עבור לתוכן

זקוק להמלצה למסך חדש. עד 2000ש"ח

Featured Replies

פורסם

נראה לי שהגיע הזמן להצתרף לעולם המתוקן ולעבור סוף סוף לLCD.

הזמנתי מחשב חדש שבא עלי לטובה ואני חושב לצרף להזמנה אולי גם מסך שיחליף את הCRT LG F700B שלי (למרות שההנ"ל עדיין פועל מצויין)

ואני מעדיף להשקיע במסך טוב כדי להנות מהמחשב החדש בצורה טובה יותר (הכולל 4850 בתוכו)

בהתייעצות קצרה עם החנות שממנה הזמנתי (IQPC) הומלץ לי על הAsus MW211C שבהחלט קיבל כמה המלצות פה אבל הייתי רוצה לשמוע את הדעה שלכם גם.

השימושים שלי הם בעיקר:

אינטרנט בעיקר (זה אומר הרבה טקסט)

מעט סרטים ומעט משחקים. (בעיקר בגלל חוסר זמן)

השאלה האם 22 אינץ לא יהיה גדול מידי סתם לשימוש יום יומי והאם לא עדיף להשקיע במסך 19 או 20 באיכות הרבה יותר גבוהה.

והאם יש דגמים יותר טובים ובאיכות גבוהה יותר ל22 אינץ מהasus (שמכירו בסביבות ה1500 בימינו) שיצאו לאחרונה ולא נסקרו בביקורת של ה22 אינצ.

לא חובה להמליץ על מסך רק מIQPC, אני מוכן לספוג עוד מחיר שליח בשביל מסך איכותי יותר. שבסופו של דבר החלק החשוב ביותר במחשב.

תודה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב.

המסך נראה באמת מעולה. אבל בן יותר משנתיים. האם כל כך מעט השתנה בתחום מסכי האיכות שההמלצה היא למסך קשיש?

יש גם אפשרות לקצת חריגות מהתקציב.

פורסם

מודלים חדשים יותר ממנו ב-20" לא-רחבים אינם יותר איכותיים ממנו. למעשה הוא קצת יותר טוב מה-Dell 2007FP מבחינת יכולת לשימור עומק התמונה שמהקופסא אחרי הפחתת בהירות, וה-Dell הוא האופציה המעט יקרה יותר למי שמחפש מסך בעל יכולות ניצול ממירי TV בזכות כניסות ה-Composite ו-S-Video.

באשר לשיפורים באיכויות התמונה: למזלנו הרב עדיין מוצעים המסכים הנ"ל עם מכלול צבעים נורמלי, כי למעשה עם התחלת השימוש במנורות Wide Gamut לפני כשנה במסכים צרכניים עם פאנלי VA, המצב הידרדר עבור משתמשים רגילים ומעצבי האתרים כי דיוק הצבעים הפך לגרוע יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מובן

אז HP באמת נראה מסך מעולה וכנראה הבחירה המתבקשת.

רק חשש קטן מהמהירות תגובה שלו. האם באמת מרגישים את ההבדל בסרטים או משחקים. או רק בקטעים ממש מהירים?

עריכה:

עוד משהו מטריד, גיליתי שהHP אינו תומך ב HDCP. מה זה אומר מבחינתי? שאני אני לא אוכל לנגן תוכן HD על המסך בכלל? או רק שזה רק מגביל אותי אם אני אחבר לו נגן בלוריי?

פורסם

בבדיקה שלו ב-PRAD נאמר:

When displaying action games such as first person shooters, the HP LP2065 did not reveal any noticeable ghosting. We were also unable to detect any traces of the corona effect (bright outlines around moving objects), leading us to the assumption that the Overdrive implementation has apparently been well adjusted to work with this panel.

All in all, the HP LP2065 delivers good to very good responsiveness, finding its place among the top in the category of allround monitors. Depending on the individual requirements of the user, the gaming suitability of this LCD monitor can therefore be rated as good to very good.

Everybody perceives the responsiveness of LCD monitors differently

.

http://www.prad.de/en/monitore/review-hp-lp2065-part11.html#Responsiveness

Thanks to its great response time, the HP LP2065 displays fast paced on-screen action, battle scenes, camera pannings and cuts without any problem. In none of the DVD movies we tested could we detect any ghosting.

http://www.prad.de/en/monitore/review-hp-lp2065-part12.html

בקיצור אין מה לדאוג לגבי מריחות.

היעדר התמיכה ב-HDCP בעל משמעות מכריעה רק עבור נגן בלוריי/קונסולות משחקים שדורשים אותה. קבצי HD ינוגנו מדיסק קשיח ע"י תוכנות נגן שונות ללא בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה orleans על התשובה המהירה.

בהחלט מסך מצויין שנראה לי אני אלך עליו. החנות גם בירושלים אז אוכל לחסוך את המשלוח :)

קראתי את הביקורת גם על הEizo 2231 שהוא בכלל מסך מעולה והייתי מאוד רוצה לראות אותו על שולחני אבל המחיר שלו מופקע משום מה בארץ.

לפי ההשוואה באתר PRAD (תמונה מצורפת) הוא רק ב90 יורו יותר יקר מן ה2065 (65 בכלל בזאפ הגרמני). אבל בארץ ההבדל ב1150 שקל יותר בIQPC.

האם אפשר להשיג אותו בארץ בסביבות ה2500 או שחבל לי לחפש? הוא בכלל לא מופיע בזאפ. (וגם לא בTMS, NOA, ZIGZAG, SKY ואפילו לא בIVORY ודי נשבר לי לחפש)

כי הוא נראה לי כמו השקעה לטווח ארוך.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לדעתי גם חבל מאוד שהמחיר גבוה. להערכתי הפער נובע מענייני מכס נוסף על מוצרי אלקטרוניקה שמיוצרים ביפן. המחיר הכי נמוך הוא למיטב ידיעתי ב-IQPC וב-AUDIO VIDEO. לסרטי HD ה-S2231W טוב מאוד בגלל יחס ניגודיות הסטטי הפנומנלי שלו וכמו כן אינו בעייתי למשחקי FPS מהירים מקוונים דרך הרשת, אבל אני ממליץ יותר לקחת את ה-2408WFP, למי שמוכן לוותר על משחקי הרשת, כי ה-Dell מציע שטח עבודה גדול יותר לשני מסמכי טקסט או שני אתרי אינטרנט בו-זמנית.

פורסם
  • מחבר

הדל 24 מעל לגבול שלי במקום. אני עדיין לא לומד אז שאמרתי טקטס יותר התכוונתי גלישה ללא תכלית ברחבי האינטרנט. ולא רואה שום בעיה מוחשית בקריאה של עמוד אחד בכל פעם או אתר אחד בכל פעם. הסתדרנו עם זה יופי עד עכשיו.

עכשיו ההתלבטות שלי בין הLG2065 לביו הEIZO שעליון עליו בגודל ובטכנולוגיה, אבל קצת קשה לי עם המחשבה על להוציא מעל 3000 שקל למסך במיוחד שהמחשב שהזמנתי עכשיו עלה רק 3500 היחס הזה של כמעט 1:1 קצת צורם לי.

למרות שזו תיהיה השקעה נהדרת לטווח ארוך.

איפה עוד ראית אותו נמכר חוץ מIQPC?

פורסם

שלום וברכה

מתנצל שאני "נדחף" לת'רד אבל אני אני גם מחפש מסך בתקציב הנ"ל. השימוש בעיקרי הוא לסרטים וגם קצת גרפיקה חצי מקצוענית כרגע ( 30%) ואולי יותר בעתיד. עדיפות ל-20 אינצ'

א. האם יש עוד מסכים בסכום הנ"ל?

ב. המסך יחובר דרך יציאה של לפטופ עם כ. מסך אינטגרלי. האם יש לזה משמעות מבחינת המסך?

פורסם

הדל 24 מעל לגבול שלי במקום. אני עדיין לא לומד אז שאמרתי טקטס יותר התכוונתי גלישה ללא תכלית ברחבי האינטרנט. ולא רואה שום בעיה מוחשית בקריאה של עמוד אחד בכל פעם או אתר אחד בכל פעם. הסתדרנו עם זה יופי עד עכשיו.

עכשיו ההתלבטות שלי בין הLG2065 לביו הEIZO שעליון עליו בגודל ובטכנולוגיה, אבל קצת קשה לי עם המחשבה על להוציא מעל 3000 שקל למסך במיוחד שהמחשב שהזמנתי עכשיו עלה רק 3500 היחס הזה של כמעט 1:1 קצת צורם לי.

למרות שזו תיהיה השקעה נהדרת לטווח ארוך.

איפה עוד ראית אותו נמכר חוץ מIQPC?

בהתחלה הרזולוציה של 2408WFP לא נראית כשימושית, למי שרגיל לגלוש תמיד באתר אחד ולא לכתוב תוך כדי כך מסמך טקסט. יש לרזולוציה זו הרבה יתרונות לטווח הארוך לעבודה של ריבוי יישומים וחלונות.

ההבדל בין ה-S2231W ל-2408WFP מבחינת תועלת של שטח עבודה לרוחב הופך לכמעט חסר משמעות, אם במידה ואתה ממשיך לגלוש בקביעות בדף אינטרנט יחיד, למעט העובדה שב-Dell, בדיוק כמו ב-LP2065, יש יותר תוספת פיקסלים לגובה עבור כל גלילה (1200 לעומת 1050 ב-22") ולכן אם מדובר רק בקריאת טקסט ה-HP משתלם יותר מבחינת מחיר משניהם. אולם מצד שני האיזו נותן ניגודיות גבוהה יותר לטקסט בכל הסקלה של הבהירות, ולכן הטקסט קריא יותר בבהירות נמוכה וכמו כן המהפך האיכותי שלו, שאחראי לכיוון עוצמת הבהירות, גמיש יותר ומתאים יותר למי שרגיל לבהירות הנמוכה של מסכי CRT, במיוחד כשהם כבר נמצאים לקראת סוף חייהם. אם ניקח בחשבון שאתה אולי מתכוון לצפות בסרטים לפחות יותר מפעמיים בשבוע, לך על האיזו בגלל הניגודיות הגבוהה שלו והאספקט הרחב, ואני אוסיף לזה את מקדם האחריות, שארוך יותר בשנתיים על רכיבי חשמל, שנלווה אליו. אם סרטים כלל אינם בסדר העדיפויות שלך ה-HP יהיה יותר כדאי, אם ברצונך לחסוך תקציב. בקשר לשאלתך האחרונה בזאפ רואים את החנות האחרת שמוכרת את ה-S2231W גם במחיר נמוך בדומה ל-IQPC:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678533

השקעה באחד המסכים הנ"ל היא אכן גדולה ובמיוחד באיזו, אבל לדעתי הטענה שמחשב צריך לעלות יותר מכל המסך האיכותי שגויה לחלוטין, מכיוון שהמסך משרת עוד מפרט או שניים ולא מתיישן לעומת מתחרים חדשים, ולכן הוא השקעה יותר טובה לטווח הארוך ממחשב רב-עוצמה. אני כבר למוד ניסיון עגום עם מחשב מאוד יקר מלפני זמן רב, שפשוט איבד את ערכו פלאים אחרי שנה וחצי, לכן דעתי היא שעדיף להשקיע בציוד היקפי איכותי והמסך הוא במקום הראשון. זו הסיבה שבמפרט שלי עדיין משרתים שני מסכים יקרים מחשבים שלא היו בזמנם יוצאי-דופן מבחינת ביצועים.

mikelson, באשר לשאלתך:

לגרפיקה חצי-מקצועית במרחב sRGB ה-LP2065 , שהוא בגודל המבוקש על-ידך, מתאים בהחלט כפי שנכתב בביקורת שלו. חלופה אחרת מעט יקרה יותר היא ה-Dell 2007FP. לדעתי ה-HP מעט טוב יותר ממנו לעריכה גרפית בכלל סוג ניהול בהירות אחר.

פורסם
  • מחבר

טוב . ככל הנראה מחר אני אלך לרכוש את הHP2065 האיזו יקר מידי לטעמי ו24 אינצ גדול מידי.

לשנה הקרובה הוא אמור לתת לי מענה מצויין לשימוש כללי עד שיכנס לי גוק חדש לקניית מסך רחב וגדול יותר.

אם למישהו יש דגם יותר טוב למסך 20 אינג 4:3 באותו טווח מחיר +-300 שקל אז שיגיד עכשיו או שלעולם ינצור את לשונו :)

תודה רבה לorleans שעזר לי רבות בבחירת המסך החדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים