עבור לתוכן

כמה זמן בממוצע מחשב "מחזיק" לכם ??

Featured Replies

פורסם

תלוי לאיזה שימושים מיועד המחשב. אם המחשב למשחקים אני משדרג לחלוטין פעם ב-4 שנים, כאשר המחשב מגיע למבוי סתום מבחינת החלפת כרטיס מסך. אם המחשב מיועד לעבודה משרדית אין בכלל טעם לשדרג. רוכשים מחשב משרדי ב-2,000 ש"ח והוא יעשה את שלו לפחות 6 שנים.

רכשתי את המפרט הנוכחי כמעט לפני שנה. אני מאמין שלא ארכוש יותר מחשב למשחקים. העתיד של הגיימרים נמצא בקונסולות.

• תגובות 35
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל מחשב ישן הופך ללא בעיה ל"מחשב משני" לשימושים כלליים ללא או ייעודיים בלי שום בעיה אלא אם כן משהו רציני ממש מתקלקל בו כמו לוח אם שקשה למצוא לו מחליף.

לא היתה לי אפשרות לרכוש מחשב לעצמי עד 1998 ומ1998 עד היום החלפתי מחשב רק שלושה פעמים.

לפעמים הדרישות של משתמש הקצה כל כך צנועות שחבל להשקיעה בחומרה עם ביצועים חזקים ואפשר להסתפק במחשב דיי ישן אבל שתהיה לפחות מותקנת בו מערכת הפעלה גמישה ולא windows ME או משהו :P

פורסם

תכלס כאלה שמתשמשים בICQאינטרנט, OFFICE וכדומה אפשר להליף מחשב פעם ב6 שנים ויותר, למשל מי שקנה מחשב לצרכים אלו לפני 6 שנים (משהו כמו P4 1.5GHZ, 256/512MB וכרטיס מסך מובנה) יכול להמשיך להשתמש בו עוד קצת תחת XP FIREFOX 3 ואופיס 2003/XP הרי הדרישות למחשבים כאלה לא עולות.

פורסם

לפני איזה 10-15 שנים, כשקנו מחשבים אפילו באינטרנט הם קצת נתקעו ועד שהם עלו ועכשיו עם כל התוכנות החדשות היה מתחיל להיגמר להם הזיכרון וכל זה... אז אפילו אנשים "רגילים" היו צריכים מתישהו להחליף אותו כי אפילו דברים פשוטים הוא בקושי סחב..

אבל היום (או נגיד לפני 5 שנים) מישהו קנה מחשב, לרוב האנשים בעולם הוא מחזיק היום בלי בעיה (בהנחה שהם לא מתקינים ויסטה), והם לא צריכים לשדרג כלום..

מצד שני, לגיימרים גם פעם וגם היום זה בערך שנתיים למחשב, ואז כבר צריך לשדרג כ. מסך/זיכרון/מעבד...

פורסם

כול שנתיים ועד 5 שנים בערך אני קונה מחשב.

לבנתיים אין לי מה למהר בקניית מחשב חדש, המחשב הקיים שלי הוא כבר שנתיים פלוס אצלי.

אני משדרג מתי שצריך, זה לא קבוע פעם בחודשיים בחצי שנה בדרך כלל דיסקים קשיחים וכאלה.

בגדול אני עדיין נהנה מהמחשב, אני לא מרגיש צורך לשדרג בזמן הקרוב חוץ אוליי ממעבד.

פורסם

המפציץ, יש לך עוד הרבה זמן להיות עם המחשב ללא לשדרג, גם לא מעבד אבל אתה יכול לעשות OC ל3/3.2GHZ.

זה גם תלוי מתי קונים מחשב, יש תקופות טובות יותר, יש פחות טובות עכשיו זו תקופה מצויינת, יש מעבדים חזקית וזולים, לוחות P45 טובים וזולים, זיכרונות 4GB זולים, כרטיסי מסך ביניים טובים במחירים טובים (כמו 4850) וכו'.

פורסם

המפציץ, יש לך עוד הרבה זמן להיות עם המחשב ללא לשדרג, גם לא מעבד אבל אתה יכול לעשות OC ל3/3.2GHZ.

זה גם תלוי מתי קונים מחשב, יש תקופות טובות יותר, יש פחות טובות עכשיו זו תקופה מצויינת, יש מעבדים חזקית וזולים, לוחות P45 טובים וזולים, זיכרונות 4GB זולים, כרטיסי מסך ביניים טובים במחירים טובים (כמו 4850) וכו'.

מה שמופיע לי בחתימה כבר לא עדכני.

בימים הקרובים אני משדרג ל-Q6600 או Q9450 לא סגור עדיין, אבל רוב הסיכויים Q6600

יש לי 4 גיגה זיכרון 800MHz Cl4

ו-1.5 טרה דיסקים קשיחים, ואני עדיין צריך ליקנות עוד כמה דיסקים קשיחים ממחסור במקום.

פורסם
  • מחבר

^^

למה אתה צריך 1.5 טרה?

ולמה לשדרג? נראה כאילו יש לך אחלה מחשב בנתיים, מילא אם היה לך ממש גרוטאה והיית קונה משהו חדש, אבל במוקמך לא הייתי משדרג.

פורסם

^^^

סירטי Fhd

משחקים.

שירים.

תוכן של שרתים.

תוכן כללי.

פורסם

עזוב 1.5 טרה, לי יש 2.5 בבית וזה לא מספיק, הקטע שאני לא מבין למה לעזזל לשדרג את המעבד :kopfpatsch: יש לך מעבד חזק, שעם OC ל3/3.2 יהיה יותר חזק למשחקים ושאר הדברים שלא מנצילם 4 ליבות מQ9450.

פורסם

^^^

אני עורך ווידאו וגרפי מתחיל.

אני מישתמש בשרתים אז כמובן שזה יעזור לי.

וגם לעבודה כללית מעבד מרובע ליבות יכול לעשות יותר פעולות בשנייה גם בהרצת מיספר תוכנות שתומכות בליבה אחת בוא זמנית.

אני עשיתי עם המעבד E6600 שלי Oc של 4 GHz איתו, אבל זה לא הקטע, אני מחפש 4 ליבות וזה הדיל הכי זול והכי טוב בישבילי.

גם זה שאני מביא את המעבד בהנחה אז זה גם משהו.

פורסם
  • מחבר

אני מחליף מחשב כי כבר יש לי גרוטאה ששרדה (בכבוד רב ועדיין מתפקדת עם מספר תיקונים ושדרוגים קלים) כבר כמה וכמה שנים טובות (נראה לי שקניתי אותו ב2001-2002או משהו כזה).

אבל אם היה לי מחשב כמו שלך, עם מעבד כזה וכו', לא הייתי משדרג בכלל בנתיים.

וכן לדעתי מחשב יכול לשרוד כיום גם לGAMERS בלי בעיה איזה שנתיים ואולי קצת יותר בלי שדרוג, ועד 5-6 עם שדרוגים פה ושם.

וכמובן שדברים היקפים כמו מסך ורמוקלים וכו' יכולים להחזיק גם 8-10 שנים בלי בעיה.

אם אתה קונה כיום מחשב ומשתמש בו לגלישה ברשת ואופיס, וכו', אתה יכול להסתדר איתו גם 6-7 שנים בלי שום שדרוג בלי בעיה.

פורסם

אני כל שנה + משדרג את הכרטיס מסך . וכל עוד המעבד והזכרונות וכדומה לא מפריעים, אין מה לשדרג.

פורסם

כל כמה זמן משדרגים.. אז קשה להגיד בידיוק כל כמה זמן. כי לפעמים אני קונה משהו וקונה עוד משהו אחרי חודש. ויש תקופות יובש אשר במשך שנים איני קונה דבר. הפנטיום 3 500מגהרץ החזיק לי המון שנים. וכמובן איתו גם הלוח שלו. מידי פעם נוסף זיכרון.. לפעמים גם הוחלף. כרטיס מסך הוחלף מספר פעמים.. היה וודו, ואז רדאון 9700. ואז מסיבות כלכליות זה ירד לטיטניום 200. וכרגע זה 8800ג'יטי. מעבדים... אני זוכר את הפנטיום 3 500, ואחריו הגיע כפול ליבה. במרווח הזמן הזה, לא היה לי שום מעבד אחר. זה אולי היה הזמן הארוך ביותר של שדרוג לרכיב אחד בלבד.

(אבל חשוב לציין שבמרווח הזמן הזה הייתי מנהל כאן כמה פורומים והייתי ממש מומחה בחומרה הזו שלא הייתה לי.)

פורסם

אני כבר עם המחשב שלי 6 שנים P4 עם 768 זיכרון שבכלל לא עובד ב 400 מגה הרץ.. דיסק קשיח 40GB,

"כ.מסך" FX5500..

:s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים