עבור לתוכן

כושר - בבית או בחדר כושר?

Featured Replies

פורסם

כי אתה צריך משקולות, מוט, ספסל להרים ממנו וגם עזרה כמובן.

וכמו שאמרו יש איזורים בגוף שבלי כלים מיוחדים קשה לעבוד עליהם, כמו למשל הגב.

• תגובות 110
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני רץ 3 פעמים בשבוע, 4 קילומטר + 100X2 ספרינטים +מתח 10X2 + מתח ידיים צמודות 10, + מקבילים 10.

ובשאר הימים אני עובד על הבטן....

תוך חודש כבר ראיתי תוצאות...תוך חודשיים כבר קיבלתי גוף חטוב, תוך 3 חודשים כבר היו לי ריבועים בבטן.

הקטע בכל התרגילים בבית זה לא לעשות 100 בטן ו20 מתח\שכיבות שמיכה, אלא לעבוד לאט, כמה שעובדים יותר לאט- השריר מתאמץ יותר.

ריצה- שורפת שומנים , וגורמת לך להרגיש נהדר בתום האימון.

omg! אני רץ כל בוקר 2 קילומטר ובשישי שבת 10 רצוף עושה 120 כפיפות בטן ביום + רביעי ושבת סופרסטים ועד עכשיו קובייה אחת נורמאלית אין לי... תגיד אתה עושה דיאטה או משו??? או שאתה רזה תחת.... כי ב3 חודשים קוביות זה קצת מהיר מידי :silly:

פורסם

omg! אני רץ כל בוקר 2 קילומטר ובשישי שבת 10 רצוף עושה 120 כפיפות בטן ביום + רביעי ושבת סופרסטים ועד עכשיו קובייה אחת נורמאלית אין לי... תגיד אתה עושה דיאטה או משו??? או שאתה רזה תחת.... כי ב3 חודשים קוביות זה קצת מהיר מידי :silly:

תתחיל בלעשות כפיפות בטן פעם ביומיים

פורסם

אני רק רוצה להתייחס למה שGGuyZ אמר פה, שחד משמעית צריך מכון כושר בשביל לראות תוצאות - שטויות

אם אתה מכיר תרגילים מתאימים, אין צורך כמעט בכלים, ואני כמעט בטוח שמשקולות זה לא פריט חובה

ומה הבעייה בסקוואטים? זה לא תרגיל כל כך קשה

אקדחים זה תרגיל קשה

שטויות תגיד לחברים שלך. בפעם הבאה התבטאות כזאת תזכה אותך באזהרה.

בכל מקרה, נחמד שאתה פוסל שנים של מחקר מבלי לדעת על מה אתה מדבר. כמות התרגילים שפועלת כנגד התנגדות משקל הגוף היא מוגבלת, ולכן לא תוכל לקבל גירוי נורמלי מאימון שכזה.

בנוגע לסקוואט - מדובר על אחד התרגילים המורכבים והקשים ביותר לביצוע. הוא אינו מתאים למתאמן חדש, מה גם שלשלוט בטכניקה של התרגיל היא לא דבר של מה בכך. טווח תנועה חלקי, עיקום הגב, 'זיופים' למיניהם עלולים לגרום בקלות לפציעות - בפרט בברכיים ובגב. רוב המתאמנים שמבצעים את התרגיל הזה אינם מבצעים אותו כראוי. למען הסר ספק איני מדבר על ביצוע התרגיל ללא משקל\עם שקיות אורז(או בכל צורה חסרת תועלת אחרת שבה אתה מבצע את התרגיל), אלא עם מוט\דאמבלים.

לגבי המושגים ניפוח שרירים וחיטוב: אין כזה דבר לנפח שריר. תאי השריר גדלים ע"י סינטזת חלבון וגם ספיחת מים אל תאי השריר. על מנת שזה יקרה הגוף צריך גירוי מספק, ותזונה מתאימה(וכמו שציינתי בהודעה המפורטת הקודמת - מאזן קלורי חיובי). כשמדברים על חיטוב, מדברים למעשה על הקטנת מסת השומן בגוף(ניוד השומן ושימושו כאנרגיה חלופית) על מנת שיראו בבירור את מסת השריר. תופעה שכזו תתבצע רק ע"י מאזן קלורי שלילי כפי שכבר ציינתי, ובהעדר תזונה נכונה\אימונים מתאימים תגרור איבוד מסת שריר. לכן מומלץ ברוב המקרים לפתח מסת שריר מסויימת לפני שהולכים על 'חיטוב הגוף'(הורדת אחוזי שומן בעצם), וכדאי גם בתקופת החיטוב להמשיך להתאמן במכון כדי לשמור על מסת השריר שצברתם.

[br]פורסם בתאריך: 27.07.2008 בשעה 18:33:22

או שהוא מאוד רזה, או שיש לו גנטיקה טובה, או שגם וגם.

ב-3 חודשים אפשר בהחלט להגיע לריבועים - בהנתן תזונה נכונה ואימונים מתאימים. מיליון כפיפות בטן לא יצמיחו לך ריבועים. אלה נמצאים מתחת לשכבת השומן שיש לך, וכמו שזה נראה תוכנית האימונים\התזונה הנוכחית שלך לא מספקת תוצאות. הבעייה היא כפי הנראה בעיקר בתזונה.

פורסם

שטויות תגיד לחברים שלך. בפעם הבאה התבטאות כזאת תזכה אותך באזהרה.

בכל מקרה, נחמד שאתה פוסל שנים של מחקר מבלי לדעת על מה אתה מדבר. כמות התרגילים שפועלת כנגד התנגדות משקל הגוף היא מוגבלת, ולכן לא תוכל לקבל גירוי נורמלי מאימון שכזה.

בנוגע לסקוואט - מדובר על אחד התרגילים המורכבים והקשים ביותר לביצוע. הוא אינו מתאים למתאמן חדש, מה גם שלשלוט בטכניקה של התרגיל היא לא דבר של מה בכך. טווח תנועה חלקי, עיקום הגב, 'זיופים' למיניהם עלולים לגרום בקלות לפציעות - בפרט בברכיים ובגב. רוב המתאמנים שמבצעים את התרגיל הזה אינם מבצעים אותו כראוי. למען הסר ספק איני מדבר על ביצוע התרגיל ללא משקל\עם שקיות אורז(או בכל צורה חסרת תועלת אחרת שבה אתה מבצע את התרגיל), אלא עם מוט\דאמבלים.

לגבי המושגים ניפוח שרירים וחיטוב: אין כזה דבר לנפח שריר. תאי השריר גדלים ע"י סינטזת חלבון וגם ספיחת מים אל תאי השריר. על מנת שזה יקרה הגוף צריך גירוי מספק, ותזונה מתאימה(וכמו שציינתי בהודעה המפורטת הקודמת - מאזן קלורי חיובי). כשמדברים על חיטוב, מדברים למעשה על הקטנת מסת השומן בגוף(ניוד השומן ושימושו כאנרגיה חלופית) על מנת שיראו בבירור את מסת השריר. תופעה שכזו תתבצע רק ע"י מאזן קלורי שלילי כפי שכבר ציינתי, ובהעדר תזונה נכונה\אימונים מתאימים תגרור איבוד מסת שריר. לכן מומלץ ברוב המקרים לפתח מסת שריר מסויימת לפני שהולכים על 'חיטוב הגוף'(הורדת אחוזי שומן בעצם), וכדאי גם בתקופת החיטוב להמשיך להתאמן במכון כדי לשמור על מסת השריר שצברתם.

דבר ראשון תירגע, כולה אמרתי שלדעתי זה שטויות... סוף העולם אפשר לחשוב ::) זה פחות גרוע מההאשמה שלך שאנשים בכוונה מטעים אנשים אחרים, כולם נגדך! כולם רוצים להרוג אותך! אין על מי לסמוך! חוץ מעל הפסיכולוג והתרופות שיעזרו נגד הפרנויה, אבל בטח התרופות האלה זה רעל והפסיכולוג גם נגדך

דבר שני, אתה טוען שאני פוסל שנים של מחקרים על זה שחייבים חדר כושר כדי לראות תוצאות?

א. אני תוהה למי יש אינטרסים במחקר הזה... המממ, אין סיכוי במקרה שחלק מהמחקרים האלה מומנו ע"י אנשים שמרוויחים מהעניין, נכון?

ב. על כל מחקר שיש - יש מחקר שמראה את הדבר ההפוך

דבר שלישי, סקוואטים בלי מוט זה מעולה, מנסיון (לא שלי, אני התחלתי לא מזמן), למה נראה לך שזה חסר תועלת? כמה זמן עשית סקוואטים בלי משקולות שאתה חושב שזה חסר תועלת?

פורסם

יש דרך להתבטא, ואתה הולך על חבל דק של לעבור את גבול הטעם הטוב. הזהרתי אותך פעם אחת, פעם הבאה זו לא תהיה אזהרה מילולית. בזה תם העניין.

לגבי שאר הדברים שאמרת כאן אלה הם דיבורים באוויר. בשביל לענות על שאלתך אני צריך להכנס לעומקה של תורת האימון. אם אתה באמת מתעניין אתה מוזמן לקרוא קצת על sarcoplasmic, myofibrillar hypertrophy(ואני כבר מזהיר שתצטרך לקרוא 'קצת' יותר מהפסקה וחצי בוויקיפדיה). זה יענה על השאלות שלך, וגם יסביר לך מדוע לדברייך אין שום תכלית.

פורסם

מה שהדברים האלה לא יהיו (אולי אני אקרא מחר, המוח שלי לא במצב טוב היום), אני לא חושב שהם יספיקו כדי לשכנע אותי

כי אני מכיר בן אדם שרואים עליו דיי טוב תוצאות

ואני ממש בספק אם הוא הלך לחדר כושר בשביל הדבר הזה

על עידו פורטל שמעת?

פורסם

אחרי תגובה כזאת בהחלט שאין לנו על מה לדון. אין לי ספק שאתה גם לא תקרא על המושגים שהמלצתי לך עליהם, וזו זכותך. אך להתווכח על נושאים שאינך יודע עליהם דבר עונה בדיוק על הגדרת המילון לבורות.

לגבי האינדוקציה חסרת הטעם שעשית, באמת שאין טעם להגיב. במילה אחת אומר: גנטיקה.

בזה סיימתי את הדיון. אין לי ספק שמרבית האנשים כאן ימשיכו להאחז בעצות אחיתופל של חכמי החלם שהגיבו כאן - מהסיבה שהן קלות ונוחות, וכבני אדם נוח לנו להאמין בדרכי קיצור. למעטים בעלי כוח הרצון והמשמעת העצמית נתתי קצת מידע כדי להתחיל, אך אין ספק שהעבודה האמיתית תעשה באופן אישי.

פורסם

גנטיקה זו אחלה אפשרות, אבל אין לך שרירים כאלה מלשבת בבית ולא לעשות כלום

למה אתה חושב שאני לא אקרא את המושגים?

אני לא הייתי מגדיר את מה שאני עושה כוויכוח על נושאים שאני לא יודע עליהם כלום, אלא כהצגת עובדות שמבוססות על מה שאני רואה ויודע (והידע הוא לאו דווקא על שיטות אימון או מה שזה לא יהיה)

לפי מה שאני הבנתי מתגובות אחרות, העצות שלך הן אחלה לניפוח שרירים - ככל הנראה חדר כושר זה הדבר ואני חושב שאני מבין למה

אבל גם בלי חדר כושר אפשר לראות תוצאות - אומנם השרירים מתנפחים פחות אבל עדיין מתחזקים

פורסם

בקיצור ולעיניין חברה... ניסיון של 100 שנה בערך (לא אני לא בן 100 ) סבא שלי ואבא שלי התעסקו בבודי בילדינג מקצועי. סבא ז"ל ואבא עבר סרטן ועכשיו הוא עם כלייה אחת ואסור לו להתאמן כמו שהיה לפני. אין טעם ללכת לחד"כ ממש בהתחלה. בשביל שהאימונים בחד"כ יניבו תוצאות אתה צריך בסיס. ובסיס עושים בבית נקודה. בנאדם שהגידים שלו לא חזקים מספיק והשריר עצמו לא חזק מספיק מסכן את הבריאות שלו בחד"כ. כל העצות שנתתם הן נכונות ואמיתיות אך לא לכולם לכל אחד יש גינטיקה שונה ומגבלות שונות.

ואגב שאלה שחכתי איך קוראים לזה אבל כשהתחלתי להתאמן עם משקולות (גיל 11) שקלתי בקושי (הייתי 167ס"מ)40.... בגיל 13 עם גובה 175 ס"מ שקלתי 80 קילו... כלומר בערך 25-30 קילו מסת שריר (תקנו אותי אם לא ) ולא ממש ראו עלי תוצאות... הגעתי למצב שאני מרים בתרגיל על הביצפס 20 קילו ליד אבל הביצפס המסכן חזק כמו בטון אבל לא רוצה לגדול.... איך קוראים לתופעה הזאת?

פורסם

מזה ביצפס? O_O

וזו לא תופעה, אני בקושי מבין משהו בתחום, אבל נראה שהתחזקת והשריר שלך לא גדל

הייתי אומר תזונה לא נכונה, אולי לא התאמצת מספיק, אולי הגזמת - גם כל יום זה לא טוב, יכולות להיות הרבה סיבות

פורסם

biceps...

http://en.wikipedia.org/wiki/Biceps_brachii_muscle

ובקשר להודעה הקודמת, לפי הבנתי, אם התאמנת הרבה ולא נתת לשריר זמן להיבנות מחדש אז השריר שלך נהיה יותר "אפקטיבי" במקום לגדול במסה.

אני לא מכיר את התהליכים בצורה טובה , אולי gguyz יודע משהו על זה.

פורסם

biceps...

http://en.wikipedia.org/wiki/Biceps_brachii_muscle

ובקשר להודעה הקודמת, לפי הבנתי, אם התאמנת הרבה ולא נתת לשריר זמן להיבנות מחדש אז השריר שלך נהיה יותר "אפקטיבי" במקום לגדול במסה.

אני לא מכיר את התהליכים בצורה טובה , אולי gguyz יודע משהו על זה.

יכול להיות שאתה מדבר על העצבים?

העצבים מגבילים את השריר כדי שלא תפגע בעצמך בטעות - כמו להרים משהו יותר מדי כבד שעלול לעשות לך נזק

ככה לא חייבים לבנות שריר כדי להתחזק

וזה מסביר את אלה שנראה כאילו אין להם שרירים כמעט והם חזקים נורא^^

פורסם
  • מחבר

gguyz, אמרתה שאימונים בבית לא יכולים להניב שום תוצאות . מה בכל זאת אני יכול לקבל מאימונים בבית?

אם אני עושה שכיבות סמיחה כאשר הידיים רחוקות מאוד אחת מהשנייה כך בעצם אני מאמן את השריר האחורי של היד וקצת את החזה נכון?

אם אני יקרב את הידיים אז אני יאמן את השריר שקידמי של היד?

פורסם

gguyz, אמרתה שאימונים בבית לא יכולים להניב שום תוצאות . מה בכל זאת אני יכול לקבל מאימונים בבית?

אם אני עושה שכיבות סמיחה כאשר הידיים רחוקות מאוד אחת מהשנייה כך בעצם אני מאמן את השריר האחורי של היד וקצת את החזה נכון?

אם אני יקרב את הידיים אז אני יאמן את השריר שקידמי של היד?

יד אחורית בשכיבות שמיכה זה יהלום, כפות הידיים שלך מחוברות בבוהן והאצבע במרכז החזה, תתכונן להרבה מאוד כאב :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים