עבור לתוכן

מספר שאלות בנוגע לבדיקת שגיאות ואיחוי של הדיסק הקשיח

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברצוני לברר מספר סוגיות לגבי בדיקת שגיאות ואיחוי של הדיסק הקשיח:

1. האם בזמן פעולות אלה חייבים לסגור את כל היישומים, ואפילו להימנע מגלישה באינטרנט?

2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא חיובית, האם זה תופס גם לגבי בדיקה ואיחוי של דיסק חיצוני, שמכיל בתוכו רק מידע ולכאורה לא "משתתף" בפעולה התקינה של המחשב?

3. איזה מבין שתי הפעולות הללו מומלץ לבצע קודם?

4. באיזה תדירות מומלץ לבצע פעולות אלה?

מקווה שהתשובות לשאלותיי יוכלו לסייע גם למשתמשים אחרים.

תודה רבה

פורסם

1. לא חייבים לסגור את כל היישמוים ו"להשבית" את המחשב אך רצוי להימנע מפעולות שדורשות משאבים מהדיסק הקשיח (בניגוד למה שהי הבחלונות 95-98).

2. איחוי סה"כ מסדר מחדש את ה"חלקים" של במידע לפי סדר יותר נגיש.

3. סריקה אין שום משמעות לבצע אלא אם כן אתה רואה סיבה לכך כמו בעיה של מערכת קבצים וכד' ואיחיו מומלץ לבצע פעם בכמב חודשים או אחרי שינוי דרסטי של הזזת מידע בדיסק הקשיח.

4. ראה שתשובה 3.

פורסם
  • מחבר

multicore

כל הכבוד על התשובה המפורטת. בעצם ענית לי על הכול, רק יש עוד עניין אחד לגבי בדיקת השגיאות, שלא כל כך ברור לי.

לפי דבריך,אין צורך לבצע סריקה לבדיקת שגיאות, אלא אם כן מתעוררת בעיה, כמו של מערכת קבצים.

השאלה, איך משתמש כמוני, שלא מבין גדול במחשבים, יכול לזהות בעיה כזו?

או במילים אחרות-איזה סוג של תופעה שבה אני עלול להיתקל, מהווה למעשה התראה, שהנה הגיע הרגע שבו יש צורך לבצע בדיקת שגיאות?

פורסם
  • מחבר

האם אתה מתכוון לפעולות כמו נניח, סרט שמצוי על הדיסק החיצוני, לא ניתן לפתע להפעילו, או שלא ניתן להעתיק/לגזור קובץ מהדיסק החיצוני לדיסק הפנימי, ולהפך?

דברים מהסוג הזה?

פורסם

הדוגמאות שהבאת יכולות להתאים אבל כל מקרה הוא לגופו.

פורסם
  • מחבר

כמובן.

אוקיי, תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים