עבור לתוכן

האם לדעתך החייל הצעיר שהרג את המחבל בטרקט&#149

האם בג"צ יושיב את החייל בכלא? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=563874&TypeID=1 2,646 הצבעות

1. 1. האם בג"צ יושיב את החייל בכלא? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=563874&TypeID=1

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני מבין שלא ראית את הצילומים מהאירוע אם כך.. בד"כ רצוי לדעת את כל הפרטים על משהו לפני שמביעים דעה עליו:

א.החייל ירה במחבל עם הנשק האישי (אקדח) של היסמ"ניק, הוא חטף לו אותו מהנרתיק, דרך אותו וירה במחבל.

ב. החייל היה בכלל בחופשה, הוא נסע על אופניים באזור הפיגוע במקרה, הוא בסה"כ טוראי שסיים טירונות לא מזמן, זה ממש לא היה ב"מסגרת תפקידו".

לא, לא ראיתי את הסרטונים, רק קראתי את הכתבות.

א. זה לא משנה את העובדה שמותר לו להשתמש בנשק. אז האישום היחיד שיש פה נגדו זה גניבה של נשק משוטר.

ב. אין חופשות בצה"ל. אתה בסדיר? אתה חייל כל הזמן. "חופשה" זה רק לשרת בבית, אלא אם הוצאת גימל.

ד"א, רק לידיעתכם, יש חוק בישראל שאומר שאם למישהו נשקפת סכנה ועובר אורח מבחין בכך, זוהי חובתו לעזור לאדם אשר נשקפת לו סכנה.

ושלא תבינו אותי לא נכון, אני ממש לא מוריד בו מערכו של החייל הזה, שבהחלט עשה מעשה אמיץ!

אני רק אומר לכם שתסתמו תפה עם על ה"בג"ץ ישלח אותו לכלא" והזיוני שכל האלה, כי זה לא יקרה, וכל ההערות המטופשות האלו מראות כמה אתם ילדים קטנים.

• תגובות 99
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תרגע עם הסגנון דיבור הזה, הוא ממש לא מקובל עליי, יש דרך להתבטא ובנתיים מי שמפגין כאן ילדותיות זה אתה.

הפעם הבאה שאני אעיר על כך תהיה מלווה באזהרות.

מה גם שבכל הדיון הזה אף אחד חוץ מפותח התראד לא כתב שהוא חושב שזה יקרה, אז אני ממש לא מבין על מה אתה מתלהם.

(שים לב גם לתוצאות הסקר)

פורסם

ראיתי את הסרטונים מספר פעמים. התקשורת מחפשת גיבורים וממהרת להשמיץ את המשטרה, אבל החייל עמד בדרך של היס"מניק שעלה על הטרקטור. אם הוא לא היה מזנק (וחוטף את הנשק של השוטר בדרך) היס"מניק היה עוצר אותו או יורה בו שניה לאחר מכן. בנוסף לפני כן המחבל נפצע מירי של שוטרים והנהיגה שלו הפכה ללא אפקטיבית (הוא פשוט התגלגל לפנים, שזה מאוד מסוכן, אבל גם הקל את ההשתלטות הסופית עליו, לא ניתן לטפס על טרקטור משתולל).

החייל יקבל צל"ש, בעיקר מסיבות של יח"ץ, אני לא בטוח שמבחינה מקצועית הוא נהג כשורה, אבל לא אני הפוסק בעניין וגם אין לי את כל הנתונים.

פורסם

לא, לא ראיתי את הסרטונים, רק קראתי את הכתבות.

א. זה לא משנה את העובדה שמותר לו להשתמש בנשק. אז האישום היחיד שיש פה נגדו זה גניבה של נשק משוטר.

ב. אין חופשות בצה"ל. אתה בסדיר? אתה חייל כל הזמן. "חופשה" זה רק לשרת בבית, אלא אם הוצאת גימל.

ד"א, רק לידיעתכם, יש חוק בישראל שאומר שאם למישהו נשקפת סכנה ועובר אורח מבחין בכך, זוהי חובתו לעזור לאדם אשר נשקפת לו סכנה.

ושלא תבינו אותי לא נכון, אני ממש לא מוריד בו מערכו של החייל הזה, שבהחלט עשה מעשה אמיץ!

אני רק אומר לכם שתסתמו תפה עם על ה"בג"ץ ישלח אותו לכלא" והזיוני שכל האלה, כי זה לא יקרה, וכל ההערות המטופשות האלו מראות כמה אתם ילדים קטנים.

זו פשוט אוסף של שטויות במיץ עגבניות - לך תכין מרק או משהו כזה.

א. מותר לו להשתמש בנשק? כן. בM16 ודומיו וגם זה רק במקרים מאוד קיצוניים. אין לו שום רשיון על אקדח. וגם אם הוא עשה הכשרה על אקדח (דבר שלא עושים באגוז - בעיקר לא בשלב שאתה עדיין טוראי) הוא לא רשאי להתשתמש בו במסגרת שהיא לא פעילותית צבאית. ובגלל זה בעצם גם מי שמוסמך לירות באקדח בצבא לא יוצא איתו לביתו (חוץ ממקרים בודדים).

ב. "אם למישהו נשקפת סכנה" - נכון אתה חייב לעזור, אלא אם זה יסכן גם את חייך.

ג. אחרי כל מה שאמרתי אני חייב לציין שאין מצב שבאמת ישפטו אותו, וגם אם כן הוא בטח יצא זכאי. מה שהוא עשה זה מעשה הירואי וראוי לשבח, למרות שהוא קצת נסחף וישנה אפשרות שהוא קצת הפריע יותר מלעזור. העיקר הכוונה.

פורסם

ראיתי את הסרטונים מספר פעמים. התקשורת מחפשת גיבורים וממהרת להשמיץ את המשטרה, אבל החייל עמד בדרך של היס"מניק שעלה על הטרקטור. אם הוא לא היה מזנק (וחוטף את הנשק של השוטר בדרך) היס"מניק היה עוצר אותו או יורה בו שניה לאחר מכן. בנוסף לפני כן המחבל נפצע מירי של שוטרים והנהיגה שלו הפכה ללא אפקטיבית (הוא פשוט התגלגל לפנים, שזה מאוד מסוכן, אבל גם הקל את ההשתלטות הסופית עליו, לא ניתן לטפס על טרקטור משתולל).

תוכיח. השוטר הזה סבל ממעצורי יתר, הוא יותר מדי היסס עם האצבע על ההדק, במקרה כזה יורים קודם ואחר כך שואלים שאלות.

החייל יקבל צל"ש, בעיקר מסיבות של יח"ץ, אני לא בטוח שמבחינה מקצועית הוא נהג כשורה, אבל לא אני הפוסק בעניין וגם אין לי את כל הנתונים.

יח"ץ? הבנאדם עשה הרבה מעבר לחובותיו כחייל, שהרי כפי שאמרתם הוא לא היה חייל בזמן האירוע. הוא יקבל צל"ש (או יותר) כי מגיע לו צל"ש, לא משום סיבה אחרת.

פורסם
  • מחבר

מה גם שבכל הדיון הזה אף אחד חוץ מפותח התראד לא כתב שהוא חושב שזה יקרה, אז אני ממש לא מבין על מה אתה מתלהם.

(שים לב גם לתוצאות הסקר)

9 אנשים (11%) זה אף אחד??

אני לא חושב שמגיע לו כלא, אבל אני חושב שהמדינה עלולה לתבוע אותו על חטיפת נשק משוטר, ואולי על הריגת מחבל שעוד כמה שניות היה נתפס בחיים. (אם כי הראתם פה, שהשוטר שהיה בטרקטור לא באמת השתלט על המחבל, ובא החייל הטירון עם נשק חטוף והציל את המצב)

פורסם

אני חושב שבמקרה הזה, המדינה תעביר את העניין מתחת לשולחן - אם תהיה תביעה, היא תהיה בשביל להראות טוב בעיתון, יוציאו אותו זכאי אם בכלל תהיה תביעה.

פורסם

9 אנשים (11%) זה אף אחד??

קצת הבנת הנקרא טרונצ'ו ..:

מה גם שבכל הדיון הזה אף אחד חוץ מפותח התראד לא כתב שהוא חושב שזה יקרה
פורסם

שמעתי בראיון עם המאבטח שאמר שבזמן העימות עם המחבל הוא לא יכל להגיע לאקדח שלו ולכן הוא אמר לחייל לקחת את הנשק ולירות במחבל

פורסם

screw_master עצם העובדה שחייל עושה את תפקידו בחופשה לא מזכה בצל"ש. חייל בחופשה הוא עדיין חייל.

תראה, עברתי על הסרט מכמה זויות, לא ניתן היה לעלות על הטרקטור לפני שהמחבל כבר נפצע ופשוט התגלגל איתו. היס"מניק כבר היה על מדרגות הטרקטור שכהחייל זינק מאחוריו, נדחף וירה למחבל בראש. חשבת אולי שהיס"מניק לא ירה כי הבחור נדחף לו בין הרגליים? כמה קשה לך לתת קצת קרדיט ליס"ם, הם חבר'ה מאוד מקצועיים שעושים עבודה קשה ומסוכנת תמורת שכר עלוב. לא תמיד יורים קודם ואז שואלים שאלות. הוא שוטר, לא מוציא להורג, אם הוא יכול לעצור את הטרקטור מבלי להרוג את המחבל, זאת הדרך הנכונה יותר לפעול. זה בטח לא עוזר שבחור לבוש אזרחי וחמוש באקדח נדחף לך בין הרגליים.

למרות הרצון האדיר למהר ולהכתיר גיבורים, אני בכלל לא בטוח שזה המקרה ואין בכלל מה להשוות למקרה "מרכז הרב". אני לא מגנה את החייל, אני פשוט לא בטוח שמגיע לו צל"ש (שהוא יקבל בכל מקרה).

פורסם

מחבל הוא מחבל - גם פצוע, הוא המשיך ללחוץ על הגז למרות שהשוטר איים עליו, והחייל הבין את זה קצת יותר מהר מהשוטרים. טוב שכך.

פורסם

שוב פעם, אני לא הייתי מזלזל בשוטר. בשלב הזה הדרך מלפני הטרקטור הייתה כבר פנויה (תתבונן בצילומים מהצד) והמחבל היה פצוע ובקושי מתפקד, השוטר עבד לפי הנהלים. תאמין לי שלשוטר לא הייתה שום בעיה לחסל את המחבל לפני שהיית בכלל ממצמץ (היה לו ביד תת-מקלע).

ושוב פעם, את מסע ההשתללות עצרו כמה שוטרים ומאטחים שירו לפני כן במחבל. אבל אתה פשוט לא מסוגל לתת קצת קרדיט למשטרה גם כשהיא עושה את העבודה שלה, נכון?

תוספת - במרכז הרב הקצין חתר למגע לבדו מול מחבל חמוש בתוך בניין. במקרה הזה החייל ירה במחבל לאחר שזה כבר נפצע וכבר היה שם שוטר שאיים עליו (בתהליכי מעצר), החייל לא טיפס על הטרקטור שהוא השתולל, אלא לאחר שזה זחל לו באיטיות וגם לא היה הראשון לעלות עליו. אני לא מגנה את החייל, אבל חושב שלא צריך להתחיל כאן אינפלציה במתן צל"שים.

פורסם

אני לא מתסכל על האירוע , אלא על עצם העובדה שהתקשורת הישראלית ששוב יורה למדינת ישראל ברגל. כל הכתבים האלה צריכים לשים בבית סוהר. איפה הצנזורה ? איפה ההיגיון והשכל הישר?

סרטון כזה יהיה קל מאוד לערוך שיראה כמו הוצאה להורג ולא שיכול פיגוע.

פניו של החייל נראו בעולם מול כל אירגון טרור אפשרי.. השם שלו רץ ברשת (ספק עם נכון)

שוב פעם אני שואל איפה הצנזורה? האופי הישראלי של יצר הסקרנות וההדחפות לכל חור בסוף תמוטט אותנו.

ממשלה של מטומטמים שלא דאגו בזמן לשים צנזורה ותקשורת של מטומטמים עוד יותר שלא הפעילו את השכל הישר ודאגו לצנזר קטעים מן האירוע.

פשוט ביזיון.

פורסם

^^^ אתה ירושלמי במקרה? האיזור הזה נמצא בדיוק מול בניין רשות השידור ומול בית מלון שתמיד יש בו לפחות צוות צילום זר אחד בכל רגע נתון. איך אתה מתכוון למנוע מהם לצלם את האירוע?

אני גם מסופק אם החמאס/חיזבאללה/שאר חולירות יחפשו דווקא אותו, יש להם דגים הרבה יותר שמנים, הוא עוד חייל/שוטר/אזרח שירה במחבל, אחד מתוך עשרות או מאות שמסתובבים כאן...

פורסם

לי זה באמת נראה כמו הוצאה להורג ללא צורך, אם הוא היה פצוע הדבר האנושי היה להוציא אותו משם, בטח שלא לקפוץ לחטוף נשק של שוטר ולירות.

זה שהם מתנהגים כמו חיות לא אומר שגם אנחנו צריכים לרדת לרמה הזו.

הסרטון מזעזע.

איכס כל הסיטואציה הזו גועלית, יאללה יצאתי מהשירשור הזה :-)

סופ"ש רגוע ונעים לכולם !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים