עבור לתוכן

האם לדעתך החייל הצעיר שהרג את המחבל בטרקט&#149

האם בג"צ יושיב את החייל בכלא? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=563874&TypeID=1 2,646 הצבעות

1. 1. האם בג"צ יושיב את החייל בכלא? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=563874&TypeID=1

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

• תגובות 99
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ד"א, המחבל הזה הורשע בעבר בעבירה על אונס. מישהו אמר ענישה לא חמורה מספיק?

מבחינתי, במקרה הזה, הטבע עשה את שלו - מי שהיה צריך להענש נענש.

פורסם

אם יהרסו לו את הבית

והמשפחה לא תקבל פיצויים

אז.. הוא קיבל את העונש שמגיע לו

פורסם

הרי כל אחד לוקח בימינו D9 ונכנס איתו לכביש ציבורי של מכוניות... זה שכיח למדיי.

הם ברצינות טרחו לנסות ולטעון דבר כזה? :screwy:

אתה באמת חושב שטלי פחימה וכל יפי הנפש (*אהם* שמלאנים *אהם*) למיניהם, שחושבים שאנחנו האנשים המסכנים בעסק הזה ושהמחבלים הם הקורבנות (ועד מעזים לבקר ולנחם את משפחות המחבלים אחרי הפיגוע), לא יאמינו לשטויות האלה?

תשכח ממה שאמרתי למעלה, אני מכיר כמה שמאלנים שחושבים שאנחנו, הישראלים, צריכים לקפוץ לים ולתת לערבים את המדינה כי "הם היו פה קודם" (גם בולשיט אחד גדול) - אז אתה מצפה שהם לא יאמינו שזאת הייתה תאונת דרכים?! :nixweiss:

ד"א, חסרה לי טלי פחימה הזאת שתלך לנחם את משפחת המחבל. צריך להכניס אותה לכלא על חוסר התחשבות :lol:

פורסם

ואוו, אתה יותר טיפש אפילו ממנו.

הטחת עלבונות באנשים בעלי דעה שונה, שגם טורחים לנמק אותה ולחזק בראיות, היא לא תרבות דיון. אם אתם רוצים לקיים דיון עם עצמכם ולטפוח אחד לשני על השכם, אתם מוזמנים.

לגבי האמירה הדוחה שהיס"מניק היה ערבי ולכן לא ירה, אני אפילו לא רואה טעם להתייחס ברצינות. הכרתי אנשי ביטחון ממוצא ערבי שתרמו למדינה יותר מכל משתתפי הדיון הזה גם יחד. אין להם גם שום בעיה להוריד מחבלים, לפני מספר שנים במהלך ניסיון חדירה את הגדר בעזה יריתי לעבר אחד המסתננים והחטאתי (מ-500 מטר עם מא"ג, והוא שכב בשיחים, מה לעשות). שבוע לאחר מכן השלים הגשש הבדואי את העבודה וחיסל את אותו מסתנן (טיפוס פלילי שכנראה היה גם עם קשרים טרוריסטיים) מטווח קצר, זה לא היה החיסול הראשון של אותו גשש. כשהייתי בסדיר איש הס"פ הנועז ביותר בגזרה היה לבנוני (צד"לניק).

לגבי הטענה שאותו מחבל (אין ספק שהוא מחבל) היה יכול להניע את הטרקטור פעם שלישית, זאת היא ספקולציה. עובדה היא שהחייל ירה במחבל בזמן שהטרקטור היה בעצירה מוחלטת מזה 3 שניות. זאת עובדה. האם המחבל כבר היה מנוטרל באותו רגע ומה שהחייל עשה זה בעצם וידוא הריגה, זאת גם ספקולציה. ייתכן ודו"ח הנתיחה של המחבל ועיבוד קפדני של סרטי הוידאו יתנו לנו תמונה מלאה יותר. והנה עוד ספקולציה, אולי המחבל לא פעל לבד, אולי היה לו מורה רוחני, או שהוא חלק מקבוצה. אנחנו לעולם לא נדע את זה, כי כל איש מודיעין מתחיל יודע שקשה מאוד לחקור שבוי מת.

אתם רוצים את דעתי? ככל שאני חוזר ומתבונן בסרטי הוידאו, לא נראה לי שמגיע לאותו חייל צל"ש. אבל אתם הרי לא רוצים לשמוע את דעתי, או למעשה כל דעה שלא תואמת את שלכם בנושא.

בכל מקרה, זאת היא הודעתי האחרונה בדיון זה, אני לא אדון עם אנשים שקוראים לי טיפש. אתם מוזמנים לחזור ולהתלהם יחדיו, לחלק צל"שים בלי הכרה, להכפיש את המשטרה וכו'.

פורסם

שבוע לאחר מכן השלים הגשש הבדואי את העבודה וחיסל את אותו מסתנן (טיפוס פלילי שכנראה היה גם עם קשרים טרוריסטיים) מטווח קצר, זה לא היה החיסול הראשון של אותו גשש.

אם היית מבין משהו מהחיים שלך, היית יודע שבדואים שונאים ערבים אפילו יותר מאנשי "כהנה צדק".

לגבי הטענה שאותו מחבל (אין ספק שהוא מחבל) היה יכול להניע את הטרקטור פעם שלישית, זאת היא ספקולציה.

כשיש איום - צריך לנטרל אותו.

זו לא "ספקולציה", זו סכנה.

זה מחבל.

תפסיק להיות אידיוט, אתה לא יכול להמר על החיים של הסובבים ולהגיד "שמע, לא בטוח שהוא ימשיך להרוג עכשיו, בוא נחכה ונראה איך הוא מגיב. אם הוא ימשיך להרוג אנשים, נשקול מחדש את דרכי הפעולה שלנו" ::)

אתה לא קולט שאתה מגוחך?

פורסם

אם היית מבין משהו מהחיים שלך, היית יודע שבדואים שונאים ערבים אפילו יותר מאנשי "כהנה צדק".

כשיש איום - צריך לנטרל אותו.

זו לא "ספקולציה", זו סכנה.

זה מחבל.

תפסיק להיות אידיוט, אתה לא יכול להמר על החיים של הסובבים ולהגיד "שמע, לא בטוח שהוא ימשיך להרוג עכשיו, בוא נחכה ונראה איך הוא מגיב. אם הוא ימשיך להרוג אנשים, נשקול מחדש את דרכי הפעולה שלנו" ::)

אתה לא קולט שאתה מגוחך?

איך אנשים כיום יכולים לומר דברים כאלה, כמו מר fungiman ,

בושה .

פורסם

הטחת עלבונות באנשים בעלי דעה שונה, שגם טורחים לנמק אותה ולחזק בראיות, היא לא תרבות דיון. אם אתם רוצים לקיים דיון עם עצמכם ולטפוח אחד לשני על השכם, אתם מוזמנים.

לגבי האמירה הדוחה שהיס"מניק היה ערבי ולכן לא ירה, אני אפילו לא רואה טעם להתייחס ברצינות. הכרתי אנשי ביטחון ממוצא ערבי שתרמו למדינה יותר מכל משתתפי הדיון הזה גם יחד. אין להם גם שום בעיה להוריד מחבלים, לפני מספר שנים במהלך ניסיון חדירה את הגדר בעזה יריתי לעבר אחד המסתננים והחטאתי (מ-500 מטר עם מא"ג, והוא שכב בשיחים, מה לעשות). שבוע לאחר מכן השלים הגשש הבדואי את העבודה וחיסל את אותו מסתנן (טיפוס פלילי שכנראה היה גם עם קשרים טרוריסטיים) מטווח קצר, זה לא היה החיסול הראשון של אותו גשש. כשהייתי בסדיר איש הס"פ הנועז ביותר בגזרה היה לבנוני (צד"לניק).

לגבי הטענה שאותו מחבל (אין ספק שהוא מחבל) היה יכול להניע את הטרקטור פעם שלישית, זאת היא ספקולציה. עובדה היא שהחייל ירה במחבל בזמן שהטרקטור היה בעצירה מוחלטת מזה 3 שניות. זאת עובדה. האם המחבל כבר היה מנוטרל באותו רגע ומה שהחייל עשה זה בעצם וידוא הריגה, זאת גם ספקולציה. ייתכן ודו"ח הנתיחה של המחבל ועיבוד קפדני של סרטי הוידאו יתנו לנו תמונה מלאה יותר. והנה עוד ספקולציה, אולי המחבל לא פעל לבד, אולי היה לו מורה רוחני, או שהוא חלק מקבוצה. אנחנו לעולם לא נדע את זה, כי כל איש מודיעין מתחיל יודע שקשה מאוד לחקור שבוי מת.

אתם רוצים את דעתי? ככל שאני חוזר ומתבונן בסרטי הוידאו, לא נראה לי שמגיע לאותו חייל צל"ש. אבל אתם הרי לא רוצים לשמוע את דעתי, או למעשה כל דעה שלא תואמת את שלכם בנושא.

בכל מקרה, זאת היא הודעתי האחרונה בדיון זה, אני לא אדון עם אנשים שקוראים לי טיפש. אתם מוזמנים לחזור ולהתלהם יחדיו, לחלק צל"שים בלי הכרה, להכפיש את המשטרה וכו'.

איזה מגניב, יש פה גם אנשים הגיוניים בדיון :-)

זאת לוגיקה פשוטה, אתם בעד ישראל ונגד פיגועים ? אז היה עדיף לתפוס אותו חי ולגלות מידע מודיעיני על המפעילים שלו בשביל לחסל אותם.

זה שילד קפץ לקח רובה של שוטר וירה בו לא הועיל לישראל בכלום.

זאת פגיעה באיך שאנחנו נראים בעולם, זאת פגיעה ביכולת המודיעינית שלנו וזאת פגיעה בסמכויות של אכיפת החוק במדינה.

אתם חוזרים על אותם דברים ולא עוצרים שניה לשאול מה היה יותר טוב לנו.

נקמה עיוורת זה בדיוק התבלין שממשיך את ההרג הדו צדדי הזה כבר עשרות שנים.

פורסם

:lol:

תמים.

לא היה למחבל הזה שום מידע מודיעיני. הוא כולה מחבל מתאבד שאירגון הג'יאהד האיסלמי סימם ושלח למשימת התאבדות.

מבחינת מידע מודיעיני, טירון בצה"ל שהתגייס לפני שעתיים יודע יותר מידע מודיעיני על צה"ל מאשר שהמחבל הזה יודע על החמאס.

נקמה עיוורת זה בדיוק התבלין שממשיך את ההרג הדו צדדי הזה כבר עשרות שנים.

מה קשור נקמה? אתה עד כדי כך אטום?

פורסם

יש דווקא משהו במה שהוא אומר - שני הצדדים מתנקמים אחד בשני בכל הזדמנות. מה שלא נאמר פה זה שאני בעד :smile1:

פורסם

אורן אין שום קשר בין מה שהוא אמר למקרה הזה.

אף אחד לא הרג את המחבל מתוך נקמה :screwy:

מה גם שצה"ל מעולם לא "נוקם", הוא מחסל (ובצדק) מחבלים וראשי ארגוני טרור. לגיטימי לחלוטין, ארגון טרור זה ארגון שצריך להשמיד על פי כל קנה מידה ואמות מוסר.

פורסם

וגם במה שאתה אמרת יש משהו, הבעיה היא שאתה אף פעם לא יכול לדעת - אולי החייל הזה רצה להיות גיבור כמו דוד שלו?

פורסם

מה אתה מסיקים מסקנות סתם

רצה ליהיות גיבור כמו אחיו? וואט דה פאק

באמת נראה לך שהוא חשב על זה באותו רגע

מחבל משתולל עם טרקטור

ירו בו

הוא עצר עצמו לרגע

חשבו שזה נגמר

פתאום בום הוא המשיך

זה סיבה להרוג אותו באותו רגע כדי למנוע בצורה מהירה ביותר אפילו פציעה של אזרח אחד אני אפילו לא מדבר על הרג של אזרח

זה מערכת הגנה שצריכה להיעשות

לעניות דעתי

היה צריך לירות בו הרבה לפני

פשוט לחורר את כל הקבינה עד שהוא יהיה בחתיכות בפנים

כדי למנוע עוד פגיעה ברכוש ואדם

ולא כדי לנקום אין פה נקמה אלא מניעה של תוצאה גרועה יותר

פורסם

הוא אולי לא חשב על זה באותו רגע - התת מודע שלו אולי כן. הפואנטה שלי הייתה שאתה אף פעם לא יכול לדעת אם זה נקמה או לא, ובמקרה הזה, טוב שכך.

פורסם

הוא אולי לא חשב על זה באותו רגע - התת מודע שלו אולי כן. הפואנטה שלי הייתה שאתה אף פעם לא יכול לדעת אם זה נקמה או לא, ובמקרה הזה, טוב שכך.

מה זה משנה בכלל? הוא חיסל מחבל ומגיע לו כל הקרדיט על זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים