עבור לתוכן

מחשב למשחקים, תקציב 4500 ש"ח, לילד מיוחד :)

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני כמעט 4 שנים קניתי Athlon XP 3200 64bit, מחשב שהיה בעיקר ל"קריירת" הקאונטר סטרייק ולכן הסתפקתי בכרטיס 5600XT מחורבן. אחרי שהתבגרתי קצת והקאונטר הפך להיסטוריה, נשארתי עם חסך גדול במשחקים אחרים. :-(

מטרות המחשב - משחקים, כמובן שאני גם אשתמש בו לסרטים, מוזיקה, אינטרנט, קצת אופיס.

מסך - יום אחד אמא הפתיעה אותי ב-LCD לא רחב בגודל 20" של חברה אנונימית בשם Utopia (מהסגנון שקונים בשק"ם), שהרזולוציה המקסימלית בו היא 1400x1050. זה מה יש, אני מניח שגם זה צריך להוות שיקול בעיקר בנושא כרטיס המסך.

צורב - יש לי אחד מלפני כשנה וחצי של Optiarc, אני בקושי צורב גם ככה. אני יכול לתת אותו לחנות שתרכיב לי אותו במערכת?

שקט / קירור - שקט ממש לא חשוב לי. אני יכול להירדם גם ליד גנרטור של חברת החשמל. לעומת זאת, קירור מאוד קריטי, כיוון שבקיץ החדר שלי נהיה ממש חם ואנחנו לא מפעילים מזגן ( שילוב של חדר עם 3 קירות חיצוניים ואמא קמצנית :) ), כך שלא הייתי רוצה להסתכן בזה.

אוברקלוק - לא עשיתי אף פעם, אבל למה לא לקבל חינם קצת יותר? וגם זה אני מניח לא יהיה בשנה הראשונה של המחשב.

חנות - העיקר שיהיה במרכז. TMS נראים על הכיפאק.

התלבטויות - בעיקרון מפרט "בסיסי" (מפורט מתחת למשפט הזה) לגיימר הצעיר יוצא פחות מ-3900 ש"ח, מה שמשאיר אותי עם כמה מאות שקלים שיכולים להישאר בכיס ע"פ המלצתכם, או לשדרוג המערכת ברכיבים ספציפיים.

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤865

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-P35-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤450

מארז:

ANTEC SONATA III 500W

כמות: 1 - מחיר: ¤643

קירור למארז:

Zalman F3 120MM Case Fan

כמות: 2 - מחיר: ¤41

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ

כמות: 1 - מחיר: ¤433

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤352

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤995

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

סה"כ: ¤3930

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤3852

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/2chpn3qb

אופציות לשידרוג:

כרטיס מסך - האופציה הפחות מועדפת עליי. ה-450 ש"ח הפרש לכרטיס HD4870 שווים? יש הסתייגות קלה.

מעבד - לשדרג ל-Q9300. אקטואלי? הבנתי שהמרובע ליבה הנוכחי זו איזו תחנת ביניים עד הנהלם.

מארז+ספק - נראה לי שהמארזים CoolerMaster 690 ו-NZXT Airflow King מתאימים לי, מה שגם מצריך קנייה של ספק חדש, וכאן אולי אפשר לקנות משהו איכותי מאוד (בלי לזלזל בסונטה כמובן) שגם יחזיק לי למחשב הבא (קורים דברים כאלה?)

לוח אם - האופציה היקרה יותר, שבבסיסה הרעיון להיערך ל-CrossFire כשכרטיס המסך יהיה חלש לבדו, ולחזק אותו בחבר מתישהו. אופציה זו יקרה יותר כיוון שאז אהיה חייב לממש את השידרוג של מארז+ספק. האם המסך הגנרי יגרום למערך של CrossFire להיות לא רלוונטי?

זהו לדעתי.

אגב, אני רק רוצה לציין שבמשחקים אני בכלל לא משחק על רזולוציה גבוהה (הרגל מקאונטר) ולא אכפת לי להתפשר (בהמשך, כמובן) על הגדרות של MEDIUM וללא AA, פילטרים ודומיהם. ברור לי שאי אפשר לעמוד בקצב של כל משחק שווה שייצא.

עצות והצעות לייעול ושיפור ייתקבלו בברכה.

תודה רבה!

דניאל

פורסם

המפרט שרשמת הוא מצויין, לגבי CF אתה צריך לוח אם תומך וכדי לנצל את כמה שיותר כח בשני הכרטיסים, צריך לוח אם בעל צ'יפסט X38 או X48 שכן יש לו 2 נתיבים שפועלים במהירות 16X כל אחד, והלוחות האלה יקרים לכן אין מצב שיכנסו בתקציב, כמו כן אין שום טעם לCF למסך 20" ו גם לא HD4870 , ה HD4850 יספיק בהחלט ויריץ לך משחקים על ההגדרות הכי גבוהות כיום.

צר לי להודיע לך שיש לך מסך....ג'נרי. שמו לנו 14 כאלה בחדר מחשבים בכיתה ול6 מהם יש פיקסלים שרופים ובעיות בתצוגה.

לגבי ספק ומארז, הסונטה והספק שלו הם מעולים ומאוד איכותיים. אם אתה לא אוהב אותם אתה יכול לקחת את הטמפסט או ה C69 עם ספק של קורסאייר 450VX, וקח בחשבון שזה יצור חריגה קטנה בתקציב, מה שכן הם מקררים טוב יותר מהסונטה משום שיש להם 6-7 יציאות למאווררים.

אם אתה רוצה TMS יכולים לעשות לך OC אבל תצטרך לקחת קירור חזק יותר כמו אינפיניטי/טוניק שעולים בסביבות 200-250 ש"ח.

סה"כ מפרט מעולה.

פורסם

האמת אתתה כותב פה שמרובע אינו תחנת בינתיים אבל בירידה פה ושם בדברים תקח מעבד Q9450 התנסיתי בו בהפעלה של פוטושופ+קרייסיס+ברקע סריקה של אנטיוירוס וכמה חלונות דלוקים של אקספלורר והמעבד הסתדר עם האפלקציות ללא שום בעיה ועשה הכל במהירות-בגלל זה אני ממליץ וגם נניח תשדרג עוד 3 שנים מה אתה מעדיף שיהיה לך מרובע (שאז כבר יהיה לא הכי חדש כי יהיה את הניהלם אבל גם 4 ליבות זה יהיה טוב אז יחסית לכפול ליבה!!)

ותגיד ל-TMS לעשות לך אובר לכ.מסך והמעבד..

תתקין על המחשב ויסטה עם סרביס פאק אחד ותתתחיל להנות מהדבר האמיתי.חח.

(אגב שימו לב איך ב-4 שנים שעוד ה-אי אמדי 3200 היה אחד המעבדים החזקים בשוק וכיום כבר אפילו נמכרים חזקים ממנו ב-200 שקל.)

פורסם

הנה מפרט דומה , אומנם יקר יותר ב 200 ש"ח אבל עם כרטיס 4870 , אם ה 4850 יספיק אז המפרטים הקודמים גם סבבה ...

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

לוח אם:

Gigabyte GA-P35-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤450

מארז:

NZXT Alpha Black NO PSU

כמות: 1 - מחיר: ¤270

קירור למארז:

Zalman F3 120MM Case Fan

כמות: 1 - מחיר: ¤41

ספק כוח:

Compucase HEC ATX VER 2.0 2 fans 500TRT 24PINS

כמות: 1 - מחיר: ¤292

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 320Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤286

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤1423

כונן אופטי:

Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20

כמות: 1 - מחיר: ¤139

סה"כ: ¤4199

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤4116

http://tms.co.il/preview/spec/b8476pfn

אם תרצה מרובע ליבה ה Q6600 עם OC זו אופציה זולה ומעולה ...

פורסם

המפרט ההתחלתי מעולה אבל עדיף לשנות מעט את המארז והספק מאחר ואלו מכוונים לשקט מקס' ולא לקירור מקס'.

הינה ההצעה שלי :

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

קירור למעבד:

Zalman 9500 Led S775 - רכישה עם מעבד בלבד

כמות: 1 - מחיר: ¤169

לוח אם:

Gigabyte GA-EP35-DS3

כמות: 1 - מחיר: ¤512

מארז:

Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS

כמות: 1 - מחיר: ¤384

ספק כוח:

FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC

כמות: 1 - מחיר: ¤206

זיכרון:

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤369

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤995

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤128

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

סה"כ: ¤4066

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤3985

http://tms.co.il/preview/spec/z9xa3wqh

חבל על הכסף ל-4870 כשיש לך מסך 20" שנחשב ללא גדול בצורה יוצאת דופן

יש לך פה מארז מקורר בצורה טובה,תוסיף לו מאוררים כאוות נפשך,מעבד חזק וקירור מתאים גם לו,ספק מצויין ושאר הדברים הדומים מלבד לוח עדיף על ה-DS3L

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות.

- אף פעם לא ראיתי את שני הספקים האחרונים שהציעו, מומלצים בפורומים פה. הם גם זולים באופן משמעותי מה-Corsair למשל.

האם לא כדאי לי להשקיע ב Airflow King + ספק יקר (שיהיה הרבה מעל מה שאני צריך), אבל שאני אוכל לשמור אותו גם למפרט הבא?

- שוב, בקשר לצורב... אני יכול לתת אותו לחנות שתרכיב לי אותו במארז?

- Xtract, במה הלוח אם שהמלצת לי טוב מזה ששמתי במפרט הבסיסי?

תודה רבה.

דניאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים