עבור לתוכן

מדעי המחשב באונ' תל אביב - חד חוגי\דו חוגי

Featured Replies

פורסם

כאן תוכל למצוא את כל המידע שאתה רוצה.

http://www.tau.ac.il/exact_sciences/site/yedion/computer.shtml

רק להבהיר נקודה אחת - יש הבדל גדול מאוד בין תואר דו-חוגי במדעי המחשב ומתמטיקה לעומת תואר במדעי המחשב וקורס מפקולטה אחרת, לדוגמא ניהול.

מדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי המחשב מורחב (מה שנקרא חד-חוגי) הם "הנחשבים" יותר. שני המסלולים כמעט זהים למעט הבדלים:

1. דו חוגי מדעי המחשב ומתטמטיקה עושים קורסי חובה שמדעי המחשב חד-חוגי לא עושים - חדו"א 3,פונק' מרוכבות.

2. מדעי החשב חד חוגי עושים קורסים שמדעי המחשב ומתמטיקה לא עושים - קומפילציה

3. ישנם קורסים שכל מסלול עושה קורסים באותו נושא אך שונים - לדוגמא סטטיסטיקה לחד חוגי והסתברות לדו חוגי מדעי המחשב ומתמטיקה.

4. ההבדל האחרון הוא בקורסי הבחירה - מדעי המחשב חד חוגי עושים פחות או יותר 6 קורסי בחירה במדעי המחשב בעוד שדו חוגי מתמטיקה ומדעי המחשב עושים רק 2 ואת שאר קורסי הבחירה עושים במתטמטיקה.

שאר המסלולים - מדעי המחשב עם ניהול/כלכלה/פסיכולוגיה ומה שלא תרצה - המערכת שלהם שונה מאוד מ-2 המסלולים הנ"ל, משום שיש בהם הרבה קורסים שלא קשורים למדעים מדוייקים, קורסי המתמטיקה שלהם קלים יותר, ולוקחים בהם מקצעות בחירה גם בפקולטות אחרות כחלק מה"חצי השני" של התואר.

• תגובות 30
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מדוייק שדו חוגי יותר קל מחד חוגי. מחשבים+מתמתיקה או מחשבים+פיסיקה או מתמתיקה+פיסיקה נחשבים לתארים הכי קשים בפקולטה.

פורסם

כן ברור , לא זכור לי איפה נרמז דבר זה .

כל מקרה לגופו , יש דו חוגי קשה מאוד, ויש דו חוגי שנחשב יחסית קל

פורסם

לא מדוייק שדו חוגי יותר קל מחד חוגי. מחשבים+מתמתיקה או מחשבים+פיסיקה או מתמתיקה+פיסיקה נחשבים לתארים הכי קשים בפקולטה.

התכוונתי לכך שדו-חוגי עם קורסים מחוץ לפקולטה למדעים מדוייקים הם "קלים" יותר.

פורסם

לכל המתלבטים למיניהם, אני ממליץ מנסיון להתרחק מהאופציה של "דו חוגי" במדעי המחשב-פיזיקה.

הפיזיקה פשוט תשתלט לכם על תוכנית הלימודים (סדר גודל של 75% מהקורסים) והמעבדות...אוי המעבדות...גוזלות כל רגע פנוי עם הדו"חות שלהן :s07:

http://www.tau.ac.il/exact_sciences/site/yedion/computers/Physics-2-Course-Program.pdf

כאמור תואר קשה מאוד (כמעט הכי קשה שהצליחו לדחוס לתוך 3 שנים, אחרי התואר המשולב בפיזיקה-מתמטיקה) - ואתם עדיין יוצאים ממנו עם השכלה מתמטית די מחורבנת.

אז אני עם jhracham בקטע הזה. תמצאו לכם תחום שמושך אתכם ותלמדו אותו באופן פרטני. או לפחות דו-חוגי עם חפיפה טובה כמו במקרה של מתמטיקה-מדעי מחשב, פיזיקה-גאופיזיקה וכו'.

חבל על הזמן בכל מקרה אחר.

פורסם

ואל תשכחו לבקר בגילמן ובקפטרייה של משפטים בזמנכם הפנוי . אחלה מקומות

פורסם
  • מחבר

אני אוהב היסטוריה, זה מעניין אותי. אז אני יכול למשל לקחת תואר דו חוגי בהיסטוריה ומדעי המחשב, ואז אני לומד פחות מדעי המחשב ויותר היסטוריה וגם הרמה של המתמטיקה יותר קלה, ובסופו של דבר אחרי הכל אני מקבל תואר במדעי המחשב? sounds too good to be true...

פורסם

יש לי חבר טוב שעכשיו בשנה שנייה שלו באת"א והוא עושה פיזיקה-מחשבים.

אם בא לך ללמוד משמונה בבוקר עד שבע בערב חמישה ימים בשבוע רק כדי לחזור הביתה ולהכין שיעורי בית ודוחות מעבדה עד השעות הקטנות של הלילה, זה בהחלט התואר בשבילך!

פיזיקה-מחשבים זה תואר של 170+ שעות אקדמאיות שמשלימים אותו ב-3 שנים (לפי התקן). כדי לסבר את האוזן, רוב החוגים (ובמיוחד הלא ריאליים) דורשים 120-130 שעות כדי לסיים את התואר. כלומר לך תדחוס עוד 40-50 שעות למה שהוא גם ככה קשה.

על עבודה אין לחשוב בכלל. והמתמטיקה הרבה יותר קשה, בגלל הפיזיקה.

בקיצור, להתרחק

פורסם

אני אוהב היסטוריה, זה מעניין אותי. אז אני יכול למשל לקחת תואר דו חוגי בהיסטוריה ומדעי המחשב, ואז אני לומד פחות מדעי המחשב ויותר היסטוריה וגם הרמה של המתמטיקה יותר קלה, ובסופו של דבר אחרי הכל אני מקבל תואר במדעי המחשב? sounds too good to be true...

אם משהו נשמע טוב מידי להיות אמיתי - כנראה זה ככה... תיקח בחשבון שבעת ראיון עבודה, התואר שלך יהיה "פחות נחשב" מאשר חד חוגי מדעי המחשב או דו חוגי עם מסלול במדעים מדוייקים. לא אומר שהתואר לא טוב, אבל בהינתן 2 מועמדים, שאחד עשה את מה שאתה מציע (עם ההיסטוריה) והשני מה שאני מדבר עליו - סביר להניח שהשני יקבל את העבודה... (כמובן שיש המון פרמטרים לשיקול, אני מתכוון בהנחה שהשאר זהה...)

פיזיקה זה אולי התואר הכי קשה שקיים. שילובו עם מתמטיקה או מדעי המחשב מיועד (לפי דעתי) ליחידי סגולה אמיתיים (ולאלה שלא בריאים בנפשם ;))

פורסם
  • מחבר

קיצור, אם אני בנאדם רציני, שרוצה ללמוד מדעי המחשב בלי כל מני דברים מהצד (כולל פיזיקה), ללכת לחג חודי וזהו?

פורסם

קיצור, אם אני בנאדם רציני, שרוצה ללמוד מדעי המחשב בלי כל מני דברים מהצד (כולל פיזיקה), ללכת לחג חודי וזהו?

כן, זו הבחירה הכי טובה. בתור אחד שלומד מתמטיקה- מדמ"ח באת"א, אין לי כמעט בכלל קורסי בחירה במדמ"ח, וזה די חסר (כך זה גם עם דו-חוגיים אחרים, גם מקצצים להם די חזק בכמות קורסי הבחירה שהם יכולים לקחת). ויש הרבה קורסי בחירה מעניינים במדמ"ח.

פורסם

אם אני בוחר ללמוד מדעי המחשב - מזרח אסיה, כמה אני באמת מפסיד בסופו של דבר מתחום המחשבים? לא מבחינת יוקרה, מבחינת ידע

ואם כבר אנחנו בנושא, מישהו יודע אם זה מקצוע מאוד הומני שצריך לזכור הרבה חומר ובסוף להקיא אותו כמו היסטוריה?

פורסם

אם אני בוחר ללמוד מדעי המחשב - מזרח אסיה, כמה אני באמת מפסיד בסופו של דבר מתחום המחשבים? לא מבחינת יוקרה, מבחינת ידע

ואם כבר אנחנו בנושא, מישהו יודע אם זה מקצוע מאוד הומני שצריך לזכור הרבה חומר ובסוף להקיא אותו כמו היסטוריה?

בערך פי 2 פחות קורסי בחירה, אין קורסים כגון: סיבוכיות, לוגיקה למדעי המחשב, קומפילציה. רמת המתמטיקה יותר נמוכה ממדמ"ח חד חוגי. כך שזה כן די פוגע בידע. לגבי מזרח אסיה לא יודע, אבל אני מעריך שכן.

פורסם

שאלה למדמ"חניקים שכבר השתלבו בשוק התעסוקה, עד כמה קריטיים הקורסים "סיבוכיות" ו"לוגיקה למדעי המחשב" מבחינת סיכויי קבלה? כי אצלי הם בגדר קורסי בחירה, והייתי מעוניין ללמוד דווקא דברים אחרים.

אשמח אם תוכלו להמליץ על קורסי בחירה מעניינים ושימושיים מהרשימה הבאה:

http://www.tau.ac.il/exact_sciences/site/yedion/computers/Choice-Courses.pdf

פורסם

ד"א בקשר ל חד חוגי - חד חוגי .

אם אתה יודע שמתכנת אתה לא תיהיה , אבל בכיף תרצה לעבוד ב QA

אז מסלול דו חוגי "קל" זה בשבילך .

אבל אם אתה רוצה להיות מתכנת , אז או חד חוגי , או דו חוגי בשילוב עם מדעים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים