עבור לתוכן

כפייה דתית חוגגת- לא רוצים טאטו בארץ

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בוא נראה אם אני זוכר את שיעורי אזרחות

דמוקרטיה זה כשיש ייצוג למיעוט אבל הרוב הוא הקובע. כלומר יש זכות למיעוט

להביע את דעתו ואסור לרוב לפגוע בזכויות המיעוט.

עכשיו האם אנחנו מכריחים את הדתיים לנסוע בשבת?האם אנחנו מכריחים אותם

לצפות בפורנו? לבוא להופעה של טאטו? אני לא חושב

לעומת זה המיעוט הוא זה שמכתיב את דרך החיים של הרוב וזה לא נראה לי. אם אנחנו היינו

פוגעים בדתיים, למשל שמים פרוסמות של קרוקר או משהו בסגנון מול הבית שלהם זה הייתה פגיעה

אבל עם כל הכבוד אני לא חושב שאנחנו עושים את זה. אנחנו אפילו עוזרים להם עם החינוך המיוחד

שלהם.

משאני מנסה להגיד היא שאנחנו לא מכריחים אותם לעשות שום דבר שיפגע בדרך החיים שלהם

ואילו לעומת זה הם מנסים לעשות הכל כדי לפגוע בדרל חיים שלנו(פורנו, נסיעה בשבת..) כי זה לא

נראה להם מתאים בארץ הקודש.....

• תגובות 116
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אל תשכח שהמיעוט הזה נחוץ לממשלה (כמות של אנשים לרוב), ורק השנה האזרחים קבעו והעלו את מפלגת שינוי בכמות אלקטורלית נכבדת של קולות.

אל תהיה יותר מידי דרמטי, אף אחד לא כופה עליך שום דבר ולא מאלץ אותך ללכת עם כובע על הראש. מישום מה אוהבים להתנפל על כל התבטעות של ח"כ דתי בנושא רגיש.

ואח"כ פתאום כולם מביעים צער על חוסר אמידותה של "דמוקרטיה" בארצינו. רק חבל שאתם ממש לא מבינים מה זה דמוקרטיה.

ד"א אל תחפשו דמוקרטיה נאורה ומושלמת כי אין דבר כזה.

פורסם

רואים שאתה לא ירושלמי

פורסם

אתה טועה. סה"כ יש 120 חברי כנסת. יש יותר מ-30 חברי כנסת דתיים. (אני ממש לא זוכר את המספר המלא) ועוד כמה שתומכים בהם.

אז הם לא מיעוט.

אני לא מבין על מה המהומה, עדיין לא אסרו עליהם להגיע ולא יאסר.

אצל הדתיים גם מתים מצביעים בנוסף ל 100% הצבעה במצוות הרבי

השיעור שלהם בכנסת הוא לא כשיעורם בציבור לכן הם מצליחים לחוקק חוקים שלא מצליחים להאכף כי הרוב החילוני דוחה אותם

פורסם
  • מחבר

אל תשכח שהמיעוט הזה נחוץ לממשלה (כמות של אנשים לרוב), ורק השנה האזרחים קבעו והעלו את מפלגת שינוי בכמות אלקטורלית נכבדת של קולות.

אל תהיה יותר מידי דרמטי, אף אחד לא כופה עליך שום דבר ולא מאלץ אותך ללכת עם כובע על הראש. מישום מה אוהבים להתנפל על כל התבטעות של ח"כ דתי בנושא רגיש.

ואח"כ פתאום כולם מביעים צער על חוסר אמידותה של "דמוקרטיה" בארצינו. רק חבל שאתם ממש לא מבינים מה זה דמוקרטיה.

ד"א אל תחפשו דמוקרטיה נאורה ומושלמת כי אין דבר כזה.

1. אין לי שום דבר נגד דתיים. בעצם אין לי שום דבר נגד אף אחד. בתנאי שכל אחד חי את חייו בשקט

ובשלווה ולא כופה שום דבר אחד על השני. תחת אותה מדינה ובכפוף לאותם חוקים(***אהם***חוק טל***אהם***)

2. אני לא דרמטי, אני רק מציין עובדות שלדעתי לא מציקות רק לי אלא להרבה אנשים במדינה.

3. לא התנפלתי על שום ח"כ וממש לא אכפת לי מטאטו. אכפת לי מהגישה שהם נוקטים כלפי השונים

מהם, היות וידוע כי טאטו הם צמד לסביות משפתאום הופך את ביקורם ל"משחית נוער והדרדרות מוסרית".

4. לא חיפשתי דמוקרטיה נאורה ומושלמת אלא כזאת שיש בה הפרדה בין דת ומדינה. כמו בהרבה ארצות בעולם

I rest my case.

זהו אני הולך לישון(מחר בגרות)

פורסם

אצל הדתיים גם מתים מצביעים בנוסף ל 100% הצבעה במצוות הרבי

השיעור שלהם בכנסת הוא לא כשיעורם בציבור לכן הם מצליחים לחוקק חוקים שלא מצליחים להאכף כי הרוב החילוני דוחה אותם

במלים יפות - שטויות במיץ עגבניות , במילים פחות יפות .....

אין לי ספק כי השנאה מתחילה מחוסר ידע .

חוסר הידע מתחיל מהעובדה כי אנשים שוכחים כי פה יש דמוקרטיה יצוגית.

בכנסת יש אחוז לא קטן של דתיים , אך אין זה אומר כי הרב שמנגד - כולו כנגדם ב100% מאותן נקודות הקשורות לדת ומדינה.

למעשה , יש מספיק חילוניים בארץ שיסכימו עם אותם ערכים שהדתיים מייצגים באופן זה או אחר.

למעשה , כאשר מחשיבים את כל המסורתיים בארץ התמונה שמתגלה היא שונה למדי..

אך זו לא הנקודה.. האנשים היחידים שאתם צריכים לפנות אליהם הם הנבחרים - אם לציבור הדתי יש כל כך השפעה חזקה זה בגלל שהפוליטיקאים שלו עושים משהו - של הציבור החילוני , שאני חלק ממנו , הפוליטיקאים מחממים את הכסא...

זו הבעיה האמיתית... לא "כפייה" דתית....

לא צריך לכפות כשהצד ממול עושה כלום..

שינוי שכל כך הרבה הצביעו בשבילה... הבטיחה והבטיחה והבטיחה..... איפה ההבטחות שלה היום???

אין פה כפייה דתית בארץ , יש פה ותרנות של הפוליטקאים , וחוסר עניין אמיתי של הציבור...

זה קל לעשות צעקות פה בפורום... זה גם ישאר פה בפורום...

אבל במגרש המשחקים האמיתי , הדתיים "מנצחים" , ולא בגלל כפייה - בגלל חוסר במעשים...

חוסר תגובה אמיתית מצד הציבור החילוני.

חוסר תגובה אמיתית מצד אלו שאמורים לייצג אותו.

פורסם

הערך היחיד שהדתיים מייצגים זה כסף ומעבר לכך לא מעניין את הפוליטיקאים שלהם כלום בגלל זה יש להם הישגים, הם לא צריכים להתפזר.

פורסם

הערך היחיד שהדתיים מייצגים זה כסף ומעבר לכך לא מעניין את הפוליטיקאים שלהם כלום בגלל זה יש להם הישגים, הם לא צריכים להתפזר.

ידידי... אתה מדבר שטויות..

פשוט מאוד...

זה כמו שאני אומר (למרות שיתכן ואני צודק בזה) שהדבר היחידי שאתה מנסה לעשות כרגע זה להפיץ שנאת אחים מיותרת....

ולכן אתה לא מתפזר (כמו למשל מדבר גם בהגיון , וגם באופן ענייני)

פורסם

מה שאמרתי לא נכון ?

יש לי חידה בשבילך

מהו התפקיד המבוקש ביותר בכנסת ע"י החרדים ?

פורסם

מה שאמרתי לא נכון ?

יש לי חידה בשבילך

מהו התפקיד המבוקש ביותר בכנסת ע"י החרדים ?

בטח ובטח שאתה צודק... רק שכחת שהם גם רוצחים ילדים נוצריים ומקיימים טקסים לאלילים מוזרים....

אה רק רגע... זה מה שאמרו עלינו באירופה בתקופה שחורה מסויימת... גם אמרו שכל מה שאנחנו רוצים זה לסחוט את הכסף של ה......

אבל העיקר שאתה צודק...

פורסם

אל תשווה את המצב של הדוסים למצב של הדתיים באירופה, אני יודע מה מתרחש שם כי אני חזרתי בשאלה לפני מספר שנים וחונכתי כדוס, ומה אני אגיד לך, הייתי מורעל על אלוהים, אבל הדבר שהכי אפיין אותי זה חוסר הידע הזה לעשות שום דבר מועיל לעצמי ולחברה הישראלית כולל מחייה על חשבון משלמי המיסים.

אני מעדיף לתת את המשכורות שלי למס ההכנסה כשאני יודע שהכסף הולך לצבא ולהתנחלויות כשהכסף הולך לעמותות לילדים חולי סרטן ועמותת חיים, אני מעדיף שזה יילך לעוד עמותות לילדים אוטיסטים ולויצ"ו ונעמ"ת, אבל אני לא מוכן שאפילו גרוש מהכסף שלי תלך לאוכלוסייה שלמה של 200,000 שלא תורמים דבר למדינה הזאת, לא משרתים בצבא, לא עובדים ולא משלמים מיסים.

היהודים באירפה, תרמו ועבדו את הקהילה ושירתו איפה שצריך, למרות שאינם הורשו לעשות זאת בגלל רדפיה דתית.

לא איכפת לי במי הם מאמינים, מיצדי שהיו מאמינים בבודהה...לא איכפת לי, מה שחשוב לי שייתרמו מעצמם למדינה בדיוק כמו כל אזרח רגיל.

שוב, אני לא נגד דתיים, אני נגד דרך החיים של החרדים לא מבחינת דת, אלא מבחינה שהם חיים על חשבוננו, לא משרתים בצבא ועוד במקום לשבת בשקט שם במאה שערים שלהם, אומרים לנו מה לעשות! "אל תשימו עירום בחגיגות החמישים" "אל תביאו את טאטו" "אל תביאו את הביטלס" , אף אחד לא ישאל אותם, טאטו יבואו לארץ, הם יכולים להביע את הדעה שלהם ולהגיד שטאטו משחיתים ת'נוער, אז מה? יש הרבה חילוניים שחושבים ככה. אמא שלי לא מרשה לי לשמוע אותן, ואני מכבד את רצונה כי זה הבית שלה שהיא [תורמת לו], מבחינתי אין לדוסים שום מקום כאן להגיב.

בקשר למפד"ל שמציע לא להביא את טאטו לארץ, יש להם דיעה, יפה...יכולים להכריע את זה על ידי הצבעה, לא חסר ישראלים ששונאים רוסים שגם לא רוצים שהם יבואו, תכנסו לכל כתבה בWALLA על טאטו ותראו כמה הערות גזעניות אנטי-רוסיות (אפילו אם זה נגד יהודים מרוסיה זה לא ממש משנה כמובן), לדעתי להביא לכאן את טאטו יראה לעולם כי אנחנו לא מדינת עולם שלישי כמו שחושבים שאנחנו.

פורסם

לא יודע טאטו לא טאטו - ממש לא מעניין אותי כרגע.

אבל שתהיו לי בריאים, תנסו להיזכר למה ההורים שלכם באו לפה, בגלל שאתם יהודיים, קצת זיקה ליהדות לא תזיק לכם, אין מה לברוח כל הזמן מזה, תהיו גאים, ואל תהיו לי כמו פורז וחבריו שכל דבר יגידו הפוך ממה שאמרו הדתיים, בעצם לצערי הם גם נבחרו לייצג משהו, זאת אומרת שיש הרבה בציבור שחושבים ככה וחבל...

(וכן, אני גם חושב שצריך לגייס חרדים בדיוק כמו כולם, אבל אני לא חושב שאנחנו דמוקרטיה רגילה, אנחנו מדינה יהודית שלדעתי צריכה להיות עם זיקה לדת).

פורסם

אל תשווה את המצב של הדוסים למצב של הדתיים באירופה, אני יודע מה מתרחש שם כי אני חזרתי בשאלה לפני מספר שנים וחונכתי כדוס, ומה אני אגיד לך, הייתי מורעל על אלוהים, אבל הדבר שהכי אפיין אותי זה חוסר הידע הזה לעשות שום דבר מועיל לעצמי ולחברה הישראלית כולל מחייה על חשבון משלמי המיסים.

אני מעדיף לתת את המשכורות שלי למס ההכנסה כשאני יודע שהכסף הולך לצבא ולהתנחלויות כשהכסף הולך לעמותות לילדים חולי סרטן ועמותת חיים, אני מעדיף שזה יילך לעוד עמותות לילדים אוטיסטים ולויצ"ו ונעמ"ת, אבל אני לא מוכן שאפילו גרוש מהכסף שלי תלך לאוכלוסייה שלמה של 200,000 שלא תורמים דבר למדינה הזאת, לא משרתים בצבא, לא עובדים ולא משלמים מיסים.

היהודים באירפה, תרמו ועבדו את הקהילה ושירתו איפה שצריך, למרות שאינם הורשו לעשות זאת בגלל רדפיה דתית.

לא איכפת לי במי הם מאמינים, מיצדי שהיו מאמינים בבודהה...לא איכפת לי, מה שחשוב לי שייתרמו מעצמם למדינה בדיוק כמו כל אזרח רגיל.

שוב, אני לא נגד דתיים, אני נגד דרך החיים של החרדים לא מבחינת דת, אלא מבחינה שהם חיים על חשבוננו, לא משרתים בצבא ועוד במקום לשבת בשקט שם במאה שערים שלהם, אומרים לנו מה לעשות! "אל תשימו עירום בחגיגות החמישים" "אל תביאו את טאטו" "אל תביאו את הביטלס" , אף אחד לא ישאל אותם, טאטו יבואו לארץ, הם יכולים להביע את הדעה שלהם ולהגיד שטאטו משחיתים ת'נוער, אז מה? יש הרבה חילוניים שחושבים ככה. אמא שלי לא מרשה לי לשמוע אותן, ואני מכבד את רצונה כי זה הבית שלה שהיא [תורמת לו], מבחינתי אין לדוסים שום מקום כאן להגיב.

בקשר למפד"ל שמציע לא להביא את טאטו לארץ, יש להם דיעה, יפה...יכולים להכריע את זה על ידי הצבעה, לא חסר ישראלים ששונאים רוסים שגם לא רוצים שהם יבואו, תכנסו לכל כתבה בWALLA על טאטו ותראו כמה הערות גזעניות אנטי-רוסיות (אפילו אם זה נגד יהודים מרוסיה זה לא ממש משנה כמובן), לדעתי להביא לכאן את טאטו יראה לעולם כי אנחנו לא מדינת עולם שלישי כמו שחושבים שאנחנו.

לא משווה מצב , לא נכנס לפוליטיקה - כן משווה אמרות.

אדם שחושב כי כל מה שדתיים (אחר כך אומר חרדים , שיחליט) מעוניינים בו זה כסף - עלול לומר ולעשות דברים קשים יותר בעתיד.

זה מחובתנו לא לפתח שנאה כלפי החרדים - גם אם אנו לא מסכימים איתם וגם אם אנו רוצים לשנות את המצב (ואני האדם האחרון שחושב שחלוקת הכספים במדינה "הוגנת").

פורסם

לא שונא אף אחד.

אבל שישב בצד ולא יגיד לי מה לעשות...אני ציוני חילוני...אין לי זיקה לדת, יש לי זיקה להוכחות.

מבחינתי תנ"ך אין לו קדושה דתית, אלא ציונית והוכחתית, זה מוכך שהתנ"ך אמיתי מכיוון שמצאו

במערות במספר איזורים בארץ קלפים עם הכתוב, וזה מבחינתי הוכחה.

מה שחשבו שזה אלוהים זה פשוט משהו שלא יכלו להסביר, אפילו את חציית ים סוף הסבירו מדענים

היום: גאות ושפל.

אני נגד אנשים שאומרים לי מה לעשות וכופים עליי לעשות משהו שאני לא רוצה, אני רוצה לנסוע בואטובוס בשבת, לאכול פיתה עם חזיר בפסח וללכת להופעה של טאטו, מי הם שיגידו לי לא...אם הם מאמינים שיאמינו! אבל שישמרו את הדיעות שלהם לעצמם, אם אני ארצה אני אחזור בתשובה אם לא, אז לא! אף אחד לא ייכפה עליי מה לעשות בעזרת שטיפת מוח וסחטנות וגישה כאילו שאני חייב להם משהו.

נכון ציונות באמת לא תזיק לנו, אבל לדעתי אין קשר בין ציונות לדת היהודית, אני רואה את עצמי כיהודי לאומי חילוני לכל דבר, זה שאני לא שומר על חוקי תורה שנכתבו לפני מיליון שנה לא עושה אותי פחות יהודי מאדון הרבי יצא משליט"א...

פורסם

לא שונא אף אחד.

אבל שישב בצד ולא יגיד לי מה לעשות...אני ציוני חילוני...אין לי זיקה לדת, יש לי זיקה להוכחות.

מבחינתי תנ"ך אין לו קדושה דתית, אלא ציונית והוכחתית, זה מוכך שהתנ"ך אמיתי מכיוון שמצאו

במערות במספר איזורים בארץ קלפים עם הכתוב, וזה מבחינתי הוכחה.

מה שחשבו שזה אלוהים זה פשוט משהו שלא יכלו להסביר, אפילו את חציית ים סוף הסבירו מדענים

היום: גאות ושפל.

אני נגד אנשים שאומרים לי מה לעשות וכופים עליי לעשות משהו שאני לא רוצה, אני רוצה לנסוע בואטובוס בשבת, לאכול פיתה עם חזיר בפסח וללכת להופעה של טאטו, מי הם שיגידו לי לא...אם הם מאמינים שיאמינו! אבל שישמרו את הדיעות שלהם לעצמם, אם אני ארצה אני אחזור בתשובה אם לא, אז לא! אף אחד לא ייכפה עליי מה לעשות בעזרת שטיפת מוח וסחטנות וגישה כאילו שאני חייב להם משהו.

נכון ציונות באמת לא תזיק לנו, אבל לדעתי אין קשר בין ציונות לדת היהודית, אני רואה את עצמי כיהודי לאומי חילוני לכל דבר, זה שאני לא שומר על חוקי תורה שנכתבו לפני מיליון שנה לא עושה אותי פחות יהודי מאדון הרבי יצא משליט"א...

לב , אין שום כפייה כאשר מדובר בחוקים שהתקבלו במסגרת הכנסת בצורה דמוקרטית לחלוטין - או נסיונות שכנוע לשרה בחינוך , גם אתה יכול לשלוח לה מכתב שבו אתה יכול להביע את דעותיך , כל אזרח וכל ח"כ יכול לעשות זאת.

התלונה שלך לא צריכה לבוא כלפי הדתיים , הם עושים את מה שטוב להם.. המנהיגים שלנו צריכים לעשות את מה שטוב לנו ... זה שהם לא עושים כלום זה הסיפור....

דרך אגב , יש חרדים שלא מכירים בעצם קיום המדינה - נכפה עליהם משטר דמוקרטי במדינה שהם לא מכירים בקיומה.... מה כפייה חילונית אין?

זה הכל עניין של קידום מטרות , וזה שכרגע הם מצליחים לקדם את המטרות שלהם ולא אתה זה בגלל שלהם יש יצוג טוב יותר..

ולא מפלגות כמו שינוי , שהשינוי היחיד שהם מביעים זה עוד כמה חכים זוללי כסף הפעם מהמפלגה שלהם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים