עבור לתוכן

מה דעתכם על המפרט הבא ב-2000 ש"ח עבור אינטרנט, סרטים ופיתוח?

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם על המפרט הבא בתקציב של 2,000 ש"ח לאינטרנט, קריאת טקסט, מעט סרטים ופיתוח, הורדות (אימיול) ושמיעת

מוסיקה? חשוב לי מאוד שהמארז יהיה שקט ובקשר למעבד, אני מתלבטת אם לקחת BOX או OEM כמו שכאן ולהוסיף קירור.

לא מצאתי גם מעבד 4800 ב-TMS, האם יש הבדל גדול?

יש לכם המלצות לשיפור? (אפשר להעלות את התקציב בעוד 200 ש"ח אם צריך)

מעבד:

Athlon 64Bit AM2 4200 DualCore OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤254

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 64 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-MA78GM-S2H

כמות: 1 - מחיר: ¤451

מארז:

Compucase HEC 6A19 400TRT Black

כמות: 1 - מחיר: ¤362

זיכרון:

Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz

כמות: 1 - מחיר: ¤221

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤379

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤135

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב עד 2000שח כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤100

סה"כ: ¤2007

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤1967

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/ty9cpk2g

פורסם

אם חשוב לך השקט - קחי גרסת OEM עם הפריזר פרו 64, ולדעתי כדאי לשים עוד כמה שקלים על המארז הזה:

http://tms.co.il/product/5163

(אנטק 4480)

לגבי מעבד - 4200 יספיק לשימושים שלך - אבל כהשקעה לטווח ארוך את צודקת וכדאי להתעקש על 4800 -אם את מתעקשת על טי אמ אס - תתקשרי ותשאלי - אולי הם יכולים לארגן לך 4800 בהזמנה מיוחדת (הם מאד משקיעים בשירות הלקוחות).

עריכה: יש לך רמקולים?

פורסם

1. למה הכוונה בדיוק ב"פיתוח"? לרוב מדובר באפליקציות תלויות-מעבד/ארכיטקטורה וחשוב לדעת את הפרטים.

אם זה סתם לכתוב ג'אווה או VB אז זה פחות חשוב...

2. ב"סרטים" הכוונה לתכני HD למשל? נסי לפרט מעט.

3. המארז ממש לא שקט: http://tinyurl.com/2f87k7 ואפשר להסתפק בספק 300W בשקט.

4. לוח האם מצויין אך אם את לא צופה בתכני FULL HD ניתן לרדת ללוח מבוסס 690G ו/או לרדת בנפח האחסון כדי לשדרג את רמת השקט או את המעבד. הבעיה היחידה בכך היא שה-690G לא תומך ב-HT 3.0 של מעבדי הפנום החדשים אם תרצי לשדרג (ממשק הזיכרון יואט).

5. קירור הסטוק רועש מאוד ולכן כדאי מאוד לקחת HSF נפרד - ה- IGLOO 7310 חרישי וזול למשל.[br]פורסם בתאריך: 28.06.2008 בשעה 21:06:51

אם חשוב לך השקט - כדאי לשים עוד כמה שקלים על המארז הזה:

(אנטק 4480)

:xyxthumbs:

מפרט לדוגמה:

מעבד:

AMD ATHLON 64 4850e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADH4850DOBOX - BOX ¤439

לוח אם:

ASUS M3A78EMH HDMI ¤449

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.10 320GB 16MB SATA2 NCQ - ST3320620AS ¤294

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤230

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤426

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤53

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2087

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

1. מעבד חזק וקריר במיוחד (TDP של 45W בלבד) + לוח אם מעולה ומפוצ'ר מבוסס 780G. ראי כאן: http://tinyurl.com/225473

2. מארז/ספק מעולים ומשתלמים למחירם לחובבי שקט בתקציב מוגבל.

3. קירור זול וחרישי למעבד.

4. התפשרתי בנפח האחסון כדי לא לחרוג אך ניתן למצוא 500G בסביבות 330 ש"ח ברשת - מומלץ מאוד.

לא רק שזה משתלם יותר כך תוכלי להמנע מלהוסיף HDD נוסף למערכת בהמשך שיוסיף רעש וחום למפרט.

פורסם
  • מחבר

אם חשוב לך השקט - קחי גרסת OEM עם הפריזר פרו 64, ולדעתי כדאי לשים עוד כמה שקלים על המארז הזה:

(אנטק 4480)

לגבי מעבד - 4200 יספיק לשימושים שלך - אבל כהשקעה לטווח ארוך את צודקת וכדאי להתעקש על 4800 -אם את מתעקשת על טי אמ אס - תתקשרי ותשאלי - אולי הם יכולים לארגן לך 4800 בהזמנה מיוחדת (הם מאד משקיעים בשירות הלקוחות).

עריכה: יש לך רמקולים?

אני באמת אשאל אותם לגבי 4800 ובקשר למארז, הוא די מכוער לדעתי :-\ אבל אם הוא יותר שקט, זה יותר חשוב ואני אקח אותו.

אין לי רמקולים, חשבתי לקנות משהו איכותי כמו Altec Lansing ATP3, האם הרמקולים האלה עוד נמכרים?

התקציב לרמקולים הוא לחוד עד 500 ש"ח.[br]פורסם בתאריך: 28.06.2008 בשעה 21:31:46

1. למה הכוונה בדיוק ב"פיתוח"? לרוב מדובר באפליקציות תלויות-מעבד/ארכיטקטורה וחשוב לדעת את הפרטים.

אם זה סתם לכתוב ג'אווה או VB אז זה פחות חשוב...

2. ב"סרטים" הכוונה לתכני HD למשל? נסי לפרט מעט.

3. המארז ממש לא שקט: http://tinyurl.com/2f87k7 ואפשר להסתפק בספק 300W בשקט.

4. לוח האם מצויין אך אם את לא צופה בתכני FULL HD ניתן לרדת ללוח מבוסס 690G ו/או לרדת בנפח האחסון כדי לשדרג את רמת השקט או את המעבד. הבעיה היחידה בכך היא שה-690G לא תומך ב-HT 3.0 של מעבדי הפנום החדשים אם תרצי לשדרג (ממשק הזיכרון יואט).

5. קירור הסטוק רועש מאוד ולכן כדאי מאוד לקחת HSF נפרד - ה- IGLOO 7310 חרישי וזול למשל.[br]פורסם בתאריך: 28.06.2008 בשעה 21:06:51

הכוונה בפיתוח היא עבודה עם ויז'ואל סטודיו ואקליפס, אין צורך באפליקציות תלויות מעבד/ארכיטקטורה.

בסרטים הכוונה היא שמידי פעם אני מורידה סרטים מאימיול ורוצה לראות אותם במחשב.

מה הכוונה ב-HD? שידורי טלויזיה ו-DVD ב-high definition? אם אני אוכל לחבר את המחשב לטלויזיה ולראות שידורים

במסך של המחשב זה יהיה טוב, אבל כרגע אני לא כל כך צריכה את זה...אם אני ארצה עוד שנה, אני אוכל לעשות את זה

או שצריך הכנה מיוחדת? (כרטיס מסך נפרד יספיק?)

תודה על ההמלצה בקשר לקירור, ראיתי שהרבה פה ממליצים על Arctic, אבל אם הוא רועש אני לא אקח אותו.

ולא הבנתי איך במפרט שלך יש מעבד BOX + קירור...מעבד BOX מגיע כבר עם קירור, לא?

לפי מה שהבנתי, ההבדל בין BOX ל-OEM הוא שOEM מגיע בלי קירור.

פורסם

אם את רוצה להנות ממוסיקה - ה- ATP 3 הם בחירה מצויינת (עלות/תועלת ללא תחרות) - אמורים לעלות כ-350 ש"ח אם תמצאי אותם בשוק.

אם כבר לא תמצאי אותם - המודל שאמור 'להחליף' אותם הוא ה -4121 שעולה בסביבות 420 ש"ח:

http://skypc.co.il/pl_product~A280102~11~0.htm

פורסם

אין לי רמקולים, חשבתי לקנות משהו איכותי כמו Altec Lansing ATP3, האם הרמקולים האלה עוד נמכרים?

כבר לא וחבל - מחליפיהם לא באותה רמה...

התקציב לרמקולים הוא לחוד עד 500 ש"ח.[br]פורסם בתאריך: 28.06.2008 בשעה 21:31:46

הכוונה בפיתוח היא עבודה עם ויז'ואל סטודיו ואקליפס, אין צורך באפליקציות תלויות מעבד/ארכיטקטורה.

אני לא מומחה, אך לדעתי הביצועים בישומים אלה תלויים ישירות במעבד ונפח ה-RAM. אם זה לא שימושי עיקרי לפרנסה אז המפרט שנתתי מעל ומעבר.

בסרטים הכוונה היא שמידי פעם אני מורידה סרטים מאימיול ורוצה לראות אותם במחשב.

מה הכוונה ב-HD? שידורי טלויזיה ו-DVD ב-high definition? אם אני אוכל לחבר את המחשב לטלויזיה ולראות שידורים

במסך של המחשב זה יהיה טוב, אבל כרגע אני לא כל כך צריכה את זה...אם אני ארצה עוד שנה, אני אוכל לעשות את זה

או שצריך הכנה מיוחדת? (כרטיס מסך נפרד יספיק?)

אם כך, לוח מבוסס 690G יחסוך כ-120 ש"ח ויהיה מספק עבורך - תומך עד 720P בכל מקרה ועם רמת אבזור דומה. יש רק את עניין השדרוג שציינתי. ץ=תמיד תוכלי לקחת כרטיס מסך נפרד אם יהיה צורך העתיד בתמיכה ב-1080P למשל.

תודה על ההמלצה בקשר לקירור, ראיתי שהרבה פה ממליצים על Arctic, אבל אם הוא רועש אני לא אקח אותו.

ה-64 דווקא סביר אך פחות שקט מה-7310. מי שממש רועש הוא הקירור המקורי שבא עם המעבד.

ולא הבנתי איך במפרט שלך יש מעבד BOX + קירור...מעבד BOX מגיע כבר עם קירור, לא?

לפי מה שהבנתי, ההבדל בין BOX ל-OEM הוא שOEM מגיע בלי קירור.

זה מה שהיה בחנות - הזיכוי על קירור הסטוק הוא זעום אם בכלל...

פורסם
  • מחבר

בקשר לפיתוח, אני תוכניתנית במקצועי ולכן אני לא אצטרך לתכנת הרבה בבית (כי אני כבר עושה את זה מספיק בעבודה :P),

אבל בכל זאת אני רוצה שהמחשב יתאים לכך, כי לפעמים אני צריכה לעבוד מהבית או לבדוק משהו וכו'.

בכל מקרה, רוב הזמן אני לא צריכה להתעסק בתכנות במחשב בבית ואם כן, אני די בטוחה שלא תהיה בעיה

עם AMD ועם זכרון של 2GB.

מה ההבדל בין 690G ללוח אם במפרט שלי?

האם אני אוכל לחבר את המחשב לממיר של הכבלים/YES ולצפות בטלויזיה דרך המסך של המחשב?

ומה זאת אומרת זיכוי על קירור? לא איכפת לי המחיר, אבל לא תהיה בעיה לשים קירור נוסף אם כבר יש קירור למעבד?

יש לכם המלצה על רמקולים איכותיים כמו Altec Lansing ATP3?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

בקשר לפיתוח, אני תוכניתנית במקצועי ולכן אני לא אצטרך לתכנת הרבה בבית (כי אני כבר עושה את זה מספיק בעבודה :P),

אבל בכל זאת אני רוצה שהמחשב יתאים לכך, כי לפעמים אני צריכה לעבוד מהבית או לבדוק משהו וכו'.

בכל מקרה, רוב הזמן אני לא צריכה להתעסק בתכנות במחשב בבית ואם כן, אני די בטוחה שלא תהיה בעיה

עם AMD ועם זכרון של 2GB.

מסכים... יתרונו של ה-4850e שהצעתי הוא שצריכת ההספק הנמוכה שלו ביחס לכל המעבדים ברמתו שתורמת להפחתה בחום הנפלט ממנו בלי לפגוע בביצועים. כך מתקבל מפרט שקט יותר שלא צריך "להתאמץ" ולפנות חום עודף.

מה ההבדל בין 690G ללוח אם במפרט שלי?

ה-780G כולל כרטיס גרפי עדיף בהרבה על כל מה שקיים בשוק כיום (HD3200) עם תושבת AM+, תמיכה ב-HT 3.0 (ממשק זיכרון במהירות גבוהה) וכן ב-hybrid graphics עם כרטיס מסך נפרד. תומך בהאצת חומרה ל-HD כולל 1080P/I. הלוח כולל שלל חיבורים ןיציאות וידאו ואודיו ואפילו מאפשר גיימינג בינוני על הגדרות נמוכות. ה-690G כולל כרטיס חלש יותר, תושבת AM ותמיכה ב-HT 2.0 בלבד. כולל חיבורים כמעט זהים ותומך עד 720P בחומרה. לדעתי ה-780G שווה את ה-120ש"ח הנוספים, ולו רק בשל היכולת לשדרוג מלא למעבדי פנום בהמשך+ תמיכה ב-FULL HD לעתיד. מבחינת השימושים שלך אין כל הבדל ביצועים בין השניים.

האם אני אוכל לחבר את המחשב לממיר של הכבלים/YES ולצפות בטלויזיה דרך המסך של המחשב?

לא - לשם כך את זקוקה לכרטיס לכידה כמו אלה שפה למשל: http://www.iqpc.co.il/Home/HPScreens.asp?id=328

ומה זאת אומרת זיכוי על קירור? לא איכפת לי המחיר, אבל לא תהיה בעיה לשים קירור נוסף אם כבר יש קירור למעבד?

בחנות מפרקים את המקורי (או שלא מרכיבים אותו פשוט)

יש לכם המלצה על רמקולים איכותיים כמו Altec Lansing ATP3?

לא ממש - תתיעצי בפורום אודיו...

תודה רבה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

לפי ההסברים שלך אני אלך על ה-780G, אני חושבת שזה שווה את ה-120 ש"ח הנוספים.

כרטיס לכידה זה כרטיס טלויזיה או שצריך בנוסף לכרטיס זה גם כרטיס טלויזיה? (סליחה על הבורות :-[)

ניתן לחבר כרטיס לכידה ללוח האם הזה? (אם ארצה בעתיד)

פורסם

לפי ההסברים שלך אני אלך על ה-780G, אני חושבת שזה שווה את ה-120 ש"ח הנוספים.

כרטיס לכידה זה כרטיס טלויזיה או שצריך בנוסף לכרטיס זה גם כרטיס טלויזיה? (סליחה על הבורות :-[)

אותו דבר.

ניתן לחבר כרטיס לכידה ללוח האם הזה? (אם ארצה בעתיד)

כן - חיבור PCI סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז הנה המפרט החדש שהרכבתי עם ההמלצות שלכם.

tmpusr, לא מצאתי את המעבד והקירור שהמלצת ב-TMS וכיוון שאין שם מעבד 4800, שמתי 5000

כי ההבדל במחיר גם ככה קטן. בכל מקרה, אני אשאל את TMS אם יש להם את המעבד שהמלצת עליו.

יש קירור אחר שאתה ממליץ עליו שיש אותו ב-TMS?

הלוח אם הוא בסדר או שעדיף ASUS?

מעבד:

Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤329

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 64 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-MA78GM-S2H

כמות: 1 - מחיר: ¤451

מארז:

ANTEC NSK4480 380W Silver/Black

כמות: 1 - מחיר: ¤384

זיכרון:

Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz

כמות: 1 - מחיר: ¤221

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤379

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤135

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 2000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤45

סה"כ: ¤2049

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤2009

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/zuyce6n8

פורסם

1. לא סגור על רמת השקט של ה-64

2. ל-2X5000 יש TDP גבוה מאוד (89W) וחבל אם חשוב לך מערכת שקטה.

לכל הפחות קחי מעבד עם TDP מקסימלי של 65W. יש גרסאות כאלה ל-4800 ול-5200. לא סגור לגבי ה-5000

מקסימום תמיד אפשר לקנות מעבד בנפרד ולהביא להם להרכבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים