים לפני האימון ארוחה דשנה הכוללת את כל אבות המזון - כמות חלבון נאה, וכמות פחמימות בעלות אינדקס גליקמי בינוני-נמוך(לחם מחיטה מלאה, פסטה, אורז וכדומה). ניתן גם לשלב מעט שומן בריא. במילים אחרות - חזה עוף דל שומן + אורז\פסטה ומעט טחינה תחשב לארוחה טובה מאוד, אך הדבר תלוי כמובן במטרות(עלייה במשקל השריר או ירידה באחוזי שומן).

אם זה לא ממש מסתדר\אתה נהיה רעב במהלך האימון, כדאי לאכול איזה פרי(בננה למשל) עם אינדקס גליקמי יחסית גבוה, או כל מאכל עם פחמימות 'פשוטות' ומהירות. המשמעות היא פחמימות שנספגות יותר מהר וישמשו אותך במהלך האימון.

מה שיקבע בסופו של דבר הוא התזונה היומית הכוללת בהתאם למטרה. תדאג רק שתגיע לאימון עם מספיק אנרגיה, ולא מיד לאחר ארוחה כשאתה עדיין 'כבד'.

פורסם

אני קראתי שג'וגינג בבוקר מחליש את המערכת החיסונית ;D

ליתר ביטחון, תעשה בצהריים

פורסם

איפה אתם קוראים את כל השטויות האלה?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

זה כבר שבוע שלישי אני מתאמן ולאט לאט זה מתחיל להימעס עליי אני לא אוהב לעשות דברים בלי שאני רואה התקדמות/שינוי כל שהוא.

בשבועיים הראשונים הייתה התקדמות גם במראה (הקרס ירדה קצת :) ) וגם כמות החזרות שהייתי עושה הייתה עולה כל שבוע בין 3-5 חזרות תלוי איזה תר'

עכשיו לא רק שכמות החזרות לא עולה אלה שגם קשה לי לעשות את כמות החזרות שאני עושה עכשיו. הדבר היחיד שהשתנה זה שאני לא מתאמן בשבת, הייתי מתאמן כל יום ממש כל יום החלטתי שבשבת מגיע לנוח לגוף (אחרי הכל שבת :) ) ומאז אני לא רואה התקדמות. עוד משהוא אני עושה כפיפות בטן כדי להוריד את הקרס והיא לא ממש יורדת. זה קצת ירד וזהו...

פורסם

זה כבר שבוע שלישי אני מתאמן ולאט לאט זה מתחיל להימעס עליי אני לא אוהב לעשות דברים בלי שאני רואה התקדמות/שינוי כל שהוא.

בשבועיים הראשונים הייתה התקדמות גם במראה (הקרס ירדה קצת :) ) וגם כמות החזרות שהייתי עושה הייתה עולה כל שבוע בין 3-5 חזרות תלוי איזה תר'

עכשיו לא רק שכמות החזרות לא עולה אלה שגם קשה לי לעשות את כמות החזרות שאני עושה עכשיו. הדבר היחיד שהשתנה זה שאני לא מתאמן בשבת, הייתי מתאמן כל יום ממש כל יום החלטתי שבשבת מגיע לנוח לגוף (אחרי הכל שבת :) ) ומאז אני לא רואה התקדמות. עוד משהוא אני עושה כפיפות בטן כדי להוריד את הקרס והיא לא ממש יורדת. זה קצת ירד וזהו...

כפיפות בטן כדי להוריד את הכרס? (לא קרס...)

שמע, סביר להניח שהסיבה שלך יש כרס היא הרבה שומן וגנטיקה

אתה רוצה להוריד כרס? תוריד שומן

אפשר לעשות את זה ע"י ספורט כמובן אבל לאו דווקא כפיפות בטן

אין התקדמות? דבר ראשון תדאג לאכול נכון, דבר שני תנסה לעשות ספורט רק פעם ביומיים, דבר שלישי אתה צריך מוטיבציה לדעתי

פורסם
  • מחבר

יש לי מוטיבציה כשיש התקדמות כאני לא רואה התקדמות אין מוטיבציה

איזה ספורט עוד אפשר לעשות בבית חוץ מכפיפות?

פעמיים ביומים ז"א 3 פעמים בשבוע

פורסם

יש לי מוטיבציה כשיש התקדמות כאני לא רואה התקדמות אין מוטיבציה

איזה ספורט עוד אפשר לעשות בבית חוץ מכפיפות?

פעמיים ביומים ז"א 3 פעמים בשבוע

1. ההתקדמות היא איטית, אבל אני כמעט בטוח שיש התקדמות אצלך

2. איזה עוד ספורט? יש הרבה - שפיפות, מתח (אם יש לך איפה לסדר, אצלי למשל יש אז סידרתי)

יש עוד הרבה תרגילים שסביר להניח שלא ממש יעניינו אותך, ואני עושה אותם רק בגלל שהמאמנת שלי אמרה לי לעשות כמו L SIT ותרגיל שנקרא תרגיל 8 הדקות, ויש עוד הרבה...

3. כן, לפעמים 4 (ראשון שלישי חמישי שבת או שני רביעי ושישי)

פורסם

אלכס, בגלל שזה פורום מכובד של אנשים מכובדים אני לא יתן לך את התשובה שרציתי

אבל חלאס,

הבאנו לך את כל הכלים

אני שהתחלתי להתאמן עשיתי מלא טעויות ולא הייתה לי תמיכה כמו פה.

אז מה שיש לי להגיד לך זה שתתבגר, תהיה בנאדם, תבין שלא הכל קורה בין לילה.

מעבר לזה אין לי מה להגיד לך, לא יודע בן כמה אתה בכלל, אבל תתבגר באנדם...

פורסם
  • מחבר

שפיפות אני לא יודע מה זה...

מתח יש לי בבית אבל זה גורם לעור יבש (אני לא יודע איך קוראים לזה) בכפות הידיים

התר' האלה יכולים להחליף את הכפיפות בטן...? זה מחזק את הידיים ולא את הבטן

עוד משהוא אם כבר יש אצלי איזה שהוא שיפור זה בבטן עליונה ותחתונה כלום

פורסם

תאמת אני מאז ומתמיד מעדיף בבית

מגיל מאוד נמוך אני מתאמן על פיתוח הגוף עד עכשיו אומנם יוצא קשה עים עבודה אבל מתרגלים אף פעם לא קל

פורסם

בונא מה אתה ילדה???

עוד מעט תגיד שאתה לא רוצה להתאמן כי מזיעים,

בקיצר תעשה מה שאתה רוצה, הרי כל מה שנגיד לך לא יהיה לך כוח לעשות,

ולא תהיה לך מוטיבציה כי לא תקום בבוקר ותראה כמו רוני קולמן

פורסם

התר' האלה יכולים להחליף את הכפיפות בטן...? זה מחזק את הידיים ולא את הבטן

עוד משהוא אם כבר יש אצלי איזה שהוא שיפור זה בבטן עליונה ותחתונה כלום

אתה רוצה לעבוד על הבטן? בסדר, אבל אם אתה רוצה להוריד את הכרס, לעבוד על הבטן זה לא הפתרון

אתה צריך להיפטר מהשומן

אם תגרום לגוף שלך לנצל את השומן כמקור אנרגיה זה יהיה טוב, אבל יש עם זה 2 בעיות למיטב ידיעתי - אתה צריך לא לאכול/לשתות דברים עם פחמימות/סוכר, ואז הגוף יהיה חייב להשתמש בשומן כמקור אנרגיה - והבעייה השנייה היא שהשומן לא יכול להיכנס לתאים, צריך לפרק אותו ל3 חלקים, ובשביל זה צריך אנזים(?) מיוחד שהגוף צריך להפריש, ואין לי מושג איך גורמים לו לעשות את זה

(כל מה שאני אומר כאן מבוסס על הידע שלי שמבוסס על הידע של אחותי שמבוסס על ספרות מקצועית בעיקר)

בונא מה אתה ילדה???

עוד מעט תגיד שאתה לא רוצה להתאמן כי מזיעים,

בקיצר תעשה מה שאתה רוצה, הרי כל מה שנגיד לך לא יהיה לך כוח לעשות,

ולא תהיה לך מוטיבציה כי לא תקום בבוקר ותראה כמו רוני קולמן

היי, אני הייתי כזה (או שסתם השתמשתי בזה בתור תירוץ לעצלנות שלי, אני לא זוכר)

עריכה - הנה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D

לפי הערך "ליפיד" גליצרידים הם ליפידים שמורכבים מ1 עד 3 חומצות שומן, ועיקר השומן בגוף הוא טריגליצרידים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים