עבור לתוכן

איך מתכוננים לבגרות בהיסטוריה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

אני חייב את עזרתכם

איך מתכוננים לבגרות בהיסטוריה( שתאריך ביום רביעי לכיתות י.)

איך מתכוננים למבחן כזה גדול שיש עליו המון חומר ללמוד ולזוכר בעל פה.

אני ממש חייב את עזרתכם, יש לי רק את יום ראשון, שני ושלישי ללמוד!. אני מצטער על זה שלא למדתי לפי זה, אבל ככה יצא ואני דפוק, אני יודע.

יש לי סיכוי להצליח במבחן, בבקשה תגידו לי שכן. ואיך מתמודדים עם כל החומר הזא!!??

:-[ :-[ :'(

פורסם

מבין אותך, גם לי יש בחינה קשה עם המון חומר קריאה לא מעניין, גם סוג של היסטוריה (בחינה בכלכלת ישראל, רק ששם יש הרבה יותר מספרים לזכור).

מה שצריך לעשות, אם יש לך זמן, זה לקרוא פעם אחת את כל החומר מההתחלה עד הסוף. אחרי זה לקרוא את החומר, להמציא שאלות תוך כדי הקריאה בראש ולענות עליהן. למשל (סתם משהו שאני ממציא) - אתה קורא על הסיבות לפרוץ מלחמת העולם הראשונה ויש לך פירוט של 4 סיבות עיקריות עם פירוט. אתה חושב על שאלה שיכולה להיות בבחינה - "מנה את הסיבות שהביאו לפרוץ מלחמת העולם הראשונה ופרט בקצרה", ואתה מנסח תשובה "הסיבות שהביאו לפרוץ מלחמת העולם הראשונה הם..(הסיבות שכתובות לך בחומר". דרך נוספת טובה היא לקרוא את זה לאט ולהפנים את זה. אבל בשורה התחתונה צריך לקרוא את זה הרבה פעמים, ככה שתבוא לבחינה וישאלו אותך שאלה שאת התשובה לה כבר קראת 4-5 פעמים אתה תוכל לשלוף משהו בכיוון מהזכרון (או אפילו תשובה מלאה). מקסימום יש מועד ב'. ואל תשכח שיש "תפוקה שולית יורדת" - כלומר אם אתה לומד נגיד 15 שעות תקבל 60, ואם אתה לומד 30 שעות תקבל 80. ואם מישהו לומד 50 שעות הוא יקבל 95 ואם מישהו לומד 100 שעות הוא יקבל 100. המדד של "נקודה במבחן לשעת לימוד" יורד ככל שאתה לומד יותר (למדת 10 שעות וקיבלת 50 - 5 נקודות לשעת לימוד. למדת 20 שעות וקיבלת 70 - 3.5 נקודות לשעת לימוד). אז עכשיו כל שעה שאתה לומד יותר אתה משפר משמעותית את מצבך, אז צא מהמחשב ולך ללמוד. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התמיכה חבר, אבל באמת אני על המחשב המון זמן ולא יכול בלעדיו, אני חייב לעשות משהו בעניין.

ביום ראשון, כאילו כבר היום, אני ממש ממש יחרוש על החומר, אני ישב בערך חמש שעות עכשיו כל יום, ויקרא את החומר(איזה 70-80 עמודים). באסה :-\

פורסם

הבחינה ביום חמישי..

פורסם

אין הרבה מדי שיטות ללמוד זה פשוט לשבת ולחרוש אני הייתי משתמש במיקודית

פורסם

:( גם לי יש, מלא חומר באמת, כמה קיבלת במגן תגיד?

ובהצלחה לכל מי שייגש.

פורסם

לא יודע אני בקושי בבצפר מחר נלך נבדוק אבל זה לא משהו טוב בוא נגיד ככה

פורסם

אל תכוון גבוה מדי, זה בסה"כ היסטוריה :silly:

היסטוריה א למען האמת זה ממש משעמם (כמה אפשר לדבר על דפוסים כאלה וכאלה)

אגב, אם אתה באמת בבעיה אתה יכול להמר על חלק מהנושאים

פורסם

לערוץ ההיסטוריה יש לוח שידורים מיוחד בימים אלו, בדיוק בשביל הבגרויות... מומלץ בחום.

פורסם

ד"א בהצלחה לכולם מחר בבגרות במת' :yelclap:

פורסם

לזה נפתח מחר בבוקר דיון נפרד (:

פורסם

רגע, אתם כיתה י' ?

כי גם לי יש בגרות מחר ביום שני, במתמטיקה, ויום חמישי בהיסטוריה,

בחרנו את הפרק השני (אם אני זוכר נכון), אם אתם רוצים אני יכול לעלות

לכאן סיכום של כול החומר שהכנתי, אבל אל תסמכו עליי ואני ממליץ מאוד

להיסתמך על ספרים מאשר ממה שרשמתי אם מוצאים טעות.

פורסם
  • מחבר

אני כיתה י, כן.

חכו, באיזה יום המבחן, רביעי או חמישי?

כל השבוע אני לא בבית ספר עכשיו בגלל שיש יום חופש לפני בגרות.

ממתמטיקה אני לא דואג, יש לי שם 100 עגול,

פורסם

היסטוריה חמישי, מתמ' מחר.

מתמ' מחר!??!? בלעט :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים