עבור לתוכן

מדעי המחשב באונ' תל אביב - חד חוגי\דו חוגי

Featured Replies

פורסם

אני מאמין שיש פה אנשים שמכירים את הנושא.

אני חושב על להרשם למדעי המחשב באונ' תל אביב והייתי שמח אם תאירו את עיני בנושא הזה של חד חוגי ודו חוגי.

לפי ההגיון שלי זה נשמע פשוט שחד חוגיי זה תואר במדעי המחשב בלבד ודו חוגי זה תואר במדעי המחשב ועוד משהו? הבנתי נכון?

• תגובות 30
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבנת נכון.

בדו-חוגי אתה מוותר על חלק מקורסים של מדעי המחשב ועושה במקומם קורסים של מקצוע אחר.

בסך הכל היקף התואר הוא גדול יותר בכ 20 נק' (כלומר איזה 5 קורסים בערך). 140 במקום 120.

מה זה אומר? שהלימודים יותר דחוסים.

בנוגע ל"קושי", זה תלוי במקצוע המורחב. הרי רוב המקצועות יותר קלים ממדעי המשחשב, כך שכנראה שהקורסים יהיו יותר קלים.

בגדול הדו-חוגי נחשב ליותר טוב ויוקרתי (לפי חבר שלי שלומד שם בחד-חוגי), למרות שאני לא מבין למה (אתה מוותר על קורסים של מדעי המחשב).

פורסם

בתור סטודנט באת"א שלומד מדעי המחשב חד חוגי אני חייב שלא להסכים עם ההערה שדו חוגי נחשב יותר טוב ויוקרתי.

רוב האנשים שהולכים ללמוד דו חוגי עושים את זה מהסיבה שאת הקורסים המתמטיים הם עושים ברמה יותר נמוכה.(לפחות מהאנשים שאני דיברתי איתם)

מצד שני כמות קורסי הבחירה במדעי המחשב שלהם פחותה בהרבה ככה שהתמקצעות שלהם בנושאים הבאמת מעניינים הרבה יותר נמוכה.

מה עוד שגם קשה מאוד להצליח לסיים את התואר הדו חוגי ב 3 שנים בגלל התנגשויות של קורסים ובחינות והוא בדרך כלל נגרר ל 3.5 - 4 שנים.

פורסם
  • מחבר

אז אתם אומרים שהסיבה היחידה שיכולה להיות לי ללכת לדו חוגי היא שהקורסים במתמטיקה יותר קלים? זה משמעותי בכלל?

פורסם

רוב האנשים שהולכים ללמוד דו חוגי עושים את זה מהסיבה שאת הקורסים המתמטיים הם עושים ברמה יותר נמוכה.(לפחות מהאנשים שאני דיברתי איתם)

למה זה???

פורסם

נתחיל בהסבר קצר:

בקורסים המתמטיים יש מספר רמות

יש את הרמה שעושים המתמטיקאים

יש את הרמה שעושים המהנדסים

ויש את השאר כלכלנים וחבריהם.

מי שלומד מדעי המחשב מורחב. בקורסים המתמטיים שלו יושב עם מתמטיקאים למינהם.

אנשים שעושים תואר דו חוגי עושים את הקורסים ברמות יותר נמוכות.

למה? אין לי מושג.

משמעותי או לא? זה צורך הרבה השקעה אבל אפשר להצליח.

סיבה נוספת לדו חוגי זה אם באמת מעניין אותך גם כלכלה\היסטוריה\מזרח אסיה.

ואתה רוצה לפרוס את הלימודים שלך על עוד תחום.

אני בחרתי בחד חוגי זה כי הכיוון שלי זה מדעי המחשב. ולא רציתי להתעסק וללמוד דברים שלא ב SCOPE הזה.

פורסם
  • מחבר

נתחיל בהסבר קצר:

בקורסים המתמטיים יש מספר רמות

יש את הרמה שעושים המתמטיקאים

יש את הרמה שעושים המהנדסים

ויש את השאר כלכלנים וחבריהם.

מי שלומד מדעי המחשב מורחב. בקורסים המתמטיים שלו יושב עם מתמטיקאים למינהם.

אנשים שעושים תואר דו חוגי עושים את הקורסים ברמות יותר נמוכות.

למה? אין לי מושג.

משמעותי או לא? זה צורך הרבה השקעה אבל אפשר להצליח.

סיבה נוספת לדו חוגי זה אם באמת מעניין אותך גם כלכלה\היסטוריה\מזרח אסיה.

ואתה רוצה לפרוס את הלימודים שלך על עוד תחום.

אני בחרתי בחד חוגי זה כי הכיוון שלי זה מדעי המחשב. ולא רציתי להתעסק וללמוד דברים שלא ב SCOPE הזה.

תודה רבה על ההסבר. ההבדלים בין רמות המתמטיקה הם משמעותיים מאד? אני כעקרון לא הכי אוהב מתמטיקה וזה יכול להקל\להקשות לי על התואר.

פורסם

לא יודע לגבי את"א , אני משער שמעבר על רשימת הקורסים יענה על כל השאלות .

בכל מקרה באו"פ בחד חוגי עושים קורסים במתמטיקה ברמה גבוהה

בדו חוגי , זה תלוי איזה מקצוע בחרת להוסיף , יש דו חוגי גם עם רמה גבוהה במתמטיקה , ויש דו חוגי עם קורסים ממש קלים במתמטיקה .

ככה שיש לבחון כל מקרה לגופו .

פורסם
  • מחבר

לא יודע לגבי את"א , אני משער שמעבר על רשימת הקורסים יענה על כל השאלות .

בכל מקרה באו"פ בחד חוגי עושים קורסים במתמטיקה ברמה גבוהה

בדו חוגי , זה תלוי איזה מקצוע בחרת להוסיף , יש דו חוגי גם עם רמה גבוהה במתמטיקה , ויש דו חוגי עם קורסים ממש קלים במתמטיקה .

ככה שיש לבחון כל מקרה לגופו .

לא ברור לי איפה בודקים את כל זה. החוברת הרשמה שלהם ממש דלה, יש ייאוץ אקדמי במשך שעה בשבוע (WTF?) וסה"כ נראה כאילו הם לא רוצים לתת לך שום מידע.

פורסם

אני לא מכיר את האתר של את"א

אבל בטח סטודנט באת"א , יש לו גישה לרשימת הקורסים של התארים השונים

אז אם איזה סטודנט באת"א קורא פה , אז נשמח שיעלה לפה את רשימת הקורסים של החד חוגי במדעי המחשב

והדו חוגי .

פורסם

מה לגבי אדם שבוחר מתמטיקה כחוג השני?

פורסם

זה תואר לא קל בכלל , הרמה של המתמטיקה במסלול הזה מאוד גבוהה .

ומתמטיקה אקדמית היא לא פשוטה כמו תיכונית .

אבל מי שיש לו ראש מתמטי ועושה את התואר הזה בהצלחה , אשריו , כי הוא יהיה מוערך על ידי המעסיקים

פורסם

אם אני מעוניין ללמוד מדעי המחשב, אבל אני מאוד מתעניין במתמטיקה, זה טוב? אני רוצה לעסוק במדעי המחשב, גם מעסיקים בחברות היי-טק מתיחסות לזה טוב?

פורסם

כאמור זה תואר מאוד מוערך על ידי המעסיקים כולל הייטק , בגלל הקושי שלו .

פורסם

אוקיי, תודה על התשובה המהירה :]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים