עבור לתוכן

איך להירגע לפני מבחן?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה לא רק מבחן, מביצפר לא איכפת לי, אבל בקטע הזה חשוב לי להוציא ציונים טובים

אכלתי עוגיות, שתיתי נסטי אפרסק (אני תוהה אם עברתי את ה110 בקבוקים, אני יודע שיש לי מינימום 105 בקבוקי נסטי אפרסק) ואפילו כיבדתי קצת את המרצה שלי בעוגיות :P

מסתבר ש2 וחצי מתוך 3 שאלות עניתי נכון, ויכול להיות שזה 3/3, פשוט לא הבנתי כל כך מה שהמרצה שלי אמר על התשובה כששאלתי אותו, אבל סביר להניח שזה 3/3

אגב, רסקיו הייתי לוקח פעם, לא חושב שעזר לי כ"כ

מתישהו פשוט אמרתי לעצמי שאני יכול בלי רסקיו (כי איבדתי את הקבוק :lol:) ואכן הצלחתי

פורסם

הבנתי שכבר עשית את המבחן - אבל לעתיד..

עזוב אותך מכל העצות של מה לאכול, מתי לאכול וכו'.

אתה צריך שינוי בדרך החשיבה שלך.

קודם כל, איך לחץ יעזור לך בדיוק במשהו? -הוא לא. אז בשביל מה להלחץ? :nixweiss: זה פשוט חסר תועלת. אז אל תעשה את זה.

שנית - מה הדבר הכי גרוע שיקרה אם תקבל ציון לא מאוד גבוה? כלום. כמעט לכל מבחן יש מועד ב' וזה לא כאילו שאם תכשל במבחן הזה לא תתקבל לאוניברסיטה, לא תוציא תואר, לא תעבוד בעבודה טובה וכל החיים שלך תחיה בעוני. במקום להלחץ ולחשוב על המבחן הרבה יותר יעיל פשוט ללמוד למבחן כמה שאתה יכול לבוא לבחינה בהרגשה שעשית את כל מה שאתה יכול (=למדת בצורה טובה) ויהיה מה שיהיה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שכבר עשית את המבחן - אבל לעתיד..

עזוב אותך מכל העצות של מה לאכול, מתי לאכול וכו'.

אתה צריך שינוי בדרך החשיבה שלך.

קודם כל, איך לחץ יעזור לך בדיוק במשהו? -הוא לא. אז בשביל מה להלחץ? :nixweiss: זה פשוט חסר תועלת. אז אל תעשה את זה.

שנית - מה הדבר הכי גרוע שיקרה אם תקבל ציון לא מאוד גבוה? כלום. כמעט לכל מבחן יש מועד ב' וזה לא כאילו שאם תכשל במבחן הזה לא תתקבל לאוניברסיטה, לא תוציא תואר, לא תעבוד בעבודה טובה וכל החיים שלך תחיה בעוני. במקום להלחץ ולחשוב על המבחן הרבה יותר יעיל פשוט ללמוד למבחן כמה שאתה יכול לבוא לבחינה בהרגשה שעשית את כל מה שאתה יכול (=למדת בצורה טובה) ויהיה מה שיהיה.

אני אקח את 2 לתשומת ליבי, אם כי אני חושש שהציונים לא יהיו מספיק גבוהים כדי להתקבל לתואר שני, אם כי במצב העניינים הנוכחי אני בהחלט יכול להתקבל :)

עריכה: עכשיו הבנתי אותך... זה בסדר, כבר התקבלתי לאוניברסיטה, מה שמדאיג אותי זה תואר שני

לעומת זאת, גם מוות לא עוזר לנו בכלום (חוץ מזה שמי ששונא אותנו מרגיש רגשות אשם בטח, ואתה כבר לא צריך לדאוג, אבל רובנו רוצים לחיות) אז למה למות?

פורסם

תאונן תאונן :smile1:

תעשה מדיטציה...........

פורסם

תמיד אפשר ללחוץ F11 אם אתה צריך עזרה ממיקרוסופט

פורסם

נשימות.

הרבה פעמים קורה בלאק אאוט במבחין וממה זה נובע? - אם אתה נלחץ, אינסטנקטיבית אתה נושם יותר מהר ומכניס פחות חמצן בפעם אחת.

קח נשימות עמוקות ככה שהחמצן יגיע למוח כמו שצריך (רק תיזהר לא להגיע למצב של היפר-ונטילציה P: )

עוד דבר חשוב.

תדמיין כול לילה מספר ימים לפני את ההצלחה שלך במבחן. תתמקד בפרטים ואל תתפזר, דמיין איך שאתה מצליח ותשחזר את תחושת ההצלחה שלך. במבחן זה כבר יבוא לבד.

פורסם

אני אקח את 2 לתשומת ליבי, אם כי אני חושש שהציונים לא יהיו מספיק גבוהים כדי להתקבל לתואר שני, אם כי במצב העניינים הנוכחי אני בהחלט יכול להתקבל :)

עריכה: עכשיו הבנתי אותך... זה בסדר, כבר התקבלתי לאוניברסיטה, מה שמדאיג אותי זה תואר שני

לעומת זאת, גם מוות לא עוזר לנו בכלום (חוץ מזה שמי ששונא אותנו מרגיש רגשות אשם בטח, ואתה כבר לא צריך לדאוג, אבל רובנו רוצים לחיות) אז למה למות?

וואלה? גם אני עכשיו קצת לחוץ עם הציונים לגבי תואר שני (במנהל עסקים. הדרישות באונ' ת"א מטורפות). עשיתי בדיקה לגבי כל המוסדות (וכמובן שתנאי הקבלה שונים). לכל מקום יש יתרונות וחסרונות, ותמיד יש את הפתוחה שהיא גם מקום מצויין (וחוץ מזה, תמיד יש מועדי ב', ואם מקבלים במועד ב' 60 אז תמיד אפשר גם לחזור על הקורס, ובדר"כ המבחנים הוגנים, לפחות במקרה שלי).

לחץ אמור לעזור כי הוא מכוון אותך לכיוון הנכון (כנ"ל דאגה). אם אתה לחוץ לפני מבחן סימן שהצבת לך מטרות גבוהות שאתה יודע שלא תעבור אותן בקלילות (אחרת היית שאנן, לא לחוץ) וזה טוב כי ככה אפשר להתקדם. אבל, אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה - עבורי לפחות - (וסליחה אם זה ישמע טרוויאלי ותמוהה), לחץ הוא אחת התחושות הכי לא נעימות שיש. אז אני מעדיף להמנע מזה. אני יודע שאני מספיק אחראי בשביל להבין את ההשלכות של הציונים שלי על סיכוי הקבלה לתואר השני ושאני לא צריך להלחץ בשביל להבין את מידת החשיבות שבזה. לחשוב על המבחן, להיות חרד, לפחד וכו' לא יעזור לי להשיג ציון יותר גבוה. זה גם לא כיף. אני גם יודע שכמעט אין מבחן ספיצפי שהוא לא בר תיקון (מועד ב', חזרה על קורס - למרות שזה לוקח זמן ועולה כסף), אני יודע שאם אני מקשיב וחוזר על החומר אני יכול להסתדר עם החומר ושהמבחנים הוגנים. יש אצלי למשל בכיתה אנשים שבאמת לפני כל בחינה לחוצים מאוד (אני לא אומר שאתה כזה) והם לא מבינים מה זה אומר כשאני אומר להם שפשוט החלטתי לפני כמה זמן (כיתה י"א) לא להלחץ כי זה לא אהבתי את זה. קשה להם להבין איך אפשר "להחליט" לא להלחץ ובאמת לא להלחץ, אבל זה מה שאני עושה.

זה לא שאני לא דואג לעתיד - אני חושב הרבה ובודק הרבה איפה לעשות את ה-MBA, איזה קורסים מקצועיים אני יכול לקחת אחרי התואר, איזה תעודות אני יכול לקבל, מה השכר במשק, איזה עבודות יש במקצוע שלי וכו'.. אבל אני דואג בשלווה, בצורה עניינית - לא רגשית. אני למשל מסיים עכשיו תואר בכלכלה - אז אם אני אדאג לגבי המיתון שכנראה יש עכשיו במשק שיכול להפחית את מקומות העבודה - ואני אהיה חרד ולחוץ מזה - אז זה לא יעזור לי בכלום. אבל אם אני אדאג (ואשאר שלו ורגוע) ואברר איך אני יכול להפוך את עצמי לאטרקטיבי יותר מהמתחרים שלי בשוק (בוגרי תואר ראשון בכלכלה גם) ואעשה את זה (תעודות חיצוניות, ממוצע ת.ראשון גבוה, תואר שני וכו) זאת תהיה פעולה מועילה. להלחץ סתם מבלי שזה מביא תועלת כלשהי זה סתם מתיש ופוגע בבריאות הנפשית, פול גז בניוטרל. אני חושב שכדאי לך לבדוק ברצינות מה הפעולות הכי טובות שתוכל לעשות אם תקבל ציונים לא טובים. אני בטוח שאחרי שתבדוק את זה ברצינות ותגלה שגם אם תקבל ציונים לא טובים לא יקרה שום דבר נורא - תרגע יותר (או שאם תגלה שגם אם יש לך מבחן ואתה לא מוכן אליו - אתה יכול לקחת את הקורס שוב פעם).

פורסם
  • מחבר

הפתוחה? :P נראה לי שזה סתם גרוע (בגלל שהם לא קיבלו אותי! אבל הפסד שלהם, אוניברסיטת חיפה כן קיבלה אותי ובינתיים אני מוציא אחלה ציונים ;D)

בכל מקרה, לי לא יהיה זמן לחזור על קורס אני חושב

אלא אם כן יהיה אותו בקיץ

ואולי עם קצת מזל אני אוכל לעשות עוד סמסטר

אני כבר פחות נלחץ, אבל עדיין אני נוטה למצוא סיבה להילחץ מכל דבר

בכל מקרה, לא תמיד המבחנים הוגנים

למשל היה לי קורס מבוא לחומרה שבו המרצה לא ידע כמעט על מה הוא מדבר, לא הסביר כמעט כלום, לא היה לנו מספיק תרגול בחומר, אפילו היה במבחן חומר שלא היינו אמורים ללמוד! אפילו המתרגל לא ידע חלק מהחומר (מזל שאני במקרה קראתי את אחד התרגולים וראיתי שמדובר שם על משהו שלא למדנו, ודיברתי על זה עם המתרגל)

זה היה קורס שבו אפילו אנחנו (כלומר, כל מי שבתוכנית שבמסגרתה אני לומד שם) קיבלנו ציונים יותר גרועים משל רוב הסטודנטים הרגילים!

(והממוצע של התוכנית יותר גבוה מהממוצע של סטודנטים רגילים, ולא בנקודה-שתיים, אני לא בטוח בדיוק בכמה, אבל זה 15+)

בד"כ אני מנסה להירגע, ביום של המבחן אפילו לא טרחתי ללמוד, סתם ניסיתי להירגע ולפעמים הצלחתי

פורסם

אני עוד לא הגעתי ללחצים ברמה שלך, אבל בכל זאת אולי הטיפים שלי יעזרו לך...

תסדר לך את היום כך שתיהיה לך שעה-שעתיים, לפני שאתה יוצא לבחינה, לקחת את הזמן בשלווה, להתקלח, לאכול ארוחה טובה ( אבל לא מפוצצת ) ופשוט להירגע ( בלי טלוויזיה או מחשב ). ובזמן הזה תאזין למוזיקה שמרגיעה אותך, למשל bob marley עושה למעני עבודה נאמנה ;)

בקשר לעניין האוכל, כשאני עושה בגרויות ( אני עוד תלמיד תיכון ) אני תמיד שם לצידי בקבוק מים מינלרים וסנדוויץ טרי טעים, לי זה דווקא עוזר.

אני דווקא לא מאמין שלחשוב יותר מדי על מה תוכל לעשות אם תקבל ציון נמוך, יעוזר לך, להפך, זה ישים אותך בגישה שלילית, והרי זה ברור עד כמה זה משפיע, פשוט לחשוב חיובי, אפילו לדבר ולעודד את עצמך בתןך הראש שלך, דווקא עוזר, רק תשתדל שתשומת ליבך לא תגלוש לדברים חוץ מהבחינה בזמן הבחינה.

מקווה שעזרתי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים