עבור לתוכן

ראוטר 3com - בעיות בתחברות (אינטרנט בכבלים)

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחרונה קניתי ראוטר אלחוטי של 3com למשרד (מאייבורי), כדי להחליף את הרשת הקווית.

כשחיברתי אותו הוא עבד בסדר, אבל אחרי כמה שבועות, הוא התחיל לעשות בעיות. אנחנו מנתקים את הרשת בסוף כל יום עבודה, ומדליקים אותה מחדש בבוקר.

הבעיה של הראוטר היתה שהוא לא תמיד היה מתחבר. חשוב לציין שכשהוא לא התחבר, אז גם לא היה רשום שום דבר ב-logs.

בכל פעם שהמודם לא היה מתחבר, ניסיתי לקנפג אותו גם על L2TP וגם על PPTP אבל בשניהם היתה את אותה בעיה.

אז הלכתי לאייבורי והחלפתי אותו, ובחדש היתה את אותה בעיה מהתחלה.

ניסיתי לקבל ייעוץ מ-3com אבל כשדיברתי איתם, הראוטר עבד פתאום, והם לא ידעו איך לענות לי.

בכל אופן, אחרי כל הבעיות, החלטתי להחזיר את הראוטר הישן (ראוטר קווי של Edimax), ולהפוך את הראוטר החדש ל- Access Point. אבל הבעיה היא, שבתצןרת רשת הזאת, המחשבים שמחוברים אלחוטית, לא מתחברים למחשבים שמחוברים לרשת הקווית (כשמנסים לראות את המחשבים ברשת דרך "My Network Places" רואים רק את המחשבים שמחוברים אלחוטית), ואז אי אפשר להשתמש במדפסת המשותפת (שמחובר לאחד המחשבים ברשת הקווית).

אז בקיצור, יש לי שתי שאלות:

1. איך ניתן לפתור את הבעיה של ההתחברות של הראוטר לאינטרנט? (עברתי בפורום, ולא ראיתי את הבעיה הספציפית הזאת, אבל אם כבר נתנו בפורום פתרון לבעיה, אשמח אם תוכלו להפנות אותי)

2.איך אפשר לשרשר את הראוטרים, כך שניתן יהיה להפוך את כל המחשבים לרשת אחת (שיתוף קבצים ומדפסות הוא קריטי ברשת הזאת)?

תודה.

פורסם

Hello, make sure that before u will read my comment know that i dont know anything about rauthers

so, i have a 3com rauther in my home and i never had any problems with it BUT,i had a big problem in the game Diablo2

weird problem that ports wont fix (i think they should) so.. i am going to change my rauther to something else

im here to say just that i had a problem with 3com (about connecting and staying connected with our disconnects) just to let u know.

פורסם

1. עדכון קשוחה.

2. במידה וה3COM מתחבר בצורה קוויתף כמו שהבנתי, כן/לא, נסה לבטל את הFW, NAT, ואף יהיה צורך במשיכת כתובת ידינית מהנתב הראשי, תלוי, לשם כך בטל את מחלק הכתובות - DHCP, בנק' גישה.

פורסם
  • מחבר

1. עדכון קשוחה.

2. במידה וה3COM מתחבר בצורה קוויתף כמו שהבנתי, נסה לבטל את הFW, NAT, ואף יהיה צורך במשיכת כתובת ידינית מהנתב הראשי, לשם כך בטל את מחלק הכתובות - DHCP, בנק' גישה.

עשיתי עדכון קושחה לראוטר (לפני שהחלפתי) וזה לא עזר, אבל אני אעשה גם לזה ואבדוק את העניין

לא הבנתי בדיוק את הפתרון לשאלה השנייה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עדכון....

עדכנתי את התוכנה, חיברתי את הראוטר האלחוטי חזרה, והבעיה חזרה. החזרתי את הראוטר הישן (ראוטר קווי Edimax) והוא עבד בסדר.

אח"כ חיברתי את הראוטר האלחוטי בשני נקודות אחרות (חיברתי אותו לשני מודמים של אינטרנט כבלים במקומות אחרים, שאחד מהם הוא מודם Thompson כמו זה שאני משתמש בו במשרד) והראוטר עבד בסדר (אמנם לא עשיתי לו תהליך בדיקהב ארוך במיוחד, אבל זה נראה שהוא מתחבר בלי בעיות).

כלומר, גם המודם עובד בסדר עם ראוטר אחר, וגם הראוטר עובד בסדר עם מודמים אחרים. נראה לי שהבעיה היא בהתאמה בין הראוטר למודם. השאלה היא מה גורם לבעיה הזו, ואיך אפשר לפתור אותה?

פורסם

לאיזה גרסאת קשוחה עדכנת את הנתב ? ובכלל מה דגמו ?

הגדרת חייגן L2TP בנתב ?

למה לכבות את הרשת בסוף כל יום עבודה ? נסה להשאיר אותה פועלת לשם הבדיקה.

בנוגע לנק' גישה, האם פעלת לפי המדריך שהצעתי ?

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

עידכנתי את הנתב לגרסת קושחה האחרונה שהופיעה באתר. הנתב הוא מדגם 3CRWER100 וגרסת הקושחה היא 1.3.0WW.

כמו שאמרתי, הגדרתי את החייגן גם על L2TP וגם על PPTP ובשניהםן הוא לא עבד ולא הראה לי שום דבר ב- LOGS כשחיברתי אותו במשרד (היו פעמים שזה עבד במשרד, אבל לרוב זה לא עבד).

לעומת זאת, כשחיברתי את הראוטר לשתי נקודות אחרות, הכל עבד בסדר ולא נראה שהוא סובל מבעיית התחברות גם אחרי ניתוק וחיבור מחדש.

במשרד אנחנו חייבים לכבות את המכשירים בכל סוף יום עבודה, כי הבוס שלי מפחד משריפות, ולכן הוא מכבה את כל המכשירים החשמליים במשרד.

עוד משהו שרציתי לומר... פעם חיברתי את הראוטר בלי חייגן (על dynamic IP) והוא התחבר ישר (רק לכבלים ולא לספק אינטרנט), מזה הסקתי שהבעיה היא בחייגן שלא מצליח לעבוד עם המודם שיש במשרד.

בנוגע לנקודת גישה, עוד לא בדקתי את זה, אבל עברתי על המאמר. מה שרציתי לשאול הוא אם הנתב הזה תומך ב-Auto MDI/X? (לפי מה שהבנתי, אם הנתב הזה תומך, אז אפשר לחבר את הנתבים עם כבר רשת ישיר, ואם הוא לא תומך, אז צריך כבל מוצלב)

פורסם

במידה והמודם הוא מחברת טריון תחליף למודם מוטורולה או לתומפסון.

פורסם

במידה והמודם הוא מחברת טריון תחליף למודם מוטורולה או לתומפסון.

הוא ציין את המודם שלו, THOMSON.

------

הנתב תומך במנגנון ה - Auto MDI-X.

http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&sku=3CRWER100-75&pathtype=purchase

האם אתה מוודא שהמודם הסתכרן לרשת הכבלים, לפני הפעלה הנתב ?

פורסם
  • מחבר

דווקא בבית יש לי מודם טריון, והנתב עבד איתו בסדר גמור (עבד כל הלילה, ועבד בסדר גם לאחר ניתוק והפעלה מחדש).

זאת אומרת שאני יכול לחבר את שני הנתבים עם כבל ישיר נכון? (גם אם הנתב הקווי לא תומך ב-Auto MDI-X)

האם אתה מוודא שהמודם הסתכרן לרשת הכבלים, לפני הפעלה הנתב ?

מה זאת אומרת? בדרך כלל אני מנסה לחבר אותו ישר עם החייגן, חוץ מפעם אחת שחיברתי אותו ב- Dynamic IP והוא התקשר ל-HOT בלי בעיה, ואז כשהפעלתי חייגן L2TP הוא עבד בסדר. אבל כשניסיתי להפעיל אותו מחדש ישר עם החייגן, הוא לא עבד.

חשוב לי להבהיר, כי הראוטר צריך לעבוד כשמפעילים אותו באופן אוטומטי כל פעם שמפעילים אותו, כי המשרד צריך את האינטרנט, ואני לא תמיד פה בבוקר בשביל לשחק עם הקונפיגורציות.

פורסם

אתה יכול לחבר אותו גם עם ישיר וגם עם מוצלב בלי בעיות.

נשמע שמה שקורה זה שמדליקים את המודם והנתב ביחד או את הנתב ורק אחרי זה את המודם.

הייתה לי בעיה דומה. יש לי נתב הזה של 3COM ולפני שנה בערך הייתה תקופה של כמה הפסקות חשמל בבניין. שמתי לב שכשהנתב והמודם נדלקים יחד הנתב לא הצליח להתחבר. מה שפתר את הבעיה היה לכבות את שניהם, להדליק את המודם, לתת לו להסתנכרן ואז להדליק את הנתב. וכדי למנוע את הבעיה, מדליקים קודם את המודם, נותנים לו להתסנכרן ואז מדליקים את הנתב. לי לא עזר לכבות רק את הנתב או רק את המודם, רק את שניהם בסדר הזה. כנראה שהוא נתקע בתהליך קבלת הIP מהרשת של הוט.

שים גם לב שבחיוג גם מסומן למטה הGet IP By DHCP.

פורסם
  • מחבר

ל- Czar

גם אם הפתרון שהצעת יעבוד (הפעלת המכשירים בנפרד), הוא לא יעיל מאחר ופשטות היא שם המשחק. אני לא זה שמפעיל את הרשת, והיום המודם והראוטר מחוברים שניהם על מפצל עם מפסק, ומי שבא ראשון בבוקר פשוט מפעיל את שניהם עם אותו מפסק. להתחיל לתת הוראות של להפעיל קודם את המודם ואח"כ את הראוטר, לא יעבוד פה (זה נשמע טפשי, אבל ככה זה).

חוץ מזה, גם כשאני מנתק רק את הראוטר ומשאיר את המודם פועל, כשאני מחבר את הראוטר מחדש, הוא עדיין לא מתחבר.

ככה שאני לא בטוח שזאת בדיוק הבעיה.

פורסם

דרך איזו ספקית אינטרנט אתה מחובר?

נסה לבקש לעבור לחיבור MPLS (כבלים ללא חייגן), ואז תשתמש ב- Dynamic IP, זה יפתור לך את בעיית ההתחברות.

פורסם
  • מחבר

אני עובד דרך נטוויז'ן

לפי מה שהבנתי, קשה לקבל מהם אפשרות להתחבר ללא חייגן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים