עבור לתוכן

שאלה - לפני גיוס

Featured Replies

פורסם

מה נשמע חבר'ה?

קיצר אני לפני גיוס, התאריך גיוס הוא במרץ, אבל יש לי בנובמבר גיבוש, במידה ואצליח בגיבוש ואתקבל לאן שארצה אני מתגייס שבועעים לאחר מכן.

אז ככה, אני מתכנן נסיעה עם חברה שלי לחו''ל, אם הגיוס הוא במרץ, אז כנראה בדצמבר נטוס לאירופה.

אני עושה נסיעה עם אבא ועוד נסיעה עם כל המשפחה, ומתוכנן עוד נסיעה עם חברים ככה בספינה לטורקיה\יוון.

אז ככה, אני חולה קולנוע ביתי, כרגע עם עם מסך של Dell 2407WFP ורמקולים של לוגי'טק Z-640.

כל הזמן אני מתכנן לקנות ולקנות ולקנות, כרגע יש לי 2K, ובסוף הקיץ יהיה לי עוד 2.5K (עבודה)

ז''א סוף אוגוסט יכול להיות לי 4500 ש''ח + -

ומספטמבר אני יעבוד במקום אחר ולא יקרע את עצמי כי אני אכנס לתקופת אימונים אינטנסיביים, אז אני אצליח לעשות עוד איזה -3K בחודש אני מאמין.

השאלה שלי אם כדאי לקנות בחלק מהכסף רסיבר או רמקולים מדפיים או מסך LCD 32

ובנוסף להשקיע עוד קצת כסף למחשב כוננים קשיחים.

או לא להשקיע בכלום ופשוט לשמור את הכסף לנסיעות , כי נגיד ואני קונה מסך, אני יוכל להנות ממנו עד מרץ, וממרץ הוא יהיה סתם בחדר :nixweiss:

מה כדאי חבר'ה? אני חולה HDTV, ת'אמת יותר חשוב לי איכות תמונה ואיכות שמע, אבל הרמקולים שלי חרא, מצד שני אני רוצה לעשות עם החברה עוד טיול חוץ מאירופה.

מה אתם הייתם עושים?

פורסם
  • מחבר

?

פורסם

שעה לא עברה ::)

זה פורום, לא צ'אט, קצת סבלנות.

פורסם

גיבוש למה ?

פורסם
  • מחבר

גיבוש למה ?

זה לא חשוב כרגע.

קרבי.

פורסם

שעה לא עברה ::)

זה פורום, לא צ'אט, קצת סבלנות.

עברה יממה (שים לב לשעות ותאריכים :)).

אני באופן אישי הייתי חוסך את הכסף. גם אני, כמוך, גיוס מרץ. ואם האפשרות היא טיול עם החברה או מסך (או כל ציוד HD לצורך העניין) - ברור שטיול עם החברה. מסך HD תוכל לקנות תמיד, גם אחרי הצבא. אבל את החופש הזה שיש לפני הגיוס לא יהיה הרבה, מה גם שכנראה תהיה קרבי ובמשך 3 השנים הקרובות לכל הפחות (אם תעבור את הגיבוש סביר להניח שתלך למשהו עם קבע, ואם לא אם תהיה קצין תחתום קבע) לא תראה הרבה את החברה, מלבד פעם-פעמיים בחודש. זה השיקול שלי, וכאן החברה הייתה יותר חשוב הלי - מסך אפשר לקנות תמיד, טיול עם החברה לא.

פורסם
  • מחבר

לפי התגובה שלך אני רואה שאתה בחור לעיניין (משפט קצת נשנשי), וכנראה אתה יודע איזה גיבוש מדובר.

בכל מקרה, טיול עם חברה יהיה בין אם אקנה מסך ובין אם לא אקנה.

השאלה זה אם לקנות מסך\שאר הדברים או אפשרות לטיול נוסף עם החברה.

פורסם

אני הייתי הולך על טיול נוסף, מאותה הסיבה (ועל אחת כמה וכמה אם תתקבל לאותה יחידה).

לגבי הגיבוש - תאמת, אין לי מושג. פשוט הגיבושים היחידים שבמידה ועוברים אותם (כלומר מתקבלים) ולא צריכים לחתום קבע הם צנחנים (ואם אתה מאותר דובדבן וביחטיות תקבל דובדבן יש מצב לקבע), סטילים וצוללות. צוללות הולך ביחד עם חובלים (מבחינת תאריכים) ועד כמה שאני יודע הם באוקטובר, צנחנים וסטילים בדצמבר ובין כה וכה זה יתקבל רק אחרי מילוי מנילה - ובד"כ כחודש לפני הגיבוש. נשארנו עם טייס ויחידות העילית (חובלים, כמו שאמרתי, בסמוך לצוללות ואור להיות באוקטובר). נשארו אלה צריך לחתום קבע (אני לא בטוח לגבי 669 אבל לגבי מטכל/שייטת/שלדג די בטוח). קפיש? :)

פורסם
  • מחבר

לא חידשת לי כלום ;D

לגבי יחידות העילית, צריך לחתום קבע, מכיוון שהמסלול ארוך.

שלדג מטכ''ל ושייטת אכן חותמים קבע של 8 חודשים עד שנה וחצי לא כולל קצונה. קצונה זה שנה וחצי נוספים.

לפי דעתי אם הסיבה היא - להתקרב לפני הגיוס ולמנוע פרידה כשיהיה קשה לחברה, זה בולשיט.

לא יהיה שום קשר בין אם היינו בטיול נוסף ובין אם לא, יהיה קשה בכל מקרה, אנחנו שנתיים ביחד כבר, אז קשר חזק יש לנו, אבל בראייה לרחוק, יהיה לה קשה :-\

בכל מקרה תודה על התגובה, כנראה שאת הסרטים שאני שומר , אראה על המסך 2407 של דל, ולא על מסך HD אמיתי.

פורסם

כג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים