עבור לתוכן

האם לדעתך החייל הצעיר שהרג את המחבל בטרקט&#149

האם בג"צ יושיב את החייל בכלא? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=563874&TypeID=1 2,646 הצבעות

1. 1. האם בג"צ יושיב את החייל בכלא? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=563874&TypeID=1

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

הוא אולי לא חשב על זה באותו רגע - התת מודע שלו אולי כן. הפואנטה שלי הייתה שאתה אף פעם לא יכול לדעת אם זה נקמה או לא, ובמקרה הזה, טוב שכך.

וזאת הייתה הכוונה שלי בחלק הזה של המשפט ;)

• תגובות 99
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בינתיים החייל מסרב להזדהות או להגיד משהו, אני בספק שהוא עשה את זה בשביל "להיות גיבור".

לגבי ההזוי שאמר שהיינו צריכים "להוציא ממנו מידע מודיעיני"-

לשום מחבל אין מידע מודיעיני על חמאס, הם דואגים לא לתת את המידע של הארגון לשום צד שהולך לבצע משימה.

יש לישראל אלפי אסירים בדרגות שונות מחמאס, מעטים אלו שיכלו לספר משהו.

המחבל הפעם בכלל ממזרח ירושלים, ג'יהאד תפסו אותו בטלפון ועשו לו שטיפת מוח. לא העבירו אותו במחנות אימונים או משהו, אין לו שום מידע על כלום. אולי את מספר הטלפון של פאטמה הפקידה.

פורסם

אולי את מספר הטלפון של פאטמה הפקידה.

נו, אולי היא שווה, ופיספסנו

פורסם
:lol:
פורסם

נו, אולי היא שווה, ופיספסנו

אין לי מה להגיד. :lol: :lol: :lol:

שיחקת אותה. :xyxthumbs:

פורסם

ציטוט מ- YNET:

"דוויאת היה בן אדם שאהב יהודים", אומרת מ' בת ה-27. "היו לו הרבה חברים יהודים".

כן, בטח...

אז מה הוא עשה עם הטרקטור, סלל את הדרך לשלום?

פורסם

מאחר שממשיכים פה עם השמצות אישיות, וגם נראה שהעניין מקבל אישור (לפחות בשתיקה) מהמודרטורים, אני נאלץ להגיב לכמה דברים, בלי כפפות הפעם.

מילפורד - אתה לא חזק במיוחד בסוציולוגיה או אנתרופולגיה.

ראשית - אתה אנתרופולוג לא מוצלח במיוחד

The Bedouin, (from the Arabic badawī (بدوي), pl. badū), are a desert-dwelling Arab nomadic pastoralist, or previously nomadic group
.

שנית - אתה סוציולוג לא מוצלח במיוחד. כאשר ישראלי-יהודי אומר "ערבי" הוא מכליל בכך בדווים, צ'רקסים, דרוזים, אפילו איראנים.

שלישית - ליס"ם מקבלים רק יוצאי יחידות קרביות, כך שאם אותו יס"מניק הוא ערבי - הוא בסבירות כמעט מוחלטת בדווי/צ'רקסי/דרוזי.

רביעית - הטענה ההיא עדיין מכוערת וגזענית, אם תתקוף אותי אישית זה לא ישנה את זה.

חמישית - "לא יודע מהחיים שלי?" לא כל החיים שלי הייתי ב-IT. בצבא הייתי ביק"ל ולפני שעברתי ל-IT עבדתי הרבה מאוד עם בני מיעוטים. אני גם אולי לא הייתי לוחם גיבור בסדיר כמו שאתה (אולי) היית, אבל ראיתי את מנת חלקי של דם, אברים וקרביים. אני גם לא יפה נפש מנותק מהמציאות. אני יודע טוב מאוד מהחיים שלך, ומה איתכם?

שישית - אני שוקל היטב את התגובות שלי, אם תבדוק את ההיסטוריה של ההודעות שלי תראה שאת רובן אני מנמק היטב, כך אני נוהג מהיום שהתחלתי להשתתף בדיונים ברשת (אי שם באמצע שנות ה-90), משום שאני מנסה לכבד את העומדים מולי. אני חושב שתגובה כמו "אוי כמה שאתה טיפש" לא רק שאינה נאותה, אלא גם מצביעה על חולשה בטיעוני הנגד שלך (הדרדרות לאלימות במהלך וויכוח, גם אם מילולית, היא סימן לחולשה אינטלקטואלית). אני לא מצפה להתנצלות, אני רק רוצה שתשקיע בתגובות שלך כמו שאני משקיע בשלי ותענה לגופו של עניין.

פיקה - אני מקווה שאתה לא שייך לקהילית המודיעין, כי אז מצבנו בכי רע. המזכירה פאטמה, מאוד מצחיק, אתה אולי שכחת (או שמעולם לא שמעת על) כמה מקרים שחקירת מתאבדים (שלא התפוצצו בסוף או נורו למוות) הובילה לגילוי חגורות נפץ נוספות, מעצרים נוספים וכו'. מחבלים מתאבדים לרוב מכירים את המגייסים שלהם (הם לפעמים קרובי משפחה), חלק מהמחבלים מבצעים פיגוע "ככפרה" על שת"פ עם ישראל או על מעשים בלתי-מוסריים (אונס וכו'). גם במקרה זה יש מישהו שלוחץ ומפעיל אותם, זהו לרוב פעיל מדרג גבוה יותר (ולא פיקה, זאת לא המזכירה פאטמה דךך הטלפון). כמובן שיש סיכוי טוב שהפעם המחבל פעל לגמרי לבד, אבל הנקודה נשארת בעינה.

בנוסף, מדיניות של "לא לוקחים שבויים" גורמת לאויב להלחם ביתר חירוף נפש (יש דוגמאות היסטוריות רבות, אבל אתה וודאי תבכה לי שכבר עשית בגרות בהיסטוריה), כשהאויב נלחם עד המוות ולא נכנע, זה מוביל תמיד ליותר אבידות משני הצדדים (ע"ע איוו-ג'ימה, אם אתה בכלל יודע מה הלך שם). אתה תמיד תעדיף שהאויב שלך יכנע מאשר יעמוד וילחם עד הסוף.

בקיצור פיקה, תסגור את מסך המחשב, תצא מהסרט ותבין שהעולם הוא מקום מורכב ושגישה של שחור/לבן פשוט לא עובדת.

הבעיה שלי איתכם (רוני לא יזכה ממני להתייחסות עניינית, משום שאין שום דבר ענייני בתגובותיו הוא) היא לא בנושא הספציפי הזה, אלא בגישה שלכם כלפי מי שלא נמצא בצד שלכם. לכנות אדם בעל דעות שונות (ובכוונה לקחתי פה צד יותר מוקצן כתרגיל בתרבות דיון ופלורליזם) "טיפש", "הזוי" או חמור יותר, לעשות לו דה-לגיטימציה בטיעונים "בטחוניים", כל אלו הם למעשה שיטות של סתימת פיות ובידול כל מי שאינו בדיעה שלכם לא רק כשונה (שזה בסדר) אלא בצד של "האויב". הנה אני, ולא רק אני, אלא מגזרים שלמים באוכלוסיה, שאוהבים את המדינה, משלמים מיסים, הולכים לצבא ולמילואים (30 יום לפחות בשנה בתפקיד קרבי - לא בחדר ממוזג בגלילות) אבל מעיזים לחשוב אחרת, זוכים להתייחסות של לעג, בוז ואפילו הטלת דופי בנאמנות שלהם.

זאת הבעיה שלי, וכאן הנקודה הכואבת שבעטייה החלטתי לחזור ולהגיב בדיון הדוחה הזה. כי אני אוהב את המדינה, וחשוב לי שהיא תמשיך לפרוח ולשגשג ולהיות אות ומופת של דמוקרטיה ומוסר לכל האיזור הנורא שאנו חיים בו ולעולם כולו. וחשוב לי טוהר הנשק של צה"ל, אני נותן כבוד לאויבים שלי, לא פוגע באזרחים סתם, כי אנחנו יותר טובים מהם. אולי הפיגוע הזה היה יכול להסתיים עם מחבל עצור, זה כמובן לא היה משביע את רצון הנקם של כולנו (מודה - גם את שלי), אבל מעצר של המחבל במקום הריגתו (בהנחה שזה לא היה מוביל לנפגעים נוספים, וזה דורש כאמור ניתוח מדוקדק יותר של הראיות) היה המעשה שהייתי גאה בו יותר כחלק מחברה שאמורה להיות מוסרית יותר ולא כנועה לרגשות הפרימיטיביים שלה כמו השכנים שמעבר לגדר.

אתם יכולים לשוב כעת להתלהמות שלכם.

פורסם

עוד פעם אני מגיב ולא קולט שזה ויכוח שמגיע לרמה של איזון כימי במוחות של אנשים וזה לא ישתנה.. זה כמו דת... זה ביולוגי לחלוטין.

פורסם

fungiman אני לא קראתי מה שאתה כותב אבל יש הרגשה שאתה אוהב להרבות מלל, ככיסוי לשמלאניות הפנאטית שבך.

המחבל היה אוייב של עם\מדינת ישראל כאחד, הוא בא במטרה לרצוח אנשים, אין דבר יותר נכון מ"הקם להרגך, השקם להרגו".

מה שהחייל עשה זו גבורה לשמה, מגיע לו לא צל''ש אחד, אלא 10.

וכן, הייתי רוצה לראות איזה יפה נפש נדרס על ידי המחבל "אוהב היהודים" כמו שעשו ממנו.

מצחיק שאנשים לא מבינים - להיות יפה נפש במדינת ישראל זאת מחלת נפש, לא התייפות נפש.

פורסם

fungiman אני לא קראתי מה שאתה כותב אבל יש הרגשה שאתה אוהב להרבות מלל, ככיסוי לשמלאניות הפנאטית שבך.

ומה עלי להגיד על דבר כזה? איך אתה יכול לפסוק דיעה על אדם מבלי שבכלל טרחת לקרוא את אשר כתב? או שאולי אצלך כל מי שמרבה בטיעונים ונימוקים הוא "יפה-נפש סססמולני"? מה תגיד על ז'בוטינסקי? הוא לא בדיוק בחל בכתיבה.

וכן, הייתי רוצה לראות איזה יפה נפש נדרס על ידי המחבל "אוהב היהודים" כמו שעשו ממנו.

מצחיק שאנשים לא מבינים - להיות יפה נפש במדינת ישראל זאת מחלת נפש, לא התייפות נפש.

מאחר שיפה נפש אצלך הוא שקול לאדם מהצד השמאלי של הקשת הפוליטית, אני יכול לבשר לך כבר עכשיו שהרבה מאוד "יפי נפש" כהגדרתך שילמו בחייהם בפיגועים ובמלחמות ישראל, הרבה מאוד "עוכרי ישראל" מצביעי מר"ץ ושמאלה מזה חירפו נפשם וזכו בעיטורים על גבורתם בשדה הקרב.

ושוב פעם, בכך שאתה מאשים אנשים בעלי דעה פוליטית שונה משלך במחלות נפש ומנסה לעשות להם לא רק דה-גיטימציה אלא דמוניזציה של ממש אתה מקעקע את יסודות הדמוקרטיה שלנו. חבל שלא טרחת לקרוא את דברי, באמת השתדלתי לכתוב אותם בשפה פשוטה ונהירה.

אני לא מצפה ממך להסכים איתי, אני אפילו לא מנסה לשכנע אותך, אני רק רוצה שתבין שבחברה דמוקרטית ופלורליסטית יש מגוון דעות לגיטימיות.

מה שהחייל עשה זו גבורה לשמה, מגיע לו לא צל''ש אחד, אלא 10.

ואני חושב אחרת ממך, בכל מקרה זה החלטה של הרמטכ"ל ולא שלנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים