עבור לתוכן

מחכים לגלעד שליט

Featured Replies

פורסם

אנחנו במלחמה, ומותר לנו להפציץ כל מטרה צבאית של האוייב.

אתה מסוגל להבחין בין "מותר" ל "כדאי"?

אני לא מתכוון שאנחנו צריכים להיכנס לרצועת עזה, אלא לירות בכל נושא נשק שאנחנו רואים במקרה או שלא במקרה, מקו הגבול ביבשה, מהים ומהאוויר.

המחבלים לא ישימו את עצמם סתם על הכוונות של החיילים בלי סיבה, וגם עד היום ירו בכל חמוש.

בעיקר מתי שניסו להניח מטענים על הגדר, החמאס איבד הרבה חיילים - אבל זה לא לחץ משמעותי.

מהאוויר? אתה מציע שמסוקים יסתובבו סתם מעל הרצועה ויחפשו חמושים? בסופו של דבר הם יפילו מסוק או שניים ויהו להם עוד שבויים.

פורסם

אני יודע להבחין בין מותר לכדאי, ואני קובע כי כדאי לנו להרוג באוייב ככל האפשר. כל אוייב שמנוטרל פירושו פחות אוייב שיפגע בנו.

אני רואה הרבה מאוד טרוריסטים חמושים מסתובבים בחופשיות ברחובות ברצועת עזה, ובמיוחד בהלוויות. אני לא רואה שום סיבה לא להרים לאוויר אפאצ'י שירסס אותם עם תותח וולקן.

בעיקרון, אין צורך לפטרל בשמי עזה עם מסק"רים, והם גם לא יפילו לנו מסוקים אם אנחנו נפציץ אותם ללא הפסקה (הם יצטרכו להתחבא בחורים שלהם). אבל, אפשר בהחלט להציב באופן קבוע מזל"טים חמושים שיטוסו מעל רצועת עזה, ויורידו כל חמוש שהם מזהים.

פורסם

וואו, אתה גאון.

פורסם

:kopfpatsch:

שאתה אומר "להפציץ אותם בלי הפסקה" אתה מתכוון לחמושים נכון? אתה יודע שהחמאס לא מודיע לישראל איפה בדיוק הם מסתתרים?

כל ישראלי מתעצבן מלראות חמושים עורכים מפגני כח בהלוויות, אפשר אולי לפגוע בהם שם (צריך להביא בחשבון פגיעה באזרחים, בעיתונאים ואולי אפילו גם במת ;)) מצד שני אתה מבין שיהיה אפשר לעשות את זה רק פעם אחת?

אתה יכול להבין שזה די אפשרי להפיל מסק"ר באמצעות מקלעים וטילי כתף? וכדי לירות במסוק לא צריך לצאת "מהחורים" ליותר מכמה שניות?

למה אתה חושב שיהיה יעיל לפטרל 24/7 באמצעות מזלטים חמושים מעל אחד המקומות הכי צפופים בעולם, ולקוות לתפוס חמאסניקים במקרה?

----

שלא יהיה איזה אי הבנה: אני לא שמאלן או משהו כזה אבל אתה מציע דברים לא הגיוניים.

אם כבר לפעול צבאית נגד החמאס - הייתי מציע משהו אחר: (כשידוע שהחמאס חמוש עד האוזניים ויש לו 12,000 לוחמים)

שיבושים באספקת החשמל לרצועה ובנוסף הפסקה מוחלטת של אספקת הדלק במשך כשלושה ימים ואחריהם

1. פריצת כח שריון מאזור זיקים ושדרות אל העיר עזה כשלטנקים המובילים יש מגן גחון ו"מעיל רוח"

2. כח שריון נוסף פורץ על ציר פילדלפי ומשאיר "בלי כוונה" פרצות גדולות בגבול המאפשרות בריחה של אזרחים

(לא צריך לדאוג ממעבר אמצעי לחימה - החמאס מעביר כל מה שהוא רוצה דרך המנהרות, ומצד שני דילול זמני של האוכלוסייה תפשט מאוד את המבצע מה גם שחלק לא מבוטל ממי שיברח לא יחזור לרצועה גם אם תהיה לו האפשרות)

3. כוחות חי"ר משתלטים על בית חנון ותופסים עמדות למניעה של שיגור רקטות ופצמ"רים (לא תהיה הפסקה מוחלטת המטרה פה להקשות על המחבלים)

4. בזמן הזה מסק"רים מפטרלים באזור כביש החוף הפלסטינאי ואזור נצרים במקביל לסיוע לכוחות השריון והחי"ר.

5. כוחות שריון וחי"ר משתלטים שש שעות מאוחר יותר על אזור נצרים ויוצרים חיץ בין דרום וצפון הרצועה.

6. פשיטה מהירה על המקומות שבהם נמצאים ראשי החמאס ועל מפקדות (יש להניח שחלק גדול מראשי החמאס ירדו למחתרת בשלב הזה)

7. כשצפון רצועת עזה מנותקת מדרומה יתכנסו בעיר עצמה כוחות גדולים ככל האפשר וימחקו כל סממן שילטון של החמאס כולל תחנות טלוויזייה ורדיו, תחנות "משטרה" משרדי ממשלה וכו'.

8. פשיטות זהירות במקומות דרומיים יותר אפשר להשתמש בשטח שהיה פעם גוש קטיף כמקום שבו אפשר לרכז את הכוחות להתקפות.

9. בשלב הזה למה שנשאר מהכח של החמאס אין פיקוד מרכזי, והם נלחצים דרומה שוב ושוב.

-

מה שהצעתי יעלה ללא ספק בנפגעים מכוחתינו וללא ספק כל הארגונים ינסו לשגר כמה שיותר רקטות ופצמ"רים לישראל כמו שעשה החיזבאללה בזמן המלחמה, רק שלהבדיל מהחיזבאללה יש להם שטח הרבה יותר קטן לתמרן בו. הרעיון המרכזי של המבצע זה לרכז כח ולסיים את המבצע בשלושה עד חמישה ימים עם כמה שפחות נפגעים, ורק לאחר שחרור גלעד שליט אפילו במחיר של שחרור רוצחים)

פורסם

קמפיין מקוון חדש מבקש

מהגולשים לשנות את תמונת

הפרופיל שלהם בתוכנות

המסרים המיידיים בפורומים וברשתות החברתיות לתמונתו של גלעד שליט.

קישור לאתר הקמפיין ושם יש קישור להורדת התמונות:

http://www.giladshalit.co.il/

שיבקש. מה תהיה הבקשה הבאה? לשים בדסקופ את גלעד שליט? לתלות פוסטר בחדר של גלעד שליט? ללכת עם חולצה עם תמונה של גלעד שליט? מה זה השטויות האלו? הקימו תנועה חדשה על בסיס החטיפה שלו? איך זה יעזור? החוטפים יראו את זה ויגידו לעצמם "או, כל הגולשים בישראל שמו תמונות של גלעד שליט בפרופילים שלהם, בוא נשחרר אותו"? הממשלה תכתנס ותחליט שבגלל שכל הגולשים בארץ עשו את זה חייבים לשחרר 1000 מחבלים תמורת גלעד שליט? בדיחה. רק צריך עכשיו שבבחירות הקרובות (אם הוא לא ישוחרר עד אז) הסיסמאות של המועמדים לראשות הממשלה יהיו עם הבטחה להחזיר את גלעד שליט.

פורסם

"משהו מועיל" זה לשחרר מאות רוצחים, זה מה שאתה רוצה?

הלוואי יחטפו אותך

ואז אני ירשום פה שלא שווה לשחרר אסירים תמורתך בזמן שאתה תקוע במרתף של החמאס כמו עכבר גוסס

פורסם

הלוואי יחטפו אותך

ואז אני ירשום פה שלא שווה לשחרר אסירים תמורתך בזמן שאתה תקוע במרתף של החמאס כמו עכבר גוסס

מה דעתך להגיב לו בצורה כזו:

"הלוואי יחטפו אותך, ואז נשחרר 1000 אסירים תמורתך, ואז אחד מהם יעשה פיגוע בישראל וימותו 10 אנשים, ועוד 20 מהם יירו קסאמים על שדרות ואז ימות עוד בנאדם, ואז תדע שבגלל שאתה זכית להשתחרר 11 אנשים מתו". או שאתה חושב שהאסירים שישוחררו יהפכו להיות פציפיסטים?

פורסם

משה-

תשמע

אין מה לעשות, למרות שזה לא בדיוק נחמד, יש היגיון במה שהוא אומר.

נראה לך הגיוני שישראל מהססת לצאת למבצע בעזה בגלל שהם תולים לנו בובה בשם גלעד שליט מעל הראש ומנדנדים אותה כל פעם שאנחנו מנסים לעשות שריר?

בזמן הזה עוד הרבה אנשים נהרגו.

יודע מה אני הייתי עושה אם הייתי נחטף?

מנסה לברוח בכל מחיר, גם אם אני אמות בסופו של דבר. יודע למה?

1- יש סיכוי פצפון שאשכרה תצליח להגיע למקום בטוח ומשם הביתה

2- אם תצליח לעשות מספיק רעש בנסיון הבריחה ויהרגו אותך, לפחות הממשלה שלך תדע שאתה מת ולא צריך להמשיך במו"מ אידיוטי בלי סוף.

קח לדוגמה את החטופים בלבנון

נראה לך שהם עדיין חיים? אני חותם לך שלא.

אבל המו"מ עם חיזבאללה עדיין נמשך, בלי שנדע בכלל אם עומדים לקבל אנשים או גופות.

פורסם

יודע מה אני הייתי עושה אם הייתי נחטף?

מנסה לברוח בכל מחיר, גם אם אני אמות בסופו של דבר. יודע למה?

1- יש סיכוי פצפון שאשכרה תצליח להגיע למקום בטוח ומשם הביתה

2- אם תצליח לעשות מספיק רעש בנסיון הבריחה ויהרגו אותך, לפחות הממשלה שלך תדע שאתה מת ולא צריך להמשיך במו"מ אידיוטי בלי סוף.

או לבכות או לצחוק תחליט אתה

כנראה זאת לא השעה שלך

מחר בבוקר תסתכל שוב על מה שרשמת

דבר שני כל החטיפה של גלעד קראהבן השאר ע"י חיילת מפגרת שלא תיצפתה כמו שצריך על מה שקרה

היא יכלה למנוע את זה אם הייתה יותר עירנית

דבר שלישי קודם שישחררו אותו ואחרי זה יהיה מה שיהיה

שיחסלו את המחבלים האלה לאט לאט

בכל מקרה פיגועים בארץ אין כבר

הם כלואים שם כמו כלבים מתים

כולכם גיבורים

אבל אם חס וחלילה אחד מבין המשפחה שלכם היה נחטף הייתם מדברים אחרת

פורסם

מן הסתם. אז?

פורסם

אני למעשה תומך בשחרור רוצחים תמורת גלעד שליט

החמאס נתן הוכחות שגלעד בחיים, אפשר "להתמקח" איתם על המחיר ולשחרר אותו

כמובן שמבחינה מוסרית על האסירים להרקב בכלא, אבל בשביל להחזיר חייל חי צריך לשלם מחיר.

לעומת זאת על החטופים בלבנון אני לא רואה שום סיבה אפילו ללכת למו"מ מהסיבות הבאות:

1. כמעט וודאי שהחטופים אינם חיים כי גם אם הם שרדו - ראיתם את ההאמר המפוצץ? וגם אם הם שרדו - מה יותר סביר: שהחזבאללה הביא אותם לאיזה "מרפאה" פרטית שלו וביצע בהם ניתוחים, והשתלות עור וטיפולים יקרים אחרים, והאכיל אותם במשך כשנתיים או פשוט הרג אותם ושם אותם באיזה ארון קבורה?

2. הדרישות המוגזמות של החיזבאללה - הוא רוצה לשחרר יותר פלסטינים מאשר החמאס דורש בשביל שליט, צריך להיות איזה קו אדום שאומר שרק לבנונים רלבנטים למו"מ מול החזבאללה .

3. אפילו שזה כמעט בלתי אפשרי, החיזבאללה הצליח להיות יותר גרוע מהחמאס בהרבה מובנים בזה שהוא מתעלל במשפחות ולא מצהיר שהשבויים מתים, ואחרי ששחררו אסיר לבנוני שסיים את מאסרוהוא בלי תאום מראש נתן תיבה מלאה בחלקי גופות כאילו מדובר בעסקה.

דבר שני כל החטיפה של גלעד קראהבן השאר ע"י חיילת מפגרת שלא תיצפתה כמו שצריך על מה שקרה

איך תצפיתנית אמורה לעקוב אחרי חדירת מחבלים דרך מנהרה? ???

פורסם

זה מה שהיה אל תתווכח

ובקשר לחטופים בלבנון הם בטוח מתים,ולא שווה להחזיר מחבל אחד שלהם תמורת הגופות שלהם,מסכים איתך בזה

פורסם

הלוואי יחטפו אותך

תודה גבר, לא היית צריך :yelclap:

פורסם

תודה גבר, לא היית צריך :yelclap:

בכיף תבוא כול יום

פורסם

כשאני אומר "להפציץ אותם בלי הפסקה", אני מתכוון להפציץ את רצועת עזה בכלל ואת כל המטרות הצבאיות, הסמי-צבאיות והתומכות לחימה של החמאס ברצועת עזה בפרט. אני לא מתכוון כלל וכלל לחפש חמושים בזכוכית מגדלת ולהפציץ אותם באופן כירורגי.

אני מבין שפגיעה בחמושים המסתתרים בתוך "חפים מפשע" תגרום בהכרח לנפגעים אזרחים רבים. אין לי שום בעיה עם זה.

אני יודע שאפשר להפיל מסק"ר באמצעות מקלעים וטילי כתף, אבל זה מאוד קשה כשאתה מסתתר מתחת לקרקע הבוערת באש נפאלם והפצצות בלתי פוסקות. בכל מקרה, אפשר להשתמש גם במזל"טים חמושים.

אני לא מציע לפטרל מעל שמי עזה 24/7 באמצעות מזל"טים כדי לצוד חמושים, אלא לצורך איסוף מודיעין וכגורם מרתיע. אם למזל"ט יתמזל לחסל טרוריסט או שניים שיזדמנו לו - מה טוב.

אפשר כמובן להכניס לרצועת עזה כוחות שריון ורגלים גדולים ולצאת למלחמה כוללת בחמאס, אבל למה לסכן את החיילים והאזרחים שלנו אם אפשר במקום זאת לסכן את חיי הפלסטינים?

נ.ב.

אם הבן שלי היה נופל בשבי, אז הייתי דורש שישחררו את כל האסירים ללא הבחנה בין אלה עם דם על הידיים לבין אלה בלי דם על הידיים. אבל, אם אני הייתי נופל בשבי אז הייתי מעדיף להתאבד מאשר שישחררו אפילו רוצח אחד תמורתי.

המדינה צריכה לחשוב על הכלל ולא על הפרט, ולעמוד בלחצים של משפחות החטופים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים