עבור לתוכן

961BF ומסכים אחרים בסביבות 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום :hi:

אני מעוניינת לרכוש מסך 19" למחשב החדש שלי. עד כה עשיתי שימוש במסך CRT, וזה כבר מתחיל להכאיב לי בעיניים.

אני מעוניינת במסך למטרות אינטרנט, OFFICE ואולי לפעמים צפיה בסרטים.

אני מעוניינת במסך 3X4 בלבד. לא מסתדרת עם הרחבים.

התקציב שלי הוא סביב ה-1000 ש"ח, חריגות ייתכנו במידה ויהיו ממש ממש שוות את זה.

האם יש לכם המלצה על מסך מסוג מסויים?

ומה דעתכם על סמסונג 961BF?

תודה! :)

פורסם

961BF עולה 1400 שקלים ואני לא רואה סיבה מיוחדת, שתצדיק את קנייתו לעומת ה-943B הזול יותר ממנו בכ-200 שקלים ואשר יש לו גם אותה ארגונומיה, שמאפשרת לשנות את הגובה. חריגה מיוחדת תוצדק במקרה של Samsung 971P שעולה כ-1580 שקלים היות והוא נותן עבור השימושים שלך איכות תמונה טובה משמעותית משני הנ"ל בזכות פאנל S-PVA שלו.

פורסם
  • מחבר

הי אורלינס- תודה על התגובה

בעקבות מה שרשמת- 2 שאלות-

א. זמן התגובה לא משחק כאן תפקיד? ב943B יש זמן תגובה של 5 מ"ש שזה לא רע, אבל ל- 971P יש 6 מ"ש זמן תגובה!

ב. האם יש מסך אחר שאתה ממליץ עליו באופן אישי? או יצרן מסוים?

פורסם

אל תסתכלי על נתוני זמן התגובה, כל זה סתם גימיק שיווקי וזה נמדד בצורות שונות ומשונות כמו הגוונים מאפור לאפור כאשר בתכל"ס מודדים את הגוונים מלבן לשחור ואז זמן התגובה האמיתי הוא פי 2. אז כל מה שאת רואה תכפילי ב2 (לרוב). בייחוד כל אלה שטוענים לזמן תגובה של 8 ופחות.

בכל מקרה המסכים האלה שעולים סביבות האלף שקל מבוססי פאנל TN שזה הפאנל הזול ביותר והוא מציג רק 262 אלף צבעים ומהם נוצרים 16 מיליון איכשהו דרך תוכנה פנימית במסך, זויות הצפיה לא הכי טובות בייחוד אם מסתכלים מלמעלה\למטה. לצדדים הם די שיפרו את זה. היתרון בו שהוא חסכוני יותר בחשמל (לא שזה כזה משמעותי), הפאנל זול יותר.

בכל מקרה מסך איכותי יותר יעלה לך סביבות ה 2000 ש"ח לפחות.

הדגמים המומלצים למסכים בעלי באנל איכותי HP 2065, LG L2000CP, DELL 2007FP, ASUS PW201 ועוד כמה דגמים של חברת EIZO אבל הם מאוד מאוד יקרים.

אהבתי מאוד את האופציות של המסך של פיליפס 190P7EG/10.היות ויש לו חיישן שאוטומטי מווסת את האור של המסך בהתאם לאור בחדר וגם אפשרות לסובב את המסך ולהגביה אותו (PIVOT) והמחיר שלו ממש טוב יחסית לאחרים.

פורסם

תשובה לא רעה :)

ה-971P מתאים לכל השימושים מלבד משחקי FPS מהירים בהם הוא מראה מריחות בגוונים הכהים, כפי שאפשר לקרוא על זה מהביקורת שבנעוץ של הפורום, והיות שלא צויין שמשחקים מהסוג הזה הם חלק מהשימושים, הוא יכול להתאים.

מסכי ה-20" האיכותיים אשר צויינו, העולים עוד כ-400 שקלים לעומת ה-971P, מניבים שטח עבודה גדול בכ-50% , וזה מאפשר להראות יותר שורות טקסט לכל גלילת מסך כולל מספר גדול יותר של חלונות. גודל הנקודה הזעיר יותר שלהם משפר באופן משמעותי את איכות הטקסט, שהוא הרבה פחות מפוקסל לעומת 19", וה-20" הם אלו שנותנים יחס תצוגה של 4:3 בשעה ש-19" נותן יחס של 5:4, לכן רואים ב-20" שטח צפייה מעט גדול יותר לסרטי פורמט רחב. כל הדגמים שצויינו הם לא-רחבים חוץ מה-Asus PW201 (שיש לו ציפוי מבריק, ולכן לדעתי האישית אינו בהכרח הבחירה הטובה ביותר לשימושים משרדיים).

ל-Philips 190P7EG יש לפחות שתי גירסאות עם מספרים 00, 10 כאשר לפי מסקנות שהגיעו אליהן בפורום (גם מדפי מידע של פיליפס)

190P7EG/00 פנלVA לפי זוויות צפייה 178/178 מדודות ב-CR>10

190P7EG/10 פנל TN לפי זוויות צפייה 176/170 מדודות ב- CR>5.

פורסם

zabot, קראי את חוקי הפורום וערכי את הכותרת ככה שתכיל את התקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

zabot, קראי את חוקי הפורום וערכי את הכותרת ככה שתכיל את התקציב שלך.

שיניתי, תודה.

doscape, אמרת לי להכפיל פי 2 את זמן התגובה הנרשם- אז במסכים של פיליפס רשום זמן של 8MS!!! זה לא ממש המון?

ועוד שאלה-

מישהו מכיר את ה931BF ויכול להגיד לי עליו משהו?

פורסם

לא מכפילים זמני תגובה. אפשר להתעלם מזמני תגובה מוצהרים - הם שוליים לחלוטין בדיוק כמו נתון יחס ניגודיות דינמי. רק בביקורות אפשר לראות מהם זמני התגובה של כל מעברי הצבעים, ולכן חשוב לקרוא ביקורות אם אפשר למצאן.

קראי אודות זמן תגובה ולמה הוא בעצם חסר משמעות במפרטי היצרנים:

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/3/

אם ניקח לדוגמה את המדידות שבוצעו עבור ה-971P בכל סקלת מעברי הצבעים תראי שאין לו 6ms בכל מעברי הצבעים והמריחות מובחנות בגוונים הכהים הנמצאים בתחילת הגרף מ-0-50-0.

0.4CA?OpenElement&FieldElemFormat=gif

http://www.svethardware.cz/art_doc-CA31CCAA2DA3744FC12572080040A099.html

המקרה של 971P חריג למדי ולא כל פאנלי VA מתנהגים באותו אופן. בגלל הכיול הלא מיטבי של המנגנון לפיצוי זמן תגובה הוא לא מתאים למשחקים מהירים, אבל בפועל בסרטים זה לא מפריע כלל, כמו שאפשר להבין מהביקורת שלו:

http://hwzone.co.il/reviews/19_inch_highend/

לגבי ה-190P7EG : לא בטוח שתמצאי את הגירסה האיכותית 00 בארץ. צריך לערוך בדיקה במדבקה מאחורי המסך בחנויות, המציעות אותו למכירה, ואנשים לא סיפרו במהלך הזמן שחלף מאז נחשף לציבור על איתור גירסאות שכאלו.

931BF הוא מסך מבוסס TN שעולה 1540 שקלים לפי זאפ. חבל על ההשקעה. זוויות צפייה נחותות, דיוק צבעים ירוד, וגם ניגודיות הרבה יותר נמוכה מה-971P אשר טוב ממנו ויציג איכות תמונה טובה משמעותית. אם את לא מגלה עניין במשחקים FPS מהירים 971P יתאים לך. לשימושים משרדיים ואינטרנט אין כל חשיבות לזמן תגובה.

פורסם
  • מחבר

תודה אורלינס, אבל ה971P עולה 1600 ש"ח, מעל ומעבר לתקציב שלי כרגע :)

פורסם

מסכי 19" הסבירים בקטגורייה של מסכי TN תקציביים (לא-איכותיים באותה מידה כ-971P) הם Samsung 932B, LG L1953TR (ואם יש צורך לכוון את גובה המסך Samsung 943B). מעבר אליהם 19" TN יקרים יותר כ-961BF/931BF וכיו"ב לא משתלמים, כי לא מקבלים איתם שיפור יותר גדול באיכות התמונה.

פורסם

דיברתי היום עם אחד מנציגי פנדה והוא אמר לי שה 190P7EG אצלם הוא PVA

(1200 ש"ח!!!!!!!!!!!!!)

יכול להיות שזה אמיתי?

פורסם
  • מחבר

מסכי 19" הסבירים בקטגורייה של מסכי TN תקציביים (לא-איכותיים באותה מידה כ-971P) הם Samsung 932B, LG L1953TR (ואם יש צורך לכוון את גובה המסך Samsung 943B). מעבר אליהם 19" TN יקרים יותר כ-961BF/931BF וכיו"ב לא משתלמים, כי לא מקבלים איתם שיפור יותר גדול באיכות התמונה.

ניסיתי למצוא איפה כותבים הודעות פרטיות בפורום הזה אבל לא מצאתי. אופס, חדשה.

בכל מקרה, רציתי לשאול- אובייקטיבית, איך מסך ה-931BF? כי יש מישהו שמוכר אותו בפחות מ-1000 אחרי שהוא נקנה במכרז. בהנחה שהכל בסדר עם המסך, והוא עוד באחריות לשנתיים, האם אובייקטיבית שווה לי לקנות אותו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים