עבור לתוכן

טיול לאירופה- עזרה אודות ערים, מחירים ותחבורה בין מדינות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני שוקל לטוס לאירופה בקיץ. כנראה לשבועיים-שלוש. (שלוש זה כבר גבולי בטירוף עקב יוקר המחיה וזה שאין לי כמעט כסף להשקיע)

הרעיון הוא לא טיול נופש, אלא טיול זול (לינה בהוסטלים) עם דגש על חיי לילה (מוזאונים לא מעניינים אותנו כל כך).

אני רוצה לעבור בין לפחות 2 ערים במדינות שונות (לדוגמה ברלין וקופנהגן או ברלין וברטיסלבה וכו').

שמתי לב שהמחירים של הרכבות פשוט מטורפים.

http://www.raileurope.com/us/rail/fares_schedules/

http://www.bahn.de/p/view/index.shtml

המחירים נעים סביב ה 300 דולר בעוד שטיסה בין ערים עולה 50-150 דולר.

האם זה הגיוני? האם אפשר להזמין רכבות במחירים נורמלים יותר?

בנוגע לבחירת הערים:

האם למישהו פה יש המלצה על ערים מסויימות?

(שוב, הדגש הוא לא על מוזאונים, נוף וכל השטויות האלה)

לגבי המחיה:

מישהו יודע כמה בערך אמור לעלות יום באירופה?

עד כמה יש הבדלים בין המדינות השונות?

אודה אם יענו רק אנשים בעלי נסיון.

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

אל תסתכל על התעריפים הרשמיים.

לפחות בדויטשה באן, אם אתה מזמין מספיק זמן מראש אתה יכול להנות מתעריפים מוזלים שהם פחות גמישים מבחינת ביטול.

פורסם

לאן שלא תלך,אל תלך לברטיסלאבה,מעניין כמה חוליגנים ישלמו כדי לתלוש לך את האצבעות ולקדוח לך בתוך הבטן כדי להכניס לשם מכונת אספרסו.

פורסם

לינה בברלין עולה בין 15-40 יורו ללילה, תלוי אם אתה בחדר פרטי או עם כמה אנשים (שאתה לא בהכרח מכיר).

יכול להיות שזה ככה בעוד ערים באירופה באותו סדר גודל.

אני אישית הזמנתי מראש דרך האתר hostels.com, ויצא שזה אפילו עם הנחה קטנה, אבל אתה יכול גם לסייר בעיר עם מפת הוסטלים ולבחור על המקום.

הייתי ממליץ בכל זאת לבדוק את האתר ולקבל סדר גודל של מחירים.

פורסם
  • מחבר

לינה בברלין עולה בין 15-40 יורו ללילה, תלוי אם אתה בחדר פרטי או עם כמה אנשים (שאתה לא בהכרח מכיר).

יכול להיות שזה ככה בעוד ערים באירופה באותו סדר גודל.

אני אישית הזמנתי מראש דרך האתר hostels.com, ויצא שזה אפילו עם הנחה קטנה, אבל אתה יכול גם לסייר בעיר עם מפת הוסטלים ולבחור על המקום.

הייתי ממליץ בכל זאת לבדוק את האתר ולקבל סדר גודל של מחירים.

לפי מה שאני ראיתי לינה עולה בערך 80 דולר...

אני לא מדבר על חדרים עם אנשים שאני לא מכיר.

בנוגע לברטיסלבה- זה בסדר, גם אני ראיתי הוסטל (למען האמת, לפני 2 דקות בדיוק סיימתי לראות את 2). :lol:

נמסיס, מה זה "תעריפים מוזלים"?

ואיך לעזאזל מזמינים את זה? חיפשתי בכל אתר שקיים אני חושב ועדיין לא הבנתי איך אני יודע לאן יש רכבת וכמה היא עולה.

פורסם

כשאני הזמנתי (לפני שבוע וחצי) לקחתי חדר פרטי של שלושה אנשים, לכל אחד יצא מאה שקל ללילה (20 יורו).

זה תקף לברלין, אולי באמת במקומות אחרים יותר יקר...

פורסם

הייתי באמסטרדם ונחמד שם בלילה.

אני אישית מתכנן על דבלין בפעם הבאה. נמאס מכל הדברים שחוזרים על עצמם בבלגיה\הולנד\גרמניה.

פורסם
  • מחבר

כשאני הזמנתי (לפני שבוע וחצי) לקחתי חדר פרטי של שלושה אנשים, לכל אחד יצא מאה שקל ללילה (20 יורו).

זה תקף לברלין, אולי באמת במקומות אחרים יותר יקר...

אנחנו 2 אנשים, מן הסתם יהיה קצת יותר יקר.

וחוץ מבאמסטרדם ברוב המקומות יותר זול מברלין לפי הבדיקה שלי.

מה יש לך להגיד על העיר בכלליות?

אפרסק- מה חוזר על עצמו בבלגיה\הולנד\גרמניה?

פורסם

אם אתה באמת מחפש רק חיי לילה, ברלין לפי הנסיון שלי היא לא העיר בשבילך. לא הספקתי להיות בכולה אבל הרוב זה מוזאונים, ארכיטקטורה וכו'.

הרבה מקומות נסגרים כבר בשעות הערב, בעשר בלילה הכל שקט...אלא אם כן יש שם מועדונים במרתפים איפשהו, שצריך מזל כדי למצוא אותם, אני לא הייתי חוזר לשם.

אמרו לי שמערב גרמניה יותר נורמלית, אז אפשר לנסות את הכיוון הזה.

אהה כן, והם לא אוהבים לדבר אנגלית....

פורסם

אנחנו 2 אנשים, מן הסתם יהיה קצת יותר יקר.

וחוץ מבאמסטרדם ברוב המקומות יותר זול מברלין לפי הבדיקה שלי.

מה יש לך להגיד על העיר בכלליות?

תראה, אני הייתי בטיול שמתרכז בעיקר בהולנד, אבל עם נגיעות קטנות בבלגיה וקצת בגרמניה.

מבחינת חיי לילה, לדעתי הכי כיף באמסטרדם (במיוחד בהשוואה להאג שהיא פשוט עיר מתה - אבל מדהימה ביופייה לדעתי). גם בריסל משעממת לגמרי, גם ביום וגם בלילה.

התכוונתי בעיקר מבחינה של המבנה, התחושה והאווירה. אין דברים שמחדשים מארץ לארץ. זאת גם הסיבה שאת הטיול הבא אני מעדיף לעשות למקום כמו פריז או דבלין - שם יהיה ללא ספק חידוש מעניין.

בסך הכל אמסטרדם זה אחלה מקום ולא יקר יותר מדי. רק הבעיה היא שצריך לשלם על קטשופ ומיונז כשאוכלים.

חוץ מזה שיש שם את החלונות האדומים\אורות אדומים, קרא לזה איך שבא לך. :P

פורסם
  • מחבר

מה יש לכם להגיד על קופנהגן, שטוקהולם, סופיה וברטיסלבה?

Wizmaster, זה נראה לי מוזר, ברלין ידועה בתור עיר מטורפת לבילויים.

אתה חיפשת את זה או שהלכת רק למוזיאונים?

(מצד שני, הנסיון שלי בארה"ב הראה שאין הרבה קשר בין מה שאומרים על המקום לבין מה שבאמת הולך בו. לדוגמה אמרו לנו שבוסטון משעממת והיא הייתה מטורפת)

פורסם

בנוגע לברטיסלבה- זה בסדר, גם אני ראיתי הוסטל (למען האמת, לפני 2 דקות בדיוק סיימתי לראות את 2). :lol:

נמסיס, מה זה "תעריפים מוזלים"?

ואיך לעזאזל מזמינים את זה? חיפשתי בכל אתר שקיים אני חושב ועדיין לא הבנתי איך אני יודע לאן יש רכבת וכמה היא עולה.

מה הבעיה.

כנס לאתר של DBahn, הקש מאיזו עיר לאיזו עיר אתה רוצה ותאריכים. אם יש תעריף מוזל הוא יופיע לך.

פורסם
  • מחבר

כבר ציינתי שכל מה שאני מוצא באתר זה כרטיסים שעולים מחירים מטורפים (300-400 דולר).

חשבתי שאולי יש דרך אחרת.

פורסם

רכבות ארוכות יותר יקרות מטיסות ברוב אירופה

אם אתה מוצא טיסות ב50 דולר, למה לא לטוס?

פורסם
זה נראה לי מוזר, ברלין ידועה בתור עיר מטורפת לבילויים.

אתה חיפשת את זה או שהלכת רק למוזיאונים?

אני הייתי שם בגלל סיבה אחרת, אז לא ממש חיפשתי משהו.

אבל כל התיאור הזה של חיי לילה מטורפים בברלין לא ממש נגלה לעין, צריך ממש לחפש כדי למצוא מקום להסתובב בו בלילה.

שוב, זה רק נסיוני המר...תשאל גם אחרים ותבדוק באינטרנט, זה אולי יתברר כמקום טוב יותר ממה שלי נראה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים