עבור לתוכן

בעיה חמורה במחשב - המחשב נתקע או נכבה.

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רכשתי מחשב חדש לפני כמה חודשים, מפרט המחשב :

Albatron nvidia GeForce 8800GT 512MB - כרטיס מסך

2GB RAM - XMS2 - Corsair - זכרונות

GA-P35-DS3L - לוח אם

Intel C2D 2.66GHz - מעבד

LG 226-WTQ - מסך

WesternDigital 320AAKS - דיסק קשיח

מארז כולל ספק - COMPUCASE 6A19B + HEC 400TRT

אנא קראו את הכל -

אוקיי, אז בעייתי היא כך -

לאחרונה המחשב היווה לי בעיות, אני משחק במשחק World of Warcraft ולפעמים המחשב נתקע ל5 שניות וחוזר, אבל אני לא חושב שזה קשור למחשב... לפעמים המשחק נתקע לגמרי ואי אפשר לזוז, מדי פעם ב5 שניות האלה אני מצליח להוריד את המשחק למטה ע"י Alt+Tab ואז המחשב חוזר לתפקד כמו שצריך אבל שזה מגיע לתקיעות הגדולות אני חייב לכבות ולהדליק את המחשב.

בקשר לבעיה האמיתית-

מדי פעם שאני משחק במשחקים יותר כבדים כגון : Crysis, Black & White 2 ואפילו Team Fortress 2 יש סיכוי שלאחר כמה זמן המחשב שלי פשוט יקרוס, אבל מה זה יקרוס?

לפני שהמחשב קורס הוא עושה קולות של חשמל מין בזזז ארוך כזה ואז לפתע המסך נכנס ל Power Saving Mode והמחשב עדיין דלוק, המאווררים עובדים, לא כבוי.

זה היה פעם לעיתים נדירות רק בCrysis, חשבתי שזה לא רציני... זה הדרדר אפילו לWorld of Warcraft שאינו חזק גרפית כלל וכלל.

אז מה אני עושה? איך אני אמור לתקן את המחשב? האם הבעיה היא בחומרה? יש לי עדיין את האחריות אך הבעיה שאני לא יודע איפה נגרם נזק למחשב (אם בכלל נגרם)

תודה רבה,

פורסם

שנה בבקשה את כותרת הת'רד לאינפורמטיבית יותר ע"פ חוקי הפורום, אחרת הת'רד ינעל, וחבל.

פורסם

תעדכן דרייברים של כרטיס מסך ותבדוק טמפ' שלו.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה, תודה, בכל מקרה אני מאוד חושד בספק.

עוד תגובות בבקשה?

פורסם
  • מחבר

עוד מישהו?

פורסם

אם אתה שומע "זמזום חשמלי" יכו ללהיות שהספק לא בסדר, נסה להחליף אותו ולבדוק אם הבעייה עדיין קיימת.

פורסם
  • מחבר

לבדיקה נוספת, הנה הטמפ' של הכל - במאמץ

http://img229.imageshack.us/img229/8268/temperturecd4.jpg

אגב סליחה על הציור שציירתי בצייר... קצת נסחפתי... באתי לצייר פרצוף עצוב... חח..

פורסם

לא גבוהות מספיק בשביל לגרום לקריסה.

בהסתכלות שנייה, הטמפ' של הדיסק הקשיח גבוהה מדי. הזמזום הזה, מגיע מהספק או מהדיסק?

פורסם

ניסית לעדכן דרייברים של כ.מסך? תוודא חיבורים בין כ.מסך למסך, מסך לחשמל.. שהכל מחובר היטב.

הייתי מציע שתפעיל 3d-mark או כל תוכנת בנצ'מארקינג אחרת על הכרטיס מסך. העיקר שתפעיל עליו עומס ותקח למשל את ה speedfan ותגדיר שהיא תשמור לוג של הטמפרטורות. ותראה אם המחשב נתקע, נכבה או מה שלא יהיה. ותבדוק כמה וכמה פעמים על מנת לדעת אם זה קורה רק בטמפ' מסוימת או האם זה קורה גם בטמפ' נמוכה כשעדין אין הרבה מעמס.

אה ותן מפרט המחשב שלך במלואו...

פורסם
  • מחבר

שאתה אומר במלואו, למה אתה מתכוון?

אוקיי... מאיפה ואיך אני מוריד 3D-MARK?

פורסם

יש במדור ההורדות תחת קטגוריית בנצ'מארקינג לכרטיסי מסך. אתה מוריד מתקין ומריץ את התוכנה כמה וכמה פעמים ברצץ ואתה מנסה לראות את ההשפעה על הטמפ' והאם יש תגובה מבחינת הפעלה מחדש/תקיעות.

כי לפי מה שאתה אומר זה קורה גם בלי שכרטיס המסך יתאמץ. אז עם 3DMark נוכל לדעת זאת.

נ.ב. חשוב שתוריד גרסה כמה שיותר חדשה. אם אין באתר תוכל לחפש אולי בגוגל. בכל מקרה הגרסה המלאה עולה כסף אז אתה צריך את החינמית שאין בה את כל הפונקציות, זה די והותר בשביל המטרה שלנו.

פורסם

המסילה של ה 12v בספק שלך לא ממש מספקת מה שצריך. במקום 12v יש 4v ובמקום 12v- יש 17v-.

גם ה 5v- מספק 8.6v-. ייתכן שהספק שלך ג'נרי או נדפק(או שהתוכנה דפוקה, אני אישית מעדיף אוורסט).

לפי SpeedFan גם שני מאווררים לא מסתובבים. תפתח את המחשב ותבדוק אם כל המאווררים עובדים.

אם יש לך אפשרות להשאיל ממישהו או מאפשהו ספק כדי לבדוק אם ישנה בעיה בספק זה יהיה טוב.

פורסם
  • מחבר

אין לי מאיפה להשיג..

אגב, יש לי Albatron 8800GT, לא ניתן לבדוק את הטמפ' שלו... אין לי מושג למה...

ובכל מקרה אתה מדבר איתי סינית... אני אביא את המחשב אליהם ובתקווה הם יסדרו לי את המחשב.

תודה רבה.

פורסם

דיסק קשיח חם מאוד ובמאמץ עוד יותר חם .

דאג לאיוורור המארז דחוף.

פורסם

דיסק קשיח חם מאוד ובמאמץ עוד יותר חם .

דאג לאיוורור המארז דחוף.

הHDD נמצא בטמפ' שלא אמורה לגרום לתקיעות. אז ככה שאין שום קשר לטמפ'.

ובכלל, כל המערכת שלו עם טמפרטורות סבירות ואין שום הגיון לומר לו לשפר את הסירקולציה במארז ולבדוק מאווררים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים