עבור לתוכן

שאלה בקשר ל- GAMUT רחב

Featured Replies

פורסם

תכננתי לקנות מסך של EIZO מדגם CE210W לצרכי גרפיקה.

נאמר לי שהמסך לא מיוצר יותר ולא קיים במלאי והוצע לי כתחליף דגם CG222W.

הבעיה עם התחליף היא ה-GAMUT הרחב שלו כשרציתי מסך לעבודה ב-SRGB.

יש לי שתי שאלות:

א- מה אומר הנתון כיסוי Gamut : sRGB-%97 , RGB-%92

ב- האם יש המלצה למסך אחר בגבולות התקציב שלי (6500 ש"ח)

פורסם

נתון אחוז הכיסוי במפרט מספר לך עד איפה מכלול הצבעים מכסה את מרחבי הצבע לפי הצהרת יצרן ובביקורות מקצועיות ניתן לראות עד כמה זה ממומש. מסכים עם מכלול צבעים מורחב מכסים את רוב מרחב הצבע sRGB - אם לא את כולו. אם ניקח לדוגמה את ה-3008WFP, שיש לו גם מכלול צבעים מורחב, הוא מצליח לכסות את sRGB במלואו, אבל זה לא רלוונטי ממילא, בגלל שלא ניתן לקבל דיוק צבעים טוב בעת הצגת תמונות אשר צולמו ב-sRGB במסך, שהותאם מראש לעבוד בסביבה של Adobe RGB. נורות מסוג WG-CCFL לא מסוגלות להקטין את טווח הצבעים, שיצאו מחוץ לתחום sRGB, על מנת שלא יהיו סטיות ברפרודוקציית הצבע.

לגבי ה-CG222W, שהוא הגירסה המקצועית של S2231W, הפעם עם כיול חומרתי ברמת ה-LUT של המסך עצמו: הוא לא יתאים לעיבוד תמונות שצולמו במרחב sRGB אלא עבור תמונות שצולמו תמיד ב-Adobe RGB.

באתר של קרט דגם ה-CE היחיד שמוצע כיום הוא ה-CE240W (ואני רואה גם מחיר של 7150 עבורו באינפוסרויס בעבר הוא עלה 3000 שקלים יותר). כך שבתקציב שלך הוא לא נכנס, ואם תרצה דגם למקצוענים אולי ייכנס ה-CG19 עם פאנל IPS. ה-CG19 אינו מסך ורסטילי שמתאים למשחקים, סרטים וכדו' אלא נועד לעיבוד תמונה סטטית טהור בלבד, ויש לו מכלול צבעים סטנדרטי. אבל זהו המסך 19" הטוב והמקצועי ביותר שבנמצא כיום לצלם, שממש זקוק לדיוק קריטי בצבעים לצורך פרנסה ורוצה להביא את כיול הצבעים עם מכייל לרמה איסטיניסטית.

אם בגלל מגבלות תקציב תרצה במסך ורסטילי לוידאו ומשחקים בנוסף לעיבוד תמונה קיימים 24" עם מכלול צבעים סטנדרטי (אמנם פחות מקצועיים מסידרת CE ו-CG אבל עדיין נמצאים ברמה בפני עצמה לעומת 24" של יצרנים אחרים). לאיזו יש את ה-HD2441W. לעומת S2431W ,לפי מיטב הבנתי מתרשימי ביקורות ב-Prad, עקומות ערוצי ה-RGB של ה-HD2441W מעט קרובות יותר זו לזו אחרי כיול ע"י קולורמטר, לכן הוא נותן תוצאות טובות יותר מבחינת מספר הגוונים שמתקבלים. שני המסכים בכל מקרה נותנים דיוק צבעים טוב למדי מהקופסא לפני כיול.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המושקעת.

האמת שהצרכים העיקריים שלי הם הבאה לדפוס ועיבוד תמונות.

את התמונות אני מצלם ב-RAW או בARGB, בעצם החשש היחיד שלי ממרחב הצבע הרחב הוא הצורך למכור תמונות באינטרנט.

אז השאלה היא אם אני הופך תמונה לSRGB לפני העלאה לאתר איך אני רואה אותה?(האם לזה מתייחס נתון אחוז הכיסוי)

פורסם

אני רואה ש-The Ripper ענה לך בקשר להמרות מ-aRGB ל-sRGB עם קישורים המתייחסים לנושא זה.

http://tinyurl.com/6q8bkl

אם אתה ממיר תמונה ל-sRGB מ-aRGB לא תוכל לראות בשום מקרה את מידת ההצלחה של ההמרה במסך עם מכלול צבעים מורחב בעל מנורות WG-CCFL.

מסך שהיה יכול לסייע לך להתמודד עם בעיה זו של יכולות עבודה על שני מרחבי צבעים בצורה נכונה הוא Samsung XL20 עם נורות LED, שלא נראה כזמין בארצנו, ומחירו $1500 בארה"ב. אני לא בטוח אם חיון או כור-תקשורת, מיבואני סמסונג בארץ, יוכלו להזמינו באופן מיוחד במחיר סביר עבורך. יש מסכים שלא נראים כזמינים בישראל, אבל אם מבקשים עליהם הצעת מחיר יש מקרים שכן נותנים הצעת מחיר (למשל התעניינתי סתם לדוגמה ב-Lacie 321 ויבואן Lacie נתן לי הצעת מחיר שכמעט התקרבה למחיר של CG211). ב-Svethardware עשו ל-XL20 מדידות מאוד מקיפות בנוגע לדיוק בצבעים אחרי כיול באמצעות קולורמטר. אחרי מעבר לאמולציה של sRGB היכולת שלו להקטין בצורה נכונה את מכלול הצבעים ממורחב לסטנדרטי מושגת בהצלחה - נורות ה-LED שלו מסוגלות להקטין את המכלול.

אם לא תוכל להשיג אותו או שהוא יהיה יקר מדי, אני מציע לרכוש שני מסכים טובים שייכנסו בתקציב שלך ואותם תוכל להביא לרמת דיוק טובה באמצעות קולורמטר:

HP LP2065 עם פאנל S-IPS בעל מכלול צבעים סטנדרטי.

Dell 2408WFP עם מכלול צבעים מורחב. לדעתי האיזו S2231W עדיף עליו מבחינת מעברי צבעים מדורגים ללא שום באנדינג. מ-Prad אני רואה את גרפי ערוצי ה-RGB שלו נראים קרובים מאוד אחד לשני אפילו מתלכדים, כלומר אחרי כיול הכרטיס מסך לא צריך לתקן את הצבעים לאורך כל הדרך ואתה מקבל כמות גוונים גדולה בו. הרזולוציה שלו אמנם נחותה ביחס ל-Dell אבל הוא בפועל יותר מקצועי.

פורסם
  • מחבר

טוב מצטער שחפרתי בנושא הזה יותר מדי, פשוט קיויתי שאם אני אשאל מספיק פעמים אולי אקבל את התשובה שאני רוצה ;D

עכשיו ברצינות, החלטתי ללכת על מסך בעל מכלול צבעים רחב ועל התמונות לאינטרנט אני אעבוד עם המחשב הישן ומסך CRT.

יש לך המלצות אחרות מהCG222W או שאני יכול ללכת עליו בשקט?

פורסם

הבנתי שדיוק קריטי בצבעים חשוב לך עבור הבאה לדפוס במרחב aRGB, אז כן אתה יכול ללכת עליו. אני לא רואה עוד מסך מתחרה עם מכלול צבעים מורחב, מסך שמציע אפשרות לכייל חומרתית את ה-LUT שלו ע"י קולורמטר מבלי לחרוג מהתקציב בו נקבת. עדיין מדובר במסך למקצוענים, ומבחינת מחיר ה-CG222W הוא רמת הכניסה של דגמים בעל מכלול צבעים מורחב בסידרת CG .

פורסם
  • מחבר

אני מודה לך על כל העזרה, אתה ושאר המומחים עושים פה עבודת קודש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים