עבור לתוכן

מחפש מנוע בנזין באזור ה5 כ"ס

Featured Replies

פורסם

מה יש לך? הצעתי לבנאדם דרכים לחסוך קצת כסך ואתה מתחיל לתקוף אותי? יש באיזור השרון וגם באיזור הצפון הרבה סדנאות של מכסחות דשא וכלים דומים, בדיוק כמו כל מוסך, הם מחזיקים חלקים וכלים משומשים. האמת שלא מעניין אותי מה הוא הולך לעשות עם המנוע, מצידי שיבנה ממנו חללית.

מה אתה קשור בכלל? מישהו פנה אליך? לא.

אני רק אמרתי שאפשר לקנות מנוע של כל דבר וזהו.

פורסם

אני יודע שיש בנתניה חנות שמתקנים מכסחות דשא שאפשר לקנות מהם מנועים .

תנסה לחפש חנויות כאלה בדרך כלל יש מחוץ לחנות המון מכסחות עומדות.

פורסם
  • מחבר

אין לי שום כוונה להתקין את המנוע על אןפניים או כל כלי תחבורה אחר, אז חלאס להתווכח האם זה מסוכן או לא (כי זה כן, ללא שום ספק. מדובר בהספק ממוצע לקטנוע 50 סמ"ק). אני צריך את המנוע לפרוייקט שאני בונה, ולמעשה חשוב לי יותר המומנט מאשר ההספק - אבל לך חפש מנועים כאלה לפי מומנט. כל מנוע שמיועד לפעול ברציפות ובעומס קבוע (כגון מנוע של גנראטור) בד"כ מתוכנן להספק מיטבי ולא למומנט.

פורסם

מומנט משיגים ע"י יחס העברה נמוך מאוד (במילים אחרות, ע"י גיר מתאים).

אתה לא יכול לקחת מנוע בנזין ולהפעיל אותו ללא גיר, קח גיר עם יחס העברה נמוך, תשדך אותו למנוע, ככה יוצרים מומנט (טורק).

אני חושב שיעזור לך, לפני התחלת פרוייקט גדול, לשבת על האינטרנט ולעשות מחקר קטן, לי זה עזר.

פורסם
  • מחבר

תראה, אני מבין "קצת" במומנטים. מה שאתה אומר נכון למנוע נתון, אבל מנועים שונים (אפילו בעלי אותו נפח) נבדלים זה מזה בקוטר הבוכנה ומהלך הבוכנה. בוכנה רחבה ומהלך קצר = הספק על חשבון מומנט, בוכנה צרה יחסית ומהלך ארוך = מומנט על חשבון הספק. אם אתה אתה נוהג לצפות במירוצי מכוניות, בפרט פורמולה 1 או אינדי, תראה שלמרות ההספקים המטורפים שהמנועים הללו מפתחים בסל"ד שמגיע ל18K, לא פעם צריך לתת למכוניות האלה פוש מהPIT, כי אין מספיק מומנט כדי להזיז את הרכב. מצד שני, בתחרויות טיפוס תראה לעיתים קרובות רכבים עם מנוע של כמה ליטרים שנותנים הספק נמוך מזה של מכונית משפחתית ממוצעת.

הנתונים האלה הם נתונים פיזיים של המנוע, ללא קשר לגיר. הגיר נותן טווחים משלו, אבל אלה "מוכפלים" בנתונים של המנוע.

פורסם

צודק.

אני חשבתי רק על יחס ההעברה ושכחתי את המנוע עצמו.

מכמה פרוייקטים כאלו שהייתי עד להם, בסופו של דבר צריך למצוא את המנוע שהכי קרוב למה שאתה צריך (אם אתה לא הולך לתכנן ולבנות את המנוע שלך מ-0 "הכי קרוב" זה המקסימום שתמצא), ואת "הכיוון העדין" עושים בעזרת הגיר.

עריכה:

למנועי דיזל יש באופן מסורתי יותר מומנט ממנועי בנזין, אז אולי כדאי שתשקול ללכת בכיוון הזה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, לא יצא לי לראות אף פעם מנועי דיזל כל כך קטנים.

דבר שני - אני צריך את המנוע כמה שיותר פשוט - מקורר אוויר, ללא מערכת שמן נפרדת (ומכאן ללא אגן שמן - כלומר מנוע 2 פעימות שבו השמן הולך ביחד עם הדלק), כזה שמסוגל לעבוד גם עם קומפרסיה גרועה (בעייתי בקרב מנועי דיזל שעובדים על דחיסה-הצתה) וכולי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים