עבור לתוכן

עזרה | שדרוג מפרט קיים עד 2K למשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום כולם. החלטתי לשדרג את המחשב המעפן שלי טיפה. לא להפוך למכונת משחקים קטלנית. אבל שיריץ משחקים חדשים [מה שהוא לא ממש עושה כרגע, המפרט בצד אגב].

אז ככה. התקציב הוא עד 2000 שקלים פלוס מינוס [עדיף מינוס] ואני מעוניין לשדרג:

- מעבד

- לוח אם [כי שלי אינו תומך DUAL CORE\CORE 2 DUO\או במעבדי AMD ולא תומך DDR2]

- זכרון [כי חייבים כי יש לי DDR]

- כרטיס מסך [חשבתי על HD4850 חמדמד כזה חח]

בכל מקרה יש לי מסך סה"כ 17" ואני ישחק ברזולוציה של 1024X768 או 1280X1024.

ספק כוח יש לי JSP TECH EZCOOL 420W אני יודע שזה לא מותג... אבל המחשב הזה לא הולך להיות מפלצת רצינית.. ככה שאם אפשר להשאר איתו בינתיים זה יהיה נחמד.

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

צר לי להגיד לך אבל זה ממש אבל ממש לא כדאי לשדרג את המחשב הזה.

אחת הסיבות היאשהמעבד שלך יעשה צוואר בקבוק, (מנסיון, אם שלי עושה את זה ל7800, ללא ספק שהוא יעשה וואחד צוואר ל HD4850), לכן לא תהיה תוספת משמעותית בביצועים ומשחקים ימשיכו להתקע בגלל המעבד.

אני מציע לך לחסוך קצת כסף ולקנות מחשב חדש. מחשב ב2.5-3 אלף יהיה הרבה יותר משתלם משדרוג הנוכחי שלך.

פורסם
  • מחבר

ומה אם מוסיפים לו קירור טוב ועושים לו OC ל3GHZ לפחות? הבנתי שזה לא יעשה צוואר בקבוק כמעט לשום כרטיס..

ומה לגבי מעבד AMD ATHLON X2 4800+?

פורסם

גם אם תעשה לו OC ל 4 זה לא יעזור.

המהירות היא לא היחידה שקובעת פה, אלא הטכנולוגיה גם.

המעבד שלי נמצע בOC כמו אצלך במפרט על 3.2 ועדיין לא משתווה למעבד הכי חלש בסדרת COR2DUE.

המעבד הנ"ל בסוקט אחרת ככה שתצטרך להחליף לוח אם, כמו שאמרתי, עדיף לקנות מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

אוי... התבלבלנו.. חח לא שמת לב שרשמתי לשדרג גם מעבד? מה לגבי E2180?

לעוד מישהו יש דעה? E2180 בOC יגביל RADEON HD4850?

פורסם

כן צודק, מצטער.

לגבי המעבד, במהירות סטוק כן הוא יהווה צוואר בקבוק, אם תעשה לו OC למשל ל3 הוא לא, אבל, כנראה שתצטרך גם לשדרג את ספק הכח שזה עוד 350 ש"ח +, וגם קירור ב 220 ש"ח אם אתה תעשה OC כזה, וזה עוד לא בטוח שתצליח להגיע למהירות הזו בגלל שזה תלוי באיכות הסיליקון של השבב.

ככה שזה לא רק לא יכנס לתציב, יש פה סיכונים שמה ה OC לא יצליח.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שהספק לא יחזיק..? טוב אם ככה.. נראה כמה כסף יהיה לי.. אולי עדיף E2220? כי תכלס ממינים אותם לתדרים לפי איכות השבב.. ככה שזה אמור להעיד על איכות גבוהה יותר לא?

פורסם
  • מחבר

מקפיץץץ כמעט עבר יום :P

פורסם
  • מחבר

הקפצה...

פורסם

בנוגע לאיכות השבב אתה צודק אבל חלקית.

יכול להיות שדווקה במעבד טוב יותר ה OC לא יצליח, ובמעבד נחות יותר כן.

כמו שאמרתי זה סיכון.

ל OC רוב הסיכויים שהספק לא יספיק ולא כדאי לך להסתכן, משום שאם הספק נופל הוא יכול לגרור איתו את לוח האם ורכיבים נוספים.

אם אתה בטוח בעצמך ומוכן להסתכן אז לך על זה יכול להיות שתרויח בגדול, אם לא, חסוך קצת כסף, תקנה בסיס חדש (מעבד, כרטיס מסך, זיכרון, ספק לוח-אם) חזק יותר, ואת שאר הרכיבים תעביר מהמחשב הישן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים