עבור לתוכן

אנרגיה אינסופית?,סתם משהו שקפץ לי לראש.

Featured Replies

פורסם

אלקטרון, סתם שאלת תם, אם קיים ביקום מנגנון כלשהו שהוא למעשה גנרטור של אנרגיה אינסופית, אזי כמות האנרגיה/מסה ביקום הייתה הולכת וגדלה באופן מעריכי (כי יחד עם האנרגיה/מסה של היקום גם היה גדל מספר המנגנונים האלו), מה שהיה גורם ליקום להיות לוהט ומתפשט במהירות, או לחילופין קורס במהירות.

או שאולי המנגנון שאתה מתאר לא יוצר אנרגיה אלא רק משמר אותה באופן מושלם. זה אולי סוג של פרפטואה-מובילה, אבל לא מועילה במיוחד... בכל מקרה, מה בדיוק קורה מעבר לאופק האירועים של חור שחור? למיטב הבנתי, גם אם משהו מתרחש שם (לדוגמא - מפלצת הספגטי המעופפת עורכת נשף וכולם מוזמנים בחינם) אין לכך שום רלוונטיות לגבינו.

• תגובות 59
  • צפיות 11.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אבל כאשר זה קורה במאיץ חלקיקים זה מאוד רלוונטי לגבינו ואני מפנה אותך להסתכל ברשומות של CERN וגם לבירור קטן על המהנדס הנודע דוקטור ואן דר פול בקשר לשיטות כליאה של אנטי חומר (הפוזיטרון האנטי חלקיק שלי!!!!:)) ובקשר לשאלה על האנרגיה האינסופית לכאורה תחשוב על זה כ-גודל אינסופי מוחסר מגודל אינסופי ולכן נשאר שימור האנרגיה.

בקשר לכל מיני דוגמאות שהחבר'ה נתנו כאן בקשר למכונות אידיאליות הם כנראה שכחו מהעקרון השני של התרמודינאמיקה,

ופרפטואה מובילה אינה אפשרית כמובן משום עקרון זה. התופעה של יצירת זוגות שכאלה היא תופעה של חלקיקים אלמנטריים באנרגיות גבוהות.

ועל מנת להבין את אשר מתרחש עם היקום בכללותו צריך להכנס לדיון על חומר אפל ואנרגיה אפילה שהוא מעבר לידע הקיים ברשותי וגם ברשותם של הרבה פיזיקאים אחרים.

יום נעים אושר שגשוג וסקרנות יתירה

פורסם

האם כוונתך שאנרגיה X במאיץ (שנפלטה אולי מהתנגשות חלקיקים אחרים, או לחילופין על ידי תוספת אנרגיה לחלקיק קיים) הופכת לזוג של חלקיק ואנטי חלקיק שמתאיינים במהרה ומחזירים את אותה אנרגיה X שהושקעה בהם מלכתחילה?

פורסם

איך אני חולה על השרשורים האלה... חחחחחחחחח :kopfpatsch:

פורסם

מה שקורה בתוך מאיץ הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב חלקיקים נוצרים ומושמדים חלקיקים מתפרקים לחלקיקים קטנים יותר.

הזוגות מופיעים משיקולי אנרגיה וכמו כן עלי להזכיר שישנם בערך כ250 סוגי חלקיקים בגרעין האטום אז תן לדמיון שלך להשתולל מה קורה כאשר מתרחשת התנגשות.[br]פורסם בתאריך: 4.08.2008 בשעה 15:22:18

ושוב עדיף אם תלמד מן היסודות חלקיקים אלמנטריים ואז הדו שיח יוכל להיות יותר פורה

הברכה וההצלחה

פורסם

:o :o :o :o :o:nixweiss: big words

אתם מנסים להתמקד באנרגיה אינסופית אבל מה אם ינצלו אנרגיה קיימת? אם בישראל יעשו תחנת כוח סולארית (אני לא רוצה להגיד שהיא תספק חשמל לכל הארץ כי אני לא יודע, אבל היא תיתן המון חשמל "נקי" וזה לא שיש לנו מה לדאוג שתיגמר השמש כי כשהיא תיגמר [אני שונא אסטרופיסיקה אז אני לא אגיד מתי] במילא נקפא למוות :))

הרעיון של להפוך את מפלי הניאגרה לאינסופיים(שהתחיל את השרשור), יש לי רק דבר אחד להגיד :bash: אבל מה אם סתם ישימו תחנת כוח מופעלת על מים שם?, אמנם זה ייגמר עוד כמה עשרות שנים אבל בינתיים זה יספק המון מהחשמל ה"נקי". תחשבו על זה.

פורסם

יש תחנת כוח הידרואלקטרית על הניאגרה....

פורסם

הפסקת החשמל מפורסמת בשנת 1965 נגרמה בגלל כשל של ממסר מתחנת הכוח בניאגרה. למעשה מייצרים חשמל במפלים כבר יותר מ-120 שנה... נראה לי שהקדימו אותך נצר...

פורסם

אז למה ההוא פתח את האשכול מלכתחילה?!, חח. טעות שלי

פורסם

גם בהנחה שהעולם היה מתוכנן בצורה כ"כ גאונית שמהמים שירדו מהמפלים הייתה מעלית טבעית שמעלה אותם חזרה למעלה, עדיין זה לא היה אינסופו.

בסוף העולם יתפוצץ או פשוט יקפא אחרי שהבטרייה של השמש תגמר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אומנם אין כזה דבר אנרגיה אין סופית.

אבל לא חסרים מקורות ודרכים לייצר חשמל מתהליכים שמתרחשים סביבנו.

למשל השמש, כשהיא תיגמר אנחנו כבר סביר להניח נכחדנו.

והרוח ? נראה למישהו שהרוח תפסיק לנשוב בזמן הקרוב ?

ומה בקשר להבדלי הטמפרטורות בין ליבת הכוכב והקליפה החיצונית ? זה יכול להיות מקור אנרגיה אדיר.

אז לצורך העניין כן אפשר ליצור מכשירים שירתמו כוחות טבעיים ויפעלו לנצח, נו טוב... רק עד שניכחד. ;D

זה עדיין שימוש באנרגיה, מדובר פה על אנרגיה שאתה משקיע באופן חד פעמי והמכונה כביכול מפעילה אותה שוב ושוב, אבל יש את בעיית החיכוך ועוד גורמים משפיעים אחרים.

אגב, לספקנים שאומרים "חוק שימור האנרגיה"-

ידוע לכם על חוק שימור המסה? (שאגב נשבר)

פורסם

חוק שימור המסה?

מסה יכולה להיעלם (להתפרק בעיקרון) זה כל הפואנטה של אנרגיית חום (וגם השאר.. אבל חום יותר)

פורסם

חוק שימור המסה?

מסה יכולה להיעלם (להתפרק בעיקרון) זה כל הפואנטה של אנרגיית חום (וגם השאר.. אבל חום יותר)

הכוונה היתה שכולם היו בטוחים בחור שימור המסה, אבל אז הוכיחו שהוא לא נכון, אותו דבר יכול לחזור על עצמו עם חוק שימור האנרגיה.

פורסם

חוק שימור האנרגיה מכיל בתוכו את חוק שימור המסה, כפי שאנחנו מבינים מסה היום (צורה אחרת של אנרגיה)

פורסם

הכוונה היתה שכולם היו בטוחים בחור שימור המסה, אבל אז הוכיחו שהוא לא נכון, אותו דבר יכול לחזור על עצמו עם חוק שימור האנרגיה.

E=mc2 זה לא רק משהו מגניב, קישוט לחולצות של גיקים וכו'. זה המשפט שאומר שאנרגיה ומסה הם למעשה שקולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים