עבור לתוכן

מחפש הגדרות טובות למסך EIZO S2231W

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני ממש מרוצה מהמסך אבל רציתי לדעת איך אפשר להפיק ממנו אפילו עוד יותר...

מה ההגדרות האופטימליות מבחינת בהירות וכל הדברים שמסביב

תודה.

פורסם

שינוי בהירות הוא כל שנדרש למסך לשימושים רגילים. בניגודיות, סטורציית צבע ו-HUE לא הייתי נוגע כי אפשר לאבד גוונים. במצב של 50% בניגודיות הגוונים מוצגים בצורה אופטימלית (כלומר שינוי של פרמטרים אלו יכול לשבש את הגרדציה של הצבעים). היות שהבהירות נשלטת באופן ישיר דרך התאורה האחורית יחס הניגודיות נשמר יציב על רמה גבוהה גם בעת הפחתת בהירות לכן לא צריך לגעת במכוון הניגודיות.

אם נחוץ עבורך לשפר את רמת הלבן של רקע לבן למאוזנת יותר אפשר לשנות את ערכי ה-RGB בעזרת השוואה לדף נייר באור יום או בתאורה איתה אתה תמיד עובד עם המסך . אם אתה לא רואה צורך בזה תישאר עם הערכים המקוריים מהקופסא. כיול נקודה לבנה צריך להיעשות חצי שעה לאחר הדלקת המסך. ההתחלה של כיול ערכי ה-RGB יכול כנקודת התחלה להתבצע ע"י הורדת על הערכים בצורה שווה ל-95 ומשם לשחק במכוונים בקפיצות קטנות אחד יחסית לשני או שניים יחסית לערוץ אחד שנשאר במקום.

שני האתרים Prad ו-flatpanels.dk נתנו ערכים מספריים לכיול נקודה לבנה לגבי הדוגמאות שהם קיבלו - לכל מבקר יש דוגמא שהיא לא מכויילת באותה מידה כמו המסך שיצא לפניה או אחריה מקו הייצור ובגלל זה יהיה שוני, וגם לכל מבקר יש את העדיפויות הסובייקטיביות שלו לכיול נכון. תסתכל שם ותראה את הערכים כנקודה התחלה לכיול, אבל הכי טוב זה שתבצע את הכיול לפי התחושה שלך.

אפשר לייעל את הכיול עם התוכנה ScreenManger שמאפשרת לשנות מהר עם סמן העכבר את הפרמטרים המתאימים (בתנאי שהמסך יחובר למחשב עם כבל ה-USB שצורף). התוכנה גם מאפשרת לך להקצות קיצורי דרך לשינוי בהירות, כיבוי והדלקת המסך, ניווט זריז יותר בתפריטי OSD של המסך עצמו ועוד. אחד הפיצ'רים הנחמדים הוא האפשרות לכבות לצמיתות את נורית ה-LED על מנת שלא תפריע בעת צפייה בסרטים או בעבודה השוטפת. את ה-BrightRegulator הייתי מציע לכבות בכדי לאפשר לך חופש בבחירת הבהירות הנוחה לך ועל מנת שבעת ההדלקה אור חזק בחדר לא יגרום למסך להעלות את הבהירות לרמה גבוהה מדי (האם יש לו זיכרון למצב בהירות אחרון לאחר כיבוי?) - אני אף פעם לא נעזר בחיישן הבהירות ב-S1931.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת ואני רציתי להודות לך על שכיוונת אותי לקנות את המסך הנפלא הזה...

אז תודה :xyxthumbs:

פורסם

אין בעד מה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים