עבור לתוכן

נייד או נייח? התלבטות

Featured Replies

פורסם

שלום,

הפורום הזה נראה לי הכי מתאים לדיון אז פתחתי פה.

אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל יש לי התלבטות ענקית: נייד או נייח?

אני תקוע עם מחשב ישן וחלש מאוד שהמשחק היחיד שאני יכול לשחק בו הוא UT04 ועוד בDEMO.

אני רוצה מחשב חזק למשחקים וגם שיהייה נוח ללימודים (נייד), אני מתחיל השנה לימודי מדעי המחשב ונראה לי שאני חייב מחשב נייד.

חשבתי על זה שאם אני קונה מחשב נייד ב7K הוא לא מתקרב לביצועים של נייח ב3K וזאת הבעיה הגדולה...

אני רוצה שהוא יהייה גם למשחקים חדשים.

אם למישהו יש פיתרון יצירתי? אני אשמח, תודה.

פורסם

נייד יד שניה ב-1000 שקל ובשאר הכסף מחשב נייח איכותי.

פורסם
  • מחבר

נייד יד שניה ב-1000 שקל ובשאר הכסף מחשב נייח איכותי.

תודה קודם כל על התגובה המהירה.

חשבתי בדיוק כמוך, לקנות נייד זול ובשאר נייח. השאלה אם נייד בסכומים האלה יעמוד בעומס של התוכנות שדרושות בלימודי התואר? לאחי יש לו נייד של LG שעלה 7K והוא מתקשה עם התוכנות שהוא משתמש בהן.

שמתי לב שהניידים בארה"ב מאוד זולים, אם אני קונה ישירות משם או ששולחים לי משם (אני מכיר כמה שנמצאים שם כרגע) תהייה בעיה עם המכס?

פורסם

תראה, במחשב נייד אתה משלם יותר ומקבל פחות. למחשב נייד יש שני יתרונות: א. ניידות. ב. מקום. אם תגור במעונות אז בהחלט יש טעם לשקול מחשב נייד איכותי. אם תגור בבית ויש לך מקום קנה מחשב נייח איכותי. אם אתה תגור בבית ועדיין תצטרך מחשב נייד הפיתרון הכי טוב, לדעתי, לרכוש שני מחשבים. תקנה מחשב נייח סביר עם מסך ב-4,000 ותקנה מחשב נייד פשוט ללימודים בשארית הכסף.

פורסם

אני מחזק. :xyxthumbs:

אין טעם לרכוש מחשב נייד יקר מאוד עבור משחקים (ובפחות מ 10000 שקל, אבל לך בכלל מה לחפש אם אתה מחפש נייד למשחקים).

באותו סכום (ולא יותר, אם לא אפילו פחות) תוכל לקנות גם נייד סביר וגם נייח טוב למשחקים+מסך.

נייח נחמד עולה היום כ 4K, עם מסך. משהו סביר שיריץ משחקים חדשים דיי טוב.

נייד נחמד עולה כ 4-6K, משהו סביר שאפילו יריץ משחקים ישנים בסדר.

סה"כ, כ 10000 שח.

ב 10000 שח אתה לא תמצא נייד שמתקרב לביצועים במשחקים של מחשב שתקנה ב 4K (אם תעשה קניה חכמה), שלא נדבר על זה שזה לא תענוג לשחק בנייד.

יש לי חבר שקנה נייד ב 12000 (לפני איזה שנתיים) בשביל משחקים (והבן אדם גיימר לא קטן) והוא לא טוב לזה, בלשון המעטה.

יש לו קונסולה, אבל אם לא הייתה לו כזו אני לא רואה מצב שבו הוא היה מסתפק נייד.

ובלי קשר לזה, בנוגע למשפט "נראה לי שאני חייב נייד":

לא רק שאתה לא חייב נייד, אתה גם לא צריך נייד וגם אם יהיה לך כזה היתרון שהוא יתן לך על נייח הוא פשוט אפסי.

אם אתה חושב שאתה תשתמש בלפטופ בשיעורים לצורך אחר מאשר גלישה באינטרנט במקום להקשיב לשיעור, אתה טועה.

אין שום צורך בלפטופ בשביל לימודים ריאליים, נקודה. עבור לימודים עיוניים זה נחמד, לא יותר מזה.

מעבר לזה שאין צורך, הוא גם לא שמיש. אני רוצה לראות את הבן אדם שמתחיל לסרטט גרפים, טבלאות ומשוואות (עם שורשים, מונה ומכנה, אינטגלרים ושאר ירקות) באמצע השיעור באמצעות מחשב. עד שתעשה את זה המורה יסיים את השיעור, גם אם אתה יחסית מיומן.

מדובר בחירטוט מוחלט, אני לא מבין למה כל בן אדם פתאום מחליט שהוא צריך לפטופ "בשביל הלימודים".

(אני מדבר בתור סטודנט להנדסת תעו"נ ובן אדם שבהחלט מבין במחשב בתור כלי עבודה ועזר לכל דבר שהוא עושה + בן אדם עם 2 חברים שלומדים מדעי המחשב+ חבר שלומד הנדסת מערכות מידע)

פורסם

:lol: בדיוק נזכרתי בצבא.

בצבא הייתי בחדר עם אחד שרכש מחשב נייד "לגיימרים" ב-8,000 ש"ח. משהו פיצוצי לאותה תקופה עם Geforce 6800, מסך 17 אינץ' ומעבד חזק. מחשב "הגיימרים" הזה שקל טון, קרע לסוללה את הצורה בשעה (בעבודה ב-Word) ובקושי הצליח להריץ את Oblivion על 800X600 בהגדרות בינוניות-נמוכות. אני באותה תקופה הייתי עם מחשב נייח מיושן עם אותו כרטיס מסך והצלחתי להריץ את Oblivion הרבה יותר טוב ממנו.

פורסם
  • מחבר

ואי, תודה רבה לכם על התגובות!

החלטתי ללכת על נייח איכותי וזהו, לא צריך נייד.

כמה אתם מעריכים שאני צריך להשקיע על מחשב + מסך (בלי שאר ציוד היקפי) שיהייה חזק ויחזיק איזה 3 שנים למשחקים? 7K מספיק?

פורסם

אין כזה דבר "יחזיק 3 שנים".

ב 7K אתה יכול לקנות מחשב מאוד חזק.

לטעמי אין טעם להשקיע כל כך הרבה, אתה תהנה מהמחשב באותה מידה גם אם תשקיע 2000 שקל פחות ותוכל להשקיע את ה 2000 האלה בשידרוג עוד שנתיים.

פורסם
  • מחבר

אין כזה דבר "יחזיק 3 שנים".

ב 7K אתה יכול לקנות מחשב מאוד חזק.

לטעמי אין טעם להשקיע כל כך הרבה, אתה תהנה מהמחשב באותה מידה גם אם תשקיע 2000 שקל פחות ותוכל להשקיע את ה 2000 האלה בשידרוג עוד שנתיים.

כבר שמעתי את הטיעון הזה...

הבעיה היא שאם אני מקצץ ב2000 אז בכל רכיב צריך לקצץ ואז אתה מקבל מפרט בינוני ואחרי השידרוג הוא ישאר בינוני.

לא עדיף לפחות שבתקופה הראשונה אני אהנה ממחשב איכותי וחזק?

פורסם

ממש לא.

א. ב-5000 תרכיב אחלה מפרט. לא מחשב בינוני ולא נעליים.

ב. נגיד היום תיקח כרטיס מסך חזק ב-2,000 ש"ח. עוד שנה יצא דור חדש של כרטיסי מסך והכרטיס המסך הבינוני באותו דור שיעלה בלחץ 1,000 ש"ח יהיה הרבה יותר חזק מכרטיס המסך שלך. ככה זה בתעשייה. אין כזה דבר מחשב להרבה שנים. תשקיע כסף בציוד הקפי שמחליפים פעם ב-5 - 6 שנים כמו מסך איכותי, עכבר איכותי, מקלדת, רמקולים וכדומה. זו השקעה חכמה להרבה שנים.

פורסם
  • מחבר

ממש לא.

א. ב-5000 תרכיב אחלה מפרט. לא מחשב בינוני ולא נעליים.

ב. נגיד היום תיקח כרטיס מסך חזק ב-2,000 ש"ח. עוד שנה יצא דור חדש של כרטיסי מסך והכרטיס המסך הבינוני באותו דור שיעלה בלחץ 1,000 ש"ח יהיה הרבה יותר חזק מכרטיס המסך שלך. ככה זה בתעשייה. אין כזה דבר מחשב להרבה שנים. תשקיע כסף בציוד הקפי שמחליפים פעם ב-5 - 6 שנים כמו מסך איכותי, עכבר איכותי, מקלדת, רמקולים וכדומה. זו השקעה חכמה להרבה שנים.

אתה יודע מה אוקי אני מקבל את הגישה הזאת.

אם כך תוכל להציע לי איך לחלק את ההשקעה בין המחשב למסך? בוא נגיד השקעה כללית של 6-7 K.

פורסם

כן.

קודם כל , תקנה (או תקציב כסף) מסך טוב שמתאים לצרכים שלך ואת השאר תשקיע במחשב.

פורסם
  • מחבר

כן.

קודם כל , תקנה (או תקציב כסף) מסך טוב שמתאים לצרכים שלך ואת השאר תשקיע במחשב.

אחלה, זה כבר יהייה בדיון בפורום "מפרטי מחשב".

תודה לכם :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים