עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר להתקנת מערכת הפעלה...

Featured Replies

פורסם

היי,

אז ככה.. אני לא מבין את כל הקטע של הדיסקט בתהליך ההתקנת הווינדוס...

יש לי לוח אם Abit IB9 ואמרו לי שכדי שיהיה אפשר להתקין ווינדוס עם הלוח אם שלי אז צריך גם את ה-CD וגם דיסקט מסויים... לא הבנתי מה אמור להיות בידיוק בדיסקט הזה...

אז אשמח אם תסבירו לי למה אני לא יכול להתקין ווינדוס רגיל (עם CD בלבד...) ובמקום זה להכניס דיסקט עם איזה קובץ כדי להתקין או לפרמט...

אשמח להסבר איך מתקינים מערכת הפעלה עם דיסקט+דיסק...

והאם יש איזושהי אפשרות להתקין ווינדוס בלי הדיסקט המעצבן הזה...

תודה.

פורסם

הקטע הוא שWindows XP יצא לפני שכונני הSATA נכנסו לשוק ומשום כך הוא לא מכיל דרייברים לבקרי SATA הנפוצים (אפשר להוסיף את הדרייברים הספציפיים שלך לדיסק של ההתקנה בדרך מייגעת וגם יש גירסאות עם SP2 שנוספו בהם דרייברים לחלק מהבקרים הנפוצים אבל ברוב המקרים הבקר שלך לא יהיה שם), לכן בתחילת ההתקנה של המערכת אתה יכול ללחוץ F6 וההתקנה תחפש את הדרייברים לבקר שלך בכונן A (אתה יכול לחפש באתר היצרן של הלוח אם שלך את הדרייברים הדרושים)

אם לא כל כך חשוב לך היתרונות של הSATA על כונני הIDE (שבינינו הם לא כל כך רלוונטיים למשתמש המצוי) אתה יכול להיכנס לביוס ולחפש שם הגדרה שנקראת בשם Onboard SATA Controller או משהו בסגנון ולשים אותה על מצב IDE (במצב זה הדיסקים של הSATA שאצלך עוברים אמולציה לכונני IDE וההתקנה של Windows תזהה אותם כרגיל)

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שאז אני לא יצטרך להכניס בשום אופן דיסקט?

אממ יש לך אולי תמונות באיזה שלב בידיוק אני עושה כל דבר?

והאם בוויסטה זה גם קורה או שבוויסטה אפשר להתקין רק עם CD וזהו?

ואם כבר מדברים אז מה עדיף, להתקין בדרך הבוט? (להגדיר בביוס שיקרא ראשון כונן דיסקים ואז לעשות ריסטרט ולהתחיל בהתקנה...) או להתקין דרך ווינדוס? (מתי שמשתמשים ב-XP רגיל אז להכניס את הדיסק של וויסטה ואז להתחיל בהתקנה...)

אז בקיצור בקשר לזה שלא צריך דיסקט... אמרו לי שזה משהו מיוחד בלוח אם הספציפי הזה של ABIT שמחייב דיסקט... ויש את זה לעוד לוחות...

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים