עבור לתוכן

בגרות בהיסטוריה - הדיון הרשמי

Featured Replies

פורסם

תודה רבה!

• תגובות 55
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהצלחה לכל מי שניגש להיסטוריה ב'

יש לכם איזה טיפים מענינים? (בלי העתקות כן)

ממ זהו נקווה לבגרות קלה הבנתי שהיסטוריה א' הייה ממש קל

ד"א יש פה אנשים שמתכננים לראות את גמר היורו היום ולא ללמוד למחר או משהו בסגנון או שאני היחיד

(למעונינים ציון הגשה 100 ::) )

פורסם

אני מאמין שבגלל שהיה לנו השנה מיקוד מעפן

אז הבגרות תיהיה קלה... בואו נקווה

יאללה אחרי מחר אין יותר היסטוריה לכל החיייייייייייייייייייייייייייייייייייייים

אה וכן ציון הגשה 85

פורסם

בהצלחה לכל מי שניגש להיסטוריה ב'

יש לכם איזה טיפים מענינים? (בלי העתקות כן)

ממ זהו נקווה לבגרות קלה הבנתי שהיסטוריה א' הייה ממש קל

ד"א יש פה אנשים שמתכננים לראות את גמר היורו היום ולא ללמוד למחר או משהו בסגנון או שאני היחיד

(למעונינים ציון הגשה 100 ::) )

בטח שאני רואה את הגמר יורו- שיקפצו לי

ציון הגשה 83

פורסם

בהצלחה לכולם ( ציון הגשה 70 :hat: ) :)

פורסם

אנשים יום שישי אני מסיים ללמוד :) (אחרי חיבור)

פורסם

בהצלחה לכולם... מוגש על 80...

התחלתי ללמוד היום... העיקר שיהיה מעל 60... :P

פורסם

חח לפי דעתי סקר על מי לומד היום בערב להיסטוריה ומי רואה את היורו יהיה די מעניין

פורסם

בנושא גרמניה הנאצית - למישהו יש סיכום או איזה קטע קצר שמסביר על האנטישמיות המודרנית בגלגולה הנאצי, ועל מרכזיות השאלה היהודית באידאולוגיה הנאצית? (את הדימוי היהודי אני מבין)

לפי מה שאני מבין האנטישמיות עד הנאצים הייתה על בסיס דתי והנאצים הפכו את זה לבסיס גזעי וכו', אבל לא היו עוד הבדלים?

פורסם

בסיס תורשתי בלתי ניתן לשינוי ואז עם החארטה של דרווין אנחנו לא אמורים לשרוד והמטרה לשנו להשתלט על העולם ואנחנו בדיוק ההפך מהם - היוצרים, החרוצים, הדייקנים והמושלמים פיזית ורוחנית

היהודים שמנסים להתערבב בחברה רק מסתירים את הורע שלהם ואז הם בעצם מסוכנים יותר כי הם יכולים לפגוע בדם הארי

כוחם של היהודים תמון ביכולת שלהם לשמור על תואר הדם שלהם וזה שהם תפילים וחיים על חשבון מדינות אחרות

הם מטעים את כל העולם בהקמת מדינה יהודית והמטרה האמיתי שלהם להשתלט על העולם על ידי שיעבוד פוליטי וכלכלי

זאת מלחמת היששרדות (כמו ברד אלרט) שרק החזק שורד

אין עוד הבדלים

פורסם

טיפ להיסטוריה ב' למי שביקש

פעולות של הגרמנים כנגד היהודים:

פלח"נ

פקידות

ליל הבדולח

חרם

נירנברג

ממש קל לזכור את הפעולות האלו כנגד היהודים ככה ( נירנברג ופקידות - חקיקה, ליל הבדולח ויום החרם - טרור ), גם שנה שעברה המורה הביאה לנו קיצורים מהסוג הזה לזכור דברים, השנה הביאה רק את זה \:

ניגש על 88 :)

פורסם

בנושא גרמניה הנאצית - למישהו יש סיכום או איזה קטע קצר שמסביר על האנטישמיות המודרנית בגלגולה הנאצי, ועל מרכזיות השאלה היהודית באידאולוגיה הנאצית? (את הדימוי היהודי אני מבין)

לפי מה שאני מבין האנטישמיות עד הנאצים הייתה על בסיס דתי והנאצים הפכו את זה לבסיס גזעי וכו', אבל לא היו עוד הבדלים?

מתוך איזה סיכום של מורה מהבית ספר שלי:

5. האנטישמיות בגלגולה הנאצי: (מרכזיות השאלה היהודית באידיאולוגיה הנאצית והדימוי היהודי בעיני הצמרת הנאצית).

המרכיב המרכזי בתפיסת הגזענות , תורת הגזע של היטלר היה האיבה כלפי היהודים , ועל כן עיקרון האנטישמיות תפס מקום חשוב באידיאולוגיה הנאצית.

היהודים על פי תפיסתו הם גזע ולא לאום , היהודים חיים בקרב העמים ופועלים מתוך שיקולי תועלת. במרכז התפיסה האנטישמית הנאצית עמדה "תורת הקנוניה היהודית" כלומר , כוונת היהודים היא להשתלט על העולם ולשם כך הם התפזרו במדינות השונות , השתלטו על עמדות מפתח בכלכלה , בפוליטיקה ובחברה , והפיצו רעיונות פוליטיים וחברתיים המקדמים את מטרתם.

מטרתם בדרישה לשוויון זכויות היא לחדור לחיי העם בתוכו הם יושבים ולהרוס אותו מבפנים. היהודים לא מסוגלים לייסד מדינה משלהם כי הם חסרי יכולת עבודה ויצירה ולכן הם טפילים החיים על חשבון אחרים ומהווים ניגוד מוחלט לגזע הארי היוצר. היהודי הטפיל מעולם לא רצה להתמזג או להתבולל.

כדי להשיג את מטרותיו ,היהודי מתחזה ללא יהודי ע"י אימוץ סימנים חיצוניים כמו שפה ולבוש ולכן קשה לזהותו. הסכנה הגדולה ביותר היא שהיהודי המתחזה יחלל את הדם הארי הטהור וכך ימנע מגרמניה להיות אומה טהורה.

פעולתם של היהודים מכוונת כדי להרוס את הסדר הגזעי והיא תגרום להשמדת האנושות כולה. לכן חובה על העם הגרמני להילחם ביהודים כדי להשמידם ולסלקם מעל הבמה ההיסטורית.

בהצלחה לכולם, ניגש על 90~, צריך בבגרות 80~ כדי להרים את הציון הסופי בהיסטוריה ל 80

פורסם

תודה אנשים, מצאתי גם את זה בסוף:

http://tinyurl.com/4pa6xf

אמנם הסיכומים לא ממש דנים בהבדל בין האנטישמיות הישנה לחדשה, אבל נראה לי שזה מספיק, ומקסימום אם ישאלו על זה אני אחרטט משהו..

פורסם

אני גם ניגש מחר, ומחר אדע על כמה, מגן ראשון 51 ושני 59 (:screwy:) אני מקווה העיקר לעבור, כמעט לא למדתי.

פורסם

בהצלחה לכולם היום!!

לא להילחץ יותר מידי החומר לא כל כך קשה (מגן 100 :silly:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים