עבור לתוכן

כמה זמן בממוצע מחשב "מחזיק" לכם ??

Featured Replies

פורסם

אז

עד היום מנסיון שלכם עם מחשבים (בהנחה שקניתם יותר מאחד מאז שנולדתם), כמה זמן מחשב שקניתם חדש מחזיק עד שאתם מתחילים לשדרג או להחליף את כולו?

תתייחסו גם לנושא של ציוד היקפי, גם פנימי, וגם מה אתם עושים עם המחשב (כי נניח קריאת מייל אפשר לעשות גם ב486)

• תגובות 35
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אצלי בערך חצי שנה קצת יותר.... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

^^

;D

ברצינות!?

נשמע קצת מוגזם.

ואחרים?

פורסם

לפני שנתיים שדרגתי מP4/9250 לPD/7600GT

את הP4 היה לי הרבה זמן.. 4 שנים אולי?

פורסם
  • מחבר

דרך אגב

חושבים שאם הזמן גם הזמן שעובר משדרוג לשדרוג הולך וגדל?

כלומר

אם לפני 10 שנים קניתי מחשב ואחרי שנתיים החלפתי אותו, הרי שהיום אני קונה ומחליף רק אחרי חמש שנים.

פורסם

המחשב הקודם שלי שהיה לי P4 החזיק 3 שנים ונשרף הכרטיס מסך אז כבר קנינו חדש .

את המחשב הקודם רק החלפתי לו אחרי בערך חצי שנה כרטיס מסך וזהו .

פורסם

שלוש שנים לערך החזיק לי הפנטיום 4...עד שהחלפתי לפני שנה לcore 2 duo

פורסם

היה לי P3, אחרכך עברתי ל-AMD 2500 ואחרכך למחשב הנוכחי.

כל מחשב מחזיק בערך 3-4 שנים, לא רואה סיבה לבזבז חצי שכר לימוד על מחשב כל שנה.

פורסם

צריך לזכור שזה גם מאוד משפיע איזה מחשב אתה רוכש (high end או mainstream).

בזמנו רכשתי מחשב HIGH END והחזיק לי כמעט 4 שנים (כלומר שלא היה משהו שרציתי לעשות איתו - כולל משחקים - ולא יכולתי) עם שדרוג של כ. מסך באמצע.

המחשב הקודם שלי החזיק 3 שנים. הנכחי אצלי שנה וחצי.

מצד שני אחי ואבא שלי החזיקו מחשבים מעל שש שנים כל אחד - אבל הצרכים שלהם הרבה יותר פשוטים - גלישה ואופיס בעיקר.

אני משדרג כשיש משהו שאני רוצה לעשות ולא יכול.

פורסם

המחשב שלי הוא :

Motherboard Name Asus A7N8X-X

CPU Type AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+

כרטיס מסך : RADEON 9550 עם OC ל 9600PRO וקירור שאני הכנתי משהו טוב

ו הארדיסקים של 80 ו 20

יש לי אותו בערך 5 שנים

ואין לי מושג מתי אני יחליף בגלל בעיה אחת - $$$

אני מת לשחק במשחקים אבל כמעט שום דבר לא עובד חלק גם בהגדרות מינימליות

זה לימד אותי להסתפק במועט חחחח... לפחות יצא משהו טוב מהמחשב הזה ....

פורסם
  • מחבר

^^

כן מסכים, יש לאימי מחשב די ישן (P4 2.4) ממש מהדורות הראשונים, בלי HT וכו', והוא מחזיק לה מעל ומעבר (יש לה אותו כבר 6 שנים לפחות).

עלה לה איזה 2000+ שקל

היא משתמשת בעיקר לצורכי אופיס, אינטרנט, מיילים וכו'.

אבל, למשתמש יותר "תובעני" כמו רובנו פה שיותר GAMERS, אז??

פורסם

לשימושים כללים מחשב היום יוכל להחזיק בכיף 5 שנים ויותר (במידה ולא יתקלקל) אבל למשחקים עם כרטיס סביר ופשרות באיכות אפשר להחזיק 3 שנים בערך.

כיום רוב המקומות ורוב החלקים נותנים 3 שנים אחריות.

פורסם

דרך אגב

חושבים שאם הזמן גם הזמן שעובר משדרוג לשדרוג הולך וגדל?

כלומר

אם לפני 10 שנים קניתי מחשב ואחרי שנתיים החלפתי אותו, הרי שהיום אני קונה ומחליף רק אחרי חמש שנים.

כנראה שכשאתה קונה מחשב ב20 אלף שקל, מרוב כאב בכיס אתה מצליח לשדרג רק אחרי חמש שנים.

פורסם

אני קונה פעם ב3-4 שנים מחשב אקסטרים, זה למשל ניקנה לפני 4 שנים, וחוץ מכמה שינויים מינוריים לא שונה באיתי אמור לקנות מחשב חדש עכשיו אבל ביגלל שאני טס לחודש וחצי עוד שבועיים אז החלטתי לדחות כי במילא בחודשיים אני לא אהנה ממנו ועוד חודשיים יהיו עוד דברים חדשים.

אז החלטתי לחכות כבר לנהלם היקרים בסוף 2008/ תחילת 2009.

ונקנה כבר מחשב בסגנון

Nehalem + X58 + 6GB DDR3 + HD5850

:smile1:

פורסם

אני משדרג בד"כ לסירוגין, שהמחשב הראשי הופך למשני וכו', עם הרבה קניבליזציה בדרך. אני גם לא זוכר מתי פעם אחרונה קניתי מחשב שלם (כל החלקים), כל פעם החלפתי רק חלק. הדיסק הקשיח המשני במחשב החדש שלי הוא לפחות בן 5 וכנ"ל המארז (סונטה דור ראשון, הספק והמאוורר המקוריים כבר מזמן נפחו את נשמתם והדלת הקדמית התפרקה). זה גם הגיל של המחשב המשני שלי, עם כרטיס מסך R9600 שהלך לו ה-HSF ושיפצרתי לו אחד של את'לון ישן... משהו הזוי.

עד לפני כשנה המחשב המשני שלי היה מבוסס P3 550 (סלוט-A כמובן, מומהר ל-660, שודרג מ-P2/350 במקור) עם מודלי זיכרון buffered שפירקתי משרת קומפק שקניתי מחברה שפשטה את הרגל (ביחד עם המקלדת המאוד מסיבית שעדיין נמצאת אצלי כגיבוי).

השינוי המורגש ביותר שעשיתי לאחרונה היה במעבר מהאת'לון 2000 ל-C2D, הרבה יותר מאשר המעבר מה-P3 לאת'לון (או מה-P2 ל-P3 לפני כן). מאחר שאני זה שמשלם את עלות המחשב, ויש לי הוצאות חשובות יותר בחיים, אני אסתפק ב-E2180 לפחות עוד שנתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים