עבור לתוכן

קונה מחשב חדש ומתלבט בין MW221C לVK222U של ASUS

Featured Replies

פורסם

אז ככה אני קונה מחשב חדש בקרוב ואני קונה איתו מסך 22" עכשיו יש שני מסכי ASUS שאני מתלבט ביניהם:

1. מסך מחשב Asus 22" MW221C 2ms LCD

¤1393

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=51434

2. מסך מחשב Asus 22" VK222U 2ms LCD

¤1171

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=51435

השאלה שלי היא האם יש הבדל מהותי בין השניים שאני ירגיש ששווה את ה-200 שקל האלה? וגם ליותר זול יש מצלמת אינטרנט מובנית שזה די מתאים לי כי אני לא רוצה להשקיע עוד במצלמה.

אז מה דעתכם?

פורסם

נדב, קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת ככה שתכיל את הדגמים שאתה מתלבט ביניהם.

פורסם
  • מחבר

הכותרת נערכה...

פורסם

על ה-MW221C כבר נפסק לטובתו בביקורת ל-22" כי הוא מסך טוב בקטגוריה שלו - גם כשלוקחים בחשבון את הציפוי המבריק שלו. לשימושים משרדיים אינטנסיביים ולסרטים יש מסכים טובים יותר יקרים יותר כמו Dell 2007FP או HP LP2065, אשר נותנים צבעים יותר מדוייקים וזוויות צפייה עדיפות והם אף לא פחות נחותים למשחקי FPS מהירים.

זו שאלה של טעם אישי איזה ציפוי יהיה יותר נוח לך: מבריק או לא משתקף - וב-VK222U יש ציפוי לא משתקף. אין ביקורת מקצועית לדגם הזה אבל לפי הדיעות של אנשים ב-newegg ניתן לראות כי רבים היו מרוצים למדי מה-VK222U במיוחד למשחקים, חלק ציינו אכזבה מכיול הצבעים שלו ומדליפות האור (שזה לא דבר חריג בגלל סוג הפאנל שלו TN), אבל בסה"כ מדובר במסך הנמנה על מסכים שמיוצרים במיוחד לעיסוק יומיומי במשחקים, כי עבורם לא נדרש פאנל משובח עם כיול צבעים טוב או היעדר דליפות אור. בקשר למצלמה: היא באיכות בסיסית לעומת מצלמות ייעודיות שאפשר לקנות אולם היא תעשה את העבודה. קח בחשבון שאי אפשר לכוון את הזווית שלה ללא שינוי בזווית ההטייה של המסך וגם גובה המסך לא ניתן לשינוי וזה מגביל את השימושיות שלה יותר בהשוואה למצלמה נפרדת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת אבל יש לי עוד שאלה. האם המסך VK222U יהיה לי טוב גם לצפייה בסרטים? כאילו אני ירגיש הבדל כזה מהותי בינו לMW221C ששווה 200 שקל? או שגם בVK222U אפשר לצפות בסרטים בצורה נוחה?

פורסם

נוחות הצפייה בסרטים תלויה מאיזה גובה בו תשב ביחס למסך. בגלל שלפאנל TN יש זווית צפייה אנכית מאוד מוגבלת תצטרך לוודא שתמיד עיניך לא יהיו נמוכים יותר מהחלק העליון של המסך אחרת חלק מהצבעים משחיר/מתהפך לצבעים שונים ונבלע. אם המסכים לא נועדו למשחקים מהירים, עדיף שתקנה עבור סרטים את ה-Samsung 971P, כי פאנל ה-S-PVA שלו נותן ללא דליפות אור צבע שחור יותר אמיתי וצבעים הרבה יותר מרהיבים. הוא גם לא יגביל אותך מבחינת זווית צפייה אנכית ותוכל לשבת ללא הגבלת הגובה שלך. גם שאר ה-20" שהזכרתי לא יהוו בעיה מבחינת מיקום ישיבה. אם אתה נשאר בתקציב מוגבל עד 1400 שקלים זה לא משנה איזה מסך תיקח עבור סרטים - שניהם נותנים זוויות צפייה מוגבלות וניגודיות לא מצטיינת. ציפוי מבריק לא משפיע על הבחירה היות ומחשיכים את החדר עבור צפייה בסרטים.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון המסך הוא יותר עבור משחקים ופחות עבור סרטים. הוא גם בשביל סרטים אבל בעיקר למשחקים. אז בשורה התחתונה אתה אומר שאם התקציב שלי מוגבל עד 1400 ש"ח אז עדיף לי את הVK222U מכיוון שאני לא ירגיש הבדל גדול בינו לבין הMW221C גם במשחקים וגם בסרטים?

פורסם

אתה יכול לקחת את ה-VK222U לא תרגיש עמו הבדל משמעותי במשחקים או סרטים ביחס ל-MW221C.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים