עבור לתוכן

מסכי "24 - התלבטות אחרונה

Featured Replies

פורסם

התלבטות מסכים צומצמה לשתי אופציות

Dell 24 LCD 2408WFP HC Ultrasharp נמצא מספר חודשים בשוק ואני מניח שיש איתו נסיון גם בתחום הגראפי.

Eizo CE240W נחשב למסך מעולה אבל מדווחים ברשת על בעיית אחידות תאורה.

לכאורה שני מסכים דומים ברמות שונות אבל השאלה הגדולה האם לאור ההבדלים במחיר וההבדלים בביצועים (המידע ברשת לא מספק מספיק מידע ייעיל עבורי) שווה להעדיף את השני או אפשר להתפשר על הראשון. אין לי בעייה לקנות את האיזו אם אכן מדובר בעדיפות ברורה. עם זאת אפשר לעשות שימושים טובים לא פחות בהפרש המחיר (פי שניים).

שימוש גראפי עיקרי (מלבד שימושים כללים) הוא עיבוד תמונה. בעדיפות לצורך פרסומים ברשת (למשל כמה פה http://insectour.blogspot.com/ ) אבל אני רוצה לשמר את האופציה לשימוש עבור צרכי דפוס.

רוב התמונות שלי הם מאקרו וכאן כל בעייה קטנה הופכת משמעותית כי הגמישות בתיקוני ניגודיות, חדות ולעיתים איזון צבע נמוכה יותר.

יש לי "ספיידר" ובכל מקרה יבוצע כיול צבע.

עברתי על סקירות ברשת כולל בפורום. מה שחשוב לי זו התרשמות ממי שעוסק בתחום הגראפי. פוטושופ וכו'

פורסם

לדעתי הEIZO הרבה יותר טוב.

אם יש לך מכייל, אתה תהנה ממנו הרבה יותר.

פורסם

לא יודע אם הוא מתאים לך.

יש לו מכלול צבעים מורחב ...תחפש פה בפורום הסבירו את זה.

חוץ מזה SIPS מומלץ יותר לעיבוד תמונה.

אני נהנה ממנו אבל האדום של YNET הורג לי את העיניים לדוגמא ...

פורסם

למען הסר ספק, ל-CE240W יש מכלול צבעים סטנדרטי, והעובדה שהוא מבוסס על פאנל S-PVA אינה מפחיתה כהוא זה מהתאמתו לשוק הגרפיקה המקצועי, ויש לו דיוק צבעים מעולה אשר לא מוכר למי שלא ראה מסך כזה בתנאי בדיקה נכונים, במיוחד אחרי כיול עם קולורמטר.

לדעתי מאוד מגזימים עם הקביעה הנחרצת שפאנל S-PVA של EIZO לא מתאים לשוק הגרפיקה המקצועי. הגיע הזמן לעקור זאת מהשורש. ארז קבע מהביקורת שלו על ה-S2411W-U:

המסך מציג תוצאות מדויקות ובניגוד למסכים אחרים בהשוואה ניתן לראות כי העקומות נשארות ישרות למדי וכמעט ואינן סוטות ממרכז הגרף. זוהי תוצאה מצוינת שמראה את רמת הדיוק הגבוהה של המסך, אשר מצליח בנוסף לשמור גם על כמות הגוונים הגבוהה ביותר מבין כל המסכים שנבדקו. ניכר כי המעבד הפנימי של EIZO אכן מוסיף ומשפר את יכולות המסך, אף על פי שאפשרויות הכיול שלו מוגבלות יחסית למסכים האחרים.

למען האמת, המסך של EIZO מתאים לכל עבודת עריכה מקצועית אפילו לפני שהוא מכויל, למרות שלהערכתנו כל מי שיכול להרשות לעצמו מסך שכזה, סביר להניח שיהיה לו גם ציוד כיול, בעזרתו ניתן יהיה להוציא את המירב מהמסך ולהגיע לתוצאות מעולות. כאמור, באף אחד מהכיולים לא נצפו בעיות Banding ובבדיקת גוונים אפורים כהים בין 0 ל-15 נמצאו מדרגות ברורות ואחידות.

http://hwzone.co.il/reviews/lcd24_part2/4/

ה-CE240W הוא גירסה יותר מקצועית של ה-S2411W-U עם השקעה יותר יסודית בכיול כולל בעקומות הגמא והכללת LUT אשר ניתן לתיכנות ע"י מכייל חומרתי עם תוכנה של איזו. איזו בחרה לתמחר אותו לאחרונה במחיר מעט נמוך יותר מזה של S2411W-U אחרי שהוחלט להפסיק לייצר את ה-S2411W-U. נכון לעכשיו מההיצע המקומי בשוק אין לדגם זה מתחרה 24" ללא ציפוי מבריק אשר עדיף עליו לגרפיקת sRGB (או בגודל גדול יותר).

פורסם

TN - לא רואים משום זוית רק מלמעלה

עם ה 2408 אני מצליח לראות עם זוית קלה לצדדים

S-ips נתן את התוצאה הטובה ביותר.

Dell+2408+%233.jpg

מקור:

http://monitortest.blogspot.com/

פורסם

אם זה לא S-IPS אין לך מה לחשוב עליו במונחי גרפיקה. מספיק שטיפה תזוז והצבע ישנה גוון ואז הלכה כל העריכה.

אני האמת מאוד נהניתי לערוך על מסך קטן יותר אבל מדהים

NEC 20WGX2

http://zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=399264

פורסם

TN - לא רואים משום זוית רק מלמעלה

עם ה 2408 אני מצליח לראות עם זוית קלה לצדדים

S-ips נתן את התוצאה הטובה ביותר.

Dell+2408+%233.jpg

מקור:

http://monitortest.blogspot.com/

מגניב :)

מול זה רואים רק את המילה העליונה וגם בקושי.

באמת רק מלמעלה רואים הכל :)

פורסם

S-IPS

בנוסף ל LG 20" LCD L2000CP S-IPS Panel

ולDELLיים - 2007WFP, 2007FP

שכתבתי קודם, הדגמים בעיקר של EIZO וNEC:

NEC LCD 20 LCD20WGX2PRO S-IPS

NEC LCD 20 LCD2070NX S-IPS

NEC LCD 21 LCD2190UXI SA-SFT

NEC LCD 26 LCD2690WUXI H-IPS

NEC LCD 32 LCD3210 S-IPS

EIZO LCD 19 ColorEdge CG19

EIZO LCD 21.3 ColorEdge CG210

וכמובן הApple היוקרתיים/ייחודים/אגדיים:

Apple M9177

Apple M9178

Apple M9179

פורסם

לגרפיקה לך רק על IPS בגודל 20"

בעצם יש לך ספידר ... אז תקרה את הביקורת שנתתי ...

ויש לא מעט אנשים שקנו את ה 2408 והשתמשו בספידר ...

תחפש על זה ברשת יותר חומר ...

לא יודע כמה הוא מומלץ לגרפיקה.

חוץ מיזה ה 2408 ממש מפנק!

תעדכן אותנו מה בחרת ונישמח לישמוע רשמים בעתיד

פורסם

Bilbo, המסך שלך אינו ברמה מספיק מקצועית מבחינת יכולת חשיפת גווני אפור. גם שלי לא. זה ידוע שלפאנל VA יש מגבלות בתחום היבלעות גוונים בהירים בתוך כהים במרכז הפאנל בסיטואציות נדירות כגון בתמונה שאתה הצגת לדוגמה. Bagheera ראה את כל גווני האפור הכהים מ-0 עד 15.

אני הייתי מחכה לתשובה סופית שלו בנושא. מאחר ולא ניתן לקנות בארץ את ה-NEC 2490WUXi האם כדאי לשואל ללכת על ה-CE240W המראה דיוק צבעים מספיק טוב לעיבוד תמונה ואשר תומך בכיול חומרתי או להתפשר בדיוק בצבעים וברזולוציה לטובת מסכים כמו Dell 2007FP / HP LP2065. על ה-L2000CP אין שום ביקורת, שתבהיר האם הוא התקדמות משמעותית ביחס ל-L2000C שהיה גרוע לעיבוד תמונה. לא מומלץ לקחת לגרפיקה מסכים כדוגמת 20WGX2 עם ציפוי מבריק הם לא בהכרח הבחירה הטובה לעיבוד תמונה בגלל השתקפויות והגבלת הגרפיקאי לתנאי תאורה מוגבלים יותר. בקווים המקצועיים של NEC אין יישום של ציפוי שכזה.

דוגמה למסך עם ציפוי מבריק:

http://www.lesnumeriques.com/article-240-2306-71.html

רואים בווידאו את כמות ההשתקפויות.

ה-2690WUXi לא מתאים לגרפיקת sRGB בגלל מכלול צבעים מורחב.

הצעה אחרת שלי יכולה להיות רכישת Eizo CG19 מבוסס IPS במקום ה-CE240W עם התפשרות בשטח עבודה אבל תוך השגת דיוק צבעים קריטי- זאת בהנחה שלשואל אין אפשרות מימון לרכוש CG211.

על המסך 23" של אפל אין לי הרבה מה לומר. יש ביקורת שהפריכה את הדיעות הרווחות שהמסך שלה עדיין מקצועי ולפי דעתו של המבקר הנו נחות ביחס לסידרת ה-UXi של NEC.

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/24inch_4.html#sect0

לגרפיקה לך רק על IPS בגודל 20"

בעצם יש לך ספידר ... אז תקרה את הביקורת שנתתי ...

ויש לא מעט אנשים שקנו את ה 2408 והשתמשו בספידר ...

תחפש על זה ברשת יותר חומר ...

לא יודע כמה הוא מומלץ לגרפיקה.

חוץ מיזה ה 2408 ממש מפנק!

לא מובן לי איזה מקום יש לביקורת של הבלוגר הנ"ל לתנאי השוק בארץ כי ה-2490WUXi לא ניתן להזמנה!! גם במזה"ת ואירופה אי אפשר להשיגו.

ה-2408WFP לא מתאים לעריכת תמונות עבור עיצוב אתרי אינטרנט, מכיוון שיש לו מכלול צבעים מורחב והא יציג תמונות שצולמו במרחב sRGB עם צבעים לא נכונים. אתה פשוט מטעה אנשים פה.

פורסם
  • מחבר

תודה בינתיים על התגובות. אשמח במיוחד לתגובות מבעלי נסיון פרקטי עם המסכים בהקשר לדיון

אני רוצה להדגיש. נאמנות צבע למקור לא רלוונטית מאוד לדרישות שלי.

לא בגלל שזה לא חשוב, אדרבא, אלא משום שבצילומי טבע ממילא המקור הוא דינמי ותפישת הצבע היא יותר אישית מאשר חד-משמעית

ומושפעת מאופי התאורה, זמן, רקע, צבע וטקסטורה.

מאחר ואין צורך להגיע לאמינות מקור בכל מחיר, העדיפות עוברת לאיזון צבעים נכון שכן חשוב כדי לשמור על הרמוניה ופרטים.

חשוב כן דירוג אפור ברור ונכון.

חשוב מעבר צבע אחיד.

אלה שני גורמים המשפיעים על איך נראים פרטים זעירים בצילומי מאקרו והיכולת שלי לנתח כיצד לבצע תיקונים במינימום. במיוחד בתמונות שיצאו כהות מידי.

מטריד אותי דיווחים על בעיית אחידות הארה במסכים של איזו ובמיוחד בדגם המדובר CE240W

לא ברור לי אם זו בעייה ספורדית או משהו עיקבי, ואם זו בכלל בעייה משמעותית.

פורסם

בקיצור לך על S-IPS.

אין תחליף ותתפשר על גודל.

יש לי בבית צלם חובב שלא מפסיק לשבח את ה 2007 של DELL ..

חפש משהוא דומה

אני יודע שזה היה המסך החביב על צלמים

פורסם

מנסיון שלי, גם מסכי EIZO וגם מסכי NEC הם מעולים!

במיוחד הדגמים היותר מקצועים שלהם, יש להם אחידות צבעים טובה, גווני אפור מעולים (EIZO בסדר גמור בזה), וזוית צפייה טובה.

תראה

אם תקח מסך כמו EIZO, תקנה לו מכייל טוב, אין סיבה שלא תהנה מצבעים סופר מדוייקים וטובים.

דרך אגב, אני מאוד אוהב IPS, אבל יש לא מעט אנשים מקצועים שדווקא מעדיפים PVA ודומיהים.

צריך להבין שPVA מאוד השתפרו בשנים האחרונות, לעומת IPS שקצת נתקעו.

חוץ מזה, שבIPS יש קטע של "סגלגלות" מסויימת שאנשים מסויימים מאוד לא אוהבים, ובכלל יש כאלו שיגידו שבעיינים שלהם יותר נעים להם מסך PVA מאשר IPS

פורסם

תודה בינתיים על התגובות. אשמח במיוחד לתגובות מבעלי נסיון פרקטי עם המסכים בהקשר לדיון

אני רוצה להדגיש. נאמנות צבע למקור לא רלוונטית מאוד לדרישות שלי.

לא בגלל שזה לא חשוב, אדרבא, אלא משום שבצילומי טבע ממילא המקור הוא דינמי ותפישת הצבע היא יותר אישית מאשר חד-משמעית

ומושפעת מאופי התאורה, זמן, רקע, צבע וטקסטורה.

מאחר ואין צורך להגיע לאמינות מקור בכל מחיר, העדיפות עוברת לאיזון צבעים נכון שכן חשוב כדי לשמור על הרמוניה ופרטים.

חשוב כן דירוג אפור ברור ונכון.

חשוב מעבר צבע אחיד.

אלה שני גורמים המשפיעים על איך נראים פרטים זעירים בצילומי מאקרו והיכולת שלי לנתח כיצד לבצע תיקונים במינימום. במיוחד בתמונות שיצאו כהות מידי.

מטריד אותי דיווחים על בעיית אחידות הארה במסכים של איזו ובמיוחד בדגם המדובר CE240W

לא ברור לי אם זו בעייה ספורדית או משהו עיקבי, ואם זו בכלל בעייה משמעותית.

בקשר לדירוג אפור ברור ונכון ומעברי צבעים אחידים הכל כתוב בביקורת המקצועית של ה-S2411W. אין בעיה בכלל בקטע הזה, ואפשר לבדוק את המסך אצל היבואן - רק תשאל אותו אם אפשר להתרשם מה-CE240W.

מתי מופיע באנדינג בגווני האפור? במקרה של ה-2407WFP שאצלי בגלל השליטה של הבהירות באמצעות זווית גבישי הפאנל ולא דרך התאורה האחורית באופן ישיר, בעיות של באנדינג בגרדיאנטים מופיעות לא אחרי הפחתת בהירות למינימום אלא כאשר מבקשים להוריד את ה-RGB לרמות נמוכות יותר על מנת להשיג בהירות עוד יותר נמוכה מהמינימום, הניתן להשגה עם מכוון הבהירות. יחס הניגודיות הסטטי נופל באופן רציני בגלל השליטה העקומה הזו, ולכן גווני האפור אובדים וזה מתבטא בצורה של דירוג אפור לא נכון. גם אם לא מעוניינים בהפחתת RGB במקביל להורדת הבהירות, היישום הלא יעיל של השליטה בבהירות גורמת להיעלמות גוונים כהים באופן שזה נראה ברור כאשר בוחנים את זאת מכאן:

http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php

במסך הנ"ל של איזו השליטה בבהירות מושגת באופן ישיר עם התאורה האחורית לכן הוא בעל יתרון על פני 24" אחרים עם שליטה בבהירות בעזרת הפאנל.

אם אתה בוחר ללכת על אחד משני המסכים Dell 2007FP או HP LP2065 עם S-IPS גם תבדוק אותם במו עיניך. אין דרך טובה יותר מבדיקת מסכים לצורכי עבודה לפני קנייה. שמעת דיעות לפה ולשם והדרך הטובה להחליט היא לבחון את המסכים במו עיניך.

לגבי אחידות תאורה אין כזה דבר מסך LCD מושלם לחלוטין בהיבט זה. גם ב-2007FP יש בעיות כאלו לעיתים בגלל בידוד תאורה ברמת איכות משתנה. ב-IPS דליפות אור לא מפריעות לעיבוד תמונה כל עוד לא מדובר בדליפות כה גרועות. ניתן לומר שפאנלי VA יותר טובים מ-IPS בתחום של דליפות אור.

גם טיב ההובלה של מסך משערי המפעל יכול להשפיע בעצמו על אחידות התאורה כמו שזה צויין בכתבה על ה-3008WFP, ואין ליצרני מסכים יכולת לשלוט על זה. זו הסיבה שאתה קורא על בעיות של אחידות תאורה - במיוחד במקרים שהן התגלו. יש אנשים שלא מבליטים בפורומים את העובדה שאין במסך שלהם בעיית אחידות, לכן צריך לקחת בחשבון את חוות הדעת השליליות בצורה זהירה ולא להיות מושפע מהן יתר על המידה.

Its a process that we reserve for high end screens because this test isnt without its problems. Homogeneity depends on the screens transportation conditions and small shocks can noticeably affect this quality. Between the boat, truck and then the car trip home, there are many factors beyond the manufacturers control...

http://www.behardware.com/articles/703-4/dell-3008wfp-hc.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים