עבור לתוכן

בגרויות אחרי י"ב..

Featured Replies

פורסם

אם אני משלים בגרות אחרי י"ב שניגשתי אליה כבר בתיכון.. ויש לי בה כבר מגן שניגשתי איתו..

עדיין יעשו לי אחרי י"ב (במועד חורף הקרוב שאחרי י"ב) ממוצע עם המגן שקיבלתי בעבר.. או שלא יתחשבו במגן?

ממה שידוע לי לא מתחשבים במגן.. אבל מורה אחת היום אמרה לי שבמתמטיקה זה שונה או משהו כזה.. ושהמגן ישאר איתי תמיד גם אחרי י"ב..

אם עושים בגרות חוזרת אחרי י"ב וקיבלת פחות ממה שקיבלת בתיכון.. איזה ציון יקחו לך?

שמעתי פעם שאם יש לך תעודת בגרות בסיום י"ב אז יבחרו לך את הטוב מביניהם.. ואם לא.. אז לא יבחרו.. זה נכון?

פורסם

אחרי תיכון, רק ציון הבגרות נחשב. אין ציון מגן\שנתי.

בתיכון לוקחים את הציון הגבוה ביותר (אם עשית מועד א', ב' או חורף), אבל אם תעשה אחרי התיכון - יקחו את הציון האחרון, כלומר, אם היה לה ציון סופי 80 בהיסטוריה, ואחרי התיכון תרצה לשפר ותיגש לבגרות ותקבל בה 70 - אז 70 יהיה הציון הסופי שלך - הוא ירד.

פורסם

אני יודע כזה דבר-כל עוד אתה תלמיד בצפר יעני תלמיד אינטרני:

אתה נשאר תמיד עם המגן שננקבע לך ונשלח למשרד החינוך ואין הגבלה על כמות הפעמים שאתה יכול לעשות תבגוריות עצמן-מביניהן תבחר זאת עם הציון היותר גבוהה ואיתו יעשו ממוצע עם המגן.

ברגע שאתה תלמיד אקסטרני:

אין ציוני מגן,הציון שלך זה הציון שתקבל בבחינת הבגרות עצמה.

והבנתי גם שהציון שנחשב הוא הציון האחרון ולא הגבוהה יותר.

הייתי ממליץ לך להתקשר ל"קו לתלמיד" של משרד החינוך ולברר בדיוק

פורסם
  • מחבר

סבבה הבנתי מה שאתם אומרים.. אבל קלטו את זה..

בפורום בגרויות בוואלה שאלו את זה פעם תראה מה המנהל פורום ענתה שם..

שאלה:אם אני ניגש לבגרות לאחר התיכון, כשיפור, האם בוחרים לי את הטוב שאני עושה, או את האחרון?

תשובה:אם יש לך זכאות לבגרות, אזי את הגבוה (תקבל ספח עם הציון החדש ותבחר אם להראותו/ לא למוסד האקדמי אליו תרצה להתקבל)

אם אין לך זכרות לבגרות, אזי את הציון האחרון.

שאלה:תודה רבה דלית, ומה הכוונה זכאות לבגרות? נניח שהיה לי פעם 85, וניגשתי שוב וקיבלתי 75 האם בוחרים לי את ה75 או את ה 85?

תשובה:הכוונה בזכאות לבגרות היא שיש בידיך תעודת בגרות ממשרד החינוך (סיימת בהצלחה את כל מקצועות החובה+מינ' אחד בחירה בהיקף של 5 יח"ל, בציון עובר).

אם אכן יש לך תעודת בגרות, אזי הציון החדש מגיע בספח, בנפרד מהתעודה ואתה זה שבוחר האם להראות אותו/ או לא למוסד האקדמי אליו תרצה להתקבל.

אם אין לך תעודת בגרות, אזי הציון האחרון קובע.

מה אתם אומרים?

פורסם

קוראים לזה נבחן משנה, גגל על זה.

פורסם
  • מחבר

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewMsg.asp?forum=321&msgid=92190326

הנה הסבר...

ממה שהבנתי אם יש לך תעודת בגרות בסיום י"ב.. ושיפרת מקצוע מסויים

אתה מקבל ספח עם הציון.. אם אתה מעוניין שהציון שבספח יחליף את הציון הקודם בתעודת בגרות.. אתה מגיש אותו לאוניברסיטה..

עכשיו השאלה היא מה קורה במידה ושיפרת בשני מקצועות שונים? שניהם יכתבו באותו הספח? ואז אם אחד גרוע ואחד טוב... נדפקת ותצטרך לזרוק אותו..?

או שיש ספח שונה לכל יחידה שתעשה שוב..?

פורסם

לא יודע למען האמת, לא חקרתי את הנושא לעומק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים