עבור לתוכן

הכשלה בטסט - שלא בצדק

Featured Replies

פורסם

בטח שהמדינה עושה עליך קופה והם גם כל הזמן מעלית את זה (שאני עברתי טסט האגרה על הרישיון הייתה 116 אז זה עלה אבל לא הרבה) בכל מיקרה זה בכיוון ברור שהם לא רוצים עוד אנשים על הכביש... עוד אנשים = יותר תאונות או לפחות סיכוי גבוה יותר לתאונות.

עכשיו בקשר לטסט שלך... היית צריך לעצור. אין מה לעשות בטסט אתה ממש צריך להיות מעל החוק כדי לעבור.... כאילו בתכלס היום אם הייתי רואה משאית 2 מטר מהכיכר והכל היה פנוי פשוט הייתי שם גז ויוצא מהכיכר עוד לפני שהיא נכנסה אליה. אבל(!!) בטסט אתה ממש צריך להיות פסיכי בכל הקטע של זהירות וחוקים וכל הזמן לחשוב לא כאילו אתה נוהג אלא איפה הטסטר יכול לשים לך ברייקס או לגעת לך בהגה. אם אתה חושב ככה אז בהרבה פעמים גם שהוא יבוא לשים לך ברייקס אתה תבין את זה מאית שניה לפניו ובגלל שאתה יותר לחוץ תגיב יותר מהר ותלחץ לפניו.

כבר מזמן הובהר הקטע שטסט זה ממש לא נהיגה נכונה זה 2 דברים

1. מזל!

2. מזל!

אתה צריך מזל כדי לפול על טסטר שמוכן להעביר אותך (מלא טסטרים מראש יודעים שהם הולכים להכשיל אותך ובטסט הראשון הוא פשוט דיבר אלי בטון של "טוב נכשלת אבל קח ימינה" וזה עוד היה לפני שהתחלתי לסוע! זה ממש ביאס לי את הטסט) ואתה צריך מזל כדי שיהיו לך תנאי דרך מספיק טובים כדי שלא יקרה כלום

בכל מיקרה אני מאחל לך בהצלחה בתיקווה שתיהיה נהג נורמאלי ולא פסיכי כמו כל מיני נהגים חדשים (לא כולם! חס וחלילה כולם! אבל עדיין יש כמה, בעיקר נשים אני חייב להודות) ורק אחרי שבאמת תעבור טסט ותתחיל לנהוג תבין כמה לא למדת כלום בשיעורי נהיגה

בפירוש לא נכון!

זה נכון שצריך קצת מזל כי יש טסטרים שמחמירים יותר ופחותץ

אבל בטסט תנהג מצוין, לא טוב לא כמעט טוב לא יותר זהיר מבדרך כלל. תנהג מצוין תנהג כמו שצריך לנהוג, בצורה לא מסכנת. בצורה שזה שיושב לידך באוטו בוטח בך ומרגיש נינוח. אף טסטר לא בא ואומר אוקי אני בא להכשיל אותך. אם יהיה צורך להכשיל אותך הוא יכשיל, זה כמו שהמורה יעיר או ידפוק ברקס.

אתה חייב לתת 110% שלך להדגיש כל מה שאתה עושה. אפילו קצת להגזים (לא ממש כי אחרת גם על זה תכשל) אבל לשחק ולהבין שזה שיושב לידך לא מכיר אותך, לא יודע מה אתה הולך לעשות לא מכיר את הכישורים ויש לו 35 דקות לאמוד את כל זה ולהעריך אם אתה כשיר לנהיגה או לא. לכן עשה את המאמצים האפשריים והמירביים לנהיגה בטוחה, אם יש מקרים גבוליים תעצור. ויאללה בהצלחה (טסט שני הכי טוב:))

פורסם

מממממ יש צורך במזל, אבל גם לדעת לנהוג....

לפני הייתה עוד מישהי בטסט [מורה אחר אוטו אחר], היא נסעה עם הטסטר לנס ציונה [התחלנו בראשון] והמורה שלי ואני נסענו גם כן וקבענו להיפגש בנס ציונה איפשהו כדי שהטסטר יעבור אליי... קיצור אני מחכה, רואה אותה מגיעה... הוא ביקש ממנה לעשות חניה בימין ברברס... זה היה קטסטרופה... היא התחילה לנסוע אחורה בכיוון הנכון אל כיוון המדרכה [ההגה ימינה], ופשוט לא סובבה את ההגה [שמאלה] כדי שהיא תיכנס ישר... היא נכנסה במדרכה כל הזמן.... יענו היא והמדרכה היו כמעט מאונכים... היא לא ידעה מתי צריך לסובב, לא היה לה מושג קלוש מה היא עושה... הטסטר נתן לה 6 הזדמנויות לתקן... היא יצאה מהדפקה שעשתה וניסתה שוב, וכל פעם אותו סיפור... הבחורה לא ידעה פשוט איך לסובב את ההגה... הסתבר לי אחר כך שהיא הייתה בטסט 11.... 11 אלוהים!!! לא נמאס??? היא לא הבינה שכנראה מכונית זה לא בשבילה???

טוב בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד זה שצריך גם לדעת לנהוג בטסט.... לא הכל זה מזל, צריך לבוא מוכן וכשאתה יודע לנהוג...

אבל הנה קטע אחר... שכן צריך מזל... היא עברה... P=.... חחח פאק, הטסטר העביר אותה.... אם לא הייתי אוהב אותו כל כך על זה שהעביר אותי הייתי אומר שהוא דפוק שהעביר אותה... [רק חשוב לי לציין שלי דווקא כן הגיע!!! היה לי טסט מושלם, אפילו טעות אחת לא עשיתי והנסיעה חלקה! :xyxthumbs: ]

קיצור לא יודע מה רציתי לומר פה, צריך מזל, לא צריך מזל לא יודע.... צריך לדעת לנהוג טוב, קודם כל.... קיבלת גם מזל??? סבבה לך...

אני מאמין שאתה SciFi7 נוהג סבבה, והיה לך טסטר מניאק... קורה... לא סוף העולם, אבל בהחלט סיבה טובה לדיכי קל... יהיו עוד טסטים לא לדאוג, וותנחם בזה שאם בפעם הראשונה לא היה לך מזל כל כך טוב, בפעם השניה המצב לא יכול להיות יותר גרוע.... ככה שבפעם השניה כבר שחק אותה... :xyxthumbs:

פורסם

אויי אחי די עם השטויות יש המוני אנשים שנהגו מצויין בטסט שלהם ולא העבירו אותם כי הטסטר החליט שלא מגיע להם

ברור שצריך לנהוג מצויין ולגרום לו להרגיש בטוח והכל אבל יש גבול והטסטר הרבה פעמים בא בגישה של להכשיל אותך רק כי אתה לא נראה לו מספיק כמו הבן של השכנה שלו.

אני טסט ראשון קיבלתי ברייקס בתוך(!!) צומת כי הרמזור השתנה לצהוב בפניה ימינה (היה ירוק נכנסתי לצומת ניהיה צהוב קיבלתי ברייקס על המקום)

עכשיו לפי החוק צהוב הוא ירוק לכל דבר! אתה יכול להכנס לצומת בצהוב כאילו יש ירוק אתה רק צריך לדעת שאתה יוצא מהצומת עד שניהיה אדום ועזוב את זה שבכלל הייתי בתוך הצומת אחרי הקו עצירה ואחרי השוליים והכל.... אפילו טסטר אחר שהוא חבר של המורה שלי לנהיגה, איזה שבועיים אחרי הטסט הקפצנו את הטסטר ההוא הבייתה ועברנו איפה שקיבלתי את הברייקס אז המורה שלי סיפר לו את הסיפור בידיוק ואת מה שהיה החבר טסטר שלו פשוט הסתכל עלי ואמר לי שהוא משתתף בצערי, שכן הייתי צריך לעבור ושהוא היה מעביר אותי

עכשיו מספיק עם התסכול העצמי שלי (ה' ישמור! אני לא מאמין שעדיין אני מתוסכל על הבנזונה!)

בכל מיקרה טסט זה בעיקר מזל וקצת פחות נהיגה טובה

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאתה SciFi7 נוהג סבבה, והיה לך טסטר מניאק... קורה... לא סוף העולם, אבל בהחלט סיבה טובה לדיכי קל... יהיו עוד טסטים לא לדאוג, וותנחם בזה שאם בפעם הראשונה לא היה לך מזל כל כך טוב, בפעם השניה המצב לא יכול להיות יותר גרוע.... ככה שבפעם השניה כבר שחק אותה... :xyxthumbs:

חח גם אני רוצה להאמין,

אבל חשבתי על זה - על כל העניין...

עפ"י חוק על כל הכשלה חייבת להיות סיבה- ובמצב הזה לא עברתי על שום חוק, אז איך הם יכולים להכשיל אותי?

ד"א בגלל תקלה במערכת רק במיום ראשון אני יקבל את התשובה..

פורסם

ההגדרה של מתן זכות קדימה היא להשתלב בתנועה ללא הפרע או שינוי של נגים בתנועה, כלומר, אם המשאית הייתה צריכה ולו להזיז את הרגל מדוושת הגז לברקס בלי אפילו ללחוץ - הרי שהפרעת לתנועה ולא נתת זכות קדימה.

לזה אתה יכול להוסיף את העובדה שלמשאיות יש מרחק עצריה גדול בהרבה ממכונית רגילה ו2 מטר בשבלה זה מעט מאוד + העובדה שנכנסת לכיכר בהילוך שני מה שמראה על פזיזות (אני לא מתחסד, יש לי רישיון 4 שנים ומעולם לא הקפדתי על מהירות בכניסה לכיכר אבל כן מראה לך את זה מנקודת מבט של טסטר) הייתה לסטסטר כל סיבה לתת לך ברקס.

פורסם
  • מחבר

ההגדרה של מתן זכות קדימה היא להשתלב בתנועה ללא הפרע או שינוי של נגים בתנועה, כלומר, אם המשאית הייתה צריכה ולו להזיז את הרגל מדוושת הגז לברקס בלי אפילו ללחוץ - הרי שהפרעת לתנועה ולא נתת זכות קדימה.

לזה אתה יכול להוסיף את העובדה שלמשאיות יש מרחק עצריה גדול בהרבה ממכונית רגילה ו2 מטר בשבלה זה מעט מאוד + העובדה שנכנסת לכיכר בהילוך שני מה שמראה על פזיזות (אני לא מתחסד, יש לי רישיון 4 שנים ומעולם לא הקפדתי על מהירות בכניסה לכיכר אבל כן מראה לך את זה מנקודת מבט של טסטר) הייתה לסטסטר כל סיבה לתת לך ברקס.

מהירות בהילוך שני, זה מהירות מאוד מינימלית, והמשאית לא הגיעה מהר בכלל.

פורסם

פותח הת'רד

טעית .

אתה לא יודע שבטסט צריך לחכות שהכל ריק לגמרי או שנהג מסמן לך לנסוע

אם אתה מחכה אז במקרה הכי גרוע הטסטר יגיד לך למהר ועל זה לא מכשילים

מה גם שאם תחכה הטסט יגמר יותר מהר .

בטסט שלי (נגמר לי המלווה לפני שבוע - עברתי ראשון) טעיתי כשלא אותתתי כשעברתי נתיב אבל בסוף לא נכשלתי על זה כנראה בגלל שזה שעשה איתי את הטסט היה ממש גרוע ונגעו לו בהגה באמצע הטסט

פורסם

מהירות בהילוך שני, זה מהירות מאוד מינימלית, והמשאית לא הגיעה מהר בכלל.

מסתבר שאתה והטסטר לא ראיתם עין בעין בנושא...

פורסם

אין דבר כזה! הילוך שני אומר שהוא היה באזור הקצת יותר מ20 קמ"ש וזאת המהירות כניסה לכיכר! אסור להוריד להילוך ראשון בנסיעה אלא אם זה "תן זכות קדימה" שממש אבל ממש אין בו שדה ראיה וגם את זה הם לא אוהבים ממש

הילוך שני היה הדבר הנכון לעשות

פורסם
  • מחבר

ידיד של אמא שלי הוא שוטר, והוא גם טוען שזה לא הגיוני שיפסלו לי טסט על זה...

פורסם

פותח הת'רד

טעית .

אתה לא יודע שבטסט צריך לחכות שהכל ריק לגמרי או שנהג מסמן לך לנסוע

אם אתה מחכה אז במקרה הכי גרוע הטסטר יגיד לך למהר ועל זה לא מכשילים

מה גם שאם תחכה הטסט יגמר יותר מהר .

בטסט שלי (נגמר לי המלווה לפני שבוע - עברתי ראשון) טעיתי כשלא אותתתי כשעברתי נתיב אבל בסוף לא נכשלתי על זה כנראה בגלל שזה שעשה איתי את הטסט היה ממש גרוע ונגעו לו בהגה באמצע הטסט

שטויות... ליד השכונה שלי יש כיכר עם 2 נתיבי נסיעה קבועים ובכל יציאה מהכיכר יש 3 נתיבים, אין שום שניה במשך היממה שהכיכר ריקה, אתה רוצה להגיד לי שאסור לנסוע בה כל עוד היא לא ריקה?

גם אם זו כיכר קטנה יחסית, והמשאית נוסעת לאט [גם יחסית] והיא נמצאת בצד הנגדי של הכיכר, מותר לו לנסוע... גם אם היא עוד בתוך הכיכר... הוא לא יחכה שהכיכר תתרוקן, זה לא תמיד ריאלי... הוא צריך להפעיל שיקול דעת ולראות אם ניתן להיכנס לכיכר בלי לפגוע בזכות הקדימה של הנמצאים בכיכר...

בקשר למקרה שהיה לו, לפי מה שהבנתי המשאית עוד לא הייתה בתוך הכיכר, והיא לא נסעה במהירות גבוהה כל כך, ככה שהוא כן יכל היה להיכנס לכיכר בלי לגרום למשאית להאט או משהו...

אם לא הייתה פגיעה בזכות הקדימה מותר לו לנסוע... ובכלל לא בטוח שלה הייתה זכות קדימה עדיפה עליו, תלוי כמה קרוב כל אחד היה לכיכר...

פורסם
  • מחבר

שטויות... ליד השכונה שלי יש כיכר עם 2 נתיבי נסיעה קבועים ובכל יציאה מהכיכר יש 3 נתיבים, אין שום שניה במשך היממה שהכיכר ריקה, אתה רוצה להגיד לי שאסור לנסוע בה כל עוד היא לא ריקה?

גם אם זו כיכר קטנה יחסית, והמשאית נוסעת לאט [גם יחסית] והיא נמצאת בצד הנגדי של הכיכר, מותר לו לנסוע... גם אם היא עוד בתוך הכיכר... הוא לא יחכה שהכיכר תתרוקן, זה לא תמיד ריאלי... הוא צריך להפעיל שיקול דעת ולראות אם ניתן להיכנס לכיכר בלי לפגוע בזכות הקדימה של הנמצאים בכיכר...

בקשר למקרה שהיה לו, לפי מה שהבנתי המשאית עוד לא הייתה בתוך הכיכר, והיא לא נסעה במהירות גבוהה כל כך, ככה שהוא כן יכל היה להיכנס לכיכר בלי לגרום למשאית להאט או משהו...

אם לא הייתה פגיעה בזכות הקדימה מותר לו לנסוע... ובכלל לא בטוח שלה הייתה זכות קדימה עדיפה עליו, תלוי כמה קרוב כל אחד היה לכיכר...

הייתי יותר קרוב לכיכר ממשאית.

בגלל תקלה במשרד התחבורה רק ביום ראשון אני יקבל את התוצאה (רוב הסיכוים שזה נכשל בגלל הברקס) ואז אני ידע גם את הסיבה של ההכשלה (ליד כל הכשלה יש גם סיבה), ואז יהיה אפשר לעשות משהו בנידון,

שתביאנו הבעיה שלי זה לא שנכשלתי בטסט, אלה שהכשילו אותי על משהו שהוא לא הוגן, אם זה היה טעות שלי בנהיגה , הייתי מבין, אבל זה לא.

גם הטסטים של חודש הבאה נופלים על זמן שאני בחו"ל אז זה יותר באסה

פורסם

אפשר לסכם את כל התראד הזה במשפט אחד - בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם.

את הרכב עם התינוק או האשה בהריון שנסע מאחורי המשאית לא היה מעניין אם לפי החוק היבש צדקת או לא כשהמשאית הייתה דופקת לו ברקס בפנים והוא היה נכנס בה בגללך, טעית, כנראה נכשלת, בפעם הבאה תהיה יותר חכם.

כל נהג ממוצע בכביש כשהוא רואה רכב עם "ל" עושה את מירב המאמצים רק לא להתקע מאחוריו, 99% שהמשאית הייתה נכנסת יחד איתך לכיכר הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים