עבור לתוכן

התיעצות ומספר שאלות לסבלניים + המלצה למפרט משחקים ב-5000.

Featured Replies

פורסם

היי!

אני מתכנן לקנות מחשב החודש, למשחקים, אינטרנט, הורדות, סרטים וכו', בתקציב של 5000 ש"ח.

לפני שאני מקבל המלצות ומפרטים, ברצוני להבין קצת יותר באופן בסיסי, ואני אצטרך את עזרתכם במספר תשובות לשאלות שלי..:

1. 4 ליבות או 2 ליבות? - אני מתכנן לקנות מחשב ל4-5 שנים לפחות.. ראיתי פה הרבה המלצות ל2 ליבות מכיוון שרוב המשחקים לא עובדים עדיין עם 4 ליבות. והשאלה היא לכמה זמן זה ימשך. האם יכול לקרות מצב שעוד שנתיים המחשב שלי יצטרך 4 ליבות? אני צריך הסבר קצת יותר לעומק פה אם אפשר.

2. כאשר ממליצים לסוג מפרט כמו: משחקים או עבודה משרדית או תכנות נגיד, איפה ההבדלים הרציניים במפרטים? ואילו מפרטים שונים יש עוד חוץ מהדוגמאות שהבאתי?

3. אמנם זה לא קשור למפרטים אך לא רציתי לחלק את הדיון ל2, אז אם תוכלו לענות גם על זה, אני אשמח - ווינדוס XP או ויסטה? ממה שהבנתי ויסטה מכביד מאוד על המחשב.. השאלה זה עד כמה הוא אפקטיבי לעומת הXP..?

4. אם אפשר לקבל מפרט (עם הסבר על כל חלק והסיבה שהוא הומלץ), זה מאוד מאוד יעזור לי.

תקציב- כ-5000 ש"ח פחות או יותר, לא קריטי. למשחקים, אינטרנט, הורדות וסרטים.

תודה רבה מראש לעוזרים!

פורסם

1) כשרוב המשחקים יתחילו לתמוך ב4 ליבות לא ידוע מתי זה יקרה, כנראה בשנה-שנתיים הבאות.

הסיבה שאנחנו לא מציעים מעבד 4 ליבות למשחקים משום שכשמשחקים יתחילו לתמוך במעבד 4 ליבות, הם יצטרכו מעבדים יותר חזקים ממה שיש היום, ככה שלפי דעתי אם תקח מעבד 2 ליבות זה יספיק ל3-4 שנים הבאות, ואם אתה תרצה שמשחקים יפעלו לך בצורה מקסימאלית במשך 5 שנים, אתה תצטרך לשדרג כרטיס מסך פעם אחת (כל שנה וחצי-שנתיים וחצי).

2) ההבדלים במפרט באים לידי ביטוי בסוג השימוש. לכל שימוש כמו משחקים, סתם עבודה משרדית או תוכנות כבדות כמו תוכנות רינדור, יש מפרט שונה.

לדוגמא, למשחקים צריך מפרט עם כרטיס מסך חזק ומעבד חזק, למי שרוצה סתם מחשב לעבודה הוא יכול לקנות מחשב ללא רכיבים חזקים במיוחד, שכן לא יהיה לו צורך בהם ולמי שרוצה מחשב כדי לעבוד על תוכנות כבדות, צריך כרטיס מסך מיוחד ומעבד 4 ליבות, שכן רוב התוכנות יודעות לנצל את כולן.

3) לגבי XP וויסטה, זה תלוי לגמרי בך. כן ויסטה יותר כבדה אבל היא תומכת ב DX10 והמחשב שלך יוכל להתמודד איתה בצורה חלקה , אם זה לא מעניין אותך התמיכה הזאת, אתה מוזמן לקחת XP משום שאין הבדל גדול בין DX10 ל DX9.

4) כדי שאבנה לך מפרט כמה שיותר מתאים, אני צריך שתגיד לי אם אתה מתכנן OC, האם אתה צריך ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, רמקולים וכדומה) והאם אתה רוצה גם מסך ואם כן איזה רחב או רגיל, וכמו כן גודל (19", 20", 22"....).

אם כבר יש לך מסך, תגיד לי מה גודלו.

פורסם
  • מחבר

1) כשרוב המשחקים יתחילו לתמוך ב4 ליבות לא ידוע מתי זה יקרה, כנראה בשנה-שנתיים הבאות.

הסיבה שאנחנו לא מציעים מעבד 4 ליבות למשחקים משום שכשמשחקים יתחילו לתמוך במעבד 4 ליבות, הם יצטרכו מעבדים יותר חזקים ממה שיש היום, ככה שלפידעתי אם תקח מעבד 2 ליבות זה יספיק ל3-4 שנים הבאות, ואם אתה תרצה שמשחקים יפעלו לך בצורה מקסימאלית במשך 5 שנים, אתה תצטרך לשדרג כרטיס מסך פעם אחת (כל שנה וחצי-שנתיים וחצי).

2) ההבדלים במפרט באים לידי ביטוי בסוג השימוש. לכל שימוש כמו משחקים, סתם עבודה משרדית או תוכנות כבדות כמו תוכנות רינדור, יש מפרט שונה.

לדוגמא, למשחקים צריך מפרט עם כרטיס מסך חזק ומעבד חזק, למי שרוצה סתם מחשב לעבודה הוא יכול לקנות מחשב ללא רכיבים חזקים במיוחד, שכן לא יהיה לו צורך בהם ולמי שרוצה מחשב כדי לעבוד על תוכנות כבדות, צריך כרטיס מסך מיוחד ומעבד 4 ליבות, שכן רוב התוכנות יודעות לנצל את כולן.

3) לגבי XP וויסטה, זה תלוי לגמרי בך. כן ויסטה יותר כבדה אבל היא תומכת ב DX10 והמחשב שלך יוכל להתמודד איתה בצורה חלקה , אם זה לא מעניין אותך התמיכה הזאת, אתה מוזמן לקחת XP משום שאין הבדל גדול בין DX10 ל DX9.

4) כדי שאבנה לך מפרט כמה שיותר מתאים, אני צריך שתגיד לי אם אתה מתכנן OC, האם אתה צריך ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, רמקולים וכדומה) והאם אתה רוצה גם מסך ואם כן איזה רחב או רגיל, וכמו כן גודל (19", 20", 22"....).

אם כבר יש לך מסך, תגיד לי מה גודלו.

1. אוקי, אז 2 ליבות זה מספיק אם כך.

3. מהו DX10 ומה ההבדלים בין 9 ל-10?

4. קודם כל מהו OC?

ואני אפרט על המפרט -

מקלדת רגילה ונוחה (ממוצעת)

עכבר אופטי טוב (לא יותר מ100 ש"ח)

רמקולים טובים עם יציאות מקדימה (עד 200 ש"ח בערך)

מצלמת מחשב + מיקרופון, לא יקרים מדי אבל שיהיו ממוצעים - טובים.

מסך 19-20 אינצ' (אין מקום ליותר), רחב, שלא יפגע בעיניים לאורך זמן מן הסתם, בכ-1000 עד 1500 ש"ח.

ומפרט לחלקי מחשב (עד 5000 ש"ח בערך) בשביל משחקים, סרטים, הורדות, אינטרנט וכו'.

פורסם

DX10 פשוט מוסיף טיפה יופי למשחק, יותר אפשרויות גרפיקה. אני לא ארחיב משום שזה יקח לי שנים לכתוב. זה לא משהו קריטי.

OC זה כשאתה לוקח רכיב לדוגמא מעבד, וממהיר אותו. כלומר עושה שהוא יעבוד יותר מהר. לדוגמא אני לוקח מעבד עם 3 ג'יגהרץ, אני ממהיר אותו ל 3.6 ככה הוא עובד יותר מהר, אבל מה? הוא מתחמם יותר ויש צורך בקירור חזק יותר והאחריות פגה.

לפי מה שאני רואה...אתה לא תעשה חחח

הנה המפרט שהכנתי, לגבי מקלדת ועכבר זה טעם אישי, אני ממליץ לך ללכת לחנות ולנסות מספר מקלדות ועכברים ותבחר מה שנוח לך.

לגבי מסך, 20" ו22" רחב עולים בערך אותו דבר, ככה שתמדוד טוב טוב אם אתה יכול להכניס 22" אם אתה לא יכול להכניס 22", אני ממליץ לך לפתוח נושא חדש בפורום המתאים (תצוגה וגראפיקה) שם הם יעזרו לך לבחור את המסך הכי טוב.

הנה מפרט ללא מסך וציוד היקפי, אם מסך 22" יכנס לך, אני ממליץ לך ללכת על המסך הבא- http://tms.co.il/product/5549

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

כמות: 1 - מחיר: ₪902

לוח אם:

Gigabyte GA-P35-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ₪461

מארז:

ANTEC SONATA III 500W

כמות: 1 - מחיר: ₪628

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ

כמות: 1 - מחיר: ₪433

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 500GB Sata II 32MB

כמות: 1 - מחיר: ₪367

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ₪1072

כונן אופטי:

LG H55NK DVD-RW Dual Layer X20 SuperMulti Black

כמות: 1 - מחיר: ₪125

סה"כ: ₪3988

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪3909

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/ugrftxcm

אז מה יש לנו פה- מעבד כפול ליבה משתלם וחזק במיוחד, כנ"ל לגבי כרטיס המסך כרטיס מעולה, 500 ג'יגה הארד דיסק, 4 ג'יגה זיכרון שהכל יעבוד לך מאוד מהר

לוח אם מעולה מארז וספק מצויינים.

פורסם

גם אני נמצא באותה התלבטות לגבי המעבד.

התקציב שלי הוא גם 4,500 - 5,000.

הסיבה שאנחנו לא מציעים מעבד 4 ליבות למשחקים משום שכשמשחקים יתחילו לתמוך במעבד 4 ליבות, הם יצטרכו מעבדים יותר חזקים ממה שיש היום, ככה שלפי דעתי אם תקח מעבד 2 ליבות זה יספיק ל3-4 שנים הבאות, ואם אתה תרצה שמשחקים יפעלו לך בצורה מקסימאלית במשך 5 שנים, אתה תצטרך לשדרג כרטיס מסך פעם אחת (כל שנה וחצי-שנתיים וחצי).

אוקיי, עכשיו אני מתחיל להבין.

מה שאתה אומר בעצם שכשיבוא הזמן שהמשחקים יתמכו ב-4 ליבות, המעבדים של היום יחשבו לחלשים לאותו זמן (4-5 שנים~?)

עכשיו, לאור עובדה זאת רציתי לשאול אם זה נכון גם לגבי מעבד Q9450 של היום ואני מאמין שבעתיד כשצריך הוא יעבור OC

כך שהוא לא יהיה חלש בצורה משמעותית, עד כמה טענה זאת נכונה?

אם הכנסו כבר את נושא ה-OC רציתי לדעת איזה מעבד 4 ליבות הכי מומלץ לתהליך זה

והאם הביצועים שלו לאחר OC יעלו על ביצועים של מעבדים אחרים(כולל Q9450)

בקיצור, איזה מעבד הכי מומלץ לרכוש היום, במחשבה לגבי לעתיד.

(אשמח לראות מפרט)

פורסם

Q9450 הוא מעבד לא משתלם בכלל, וחשיבה על העתיד...אין כזה דבר לצערי.

אחרי מספר שנים בין אם זה מעבד דואל או קוואד זמנם יעבור, ככה שאם אתה לוקח מעבד, אתה לוקח מעבד שהוא הכי משתלם מבחינת ביצועים/מחיר בהווה.

מעבד שהוא טוב לOC הוא Q9300 אבל אם אתה חושב שבעתיד תוכל להמהיר אותו והוא יהיה כמו חדש, אתה טועה. משום שטכנולוגיה כל הזמן משתנה ככה שגם אם תמהיר אותו הוא לא יספיק למשחקים בעוד 5-6 שנים. זה כמו שתשווה מעבד פנטים D שיש לו שתי ליבה שפועלות באותה המהירות כמו מעבד C2D, אומנם מהירות זהה אבל טכנולוגיה אחרת והרבה יותר טובה. כעיקרון אין אף אחד שיוכל לענות על השאלה, ככה שאל תתפוס אותי במילה.

אני מציע לך ללכת על E8400 ולסגור את העניין. משום שנכון להיום לא משתלם ולא הגיוני לקנות מעבד מרובע ליבה אם המטרה היא משחקים.

אם אתה רוצה שארכיב מפרט, ציין את כל הדברים שבקשתי מפותח הת'ארד לציין. משום שזה נחשב להספמה אתה יכול לפתוח ת'ארד חדש.

פורסם

אוקיי.

עלתה בי מחשבה קצת שונה,

אם מעבדי 4 ליבות לא משלתמים להיום ולעתיד אז למתי הם כן?

נכון, הטכנולוגיה משתנה כל הזמן.. אז מה זה אומר לגבי ה-DUAL?

לפי מה שאמרת מעבדי ה-4 ליבות של היום לא יהיו חזקים מספיק לעתיד.

אז איך אתה ממליץ לי לקנות DUAL...? בעתיד הם יחשבו מתים לגמרי ושוב אני אצטרך לשדרג\לקנות מחשב חדש.. מדובר פה על 4-6 שנים =\

אז מה שהבנתי:

לשימוש בהווה ולתווח של 2-3 שנים עדיף E8400

4 ליבות לא משתלם להיום וגם לא לתווח של 4-6 שנים, בגלל השינויים הטכנולוגיים בעתיד זה, כך שאין כזה דבר חשיבה על העתיד.

השאלה שלי היא מה יתפקד יותר טוב בעתיד, DUAL או QUAD?

(בעתיד:5-6 שנים בערך, והאם כדאי לקנות מחשב לתווח כזה או עדיף לתווח קצר יותר בגלל השינויים הטכנולוגיים המהירים)

פורסם

למשחקים-דואל.

לתוכנה כבדות כמו תוכנות רינדור- קוואד.

אתה מבין, היום יש דואל, אחריו יהיה קוואד וא"כ כנראה יהיה גם אוקטו (8 ליבות).

כשעוד היה את הפנטיום 4 אינטל הבינו שהם לא יכולים להמשיך ככה, הם לא יכולים לפתח ליבה אחת כאשר המהירות שלה יותר ויותר גבוהה- גם בגלל שתוכנות כבר דורשות מעבדים חזקים בהרבה וגם בגלל התחממות יתר.

לכן החליטו לשנות גישה- טובים השתיים מן האחד. הם ניסו לעשות מעבד עם 2 ליבות פנטיום וקראו לו פנטיום D. כשאינטל ראו שזה עבד ויש שיפור מסויים, התהילה של פנטים D הייתה מאוד קצרה וישר עברו לקונרו (הסדרה הראשונה של C2D).

אני אביא לך דוגמא, תחפש פה באתר היה איזה נושא או כתבה לא זוכר, שבה אינטל הציגו את מעבדי הנהאלם שלהם, יותר נכון הציגו מעבד אחד 4 ליבות שבפועל בדיוק כמו Q9450, הם בחנו את שניהם עם תוכנה והתגלה כי למרות המהירויות הזהות של שני המעבדים, הנהאלם (זה שימכר שנה הבאה) הוא הרבה, הרבה יותר טוב בגלל שהוא מיוצר בתהליך טיפה שונה.

ככה שגם אם יהיה לך מרובע ליבות ועשית לו אוברקלוק נגיד ל 3 ג'יגהרץ, בעוד 4-5 שנים יצא מרובע ליבות שמהירותו 1.8 גי'גהרץ והוא יהיה חזק ממרובע הליבות שעשית לו אובר.

כל חצי שנה יוצאים עוד ועוד מעבדים חזקים, ככה שלחשוב על העתיד אתה לא יכול ( חוץ מעניין של שידרוגים עתדיים...).

פורסם

הבנתי =]

תודה רבה שהסברת, ענית והכי חשוב פתרת התלבטות נוספת.. =)

אני אלך על E8400 =]

שוב תודה.

פורסם

תתחדש. :xyxthumbs:

פורסם

לדעתי לא צריך יותר מי זה למשחקים וביכלל להכל :xyxthumbs:

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8200 2.66Ghz Penryn BOX

כמות: 1 - מחיר: ¤819

קירור למעבד:

Evercool Buffalo 10CM Cupper / HeatPipes S775

כמות: 1 - מחיר: ¤90

לוח אם:

Gigabyte GA-EP35-DS3

כמות: 1 - מחיר: ¤514

מארז:

Tagan Monolize II 250mm Side Fan Black Rubber Coating

כמות: 1 - מחיר: ¤255

ספק כוח:

FSP Blue Storm II 400W Satax4 PCI-Ex2 A.PFC Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤267

זיכרון:

G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK

כמות: 1 - מחיר: ¤286

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 500GB Sata II 32MB

כמות: 1 - מחיר: ¤367

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤1072

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤135

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

כמות: 1 - מחיר: ¤0

משלוחים - הזמנות דרך האתר, נא לבחור משלוח בתהליך ההזמנה:

שליחת מחשב עד 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח

כמות: 1 - מחיר: ¤45

סה"כ: ¤3855

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤3778

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/se89x26r

פורסם

^ מעבד לא משתלם (אם כבר E7200), קירור בזבזני משום שהוא לא עושה OC, לוח אם גם כן עדיף DS3L, מארז וספק לא משו הספק לא יחזיק (בעקר שדרוגים עתדיים), ושמת 2 ג'יגה זיכרון ב2 סטיקים, דבר שתופס סתם סלוטים, וסימנת שיעשו לו המהרה....הוא אמר שהוא רוצה המהרה?

לסיכום- מפרט לא הכי משתלם.

פורסם
  • מחבר

DX10 פשוט מוסיף טיפה יופי למשחק, יותר אפשרויות גרפיקה. אני לא ארחיב משום שזה יקח לי שנים לכתוב. זה לא משהו קריטי.

OC זה כשאתה לוקח רכיב לדוגמא מעבד, וממהיר אותו. כלומר עושה שהוא יעבוד יותר מהר. לדוגמא אני לוקח מעבד עם 3 ג'יגהרץ, אני ממהיר אותו ל 3.6 ככה הוא עובד יותר מהר, אבל מה? הוא מתחמם יותר ויש צורך בקירור חזק יותר והאחריות פגה.

לפי מה שאני רואה...אתה לא תעשה חחח

הנה המפרט שהכנתי, לגבי מקלדת ועכבר זה טעם אישי, אני ממליץ לך ללכת לחנות ולנסות מספר מקלדות ועכברים ותבחר מה שנוח לך.

לגבי מסך, 20" ו22" רחב עולים בערך אותו דבר, ככה שתמדוד טוב טוב אם אתה יכול להכניס 22" אם אתה לא יכול להכניס 22", אני ממליץ לך לפתוח נושא חדש בפורום המתאים (תצוגה וגראפיקה) שם הם יעזרו לך לבחור את המסך הכי טוב.

....

...

אוקי הבנתי, ואם אני ארצה להוסיף OC?

ואגב ראיתי בדיון אחר, מפרט יותר טוב ויותר יקר טיפה..

תוכל להסביר לי מה ההבדלים בין המפרט שלך לזה של RONIB (לא הראשון) - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=342226.0

מבחינת איכויות בעיקר.

פורסם

הוא רצה מרובע ליבה אז הבאנו לו מסיבות אישיות שלו כנראה.

הביאו לו מפרט ללא ציוד היקפי וללא מסך, ככה שאם היית מבקש מפרט נגיד ב 6 אלף, הייתי מציע לך מפרט כמעט זהה.

OC אתה לא יכול להוסיף, זה אתה עושה בעצמך או לחילופין חנות TMS עושה OC קטן בחינם.

אם אתה רוצה לעשות או שהם יעשו לך, קח קירור למעבד טוניק/אינפיניטי. הם כבר ידעו על המ אני מדבר שניהם עולים בערך 200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

הוא רצה מרובע ליבה אז הבאנו לו מסיבות אישיות שלו כנראה.

הביאו לו מפרט ללא ציוד היקפי וללא מסך, ככה שאם היית מבקש מפרט נגיד ב 6 אלף, הייתי מציע לך מפרט כמעט זהה.

OC אתה לא יכול להוסיף, זה אתה עושה בעצמך או לחילופין חנות TMS עושה OC קטן בחינם.

אם אתה רוצה לעשות או שהם יעשו לך, קח קירור למעבד טוניק/אינפיניטי. הם כבר ידעו על המ אני מדבר שניהם עולים בערך 200 ש"ח.

אוקי הבנתי, תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים