עבור לתוכן

בעיית מסך

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זהו, בסופו של יום קניתי כרטיס חדש וכל הבעיות נעלמו כלא היו.

לכרטיס החדש יש צלעות קירור ולא מאוורר, לפי בדיקה קצרה הטמפ' של הכרטיס החדש היא באיזור ה-70 מעלות. האם זה תקין או שאני שורף את הכרטיס החדש?

פורסם

איזה כרטיס זה?

פורסם
  • מחבר

8400GS

פורסם

70 מעלות במנוחה? גבוה מדי.

איך מסודרת הסירקולציה במארז? (כמה מאווררים, איפה הם מסודרים, באיזו צורה הם דוחפים אויר, הדגם שלהם).

אם הצלעות קירור של הכרטיס מתאימות לזה, שקול להוסיף עליהם מאוורר.

פורסם
  • מחבר

יש רק מאוורר על לוח האם, אחד בספק כוח וזה הכל. על כרטיס המסך יש צלעות קירור שאינן פונות לכיוון המאוורר הבודד של לוח האם.

למערי אני לא ממש מבין בנושא האלקטרוניקה, אין ממש מושג איך להתקין מאוורר נוסף (יש את המאוורר של הכרטיס הדפוק שאני יכול לחבר לכרטיס החדש).

מאיפה מתחילים? מאיפה מספקים חשמל למאוורר? איזה חוטים צריך?

פורסם

קונים מאוורר נורמאלי, שבא עם חיבור לספק כוח או לחיבור ה3PIN שעל לוח האם, מבריגים אותו (בזהירות) על צלעות הקיורר של הכרטיס מסך, וזהו.

אבל, לפני שעושים את זה, כדאי לשים לפחות מאוורר אחד בחלק האחורי של המארז, במקום המיועד לכך, מוציא אויר, ואחד בחלק הקדמי, במקום המיועד, מכניס אויר. דגמי מאווררים בש בפורום אוברקלוקינג וקירור, אם לא תמצא שם דגם מומלץ בעזרת החיפוש.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי. :)

קניתי שני מאווררים פשוטים וארכיב אותם מאוחר יותר כך שהמאוורר הקדמי יכניס אוויר והאחורי יוציא אותו החוצה. זו הקונפיגורציה הנכונה?

בינתיים המארז נשאר פתוח בכדי שכל הרכיבים יתקררו טוב יותר. נכון לעכשיו, כאשר המארז פתוח, טמפ' הכרטיס עומדת על 64 מעלות. זה כבר בטווח סביר?

פורסם

כן ככה זה אמור ליהיות, הקידמי מכניס האחורי מוציא. (המדבקה של המאוורר הקידמי פונה לפנים המארז והמאוורר האחורי באותו הכיוון)

לדעתי 5-10 מעלות פחות יהיו סבירים לכרטיס הזה שמקורר פסיבית.

פורסם
  • מחבר

אני בספק אם הירידה בטמפ' תהיה כ"כ גדולה אבל בכל מקרה תוספת המאווררים דרושה.

אם מישהו סגור לגבי טווח הטמפ' הרצוי לכרטיס הזה (8400GS) בזמן עבודה (משחקים) אשמח לדעת.

תודה. :)

פורסם
  • מחבר

טוב, נשברתי.

חזרתי חזרה לחנות והחלפתי את ה-8400GS בכרטיס 8600GT עם מאוורר טוב וצלעות קירור מסביבו. כעת הטמפ' עומדת על 52 מעלות

ונראה שהכל רץ מצויין.

תודה על כל העזרה חברים. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים