עבור לתוכן

המלצה על מסכי מחשב: לסרטים ולמשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אני זקוק להמלצה על:

1 מסך מחשב 22 אינץ לצפיה בסרטים בתקציב עד 2500 שקל

2. מסך מחשב למחשב שהשימוש העיקרי שלו זה משחקים אך גם אופיס אינטרנט ... תקציב עד 2500 שקל (אני יהיה מול מסך זה הרבה מאוד זמן כך שחשוב מאוד!!! שיהיה נוח לעיניים)

המון תודה

גרג

פורסם

האם אתה מעוניין במסך שלא בעייתי במשחקי רשת?

פורסם
  • מחבר

האם אתה מעוניין במסך שלא בעייתי במשחקי רשת?

כן אני מתכנן להריץ משחקי רשת במסך שני.

מה דעתכם על מסך שני LG 20" LCD L2000CP S-IPS Panel

http://tms.co.il/product/5570

האים זה מסך איחותי, מתאים למשחקים ולעבודה ממושחת?

פורסם

לעבודות טקסט ממושכות אין צורך בביקורות מקצועיות בכדי להיות בטוח ש-L2000CP מתאים להן. הפאנל שלו אידיאלי לכך. אולם למשחקים וסרטים אין שום מידע מבוסס על ממצאי ביקורות מקצועיות אודות טיבו לכן תצטרך להתרשם ממנו בכוחות עצמך לפני קנייה. בינתיים אפשר ללכת על ה-Dell 2007FP או HP LP2065 - לא חסרים מסכים מעולים שידועים כטובים לכל השימושים, וה-Dell וה-HP הם כאלו.

פורסם

לעבודות טקסט ממושכות אין צורך בביקורות מקצועיות בכדי להיות בטוח ש-L2000CP מתאים להן. הפאנל שלו אידיאלי לכך. אולם למשחקים וסרטים אין שום מידע מבוסס על ממצאי ביקורות מקצועיות אודות טיבו לכן תצטרך להתרשם ממנו בכוחות עצמך לפני קנייה. בינתיים אפשר ללכת על ה-Dell 2007FP או HP LP2065 - לא חסרים מסכים מעולים שידועים כטובים לכל השימושים, וה-Dell וה-HP הם כאלו.

אתה יכול לתת טיפים/עצות לבדיקה? כי אישית זה המסך LCD הראשון ה'איכותי' שאני קונה. המסך העכשוי שלי זה LCD 17" ואני בטוח שהוא TN.

פורסם

התרשמות צריכה להתבצע, כשהמסך מחובר ישירות למחשב, וכרטיס המסך מוגדר לרזולוציה הטבעית של המסך שהיא המקסימלית. כדאי לחבר את המסך דרך DVI בעדיפות ראשונה במידה וישנה אפשרות לכך. רצוי שהבדיקה תתאפשר בעמדה לא מוארת מדי.

אם המסך מוצא ישר מהקופסא, כל ההגדרות הן הגדרות יצרן ברירת מחדל לגבי בהירות ושאר הפרמטרים ולא צריך לעשות Reset. במקרה שזהו מסך בתצוגה כדאי לעשות Reset בתפריט אם קיימת אפשרות כזו. גלוש לאתרים שונים או פתח כתבן וכוון את הבהירות של המסך על מנת להתנסות עד כמה היא יכולה להיות נוחה לעיניך. אם למסך יש אפשרויות לשינוי גובה בחן אותן. במידה שאין חיבור אינטרנט למחשב, אפשר לצרוב לתקליטור או לשמור בזיכרון נייד USB מגוון גדול של קבצי pdf לפי בחירתך כולל קובץ התקנה לאקרובט בכדי להתרשם מאיכות הטקסט ו/או להקליד גופנים בשלל גדלים בכתבן. אפשר לגלוש ל-interfacelift בכדי להתרשם סובייקטיבית ממידת רוויית הצבעים בתמונות. כדאי גם להתרשם מסרטוני 720p מכאן .

למשחקים מהירים רצוי להביא מחשב נייד, כי לא תמיד יש משחקים במחשב שבחנות, אבל אני מניח שאפשר לבדוק עם חנויות את הנושא הזה.

פורסם

התרשמות צריכה להתבצע, כשהמסך מחובר ישירות למחשב, וכרטיס המסך מוגדר לרזולוציה הטבעית של המסך שהיא המקסימלית. כדאי לחבר את המסך דרך DVI בעדיפות ראשונה במידה וישנה אפשרות לכך. רצוי שהבדיקה תתאפשר בעמדה לא מוארת מדי.

אם המסך מוצא ישר מהקופסא, כל ההגדרות הן הגדרות יצרן ברירת מחדל לגבי בהירות ושאר הפרמטרים ולא צריך לעשות Reset. במקרה שזהו מסך בתצוגה כדאי לעשות Reset בתפריט אם קיימת אפשרות כזו. גלוש לאתרים שונים או פתח כתבן וכוון את הבהירות של המסך על מנת להתנסות עד כמה היא יכולה להיות נוחה לעיניך. אם למסך יש אפשרויות לשינוי גובה בחן אותן. במידה שאין חיבור אינטרנט למחשב, אפשר לצרוב לתקליטור או לשמור בזיכרון נייד USB מגוון גדול של קבצי pdf לפי בחירתך כולל קובץ התקנה לאקרובט בכדי להתרשם מאיכות הטקסט ו/או להקליד גופנים בשלל גדלים בכתבן. אפשר לגלוש ל-interfacelift בכדי להתרשם סובייקטיבית ממידת רוויית הצבעים בתמונות. כדאי גם להתרשם מסרטוני 720p מכאן .

למשחקים מהירים רצוי להביא מחשב נייד, כי לא תמיד יש משחקים במחשב שבחנות, אבל אני מניח שאפשר לבדוק עם חנויות את הנושא הזה.

אוקיי, נדפקתי :kopfpatsch: אני בחיים לא יזכור לעשות את כל זה וגם אם כן ניראה לי אני לא אבחין בהבדל.

מישהו פה מהמקצוענים במקרה יעבור ליד TMS ויתחשק לו לבדוק את המסך הזה? הוא הריי תעלומה אחת גדולה, הרבה יודו לכם על זה, ואני הראשון ;)

בכל מקרה, הבנתי שהכניסה של המסך היא 15 Pin D-sub, DVI-D ושל הכרטיס מסך 4870 היא DVI-I, זה בסדר נכון?

פורסם

DVI-I הוא חיבור מאוחד כלומר תומך גם בהעברה אנלוגית וגם דיגיטלית.

כבל DVI-D יכול להתאים ליציאת DVI-I שבכרטיסים ללא בעיה. הזיז בצורת מינוס שבמחבר של הכבל יכול להיכנס גם לחריץ בצורת +.

sldldvi.jpg

הבדיקה שהצעתי אינה כזו מסובכת, ועשיתי בדיקה דומה לשני מסכי 19" איכותיים זה אחר זה בכדי להחליט מי עדיף. לא מדובר באותה רמת התעמקות כמו של ביקורת מקצועית.

אני עצמי לא יכול לבדוק את ה-L2000CP מפאת חוסר זמינותו באיזור מגוריי. אני מציע לך לבדוק בנוסף ל-LG גם עוד מסך נוסף כגון ה-Dell או ה-HP הנ"ל בכדי שתחליט מי יותר טוב. לדעתי לא מספיק להתרשם רק מה-LG, אבל אם הוא יענה על ציפיותיך ולשביעות רצון מה טוב! רק לתחום עיבוד תמונה יהיה קשה לקבל חוות דעת פרטניות עליו, לפחות עד שיהיו ביקורות מקצועיות עם תרשימים של סטיות dE94 לדיוק בצבעים - בגלל התוצאות שהיו עבור הדגם הקודם ה-L2000C.

פורסם

דבר ראשון תודה רבה על התשובה המפורטת, תודה.

דבר שני, לצערי הרב אני מגיע רק ל-TMS ונקסטופ לא בכיוון שלי. הצרכים שלי זה עבודה מול טקסטים(פאנל IPS), סרטים ומשחקים. בנוגע ל-2 האחרונים אני לא בטוח איך לבדוק, בכל מקרה המסך ככל הניראה יבדק לא החודש אלה רק בחודש הבא אז כולי תקווה שאולי סוף כל סוף יהיו ביקורות עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים