עבור לתוכן

לגבי שאלון 005

Featured Replies

פורסם

יש סיכוי שבבגרות יהיו 2 שאלות סדרות, ו3 הסתברות ו1 גאומטריה?

אני לא יודע סדרות והסתברות, ותמיד עשיתי חקר משוואות וגאומטריה, ועכשיו המורה שלנו אומרת שיש מצב שישימו שני תרגילי סדרות, או 3 הסתברות ואחד גאומטריה.

מה הסיכויים לזה? מישהו פגש את זה בשאלונים קודמים?

• תגובות 39
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא,

בחלק הראשון יש חשיבה אלגברית או סדרות

שמביניהם אתה חייב לבחור אחד בלבד

בחלק השני שבו מתוך שלוש שאלות אתה בוחר שתיים

יכול להיות שיהיה שתי שאלות בהסתברות ובגיאו' שאלה אחת

או הפוך..

פורסם

דורי, המורה שלך לא מכיר את מבנה הבחינה. או שהוא רוצה להפחיד אתכם כדי שתלמדו סדרות והסתברות.

בפרק הראשון תמיד יהיה תרגיל בחקירת משוואה ותרגיל בסדרות. צריך לבחור אחד מהם.

בפרק השני מקובל לתת שני תרגילים במישור ותרגיל אחד בהסתברות (אחד בקלאסית, אחד ביומיומית), ככה שכדי לקבל ציון מעל 66 חייבים לעשות מישור. בחורף 2007 הופיע לראשונה פורמט בו הופיע רק תרגיל אחד במישור ושני תרגילים בהסתברות (שניים בהסתברות קלאסית ושניים בהסתברות יומיומית) ככה שהייתה אפשרות לא לעשות מישור כלל.

לצערי הפורמט הזה לא הופיע יותר והסיכוי שהוא יופיע שנית במועד קיץ שואף לאפס. אם כבר יש לי תחושה שהולכת להיות בגרות מאד קשה מאחר ומשרד החינוך פרסם את המיקוד הרבה לפני הזמן והם רוצים לאזן ע"י בגרות קשה.

פורסם

אגב, אם כבר ב05 עסקינו..

המורה שלי לא מגישה אותי למועד א', בגלל שעם ציון הגשה כמו שלי.. באמת עדיף לא לגשת..

האם מועד ב' הרבה יותר קשה ממועד א'?

פורסם
  • מחבר

אוי אז זה טוב לי :D כי אני לא יודע כלום בהסתברות.

יש לי שאלה קטנה.

זה תרגיל ממועד ב' של שנה שעברה.

אני צריך לגלות כמה זה הגובה של AB במשולש ABG

סימנתי אותו כX, אבל משום שיש לי משולש ישר זווית (GBוה6.. למטה) עם זווית 30 אז הX הוא חצי מהיתר, אז סימנתי את היתר 2X

ואני יודע שכל צלע בריבוע היא 6, אז בגלל שזה משולש שווה שוקיים (זוויות בסיס שוות) אז הגובה הוא גם תיכון, אז הצלע בסיס שם היא 3.

עשיתי פיתגורס ויצא לי

(x^2)(3^2)=(2x^2)
X^2 = 9
אז X=3

אבל בתשובות כתוב שורש 3

[attachment deleted by admin]

פורסם

אוי אז זה טוב לי :D כי אני לא יודע כלום בהסתברות.

יש לי שאלה קטנה.

זה תרגיל ממועד ב' של שנה שעברה.

אני צריך לגלות כמה זה הגובה של AB במשולש ABG

סימנתי אותו כX, אבל משום שיש לי משולש ישר זווית (GBוה6.. למטה) עם זווית 30 אז הX הוא חצי מהיתר, אז סימנתי את היתר 2X

ואני יודע שכל צלע בריבוע היא 6, אז בגלל שזה משולש שווה שוקיים (זוויות בסיס שוות) אז הגובה הוא גם תיכון, אז הצלע בסיס שם היא 3.

עשיתי פיתגורס ויצא לי

(x^2)(3^2)=(2x^2)
X^2 = 9
אז X=3

אבל בתשובות כתוב שורש 3

עשית הכל נכון חוץ מהפיתגורס כנראה

x^2+3^2=(2x)^2

3x^2=9

x^2=3

x=שורש 3.

פורסם

טעית טעות חמורה.

הפיתגורס שלך לא נכון.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אגב, אם כבר ב05 עסקינו..

המורה שלי לא מגישה אותי למועד א', בגלל שעם ציון הגשה כמו שלי.. באמת עדיף לא לגשת..

האם מועד ב' הרבה יותר קשה ממועד א'?

תלוי. אם התלמידים יבכו אחרי מועד א' והורים כועסים יתקשרו למשרד החינוך מועד ב' יהיה הרבה יותר קל.

פורסם
אם כבר יש לי תחושה שהולכת להיות בגרות מאד קשה מאחר ומשרד החינוך פרסם את המיקוד הרבה לפני הזמן והם רוצים לאזן ע"י בגרות קשה.

בנתיים כל הבגרויות השנה היא פשוט בדיחה. נקווה שזה יהיה ככה גם במתמטיקה.

פורסם

נקווה, אבל אני אדם פסימי מטבעי.

פורסם

אם יש לי ציון הגשה של 50 בערך.. (כן כן), ואני יודע שיהיו עוד מגנים עד מועד ב', עדיף לא לגשת למועד א'?

פורסם

אין סיבה שבעולם לגשת עם ציון הגשה שכזה :P

פורסם

בחלק א' של השאלון, אתה צריך לענות על 1 מהשאלות 1-2, 1. תר' חקירת משוואות, וסדרות.

בחלק ב' יהיה לך או 2 תרגילים בגאו' 1 בהסתברות (רגילה) ו1 בהסתברות בחיי היום יום. או 1 בגאו'

2 בהסברות (רגילה) ו2 בהסברות חיי היוםיום.

לקבל 1 בגאו ושתיים בהסברות בחיי היום יום ו2 בהסבתרות רגילה זה לא סביר, משום שמרבית בתי הספר לא מלמדים הסתברות

בחיי היוםיום ובהסתברות נפל טונה חומר (כמו שתפס באפגניסטן לא מזמן xD), כך שאין כל כך על מה לשאול בהתסברות.

פורסם

אין סיבה שבעולם לגשת עם ציון הגשה שכזה :P

אז מה עושים? בתי הספר לא גמישים ולא מאפשרים לגשת שוב שנה הבאה ולקבל מגן חדש...[br]פורסם בתאריך: 19.06.2008 בשעה 23:20:28

אם יש לי ציון הגשה של 50 בערך.. (כן כן), ואני יודע שיהיו עוד מגנים עד מועד ב', עדיף לא לגשת למועד א'?

מה זאת אומרת מגנים עד מועד ב' ? אתה יכול בבית הספר שלך לקבל ציון מגן חדש? איך? אשמח לפירוט.

פורסם

זה ממש שטויות, זה אצלך ככה, נסה לשפר את ציון ההגשה עד מועד ב' ותצטרך לקחת סיכון ולא לגשת למועד א.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים