עבור לתוכן

יש אתרי מכרזים "אמיתיים"?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות טלוויזיה LCD וחשבתי לנסות אולי במכרז אבל ממה שראיתי כל האתרים של המכרזים הם פשוט אתרי רמאות שמנסים לפתות פראיירים והמחיר ההתחלתי גבוה מהמחיר המינימלי בשוק.

כלומר שלמרות שהמחיר המינימום להצעה הוא בד"כ 1 יש מחיר חבוי שקבע העסק שמתחת לו אי אפשר לבצע את העסקה.

חשבתי שבמכרזים אם יהיה לי קצת סבלנות ומזל אני אצליח אולי לקבל מחיר טוב אבל המחיר המינימלי במכרז גבוה מהמחיר המינימלי שמצאתי את המוצר זמין ברשת (בקניה ישירה ללא מכרז).

האם יש מכרזים שבהם יש אפשרות להשיג מחיר טוב?

פורסם

צר לי לאכזב אבל התשובה היא "לא".

גם אני מחפש זמן מה מסך LCD 42". עשיתי את הטעות וביזבזתי זמן באתרי פומביות אמיתיים לכאורה (לא כאלה עם מחיר מינימום חבוי) רק לגלות שהכל פיקציה ותוכנת מחשב מקפיצה מחירים עד להגעה למחיר הנוח לחנות.

פורסם

אחותי פעם זכתה במכרז טוב (משהו כמו שליש ממחיר השוק) כי נפל להם השרת וכשהוא חזר נגמר הזמן של המכרז

אז כל מה שאתה צריך זה לדעת להפיל להם את השרת :xyxthumbs:

אחרת זה לרוב לא יצליח יותר מידי

פורסם

אתה יודע מה אומרים, "אין ארוחות חינם", ו "זול עולה ביוקר" אם משהו יקרה לטלוויזיה למי תפנה?

פורסם

רוב האתרים האלו בארץ הם בלוף. מחירים עולים באופן פלא שנייה לפני סגירת המכרז, התנאים מאוד גמישים (לטובתם).

ב-getit "זכיתי" במכרז רטרואקטיבית (אחרי שהמכרז נסגר), נאלצתי לשלם דמי ביטול. היחס שלהם היה דוחה במיוחד.

ב-p1000 זמני אספקה ארוכים באופן חריג. הם מוכרים מוצרים שבכלל לא נמצאים במלאי של הספק (מוצר אחד שהתעכב יותר מחודש ועוד אחד שהרכישה שלו בוטלה לבסוף אחרי 3 שבועות המתנה). כמובן שזאת לא הבעיה של p1000 אלא של "הספק"...

חיפוש והשוואות מחירים קפדניות בד"כ מראות שאפשר למצוא את אותו המוצר במכירה נורמלית ובמחיר דומה (מקסימום כמה עשרות שקלים הפרש) ולרוב עם זמני אספקה ויחס נורמליים. הזמנתי בחיים שלי דבר או שניים דרך האינטרנט, לא נראה לי סביר שמקרר (!) יגיע אלי אחרי שלושה ימים מאתר מכירות רגיל בזמן שאני אמתין למצלמה מ-p1000 במשך 5 שבועות.

פורסם

לפני שנים קרובי משפחתי החליטו להגיש הצעה מאד נמוכה לטלוויזיה במכרז של המדינה סתם בשביל הקטע. אולי יתמזל מזלם. אחרי שבועיים הם מקבלים מכתב המברך אותם על הזכייה במוצר. שמחים ומאושרים הם הלכו לקנות ריהוט חדש בשביל הטלוויזיה. מספר ימים אחרי קבלת מכתב הזכייה מגיע מכתב מהספק, המודיע להם חגיגית שאין לו שום כוונה למכור את הטלוויזיה בכזה מחיר. קרובי משפחתי פנו למרכז של המדינה, שמיהר להתנער מאחריות בטענה שהוא בסך הכל גוף מתווך והחלטה על המכירה תלויה בספק. אחרי לא מעט צעקות פנו הקרובים לבית משפט לתביעות קטנות. בית המשפט הכריח את הספק למכור את הטלוויזיה במחיר הזכייה.

אין באמת מכירה פומבית. הכל רמאות.

פורסם

מכירות פומביות הפסיקו להיות אמיתיות ומשתלמות אחרי שהאתר Netaction נסגר.

בזמנו הוצאתי משם לסבא וסבתא שלי מקרר במחיר של 3000 שקל פחות ממחיר השוק.

עלה 11 אלף ברוב המקומות, הוצאנו אותו ב 7500.

הרכישה המוצלחת הראשונה והאחרונה שראיתי באתרי מכרזים.

פורסם

ב OLSALE היו לי בעבר כמה קניות טובות (הפרש של 300-1800 שקל בין המחיר שקניתי למחיר הזול ביותר בזאפ).

במכרז של המדינה הייתה לי קניה מצויינת קנינו מקרר של LG במשהו כמו 7000-8000 שקל, אחרי זה בדקנו בחנויות והכי זול שראינו היה 10000 שקל.

פורסם
  • מחבר

בתפנית מפתיע התקשרו אלי עכשיו ממספר לא מזוהה, בצד השני היה נציג מוואלה שופס ואמרו לי שאם אני אהיה מוכן להוסיף עוד 150 שח' להצעה שלי אני אזכה במוצר. אמרתי להם שההצעה שהגשתי היא הכי גבוה שאני מוכן להגיש ושאם לא רוצים לא צריך. קיבלתי את הטלווזיה ב300 שח' יותר זול מהמחיר הכי זול שהצלחתי למצוא (גם ברשת וגם בכניסה פיזית לחנויות).

כבר החלטתי שאני רוכש את הטלוויזה והייתי אמור לצאת בעוד כשעתיים לקנות את הטלווזיה ב4350, עכשיו היא תגיע אלי הביתה (משלוח בחינם) תוך שבעה ימי עסקים (=שבועיים) ב4050.

אני יעדכן לגבי זמני משלוח ואמינות.

שאלתי גם לגבי פיקסלים שרופים ואחריות: אחריות 3 שנים של היבואן (כמו מה שהציעו לי בחנות) ומליפים לי את הטלוויזיה על פקסלים שרופים.

מסקנה - הקניה במכירה הפומבית היא בלוף, אבל עם הנציגים אתה יכול להתמקח ולהשיג מחיר לא רע.

פורסם

אתם חייבים להבין - אף ספק לא ימכור לכם במחיר הפסד. אין שום מצב כזה.

מה שכן, בהחלט ניתן להשיג לפעמים מחירים מאוד אטרקטיביים ונמוכים יותר מכל חנות אחרת - פשוט בגלל שאתם קונים ישירות מהספק (יבואן) ויכולים לסגור עיסקה מבחינתם גם עם רווח של 5 שקל. כל עוד הם מרוויחים על זה משהו, מבחינתם זה לא משנה. הרי מחלקת השילוח ושותפותיה עובדות (ועולות) אותו דבר במילא.

זה תלוי כמובן במוצר, כי יש מוצרים שגם אצל החנויות הרווח שלהן הוא אפסי.. אבל זה אפשרי.

למשל, ממש לאחרונה קניתי בוואלה שופס מצלמה ב-3,200 ש"ח כשהמחיר הכי זול בארץ היה 3,500. לא הפרש עצום כמובן, היבואן בפירוש לא הפסיד כסף, אבל 300 ש"ח זה גם כסף..

פורסם

אני תמיד עושה סקר שוק לפני שאני קונה משהו, ומנסה את מזלי באתרים מסויימים שהיה לי איתם ניסיון טוב (וואלה שופס אחלה, ואולסייל בסדר רוב הזמן).

קניתי מקרר ב-4000 שקל שבזמנו עלה 6000 במקום הזול ביותר, קניתי לא מזמן שואב שעולה 990 ברוב המקומות ב-500 שקל, ועכשיו רכשתי רסיבר ב-1100 שקל שעולה 1450 במקום הזול ביותר.

זה לא תמיד עובד, ויש המון לכלוך ובאלגן, אבל אני תמיד עושה הכל בצורה מחושבת ורק באתרים שיש לי ניסיון טוב איתם ויוצא לי אחלה.

פורסם

רוב האתרים האלו בארץ הם בלוף. מחירים עולים באופן פלא שנייה לפני סגירת המכרז, התנאים מאוד גמישים (לטובתם).

ב-getit "זכיתי" במכרז רטרואקטיבית (אחרי שהמכרז נסגר), נאלצתי לשלם דמי ביטול. היחס שלהם היה דוחה במיוחד.

ב-p1000 זמני אספקה ארוכים באופן חריג. הם מוכרים מוצרים שבכלל לא נמצאים במלאי של הספק (מוצר אחד שהתעכב יותר מחודש ועוד אחד שהרכישה שלו בוטלה לבסוף אחרי 3 שבועות המתנה). כמובן שזאת לא הבעיה של p1000 אלא של "הספק"...

חיפוש והשוואות מחירים קפדניות בד"כ מראות שאפשר למצוא את אותו המוצר במכירה נורמלית ובמחיר דומה (מקסימום כמה עשרות שקלים הפרש) ולרוב עם זמני אספקה ויחס נורמליים. הזמנתי בחיים שלי דבר או שניים דרך האינטרנט, לא נראה לי סביר שמקרר (!) יגיע אלי אחרי שלושה ימים מאתר מכירות רגיל בזמן שאני אמתין למצלמה מ-p1000 במשך 5 שבועות.

מסכים אתך לחלוטין .

מנסיון אישי מר p1000 מתמחים בעיקר בזבל סיני מהסוג הגרוע ביותר . אתה תצליח לקבל מהם בזמן סביר רק זבל במחיר מופקע.

היה לי איתם סיפור דומה (לגבי עט סורק quicktionary ) ,את הכסף הם לקחו דרך כרטיס האשראי אבל את המוצר עצמו לא סיפקו ,גם אחרי עשרות טלפונים,

, רק אחרי ששלחתי אליהם כתב תביעה מוכן להגשה לבית המשפט לתביעות קטנות הם טרחו לשלוח לי את המוצר.

שומר נפשו ,ירחק מהם.

פורסם

ב OLSALE היו לי בעבר כמה קניות טובות (הפרש של 300-1800 שקל בין המחיר שקניתי למחיר הזול ביותר בזאפ).

ב OLSALE זכיתי פעם במצית מבער "יוקרתית" במחיר של שקל בודד אחד.

דמי משלוח על סך 32 ש"ח.

את כל הסכום (33 ש"ח) שילמתי ב 12 תשלומים ללא ריבית והצמדה, במשך שנה שלמה :)

המצית הפסיקה לעבוד אחרי יומיים. (סיפור אמיתי)

:xyxthumbs:

פורסם

^^^^

זה מה שקורה שקונים מוצרים בלי חברה/חברה מעזה, אני קניתי מוצרים של חברות גדולות ועד היום לא הייתה לי בעיה. בכל האתרים האלה מוכרים הרבה זבל וכמה דברים טובים, משום מה בדרך כלל המכירה הראשונה שאני רואה נגמרת במחיר טוב :screwy: כאילו הם יודעים שאני הולך להיכנס למכירה :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים