עבור לתוכן

בעיית מסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

הבעיה עלתה בפעם הראשונה היום והנה המצב: שיחקתי במחשב כאשר לפתע המסך קפא ובעקבותיו כל המחשב כולו. נאלצתי לעשות איתחול ידני ומשם והלאה אותו הדבר קרה כל כמה דקות של עבודה (בין אם במשחק או סתם בדסקטופ). מעבר לקפיאת המסך הופיעו כל מיני סימנים מוזרים על המסך שנראו כך (הטישטוש בצד ימין מטעמי פרטיות):

badscreen-1-1.jpg

יש לי כרטיס מסך ג'יפורס 6600 וניסיתי לעדכן את הדרייברים אך זה לא עזר. כעת לאחר כיבוי טוטאלי של המחשב זה לא קורה אך אני חושש שזה יקרה שוב או שאפילו יש בעיה עם כרטיס המסך עצמו. יש לציין שלא התקנתי או ביצעתי שינוי כלשהו במחשב בתקופה האחרונה למעט התקנת פיירפוקס 3.

אשמח לשמוע את דעתם ועצתם של מביני דבר בנושא. תודה מראש. :)

פורסם

מה הטמפ' של הכרטיס ?

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה המהירה. :)

אחת האופציות שעלו לי בראש היה עניין הטמפ' אך אין לי כלי שיכול לעזור לי לבדוק את זה (אם יש כלי מובנה כזה אשמח לשמוע עליו).

מצד שני שום דבר לא השתנה בסביבת העבודה של המחשב וגם בימים חמים יותר זה לא קרה, מדוע זה קרה דווקא עכשיו? ואם טמפ' זו הבעיה אז מדוע זה לא חזר על עצמו גם כעת כאשר המחשב כבר עובד באופן רצוף?

פורסם

בדוק בעזרת אוורסט \ PC WIZARD.

פורסם
  • מחבר

זה קרה שוב במהלך משחק, הפעם מדדתי את טמפרטורת כרטיס המסך ממש ולפי PC Wizard היא 67 מעלות. זה תקין?

בכל מקרה הפעם הצלחתי לקרוא קצת מהודעת השגיאה שקפצה והיה שם משהו בקשר לזה שמנהל התקני התצוגה הפסיק לעבוד ועוד משהו בקשר ל-nv4_dsp. מבדיקה קצרה שעשיתי באינטרנט אחד הפתרונות שהוצעו היה לעדכן את הדרייברים אבל את זה כאמור כבר עשיתי וזה עדיין לא עוזר.

רעיונות נוספים?

פורסם

תבדוק שהמאוורר של הכרטיס פועל כשורה.

פורסם

הבעייה נגרמת בגלל הדריורים של הכרטיס מסך.

מחק את הקיימים בעזרת DRIVER CLEANER PRO ועדכן לחדשים ביותר. אם עדיין יש קריסות, מחק את החדשים שוב בעזרת DRIVER CLEANER והתקן גירסה ישנה יותר.

פורסם
  • מחבר

המאוורר עובד באופן תקין.

אני אבדוק את DRIVER CLEANER PRO, תודה.

נ.ב.

האם הטמפ' שהצגתי קודם תקינות?

פורסם
  • מחבר

Bיסיתי להסיר, להתקין מחדש, לא עזר.

הסרתי, התקנתי ישן יותר וגם זה לא עזר, עדיין אותן הפרעות, המסך מבצע מעין איתחול כל שתי דקות לערך (כמו כאשר משנים רזולוציה - נעלם וחוזר).

אני מתחיל לדאוג, יש רעיונות נוספפיםים?

פורסם

להתקין את הכ.מסך במחשב אחר

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי מחשב זמין אחר להתקין בו את כרטיס המסך וכרטיס מסך חלופי שהבאתי לא היה תואם (אצלי PCI Express והוא היה AGP).

עד אתמול הבעיה הלכה והחריפה והיום פירקתי את כרטיס המסך, ניקיתי קצת מתוך מחשבה שאולי מדובר בבעיה של חיבורים רופפים, ליכלוך או מגע כזה או אחר. חיברתי את הכרטיס ו... זהו, נגמר. הפעם כבר התחלתי לקבל מסכים כחולים, שלג בזמן הפעלת הביוס והפרעות (קווים ירוקים לאורך המסך) גם במסך הטעינה של מערכת ההפעלה (בשלב של הצגת הלוגו והריבועים הכחולים שרצים מתחתיו. לא הצלחתי לעבור את המסך הזה.

עכשיו אני לא מצליח כלל להעלות את מערכת ההפעלה. האם זה אומר בודאות שהבעיה נעוצה בחומרה? ייתכן שהלך כרטיס המסך?

אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי חוות דעת לפני שאלך ואתרום חלק מכספי לטכנאי. :'(

פורסם

כנראה שזה בעייה בכרטיס מסך.

בכל אופן הכי טוב שתנסה לקחת ממישהו כרטיס מסך תואם, רק להרכיב לשנייה.

פורסם

ככל הנראה הכרטיס מסך נפח את נשמתו האחרונה... ז"ל.

יש כרטיס מובנה על הלוח? אם לא, רק להשיג כרטיס מסך אחר \ מחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

מחשב אחר זה קצת מוגזם... :lol:

בכל מקרה אני מודה לכולם על התגובות המהירות, עזרתם לי מאוד.

שאלה אחרונה: הכרטיס הנוכחי המקולקל הוא PCI Express, האם AGP לא יתאים? אני חייב להחליף ב-PCI Express אחר?

פורסם

לא AGP לא יתאים ..

PCI EXPRESS ו AGP שני דברים שונים ...

אתה צריך PCI EXPRESS שיהיה בלוח M השני ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים