עבור לתוכן

מדיניות הטיפים במסעדות

Featured Replies

פורסם

אני עובד במזנון במשכן לאומנויות הבמה ולנו אסור לקבל טיפים, אומרים לנו להשים תכסף בקופה, אבל זין שלי, אני פשוט אומר שאסור לי לקבל, למה שהבוס שלי ירווח בגלל שאני שירתתי טוב?!

• תגובות 80
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ואו, כנראה שפגעתי בנקודה רגישה עם הנושא. :cool2:

בכל מקרה אני יהיה יותר חכם פעם הבאה.

פורסם

ותגידו, מה עושים במקרה שמשרת אתכם שתי מלצרים או אחד 75 מהזמן והשני 25 או משהו כזה או אחר?

זה פשוט קורה לפעמים במסעדות מזרחיות ערביות שכאלה.. (אין לי שום כוונה לגזענות..)

באמת בסוף חתרנו לת'ארד מעניין! ;D

פורסם

.......

פורסם

הם ממש לא מרוויחים 100 שקל לשעה,הם מרוויחים טיפים בלבד וכולם מתחלקים בהם בסוף היום.

הבעיה היא שבגלל שכולם נותנים טיפים בעלי המסעדות מסתמכים על זה ומעלימים מס.

פורסם

אז שיתבעו את המעסיק, עבירה על החוק זה לא תרוץ. כל מעביד לא רוצה לשלם לעובדים שלו, ברור. אם יש עובדים שמסכימים לכך ולחיות רק על הטיפים - בעיה שלהם. ורובם המוחלט של המלצרים כן מרוויחים משכורת, מן הסתם.

פורסם

אז שיתבעו את המעסיק, עבירה על החוק זה לא תרוץ. כל מעביד לא רוצה לשלם לעובדים שלו, ברור. אם יש עובדים שמסכימים לכך ולחיות רק על הטיפים - בעיה שלהם. ורובם המוחלט של המלצרים כן מרוויחים משכורת, מן הסתם.

אתה טועה,לרוב המלצרים משלימים אם הם לא מגיעים למינימום.

פורסם

תלוי במקום...

אני לא בטוח שזה חוקי.....

פורסם

אני עובד במזנון במשכן לאומנויות הבמה ולנו אסור לקבל טיפים, אומרים לנו להשים תכסף בקופה, אבל זין שלי, אני פשוט אומר שאסור לי לקבל, למה שהבוס שלי ירווח בגלל שאני שירתתי טוב?!

זה לא חוקי.

פורסם

אתה טועה,לרוב המלצרים משלימים אם הם לא מגיעים למינימום.

בישראל יש עשרות אלפי מסעדות ואני לא מכיר ולא הייתי אפילו ב-1% (ואף אחד מכם לא היה כנראה, אלא אם כל יום אתם הולכים למסעדה אחרת ואף פעם לא מבקרים באותה מסעדה פעמיים). ממה שאני מכיר, ברוב המקומות משלמים שכר מינימום ואף קצת יותר. אם מה שאתה אומר זה נכון, אז זה לא חוקי. העובד יכול לתבוע את המעסיק ולקבל יותר משכר המינימום בהרבה וייתכן שיופעלו סנקציות מצד המדינה על העובד - קנס או מאסר (היו תקדימים בעבר, גם של מאסר). זה לא משנה אם העובד מסכים לקבל שכר נמוך משכר המינימום - הוא עדיין יכול לתבוע. אז מה שאפשר לעשות זה שהמלצר, בסוף החודש, יחלק את השכר שלו בשעות העבודה שלו - ואם התוצאה שהתקבלה היא מתחת ל-19.95 אז שידרוש מהמעסיק לתת לו את ההפרש, ואם המעסיק מסרב שהמלצר ייאים בתביעה, ואם המעסיק ממשיך לסרב (או מפטר את העובד) שיתבע ויקבל פי פיצוי הרבה יותר גדול מההשלמה לשכר מינימום (וההליך פה הוא יחסית מהיר, זה לא נגרר שנים וזה לא דורש שכירת עורך דין).

פורסם

ותשלם טיפ לעובד בתחנת דלק..

לידיעתך אם אתה לא ממלא בתדלוק עצמי אתה משלם על הדלק עוד קצת בכלל השירות אז...

פורסם

להפך.

אם אתה מתדלק בשירות עצמי אתה מקבל הנחה.

פורסם

אתם אומרים אותו דבר, במילים שונות.

פורסם

אתם אומרים אותו דבר, במילים שונות.

אתם אומרים במילים שונות, אותו דבר.

פורסם

חחח, כל כמה חודשים מישהו פותח את התראד על הטיפים, והכל חוזר על עצמו. מתווכחים מתווכחים, מישהו שם באמצע את הדיאלוג של טרנטינו מכלבי אשמורת שמסכם את הכל, אף אחד לא טורח לקרוא אותו, ועולם כמנהגו נוהג.

כן, אנשים שמים טיפים כי החברה קבעה ששמים טיפים.

כן, אין לזה באמת היום שום משמעות מעשית - זה לא באמת בשביל לקבל שרות יותר טוב.

הלאה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים