עבור לתוכן

שאלה לגבי שכלול של ציון מגן ובגרות

Featured Replies

פורסם

עשיתי היום את הבגרות בהיסטוריה ולא הלך לי משהו... בגלל שנות העשרים - איזה שאלות קשות!

אז נראה לי אני אקבל בסביבות 80-85, והמגן שלי הוא 100.

השאלה שלי היא - נגיד ואני מקבל ציון ממש נמוך בבגרות, והמגן 100, אז משנים את האחוזים של הבגרות והמגן לטובת הבגרות?

אני הבנתי שזה 50-50, ואם יש הפרש גדול בין המגן לבגרות של נגיד 25 נקודות - אז זה הופך ל30 אחוז מגן ו70 בגרות. זה נכון?

פורסם

אצלנו בכל השכבה רק שתי ילדים קיבלו 100, אחד סתם חפרן וחרשן והשני, כנראה חרש כל השנה (הוא לא איזה אינטילגנט)...

בכל מקרה מקבלים 50 50...

אלא אם כן יש הבדל של מעל 30 נק' לטובת הבגרות אז משתנים אין לי משוג איך.

אגב אם המגן שלך גבוהה מדי, יתכן כי יעשו בירורים, לבדוק שלא לחצת על המורה או שמהו כזה.(לא שמעתי אף אחד שעשו לאת זה

אבל זה מה שאמרו בבית ספר)

פורסם

לנו אמרו שאם ההפרש גדול מדי,

פשוט פוסלים את המגן,

והציון הסופי הוא הציון של הבגרות. (30~ נקודות)

במקרה פחות קיצוני (20~ נקודות)

יכולים לעשות לך 70\30 או 80\20.

בכל מקרה בדרך הבגרות יותר קלה מהמתכונת,

מה שאומר שהבית ספר שלך על הפנים.

כי אותי למשל הגישו על 85.

אבל בבגרות יהיה לי 95-90 ויכול להיות יותר.

היה ממש קל.

פורסם

כל החוקים האלה של מוותרים על המגן/לוקחים את הגבוה מבין השנים כבר לא קיימים, לפי מה שאמרו לנו.

זה היה פעם אבל היום עושים 50-50 בכל מקרה.

פורסם

אבל יכולים לפסול מגן ולעשות 30/70 כמו שאמרו פה ..זה קרה לנו בכיתה פעם אחת..

פורסם

אם אני לא טועה אם יש הפרש גדול לכל הכיתה או השכבה (כתה אהובה של מורה או עוד כל מיני מניעים שגרמו למורה לתת לכולם ציון גובה) בין המגן לבגרות (הכוונה לבערך 20-30 נקודות) אז פוסלים את המגן. אבל זה רק שמועות לא יודע כמה זה נכון ולא משעתי על מקרה שקרה.

פורסם

נכון אם המפמ"ר רואה שיש הפרש גדול מדי בין ציוני מגן וציוני בגרות של כיתה\ שכבה שלמה אז הוא יכול לעשות פקטור,

אצלנו זה קרה לפני חמש שנים במתמטיקה והמפמ"ר עשה פקטור של עשר אחוז מגן ו90 אחוז בגרות.

פורסם

לי אני חושב שהבגרות הייתה בסדר, יש לי שאלה, אם מישהו מפספס את הבגרות,

ויש לו סיבה מוצדקת, הוא יכול לעשות משהו בנידון? (חבר שלי...)

פורסם

תשכחו מזה. מגן לא מבטלים בשום מצב, לא היום ולא בעבר. מגן מבטלים רק במקרים מאד חריגים כאשר יש הפרש מאד חריג של קבוצה גדולה. אפשר לספור על יד אחת את המקרים שזה קרה. אז תוציאו את זה מהראש. [br]פורסם בתאריך: 26.06.2008 בשעה 19:31:20

לי אני חושב שהבגרות הייתה בסדר, יש לי שאלה, אם מישהו מפספס את הבגרות,

ויש לו סיבה מוצדקת, הוא יכול לעשות משהו בנידון? (חבר שלי...)

בהחלט. הוא יכול לעשות מועד חורף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים