עבור לתוכן

מעוניין לקנות GPS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

התעניינתי לאחרונה במכשיר ניווט GPS.

גיליתי שMIO דגם C310 למשל מגיע עם תוכנת IGO לישראל וניתן להכניס אליו מפות לאירופה וארה"ב.

מה עם אוסטרליה/ ניוזילנד דרום אמריקה ושאר העולם????

יש איזשהו מכשיר שניתן לרכוש עבורו מפות לכל העולם?

אני צריך GPS נפרד לאירופה וGPS נפרד לאוסטרליה? מה זה?

האם בשביל מכשיר לכל העולם אני צריך לרכוש PPC ולא GPS?

ועל איזה מכשירים אתם ממליצים?

תודה רבה!

פורסם

כדאי שתפנה לפורום שמתתמחה בדברים הללו כמו כאן. ;)

בכל מקרה נראה לי שאין תוכנה שכוללת את כל העולם וגם את ישראל :-X.

לכל העולם (כמעט) יש את Garmin שמגיעה על מכשירים שלהם, לישראל יש iGo, Destinator, GPS2Go, FreeMap ותוכנות של מפעילים סלולרים.

חשוב לציין גם את TOMTOM ובארה"ב גם את iGuidence.

כדי לקבל כיסוי מלא של העולם אכן נראה לי שכדאי ללכת על PDA ולא מכשיר סגור.

אתר מעולה למפרטי מכשירים (PDA, PNA) תמצא כאן: www.pdadb.net יש אפשרויות השוואה מגוונות.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה!

אני רוצה לעשות קצת סדר בבלאגן...

איזה מכשירים באים עם התוכנה GARMIN? ואילו מכשירים באים עם תוכנת ניווט ישראלית?

אתה יכול להגיד לי בקשה מה זה הראשי תיבות PDA וגם PNA?

תודה רבה!

פורסם

כדאי שתפנה לפורום שמתתמחה בדברים הללו כמו כאן. ;)

מצחיק שאתה אומר את זה ובו בזמן מדבר שטויות :)

אין שום קשר בין PDA (מחשב כף יד) מול PND (מכשיר ניווט יעודי, סגור לניווט בלבד), ובין היכולת לקנות מפות למדינה כזו או אחרת.

זה תלוי לחלוטין בתוכנה, זה בכלל לא משנה על איזה מכשיר פיזי היא יושבת.

לעניין,

התוכנה הטובה והבוגרת ביותר לניווט (במיוחד בארץ, וגם בעולם) היא igo.

ממש בימים אלה יוצאת גירסה חדשה, igo8. מומלץ לחכות מספר ימים מכיוון שהשדרוג מהגירסה הקודמת עולה כסף - וזה יהיה מטופש לקנות עכשיו את הגירסה הישנה כשמדובר על ימים בודדים עד תחילת המכירה של הגירסה החדשה.

לגבי המפות, הן כמובן עולות כסף בפני עצמן בנוסף לעלות התוכנה.

מחירים מדוייקים אתה מוזמן לשאול את navngo, החברה המייצרת/משווקת.

יש להם פורום:

http://www.navngo.co.il/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi

פורסם
  • מחבר

אוקי....

אז מדוע לא ניתן להתקין על MIO C310 או על מכשיר ניווט אחר גם תוכנות אחרות מלבד IGO? למה הוא "סגור" לתוכנה ספציפית בלבד?

פורסם

כי ככה הם החליטו ובדיוק בגלל זה אתה מקבל עיסקת חבילה של מכשיר+תוכנה במחיר של חצי משניהם בנפרד..

אבל אתה במילא תרצה igo כי אין שום תוכנה אחרת טובה יותר, ומבחינת המפות זה לא משנה - igo על PND ו-igo על PDA יאפשר לך להשתמש בדיוק באותן מפות.

פורסם

מצחיק שאתה אומר את זה ובו בזמן מדבר שטויות :)

אין שום קשר בין PDA (מחשב כף יד) מול PND (מכשיר ניווט יעודי, סגור לניווט בלבד), ובין היכולת לקנות מפות למדינה כזו או אחרת.

זה תלוי לחלוטין בתוכנה, זה בכלל לא משנה על איזה מכשיר פיזי היא יושבת.

:silly: זו היתה בדיוק כוונתי, הוא רוצה כיסוי עולמי מלא ושום PND לא יכול לספק את זה בגלל שהם בד"כ סגורים לתוכנות חיצוניות (אני חושב שאת המיו C310 אפשר "לפתוח" ).

נתתי לו גם את רוב האופציות לארץ ולחו"ל, מה היה לא מובן :nixweiss:.

iGO8 רשמית כבר יצאה הממשק מדהים (הם במקור איחוד של חברת משחקים צ'כית עם חברת GIS ישראלית).

ובסיס המפות הוא שלהם בניגוד לגרסא הקודמת שהמפות בו היו של חברת מפה, השילוב יצר ניצוצות מהמשתמשים לאור מדיניות עדכון מפות מפוקפקת.

יש עדיין הרבה אנשים שטוענים ש- iGo היא תוכנה גרועה באריזה טובה, ומעדיפים Destinator, שגרסא 7 שלה אמורה גם לזחול לשוק, בארץ או TOMTOM בחו"ל.

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל להבין...

לתוכנה IGO יש מפות גם לאירופה וארה"ב נכון? כמובן שהן יעלו כסף במידה וארצה לטוס לשם.

אם אני קונה מכשיר אני מקבל איתו IGO עם מפות ישראל בלבד לא?

מה לגבי PDA? ניתן לשים בו גם IGO וגם GARMIN ואת TOM TOM ואת כל השאר?

פורסם

בתור אחד שקנה PNA, אני מצטער שלא קניתי PDA.

באתר החברה אין שום עדכונים לתוכנה, ועכשיו אני גם לא יכול לעדכן ל-igo8 \:

חוץ מזה, אין הפרשים גדולים במחיר, ואתה מקבל עוד הרבה פונקציות מלבד gps, וכמובן הוא לא סגור לשום תוכנה.

פורסם

GARMIN משוקים רק מכשירים סגורים, גם TOMTOM בגרסא האחרונה.

יש מכשירים סגורים של מיו שמשווקים עם מפות אירופה וישראל, בכל מקרה iGO יושב על כרטיס זכרון וזה לא בעייה להוסיף מפות (ישראל, ארה"ב, אירופה) תמורת תשלום בחברה.

לגבי PDA, אם אתה מחפש מכשיר ללא טלפון כדאי ללכת על ה- HP iPaq 214 ולקנות מקלט GPS, שילוב מעולה של תכונות לניווט: מסך VGA גדול "4, סוללה ענקית 2200mAh, שני חריצי הרחבה, מעבד חזק, 128MB RAM, וגם אחריות בינלאומית לשנה (אפשר לקנות בחו"ל). מכשירים משולבים זה כבר יותר מסובך, יש פשוט הרבה.

ד"א ביקרת גם בפורום שרשמתי בפוסט הראשון?

פורסם
  • מחבר

כן ביקרתי

בנתיים אני מחכה לתשובות שם.

GARMIN וגם TOMTOM לא יושבות על כרטיס זיכרון?

קראתי שניתן לעשות UNLOCK למכשיר MIO C320 אז במידה ואני אכן עושה לו UNLOCK אני יכול לשים שם גם את IGO וגם את GARMIN?

פורסם

יש גרסאות של GARMIN למכשירים ניידים, הן מגיעות על כרטיסי זכרון, גם אני למדתי משהוא היום :).

גם TOMTOM מגיעה על כרטיס.

לדעתי ה"פתיחה" של המיו פשוט מתקינה עליו מערכת הפעלה רגיל WM5 במקום המערכת המסורסת CE5 שמותקנת עליו.

אחרי הפתיחה הוא פשוט מתנהג כמו PDA רגיל - שים כרטיס של התוכנה וזהו. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מגניב

אז מה אתה אומר? אם אני קונה PNA אז המכשיר MIO C320 הוא המכשיר המומלץ?

תודה!

פורסם

היי בדקתי קצת לעומק וזה לא בדיוק פריצה שלמה של המיו C320, תסתכל כאן לדוגמא, אפשר להתקין עוד דברים על המכשיר אבל לא הכל.

אני עדיין חושב שכדאי לך לרכוש PDA רגיל, תהנה מגמישות רבה יותר ותוכל להתקין מה שתרצה, אני ממליץ על ה- HP iPaq 214.

פורסם
  • מחבר

אוקי

נראה לי באמת אלך על PDA. קראתי שה- HP שהמלצת לי לא תומך בעברית

מה אתה אומר על המכשיר הזה?

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=520154

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים